7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Neúspěšný pád neúspěšné vlády

Vláda Bohuslava Sobotky se ocitla v krizi, protože budou v říjnu volby. To je jediná příčina, proč tato krize probíhá právě teď. Všichni koaliční partneři dobře věděli, jak přišel Andrej Babiš k Agrofertu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 11.5.2017 6:44

Re: Hele Moroz

Co si máme myslet my, nebo co si myslí on? V tom by mohl být nebetyčný rozdíl.

J. Pospíšil 11.5.2017 1:49

S tím hnízdem je to tak.

Byla to nemravně a nezákonně získaná dotace pro malé a střední podniky, kterou získal obrovský podnik tím, předstíral vznik malého podniku, který po získání této dotace předstírat zase přestal, svou za tím účelem zřízenou závislou malou firmu zrušil a přivlastnil si na úkor opravdových malých a středních podniků tuto dotaci a tím podváděl. Když dotaci dáte velkému podniku, kterému nebyla určena, tak ty malé a střední o tuto dotaci ošidíte.

Je třeba vyšetřit, zda poskytovatel dotace o tomto podvodu věděl a do jaké míry se na něm případně i podílel.

Také je třeba zjistit, zda se tohoto podvodu dopustili jen lidé z velké firmy nebo též úřednici přidělujícího orgánu, a zúčastněné trestně stíhat.

S. Ševeček 11.5.2017 6:13

Re: S tím hnízdem je to tak.

Aha - takže zákony ten Netrestný zločin a nemožný trest zavinily?

Takové nezákonné zákony tedy nepáchejte a když je pácháte, pak se nedivte.

Ostatně - zrušte přímo "dotace", které jsou stejně jenom loupeží tzv. zákonodárců na občanech ve prospěch jiných.

R. Tichý 11.5.2017 7:04

Asi nerad, ale shrnul jste to perfektne :-P

R. Tichý 11.5.2017 7:05

clanek

Strucne, jasne, vystizne.

J. Jelínek 11.5.2017 8:05

Re: S tím hnízdem je to tak.

Tak vidíte, že s vámi mohu i souhlasit.

J. Schwarz 11.5.2017 9:15

Re: S tím hnízdem je to tak.

Když ono je to tak příjemné rozhodovat o miliardách a hrát si na Boha - tomu dám, tomu nic protože má křivý nos, nechat blbce poníženě stát hodiny před dveřmi mého úřadu...

J. Pospíšil 11.5.2017 17:11

Re: S tím hnízdem je to tak.

Ano, je to tak. Jako starobní důchodce nemůžu páchat takové zákony a ani předtím jsem takové zákony nikdy netvořil ani nepodpořil. Nebyl jsem pro členství v EU a Lisabonské smlouvě jsem velmi aktivně odporoval. O dotacích si myslím, že umožňují korupci, ale dokonce, že jsou samy přímo korupcí.

Křiví trh a deformují charakter jak přidělovačům, tak těm, co je dostávají. A vždy ten, kdo dává dotace, už předem dává přednost přidělování peněz nemnohým z peněz sebraných mnohým. Musí počítat s tím, že v procesu přidělování se budou někteří spolčovat za účelem vybírání svých k přidělení peněz z těch už jakoby zvýhodněných nemnohých, pro které byly původně dotace vypsány. S tím se nedá mnoho dělat. Kde se přidělují peníze jiných, vždy budou lidé, kteří je chtějí přidělit sobě nebo svým a tak realizovat svou moc.

Že vy si mě zase pletete s mým jmenovcem, bývalým ministrem? Ale to nejsem já, není to ani můj příbuzný, jsem o generaci starší, žiju v manželství v jiném městě, kde se taky vaří dobré pivo, mám dospělé děti. Jsem heterosexuál, výrazný heterosexuál a bývaly doby, kdy jsem byl i úspěšný heterosexuál.

P. Vaňura 11.5.2017 14:56

Každá dotace je ZLO! A i Kellner může klidně vlastnit

nějakou malou firmu! Pokud budou dotace, budou tam podvody, korupce a možná i vraždy! Nehledě na to, že peníze na dotace se nejprve musí někomu UKRÁST (eufemisticky musí je zaplatit v daních).

Mě je úplně jedno, postaví li si Čapí hnízdo velká či malá firma ale velice bych uvítal, kdybychom to nemuseli platit v daních!

S. Ševeček 11.5.2017 0:56

Co máte pořád s tím

Pačím hnízdem?