22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 1.6.2010 19:28

Autor je zatím nadšen

Svízelnější chvíle nastanou při sestavování vlády a hlavně jejího programu. O VV toho moc autor neuvedl, protože o nich se vskutku neví nic. Jen jejich volební program a ten je dost rozdílný od programu TOP 09. Na svůj program totiž VV přitáhla dost voličů od ČSSD.  A pak TOP 09 je v parlamentu skutečně jen díky popularitě K.Schwarzenberga. Kdo tedy hned v úvodu bude ustupovat a neplnit to, co halasně sliboval?  Koho tedy pak proklejou voliči nachytání na sliby?  Za čtyři roky se pak ukaže kdo je věrohodný.  Zatím bude vhodné počkat s úsudky a hlavně sledovat ,co nám bude ve vládním programu naservirováno.

Nutno dodat, že jak ODS, tak TOP a VV budou muset nějak se revanžovat svým bohatým sponzorům za náklady ve volební kampani. Půjde to z jejich stranických pokladen nebo ze státních zakázek, přidělených právě spřáteleným sponzorům?

S. Vaněček Šauerová 1.6.2010 19:13

Dejte to do Haló novin, pane Streite ...

jinam to nepatří. Fuj.

M. Prokop 1.6.2010 16:04

Re: Pozor na reformy

jako každej socánek.

F. Kusák 1.6.2010 12:09

Situace po volbách.

Já myslím, že problémy nás teprve čekají. Asi jako po roce 1989, kdy jsme se zbavili diktatury. Pokud se dočkáme drastických úspor proklamovaných zejména TOP 09, čeká nás tvrdý odpor zájmových, zejména odborových svazů, a to jak skrytý, tak otevřený. Také protikorupční účinná politika VV bude v přímém rozporu firem napojených na státní zakázky. Ty jsou ale také významnými sponzory zejména ODS a TOP 09. No bude to ještě zajímavé a obávám se, že to může dopadnout tradičně - pouhým zvýšením daní a kosmetickými úpravami.

R. Langer 1.6.2010 9:10

Re: Pozor na reformy

Mám takový nejasný pocit, že celospolečenský konsenz u vás znamená, že si nadiktujete, co byste chtěl dostat... :-P

M. Starý 1.6.2010 8:18

Dobrá agitka

Revoluční nadšení autorovi opravdu nechybí.

Sice také neteskním nad odchodem Zelených a Svobodových Lidovců, ale nejsem si jist, zda je Johnova strana nenehradí. Včera večer v Událostech u Drtinové, bylo vidět, že i oni, podobně jako to dělal Paroubek, se budou stále dívat do zpětného zrcátka okamžité popularity.

J. Chládek 1.6.2010 7:27

Pozor na reformy

Nebudu se zabývat článkem jako celkem, chci jen upozornit na to, jak nebezpečné je volání po reformách, které budou daleko do budoucnosti ovlivňovat život lidí - jako je reforma důchodová a zdravotní. Podle dosavadní praxe pravicových stran jde jen o pokus rozkrást jednotný zdravotní a důchodový systém a v době neuvěřitelného legislativního marasmu, který vládne v ČR, zajistit sebe a své blízké ekonomicky na věčné časy. Poučení z privatizace devadesátých let máme a přesto jsme se nepoučili. Reformy takového druhu mohou být provedeny jedině na základě celospolečenského konsenzu. Tečka.