3.7.2024 | Svátek má Radomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Neradikalizuje Klaus svými výroky společnost záměrně?

Po zveřejnění odposlechů mezi bývalým primátorem Pavlem Bémem a panem Romanem Janouškem, šedou eminencí pražské radnice, který - jak z nahrávek zveřejněných v Mladé frontě Dnes s největší pravděpodobností vyplývá - se podílel na závažných rozhodnutích magistrátu, obsazení funkcí ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a možná i v Bezpečnostní informační službě, se objevila v médiích řada reakcí politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 3.4.2012 11:14

Objektivní....?

J. Kanioková 3.4.2012 11:11

Á... tady je zas Klausových odpůrců...

Sorry, ale odposlechy nejsou normální. Normální je jen odposlech povolený soudem. Jakýkoliv jiný odposlech vážně narušuje ZÁKONNÝ pořádek. Jde o princip, o demokratický princip.

Absolutně nehájím Béma, Janouška či Bártu a další, ať se vyšetří, co se vyšetřit má. Ovšem to, co se tu rozpoutalo, to je cílená akce nějakých loutkovodičů, kterým jde moc a moc o shození vlády. O předčasné volby... O ty odposlechnuté ani tak nejde, když se to vytáhlo až po pěti létech..

Qui bono?

A zmatečné články jako je tento mi připomínají moudro -

Zloděj křičí - chyťte zloděje !

P. Fiala 3.4.2012 11:02

Presumpce viny = znak totality moci

Používání "presumpce viny" v médiích je "hlavním znakem TOTALITNÍCH" společenských řádů, na což upozornil současný president pan Václav Klaus.

Holokaust, třeba i Julius Fučík, nebo paní Milada Horáková, a mnoho a mnoho dalších již nic naši paměti a tvorbě světonázoru neříká, již žádnému kulturnímu uskupení lidí v tomto státě nebliká "červená"?

P. Fiala 3.4.2012 11:00

Omluva i finanční náhrada je nutná!

""Autor těchto mylných názorů by se však po ukončeném soudním jednání a vynesení verdiktu měl omluvit.""

Jen OMLUVIT? Hlavně musí NAHRADIT ve finanční částce "utrpěnou škodu".

Používání "presumpce viny" v médiích je "hlavním znakem TOTALITNÍCH" společenských řádů, na což upozornil současný president.

Holokaust, třeba i Julius Fučík, nebo paní Milada Horáková, a mnoho a mnoho dalších již nic naši paměti a tvorbě světonázoru neříká, již nebliká "červená"?

P. Čech 3.4.2012 10:58

Re: Klaus pouze požaduje trestní řízení a postihy!

A víte proč tomu tak je? V naší společnosti je sice  rozdělena moc na zákonodárnou, výkonnou a soudní, ovšem všechny tyto demokratické moci, v opravdové demokracii samostatné a na sobě nezávislé, jsou zastřešeny a ovládány jinou mocí. Mocí politických stran, která ovládá ve všech případech a vždy jak moc zákonodárnou, tak i výkonnou a soudní. To ovšem už není demokracie, ale sprostá diktatura politických stran.

P. Čech 3.4.2012 10:52

Re: Pokud si dobře pamatuju, tak Klaus kdysi pro většinový volební systém byl,

Nestěžuji si, není to mým zvykem. Pouze konstatuji objektivní skutečnosti.

J. Kanioková 3.4.2012 10:40

Pokud si dobře pamatuju, tak Klaus kdysi pro většinový volební systém byl,

takže si stěžujte na opačnou stranu..

P. Čech 3.4.2012 10:34

Re: Z těch odposlechů VŮBEC NIC nevyplývá

Zde reaguji na příspěvek pana Milcha nikoliv na článek.

F. Eliáš 3.4.2012 9:57

Politici musí být odposloucháváni neustále

A kontrolováni a sledováni, aby je nenapadlo nějaké zvýhodňování kamarádů, nějaká korupce, nějaká ta drobná, či větší, krádež peněz daňových poplatníků.

J. Ptáček 3.4.2012 9:47

Re: Klaus pouze požaduje trestní řízení a postihy!

To je právě ten problém, u nás se vrahové soudí, o tom není pochyb ale nic se nedělá proti organizovanému zločinu prováděnému mafiány společně politiky a úředníky státní správy. Už něco takového u nás policie vyšetřovala, státní zástupce žaloval a soud soudil? Švýcarsko například státnímu zastupitelství oznámilo, že jistý p. Janoušek má ve švýcarské bance podezřelé konto se dvěma miliardami Kč a přístup k němu mají dva pražští radní. Odpověděl jim státní zástupvce pro Prahu Grygárek: vše je v pořádku, nemusíte mít starost. Takhle to u nás funguje, nejsme tedy právní stát a policie, státní zastupitelství i soudy jsou pro kočku - alespoň v oblasti organizovaného zločinu. Novináři pak jen klopýtavě suplují jejich povinnosti.

M. Kosejk 3.4.2012 9:43

Re: Z těch odposlechů VŮBEC NIC nevyplývá

A co to má společného s tématem? Nic!

P. Čech 3.4.2012 9:42

Re: Ano, mne taky zarazilo

Skutkové podstaty trestných činů může zjistit jedině soud. Nikdo jiný. Pokud je mi známo, potom  žádný z odposlechů nebyl zatím obsahem nějakého soudního jednání. Aby mohlo soudní jednání probíhat, musí někdo před tím podat trestní oznámení. Žádná politická strana toto neučinila, protože všichni politici jsou v tom namočení (to je jen moje domněnka) Příslušní činitelé, jak píšete, by museli hnát k zodpovědnosti sami sebe a to jasi nelze očekávat.

M. Kosejk 3.4.2012 9:39

Re: Ano, mne taky zarazilo

A co když to nikdo nedostal? A co je nejhorší - mohl to nahrávat nějaký detektiv z BIS čistě pro soukromé účely někoho mimo BIS. A jestli tomu tak je, tak proti tomu je vztah Janoušek - Bém naprostou prkotinou. 

P. Čech 3.4.2012 9:36

Re: Z těch odposlechů VŮBEC NIC nevyplývá

Ano, pan Klaus je nadprůměrně inteligentní, mistr světa ve všem možném, nikdy se nemýlí, navíc je krásný.Podle mne má pravdu pouze v jediné věci a to v jeho hodnocení současné EU. Jinak nemá pravdu v ničem. Radní a zastupitelé v městech a obcích by věci schvalovali zcela jinak, pokud by byli voleni přímo a ve většinovém systému. Pokud by byli voleni zastupitelé jako fyzické osoby a ne nějaká politická uskupení - politické strany.  Stalo se již vícekráte, že v městě byl zvolen (krožkování) konkrétní člověk a to naprostou většinou hlasů voličů. Do zastupitelstva se však nedostal, protože politická strana, za kterou kandidoval neobdržela požadovaný počet hlasů. Toto je vrchol diktátu volebního zákona a naprostý nedostatek demokracie. Toto také hájí pan Klaus, víme?

J. Schwarz 3.4.2012 9:19

Ano, mne taky zarazilo

že se odposlechy nezabývala žádná státní složka, zvlášť pokud v nich byly zjištěny skutkové podstaty trestných činů. To je snad taky trestným činem. Jak to, že nejsou příslušní činitelé hnáni k odpovědnosti?

S. Netzer 3.4.2012 9:18

".... u nás toto všechno dělá bez důkazů tisk ..."

Asi toho o světě mimo ČR a o roli médií ve standartních demokraciích moc nevíte.

Ne nadarmo cituje pan Hvížďala nedávnou rezignaci německého prezidenta. Odstoupil pod tlakem veřejného mínění a médií, z důvodů, které se mohou zdát nicotné ve srovnání s mírou korupce v Česku.

Mimo to existuje celá řada skandálů a afér, které vyšly najevo díky médiím. Namátkou snad ta nejznámější, Watergate.

J. Mrázek 3.4.2012 9:18

Klaus pouze požaduje trestní řízení a postihy!

Zveřejňování výslechů a tlf. hovorů u vrahů nikoho ani nenapadne, proběhne u soudu a je vynesen rozsudek. Totéž požaduje Klaus u těchto kauz. Je opravdu hrou s ohněm zveřejňování každého kýchnutí a pomluvy protivníků. V Jugoslávii to rozhádání  skončilo občanskou válkou. Pokud někdo z tohohle udělá, že Klaus obhajuje pletichy a podvody, tak je to člověk s hlavou na místě jen proto tam umístěnou, aby mu nepršelo do krku ....

P. Čech 3.4.2012 9:04

Re: Chcípající kobyla......

Takový stát na světě není. Pan Václav Havel žádné politické teorie neměl Poněkud v tom plaval. Hlavně byl člověkem nedůrazným a podléhajícím svému okolí. Zejména v začátcích se dopustil zásadních chyb (nedbal doporučení profesora pařížské Sorbony, který radil pro ČSFR většinový volební systém, neprosazoval zrušení komunistické strany jakékoliv, nejen KSČ a neprosazoval vymetení "bývalých" komunistů z jiných politických stran).Václav Havel byl člověkem morálním a snad i čestným, nicméně nedokázal prosadit zásadní nutné věci a to zejména vzhledem ke svým vazbám na "bývalé" komunisty z disentu. Havlovy "naivní politické teorie" je možno trochu (velice málo) vidět ve Švýcarsku. To je ovšem demokratický stát občanského typu, o jakém si zde můžeme nechat pouze zdát.

V. Mlich 3.4.2012 8:58

Z těch odposlechů VŮBEC NIC nevyplývá

Z těch odposlechů vyplývá akorát to, co si domyslí fantasie čtenáře Blesku vybičovaná senzacechtivými novináři. Jinak jde o obyčejné rozhovory dvou kamarádů, na magistrátu všecko musí schválit radní, ať si do telefonu mluví kdo chce co chce.

Dojem, že Klaus radikalizuje společnost by vzniknout mohl, protože Klaus je nadprůměrně inteligentní, tudíž zákonitě musí většina lidí mít problém pochopit, jak k závěrům přišel. Hodně z nich však správně dokáže použit zkušenost, že nakonec měl vždy pravdu, proto je i přes ohromný tlak sdělovacích prostředků podle průzkumů stále nejdůvěryhodnějším politikem v Česku.

P. Čech 3.4.2012 8:53

Re: Když se podíváte jak se

Zde se musím pana Hvížďaly zastat, přestože novináře nemám rád. Nikterak neokopává Václavu Klausovi jeho kotníky, protože to nejde. Je to totiž naopak, Václav Klaus panu Hvížďalovi nesahá ani po jeho pověstné kotníky.Jediné, co je možno Václavu Klausovi přiznat je jeho schopnost brilantní rétoriky, ostatní vlastnosti (pocit nadřazenosti nad ostatními, podceňování občanů a nepředstavitelná touha po moci) jsou negativní a odsouzeníhodné.Máte pravdu v tom, pane Koláři, že v demokracii konstatuje vinu soud (nikoliv policie, jak jste uvedl). To ovšem s konečnou platností. Názor na věci však má každý i během soudního procesu. Mohou být i mylné, to ovšem neznamená, že nesmí být projevovány. Autor těchto mylných názorů by se však po ukončeném soudním jednání a vynesení verdiktu měl omluvit. To však u nás málokdo (skoro nikdo) neumí.  A zde je ta chyba.

P. Kolář 3.4.2012 8:47

Re: Chcípající kobyla......

Pane Čech ukažte mi v celém světě jediný stát ve kterém se uplatnily naivní politické teorie pana Havla .

P. Čech 3.4.2012 8:42

Chcípající kobyla......

Znáte ono rčení?Václav Klaus, ač sám ne bývalý komunista (?) se po roce 1989 rychle dostal do centra dění, které se jal přetvářet k obrazu svému. Docela se mu to dařilo. Z vláště, když mu v počátcích šel nezkušený Václav Havel na ruku. Když tento poznal svůj omyl, bylo již pozdě. Václav Klaus měl vytvořenu stranu k obrazu svému. Systematicky vytvářel a stále vytváří ve státě zdání, že jeho občané jsou hloupí (pouze on, Václav Klaus je chytrý) a tudíž nesvéprávní, že není záhodno jim umožnit jakoukoliv účast na vládnutí a že je nuté vytvořit "elitu", která občanům bude vládnout. Aby bylo vytvořeno zdání demokracie, musí tato elita pocházet z vedení některých politických stran. V tomto mu nadmíru nahráli "bývalí" a současní komunisté, kteří dostali do ústavy články, zajišťující vládu a moc politických stran nad občany a to zejména čl.5 a čl.18, odst.1, zajišťující vždy vládu a moc menšiny nad většinou.Ústava sice obsahuje i články demokratického typu, zejména čl. 26 a 27, které jsou však bezzubé a ze strany politických stran záměrně neplněné a beztrestně porušované. Dnes, kdy je již uzákoněna přímá volba hlavy státu, která boří část Klausova "díla", zčíná tento kolem sebe kopat, jako ona pověstná chcípající kobyla. A o tom to je.

P. Kolář 3.4.2012 8:37

Když se podíváte jak se

novináři doslova vrhli na politické mrtvoly a pochutnávají si na nich a zatahují do problému stále další okruh lidí,u kterých není vůbec jasno co vlastně způsobili,tak pochopíte reakci Václava Klause.Ve standartní demokracii je věcí soudů a policie konstatovat vinu a trest ale u nás toto všechno dělá bez důkazů tisk.Je mi líto,že tak skvělému novináři,jako je pan Hvíždalaˇtyto skutečnosti nedošly a doslova jenom okopává kotníky.Osobní nevraživost se dá vyjádřit u lidí,tak skvěle vládnoucích perem,jako je pan Hvížďala vyjádřit jinak.

F. Matousek 3.4.2012 8:22

Re: Pane Hvížďalo,

také znám pár lidí, co pana prezidenta nezdrave zboznují,  jakoukoliv kritiku na neho tezce snásejí a dotýká se jich osobne.

Jsou to slabosi bez vlastního JÁ.  Potrebují nejakou modlu, aby se mohli sami identifikovat.

M. Trhlík 3.4.2012 8:03

Re: Pane Hvížďalo,

Pane Lenci, ale mně také někdy připadá, že to co řekne Klaus, tak tomu nejlépe rozumí jen on sám.Proč se hned jeho příznivcům zdá, že si někteří lidé musí do Klause kopnout. Nebo snad jenom Klaus smí říci co chce a ostatní to musí pochopit , jako ovce? To bude asi na stejné úrovni,jako když  "nechápaví" lidé  slepě naslouchají slibům socanů a komunistů. Prostě každý to vnímá jinak.

P. Lenc 3.4.2012 7:52

Pane Hvížďalo,

chtělo by se říct,že jste pouze nepochopil co president vlastně řekl,ale bohužel jenom patříte k těm,co si musí do Klause kopnout.Celý váš článek je pouze hromada tendenčních výpadů zahořklého intelektiála.Bohužel.