26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emi-grant 4.12.2008 23:01

Češi prodali samet za sliby.

Tyto volby v osmičkovém roce mají hlubší význam, než komentátoři uvádějí.  Nehodnoťme je v úzkém významu volebních čísel, hledáním viníků, kritikou ODS a Topolánka, jak to činí hradní pán, ale je to dáno stavem české společnosti. Jistě, že různé aféry, kterými nás povrchní novináři zahlcují, nechuť k reformám, předvolební lži a sliby hráli jistou roli, ale česká společnost potvrzuje, že savci jsou ochotni se smířit i s klecí, když jim zajistíte potravu. Obyčejný člověk na rozdíl od fauny je dokonalejší,  spokojí se i se sliby. Tato společnost ukazuje, že prostě není pro kapitalismus stvořená. Mnozí lidé si z nabytou svobodou neví rady. Pro Obyčejného člověka jsou možnosti studia v zahraničí, práce v zahraničí, totální svoboda ve volbě zaměstnání, včetně podnikání, možnosti cestování na rozdíl od nadšení  vzdělaných, schopných a  moderních jenom dalším frustrujícím prvkem, který staví ve společnosti další bariery.  Zakomplexovaný závistivý obyčejný člověk si uvědomuje, že se svojí češtinou je pro něho i ta dovolená v cizí zemi utrpení. Tak co s tím? Obyčejný člověk to ví přesně. Je to na h...o!  V komunistické rezervaci snili naivně o dosažení bohatství Němců a v "sametu" věřili, že ta doba přišla. Jak ale po zjištění, že na mercedesy se musí makat ještě víc jak za komunistů nadšení vyprchávalo, dostavila se kocovina. Lidé, jejichž vzdělání a schopnosti nedovolily využít výhod svobodného uplatnění,  si svoji frustraci vybíjeli na těch nahoře.

Emi-grant 4.12.2008 23:02

Re: Češi prodali samet za sliby.

Demokrat sociální, Zeman podněcoval tyto komplexy spálenou zemí, Havel blbou náladou a lid věděl, kdo za jejich mizerii může. ONI A ON. Jenže ouha. Ani zemanova, špidlova a grossova vláda čistýma rukama nedokázala přinést blahobyt pro obyčejného člověka. Ti schopní, schopnější a všeho schopní, včetně toho nejupřímnějšího se nezadržitelně vzdalovali. Obyčejný člověk, pořád ještě bez vzdělání, průměrně odborný, jenž se hrozí jít do sebemenšího rizika malého živnostníka, lká nad dobrými časy, kdy jsme si byli všichni rovni a kdy se ty individuelní rozdíly tak nepoznaly. Heslo těchto a příštích dnů je pryč s ODS, strůjcem té nespravedlnosti se stejnou daní i pro bohaté a  volba ČSSD s komunisty. To jsou ti hodní strejdové, kteří, i když mi nasypou jenom pár drobečků, tak aspoň přistřihnou křidýlka těm, kterým tolik závidím. Paroubek aspoň  umí politovat a cítím jeho podporu, když se chci z té mizerie vyremcat. A Jirka jim mluví z duše. To on umí. To on sleduje každé ráno. Jak on také nemá rád ty, co hrají ten golf. Pakáž jedna. Málem nás Ďuričko o Jirku připravil, proto jednotně k volbám a tam jim to spočítáme. A na závěr hádanka. Nečas snížil nezaměstnanost také restriktivním opatřením  ve vyplácení sociálních dávek, čímž donutil notoricky „nezaměstnané“ konečně začít pracovat.

1. Je to chvályhodný počin?

2. Koho volili ti noví pracující?

Podobně si můžeme vyzkoušet i poplatky. Rath docílí osvobození od poplatků i pro bohaté. Krajský rozpočet bude ochuzen bez náhrady o ca 90 mil korun. Co na to volič? Nic! Zhola nic.A proto nepřeceňujte voliče.

Jara 5.12.2008 13:08

Re: Češi prodali samet za sliby.

R^R^R^. Také to tak bohužel vidím. Jednou za 8 let slabá pravicová vláda na 2 - 4 roky. Potom 8 let socialisté s komunisty, vše zadarmo, dluhy se neplatí apod. Až zase bude korupce plno , Kočka na ministerstvu, Paroubek na hradě a dvojitej francouzák s Putinem, tak možná už bude pozdě.