3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Není koho volit

Není koho volit, jsou to všichni stejný hajzlové a kradou. Všichni do jednoho. Do této zkratky lze shrnout postoj voličů poslední dobou obecně a při obecních a senátních volbách zejména. Z hospod nižších cenových skupin se tento názor, kde byl ostatně běžný odjakživa, rozšířil i do lepších podniků a salonů a stal se zřejmě názorem ve společnosti většinovým.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 24.11.2012 14:52

Re: Opravdu to není vina politiků?

Tak při následných kontrolách, půl roku a rok po operaci jsem samozřejmě platil taky, ale ve srovnání s dalšími polatky a platbami byly ty třicetikoruny opravdu zanedbatelné. Jinak existuje snad nějaký roční strop a ne příliš vysoký, přes který by se poplatky naměly dostat.

Pokud jde o tu mateřskou, vidím, že jsem svou námitku dostatečně nerozvinul. Navrhovaný systém by totiž motivoval právě k odkládání mateřství až do okamžiku, kdy si ženy vybudují kariéru. Jednalo by se tak o další tlak na odsunutí prvního těhotenství, kdy s rostoucím věkem roste pravděpodobnost komplikací a navíc by to nepřímo "trestalo" ženy, které se rozhodnou otěhotnět v biologicky optimální době, tedy do 25 let. Doporučuji se podívat na stránky ČSÚ a na vývoj průměrného věku rodiček a zvláště prvorodiček.

P. Pavlovský 24.11.2012 15:10

Re: Opravdu to není vina politiků?

...klatě, zase máte pravdu!

Tak co nějak zvýhodnit absolventky vysokých škol, motivovat je, aby pozdržely nástup do profese a hned po roce kvalifikovaného  zaměstnání napřed pořídíly dítě?

J. Vyhnalík 24.11.2012 15:20

Re: Opravdu to není vina politiků?

Tady mne napadá pouze osobní přesvědčování, ale obávám se, že to už budu muset přenechat mladším ;-)

J. Jurax 24.11.2012 15:54

Re: Opravdu to není vina politiků?

Ad ty děti - každý smí mít jen tolik dětí, kolik dokáže vlastní prací uživit a dát jim náležité vychování, Stát smí nanejvýš jen dávat úlevu na daních - ale rozhodně ne zápornou jako se teď děje - a pomáhat v nezaviněných krátkodobých potížích nebo při nemoci, invaliditě etc..

Kdo si naseká děcek a pak jen natahuje ruku - pohleďte na ty ubohé děti, jak hladoví - je vlastně vyděrač, neboť nutí jiné, aby odebrali díl vlastním dětem a dali ho těm jeho.

Matka má tři čtyři děcka každé z jiným a žije trvale z dávek - protože si stěží bude schopna vydělat víc než jsou ty dávky. Je samoživitelka, neboť je to výhodné - výdělek jejího partnera by dávky snížil. A když dítě dospěje a začne vydělávat, je okamžitě lifrováno na ubytovnu - kdyby bylo ve společné domácnosti, snížilo by to dávky. Bylo v MfD - a redaktorka obdivovala tu nezidpovědnou ženu, jak se umí otáčet (a žít za cizí peníze). Taky životní strategie ...

J. Boleslav 25.11.2012 8:21

Re: Opravdu to není vina politiků?

Taky jsem četl, zoufalé.

M. Roesel 24.11.2012 0:52

Poraďte

Poraďte jak v současném systému zvolit jen ty slušné.

Překvapila mne podobnost popisu našeho parlamentu a Gazy. Ano, jsou tam slušní Palestinci, ale mají to těžké, a tak nejsou vidět.

F. Svoboda 24.11.2012 12:12

Re: Poraďte

Bohužel i když dění na Stř. východě sleduji minimálně od šestidenní války v r. 1967, tak zprávy o existenci slušných palestinských arabů jsem dosud nezaregistroval. I udělení Nobelovy ceny míru není ověřením slušnosti.

Moje dcera byla jistou dobu v Izraeli a získala dojem, že místní arabové jsou pro Izrael totéž jako pro nás cikáni.

M. Vojtíšek 24.11.2012 0:41

Stranická politika v ČR

je podle mého názoru symbolem korupce. Kdo tím projde , tak ten je jasnej.