28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nemůže-li prezident vykonávat svůj úřad…

Miloš Zeman: "Politik může být milován, politik může být nenáviděn, ale politik se nesmí nikdy stát směšný." (Jak jsem se mýlil v politice, str. 224, Ottovo nakladatelství, Praha, 2005)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 1.6.2013 13:33

Ubohý článek - ztráta času

M. Krátký 31.5.2013 3:35

je právě 03,34 v pátek ráno a mě se zase otevřelo včerejší vydání NP

To je správnej blázinec

J. Farda 31.5.2013 0:21

Re: Presiden Havel byl také alkoholik,

Ctěný pane Sevráte, jak jsem již v komentáři Vašeho ctěného příspěvku k článku p. Ulče napsal, ten přežvýkavý sudokopytník na rozdíl od Vás za to nemůže, a jen si to zde potvrzuji. Mějte se blaze! Tečka.

M. Krátký 30.5.2013 20:33

Má pravdu, předsedo !

M. Krátký 30.5.2013 19:52

Re: Nechybí v životopise Virotika

to mi připomíná jednu nepatrnou příhodu na našem podnikovém a posledním zájezdu do CCCP, kdy nás ubytovali v hotelu PYC a náš starší kolega povídá : "píšou to PIC a čtou to RUS - to nebude nic dobrého"

P. Pavlovský 30.5.2013 16:15

Re: Havlova obliba v zahraničí mě nepřekvapuje, ale argument to není.

Husák a havel mají jedno překvapivě společné:

Oba dva poslal Rudoch do kriminálu. Co vytýkal V. Havlovi vím, ale co vytýkal soudruhu Husákovi jsem dodnes pořádně nepochopil, i když oficiálně se tomu říkalo "slovenský buržoasní nacionalismus".

Snad by nám to dnes vysvětlil Mečiar.

M. Kopřiva 30.5.2013 14:59

Re: mizerný článek.

Opravdu, pane Prunere ? Spaní a ožralství jsou dvě nesouměřitelné věci. Tak třeba můžete spát zcela střízlivý a nebo ožralý. Spát ve funkci královsky placené  jde dobře třeba i europoslanci soudruhu Miloslavu Ransdorfovi; a jak dobře!! Mohu jen odhadovat, že vzhledem k jeho osobní blízkosti k ruskému naturelu a blízkosti eurobaru s dostatkem výběrového volného chlastu, byla to taky spíše virozní nákaza.

Prosím, nemáte rád pana Schwarzenberga, tak se snažíte poškodit jeho, ale tento pán spí zcela střízlivý. Lze to vidět v přímých přenosech; jakmile ten trouba u mikrofonu skončí svoje plácání, pan Sch. je svěží odpovědět na  každou otázku bez přihlouplého rybího pohledu. A pokud odchází, nevrávorá, nehledá schod tam kde tento není a nebo naopak vidí schod, který tam na něj někdo nastražil a neobviňuje ochranku, že se holt musí zachránit sám. 

Zcela jiné a bez jakéhokoliv humoru je nepřípustné a neomluvitelné, aby hlava státu při vykonávání funkce před zraky jistě milionu "poddaných" buďto kradla a nebo byla ožralá. Ano část poddaných alkoholíků či zlodějů to bude vidět jinak, než ta část druhá, střízlivá a poctivá.  

Naskýtá se ( samozřejmě hypotetická ) otázka, a) zda na tu ruskou oslavu nemohl přijít až po tomto ostudném ceremoniálu, zvláště, když víme, že Rusové s tím chlastem jen tak brzy stejně nekončí, b) nemohl se diplomaticky vymluvit z dopoledního chlastání k vůli jiným funkcím toho dne a c), možná nejzávažnější : Co taková opilá hlava státu může všechno vykecat na ruské ambasádě pod vlivem alkoholu ? Potřebuje Rusko vůbec špiony ?   

E. Sevrát 30.5.2013 13:16

Re: pane Papeži

To Vás ctí a šlechtí,ale já jsem původně reagoval pouze na článek autora o nezpůsobilosti M.Z. vykonávat funkci ze zdravotních důvodů,takže jsem jenom dodal,že to už tady bylo za V.H. a není to nic nového (mimochodem ani dnes již skoro zboštělý TGM, byl v posledním funkčním období spíše oživlou mrtvolou než výkonným presidentem).Ovšem vy jste se pustila do polemiky,že V.H. takový nebyl,připojila jste do toho V.K. a tak jsem podal svoje legitimní vysvětlení.

E. Sevrát 30.5.2013 13:06

Re: Presiden Havel byl také alkoholik,

Není to o tom,že se nenechal přistihnout,ale je to o tom,že byl ve své době ikonou a novináři  atd. měli vůči němu autocenzuru a tak by podobné tristní snímky jako s M.Z.nikdy nezveřejnili a nikdo by o tom ze slušnosti a úcty nepsal. Vzpomeňte si jakou bouři nevole vyvovaly snímky V.H. z nemocnice po operaci plic.,které zveřejnil Blesk. M.Z. je podobně jako V.K. ve zcela jiné situaci,levicoví novináři jenom čekají za bukem na nějáký přešlap,který rychle zveřejní,ovšem pravda je, že možná by už v dnešní džungli nebyl ani V.Havel této špíně ušetřen.Dnes přeci neprodávají pozitivní informace,ale čím větší hnus tím vyšší náklad,sledovanost + návazně reklamy a kšeft se přece točí.

J. Kombercová 30.5.2013 13:04

Re: pane Papeži

Všiml jste si, že tady na žádného pana prezidenta neblinkám?

E. Sevrát 30.5.2013 12:54

Re: pane Papeži

Aha,takže V.Havel byl nevlažný sexuální maniak.Zvláště pikantně-hnusné je,že se k...... s Dášou i v době, kdy umírala v bolestech jeho žena Olga (které jsem si na rozdíl od V.H.opravdu vážil).Zřejmě také kvůli své sexuální nevlažnosti nepočkal ani tradiční a slušný rok po jejím tragickém úmrtí a vstoupil do manželství se svou bývalou metresou.Jako výraz své úcty k ženě,která při něm vždy stála v nelehkých obdobích jejich manželství vyhnal jedinou živoucí vzpomínku pejska Ďulu (kterého měla Olga velmi ráda),aby uvolnil místo pro psy paní Dáši (hezká a chytrá psiska,ty za to opravdu nemohly).A co se týče V.Klause a jeho letušek,byl jsem, jsem a budu příznivcem V.Klause,ale i když vím,že to udělal spíše pro zvednutí svého image (tím hůře) než pro přílišnou sexuální náruživost tak s tím hluboce nesouhlasím.Taktéž on ublížil své ženě Livii,která podobně jako Olga za ním vždy stála.

K. Dvořák 30.5.2013 12:46

Re: Presiden Havel byl také alkoholik,

Byl-li prezident Havel alkoholik, nenechaval se v podrousenem stavu pristihnout.

Ostatne, ani s jeho zdravim to asi zase tak zle nebylo, jak vime diky pani Irene O. ;-))

P. Pruner 30.5.2013 12:39

mizerný článek

Autor nemá rád pana Zemana a tak se snaží škodit. Zapomíná na spoustu dalších milovníků alkoholu v čele s pány Havlem, Kalouskem a spol či na ty, kteří část pracovní doby prospí v čele s panem Schwarzenbergem. U nikoho ze jmenovaných to ale neohrozilo výkon jejich práce a úroveň jejich projevů řádově převyšuje úroveň autora.

M. Pivoda 30.5.2013 12:21

Doba se zrychlila

Hulík: "Nemůže-li prezident České republiky vykonávat svůj úřad z důvodu chronického alkoholismu delší dobu než 1 rok ..."

Navrhuji změnit na 1 týden.

J. Kombercová 30.5.2013 12:18

Re: pane Papeži

Neotiskl se mi komentář, tak ještě jednou... Miloš Zeman sám v jednom rozhovoru řekl, stručně, že je sexuálně vlažný. Takže tuto jeho ctnost berte jako ctnost z nouze. :)

On se i Klaus snažil s těmi letuškami, to bylo zvlášť pikantní...

J. Kombercová 30.5.2013 11:54

Re: Havlova obliba v zahraničí mě nepřekvapuje, ale argument to není.

Víte, pane Linharte, když Vás někam pozvou, tak je slušnost přijít. Ale když nepozvou a pak to nepozvání takhle hezky omlouvat, jako jste předvedl... no, nějak to bebíčko pofoukat musíte. Jak to vidíte s tím Putinem, na přátelství nebo na ten Váš výklad...

E. Sevrát 30.5.2013 11:47

Re: pane Papeži

Pokud vím tak Miloš Zeman není k......vník.Ovšem pokud to neberete jako jeho nectnost.

J. Kombercová 30.5.2013 11:46

Re: Havlova obliba v zahraničí mě nepřekvapuje, ale argument to není.

Njn. když myslíte..

V. Linhart 30.5.2013 11:31

Havlova obliba v zahraničí mě nepřekvapuje, ale argument to není.

Každý politik, který poleze do cizí řitě, bude v té zemi oblíbený. Je to případ Gorbačeva, tak neoblíbeného doma, ale Američany a jinými našimi současnými  protektory dodnes vynášený do nebes. Nebo jiné srovnání, Husák, tak oblíbený v Moskvě našimi tehdejšími protektory a neoblíbený doma. Husák a Havel - pěkné srovnání, ne? Jen zadní části vytrčené každý jiným směrem.

J. Kombercová 30.5.2013 11:19

Re: pane Papeži

Já jsem Havla během jeho funkčních období opilého neviděla. Kouřil, ale přestal. Na koloběžce nejezdil.

Ale možná najdete jiné nectnosti, které má Zeman a mohl byste je napasovat na Havla. Pak ovšem musíte vzít i druhou stranu mince, a to je Havlova reprezentace naší země v zahraničí. Děkuji za objektivitu.

J. Mrázek 30.5.2013 11:07

Ochlasta, nebo Kárl vše podepisující?

Nerad, ale musím preferovat ochlastu. V druhém případě už by bylo (tentokrát nejen už prakticky existující ale i oficiálně) podpisem potvrzeno připojení k novému evropskému subjektu, v pořadí čtvrtému. Určitá svoboda, byť iluzorní a malá, je lepší, než žádná. Takže Miloš a držet ho na řetězu i s pomocí donucovacích metod, jinak nastoupí náhradník a bude zle....

E. Sevrát 30.5.2013 10:56

Presiden Havel byl také alkoholik,

po tom co si prokouřil plíce a byl operován na rakovinu,pár let poté umřel málem při operaci tlustého střeva,kterou si přivodil svou špatnou životosprávou, se stal lidskou troskou,ale stejně vykonával svůj úřad ještě cca 5 let.Zažil jsem ho při letu do Portugalska s Travel Service (leťel na svou letní daču).S Dášou,suitou a psy seděli v přední části letadla za plentou,ale stejně při průchodu letušek bylo vidět,že je připojen na kyslíkovou bombu,aby let vůbec ústal.Ošetřující lekář ho stále obskakoval atd.Za své funkční období cca 12 let,promarodil cca 1,5 roku.Ovšem u něj to tak nějak nevadilo,že.

M. Šejna 30.5.2013 10:33

pane Papeži

to je zajímavé, že chlastačky, hulení a jezdění na koloběžce po Hradě Vám nevadily u Havla.

P. Papež 30.5.2013 9:32

Re: Lépe ochlasta než notorický spáč.

Větší pitomost, než jste napsal, jsem dlouho nečetl. Prezident by neměl být ani ochlasta, ani notorický spáč. Je to ostuda lidí v tomto státě, že nebyl zvolen vhodnější kandidát, než oba finalisté prezidentské volby. Jak vypadá prezident, tak v zahraničí vypadá celý stát.

V. Linhart 30.5.2013 9:02

Lépe ochlasta než notorický spáč.

 Mnohem víc by mi vadil prezident, servilní, ospalý přitakávač  a bezmocná, šedými eminencemi ovládáná loutka. Z. jsem volit nechtěl, ale z těch dvou dědků je Z. stále z těch lepších voleb. Ať se buzíci a havlisti(rozuměj konjukturalisti, vezoucí se na vlně iracionálního smutnění po Havlových imaginárních státnických činech) vzteky zblázní. Tedy ti, kteří ještě nepřekousli fakt, že motýlek ,plané řečňování a protekce celebrit ještě z nuly státníka nevykřeše.

P. Pavlovský 30.5.2013 6:43

Re: Přímá volby presidenta byl experiment

Osmašedesátníkům se vyčítalo, že stavějí "mladého Marxe" proti "starému Marxovi".

Já jsem si dovolil připomenout mladšího Klause proti dnešnímu Klausovi.

P. Kolář 30.5.2013 6:27

Re: Přímá volby presidenta byl experiment

Musím jenom konstatovat,že se stal zázrak.Pan Pavlovský se dovolává Klause.A dokonce ani neuráží.Pokud to ovšem celé dobře chápu a pan Pavlovský to nemyslel nějak jinak a já jsem si to jenom špatně vyložil.

P. Pavlovský 30.5.2013 6:19

Přímá volby presidenta byl experiment

Chtěl bych věřit, že poslední!

Už pan president Klaus kdysi říkal, že my, konzervativci, to nemáme rádi :-)

P. Sulc 30.5.2013 2:16

Z te obcasne virosy bych zadnou tragedii nedelal.

Spise z lasky k velkemu medvedu, a nemyslim souhvezdi. Muj sef byl alkoholik, 20 piv denne, malych americkych, odpoledne v praci pochrupaval, ale kdyz o neco slo, tak mu to myslelo. A jezdil domu hodinu autem, nekdy me i odvezl. A po ceste popijel. Ale reakce mel naprosto perfect. Mozna je rozdil, nevim, kdyz ma virosu alkoholik  a jinak to dopadne u cloveka, ktery pije jen velice obcas.. A pak, Cesko neni Amerika, kde je president vykonny organ, v cesku je to spise oficialni kaspar ktery se do vladnuti neplete a kdyz to zkusi, dostane ''drzkovou'';. . Vlastne tam ani nemusi byt. Profesory si najmenuje skola, generaly ministr obrany, metaly ministr podle oboru a na kladeni vencu a pozdvihovani ditek bude urcen zvlastni urednik. A kde potrebujete presidenta ?

M. Stuchlik 30.5.2013 0:21

Nechybí v životopise Virotika

2 roky strávené v CCCP?