3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dalaman 17.1.2007 12:32

Re: Všechno hezké, pane Perlin,

A vy si snad myslíte, že je to jinak?

M. Zima 17.1.2007 12:56

Rád bych, ale je to problém, asi největší český problém:

Jak nám dnes květnatě presentuje p. Doležal, chybí Čechům smysl pro kvalitu a to i v tak životně důležitých oborech, jako jsou ženy. Právě jsem byl opět na to nemilosrdně upozorněn na N24.

Gavroche 17.1.2007 9:16

Velké vítězství

Nebylo třeba žádných konspirací či zákulisních manévrů Lidového domu – vínek vítěze první partie velkého šachového utkání přinesl Jiřímu Paroubkovi včera sám Mirek Topolánek. Ve své aroganci namyšleného hňupa národu prezentoval své hlavní trumfy – dva Jidáše, kteří jsou ochotni za 30 stříbrných zradit svého Mistra: jakoby nadrogovaného neurotika Pohanku zoufale uhýbajícího pohledem a strachem bledého a servilitou k ODS nešetřícího starce Melčáka. To mají být ti ODS a jejím tiskem vychvalovaní „samostatně myslící, odvážně jednající a konstruktivní“ z poslanců ČSSD, kteří mají podpořit rozumný projekt pravicové koalice? To jim slíbila ODS splnit podmínky, o kterých nechtěla v případě jednání s celou ČSSD ani slyšet?

Nenechme se ale mýlit! To ne Mirkovi Topolánkovi, ale Jiřímu Paroubkovi se přes opět nešikovně zakrývanou zlost anebo jenom hranou nespokojenost dostalo včera nečekaného vysvobození ze zapeklité situace. 1) Nyní klidně může odejít do opozice, protože svým chováním a činností za posledních 7 měsíců přesvědčil voliče ČSSD, že jejich zájmy hájil do poslední kapky krve, že pouze zradou ve vlastních řadách nemohl zcela naplnit jejich očekávání, ale že i z opozičních lavic bude hájit zájmy prostých lidí (Má takovouto podporu mezi voliči ODS premiér?) 2) Odchází v čele stmelené politické strany, kterou podlá zrada nejen vystrašila, ale především pevně semkla za svým vůdcem. Kdo by si nyní dovolil kritizovat, že v opozici na nějaké korýtko nedosáhne? (Může se něčím podobným pochlubit „vítěz“ Topolánek, již léta věřící jen svému Dalíkovi?) 3) Paroubek se současně vyhnul nejistému 3. pokusu, který by mohl prozradit, že celou dobu jen blufoval a hrál vabank. Do opozice odchází s pověstí mistra diplomacie, politické taktiky, ale i zásadového obhájce politiky ČSSD. Zemanova výzva k jeho sesazení na březnovém sjezdu jistě neuspěje. (Jaká je vyjednávací schopnost premiéra, voděného na špagátech soukromníka Dalíka?)  

Gavroche 17.1.2007 9:16

Re: Velké vítězství

 4) Zrada M+P současně umožní setrvat v čele ODS právě Topolánkovi, který svou neschopností vyjednat lepší postavení ODS v trojkoalici nebo dokonce vstřícností ke KDU a SZ proti sobě poštval nejsilnější krajské organizace ODS, stále mocného Klause i značnou část voličů ODS, neschopných pochopit nutnosti oběti. Topolánek bude i ve vládě dirigován Kalouskem a Bursíkem, kteří budou preferovat politiku vlastních stran na úkor slibů ODS, o nesmlouvavém odporu levicové opozice ani nemluvě. (Mohl by si Paroubek přát lepšího protivníka v čele ODS než je Topolánek?) 5) A když se po pár měsících ukáže, že vnitřně rozložená ODS a její vláda nejsou schopny realizovat slibované reformy a že jim nešlo o nic jiného, než o naplnění mocenských choutek svých čelných funkcionářů, bažících po korupci mocí či penězi, může Jiří Paroubek dát ve vhodnou chvíli této vládě-nevládě „ránu z milosti“ a nastoupit do předčasných voleb, z nichž vzejde jako nekorunovaný vítěz politické scény na dalších 8 let.

SÍLA ODSUDU 17.1.2007 9:35

Re: Re: Velké vítězství

 No , aby z toho po čase nevznikla fáma, že to byl satanský plán Jirky z Raje....Když je to asi koncepce baziliška z Vysočiny, který oplácí baziliškovi z Hradu.....

trp 17.1.2007 9:28

Re: Velké vítězství

Vy jste čítankový případ levicového extremisty. Vy máte "pevně semknutou" stranu, svého Vůdce. Dokonce Mistra Vůdce. Ti co ho demokraticky neposlechli, jsou podle vás Jidáši. Neb Mistr má přece Pravdu! Já jen doufám, že pravice nebude mít nikdy své Vůdce. Už bych asi neměl koho volit a musel bych emigrovat do nějaké demokratické země.

SÍLA ODSUDU 17.1.2007 9:39

Re: Re: Velké vítězství

 Pseudopravicová Klausostrana má svého, dnes již pochybného vůdce, který ovšem svými populistickými tahy u svých Filošů stále boduje.....

doktor 17.1.2007 17:22

Re: Re: Velké vítězství

Na emigraci to bude v případě, kdy "pravicová" strana bude stát a padat s takovými "demokraty" jako jsou Melčák a Pohanka. To jsou teda silný základy pro pravicovou politiku. Co z toho programu ODS zbude, když se Melčákovi a Pohankovi vyhoví? Nebo je ODS také podrazí ? Máme se na co těšit. V televizi žádný podobný program nenajdete, kde by bylo zastoupeno všechno od dramatu až po tragikomedii.

Daman 17.1.2007 17:44

Re: Velké vítězství

Píšete, že Topolánek získal dva Jidáše. Kdo by byli ve vašich očích oni případní přeběhlíci z ODS, pokud by Topolánek ve druhém pokusu neuspěl a šanci třetího pokusu by dostal Paroubek? Byli by to také přeběhlíci, nebo konstruktivní poslanci? Je to celé nesmysl. Každý poslanec by měl volit podle svého svědomí tak, jak mu to velí Ústava. A že se některým socdemákům nelíbí směřování ČSSD do komunistické náruče není snad až tak podivné. Nečetl jsem v předvolebních letácích Paroubkovo prohlášení, že jeho tým v případě volebního úspěchu, bude vládnout za podpory KSČM. Tedy v podstatě s KSČM. Protože komunisté zadarmo nedávají nic. Věřím, že kdyby nebyl na soc-demo poslance vyvíjen tak silný nátlak Paroubkem, těch tzv. přeběhlíků by bylo mnohem víc. Protože slušnému členu ČSSD se musí chtít z takové spolupráce s komunisty zvracet.

DS 17.1.2007 9:07

magor

Můžete zdůvodnit proč zrovna pan Tlustý by měl být v kriminále?Jste pane autore stejný demagog jako komunisté.Koho nemáte rád šup sním do kriminálu.Tato doba je naštěstí zatím pryč i když o ní spolek KSČSSD touží.Zatím jsou tady soudy a ty rozhodují o vině a ne vaše nanávist a fanatismus 

trp 17.1.2007 9:34

Re: magor

Když on autor je z toho institutu evropské demokracie, tak demokraticky se rozhodl, že Tlustý patří do kriminálu.:-D

Plzák 17.1.2007 9:06

Není to náhodou?

Všechno obdoba doby pohusitské - předhabsburské, kdy se naše "národní elity" tak dlouho hádalz o krále, až zvolili Rakušáka? Tenkrát také museli být lidé znechuceni tím, co šlechta dělala. Jenže museli ještě o trochu víc držet hubu než my dnes.

Nakonec z toho vyjde, že požádáme v Bruselu, aby nám vládl nějaký ten bývalý marxista, nebo trockista jako Barosso, nebo Prodi, či tajtrlík Solana. To všechno jsou lidé s komunistickou - socialistickou minulostí.

vita 17.1.2007 9:35

Re: Není to náhodou?

Tenkrát mohlo, muselo - a nejspíš taky bylo lidem neelitním úplně volný, kdo povládne nahoře. Vydírali je všichni a v nenávisti k "sedlácké sběři" se shodli i Thurn se Slavatou - a ti se jinak neshodli tak důsledně, že Thurn Slavatu vyhazoval z okna. Ostatně se shodli i s "mučedníkem za víru" Budovcem.

Jagellonec, Habsburg nebo nějaký domácí Smiřický - to byl problém politických elit. Ne lidu.

SÍLA ODSUDU 17.1.2007 9:41

Re: Není to náhodou?

 No, aby to nebyl ještě nakonec jistý  BORAT....

Plzák 17.1.2007 10:20

Re: Re: Není to náhodou?

To je nápad. Borat for president!!! V Čechách samozřejmě.

frenk 17.1.2007 8:56

vláda a vládnutí...?

Vy si někdo myslíte, že se budou provádět zásadní reformy s těmi dvěma přeběhlými tukany? Co já p. Melčáka pochopil, tak pro něj podmínky evtl. vlády ČSSD a ODS byly tak pravicové, že to nemohl dopustit. Ten teď bude podporovat "pravou" vládu?

Pro ODS je jediné řešení spojit nejbližší hlasování okamžitě s důvěrou vládě a co nejrychleji k volbám. Obávám se ale, že hoši si budou chtít vládnout, rok dva se budou motat jak prd v pytli, Paroub se z toho krásně oklepe, vytříská z takové situace zase body, podruhé zachrání socany a budeme mít po volbách to samé co teď. Volby hned. Jestli ODS tohle nechápe, že teď může vydělat, nemá kousek zdravýho rozumu. Zelení by měli být pro, taky by teď vydělali, a lidovci půjdou tradičně s kýmkoliv - jejich přísné zásady jim to dovolí, jeko vždy... Howgh.

Plzák 17.1.2007 9:08

Re: vláda a vládnutí...?

Ano, volby jsou to jediné řešení. Ale ne až za 4 roky!

Daman 17.1.2007 17:48

Re: vláda a vládnutí...?

Pokud má Topolánek mozek v hlavě, tak využije současných vysokých preferencí ODS a povede vládu co nejrychleji k předčasným volbám. Tím si uvolní ruce k potřebným reformám. V opačném případě vstoupí do historie jako hrobař pravicové politiky.R^?

Saša 17.1.2007 8:01

Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

mám za hrdiny, kteří dokázali odolat šílenému tlaku Paroubkova zločinného uskupení a jednat v souladu se svým svědomím a slibem hájit zájmy státu a jeho občanů.

oldman 17.1.2007 8:33

Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

Netušil jsem, že zájmy ODS jsou zájmy občanů našeho státu! :-)

JK 17.1.2007 8:43

Re: Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

Netušil jsem, že je v zájmu občanů nemít vládu.;-D

H. 17.1.2007 9:12

http://zpravy.idnes.cz/tlusty-vladne-nam-hvezdna-pechota-drz-/domaci.asp?c=A070110_110859_domaci_pei

Pane JK   ,vláda mohla být už dávno !!!  viz Tlustý "Já jsem už v listopadu dojednal menšinovou vládu ODS vedenou Mirkem

Topolánkem, kterou by sociální demokraté tolerovali. Měla fungovat do

předčasných voleb a jejím programem bylo odstranění nebezpečí dalšího

patu, jinými slovy zásah do ústavy, do volebního systému. Prosím

opakuji, že byla dojednána. Mirek Topolánek to zásadně odmítl."

Přemek 17.1.2007 23:21

Re: Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

Pan Melčák  se chová v souladu s usnesenim jeho domovské organizace v ČSSD. Jen ta nakonec rozhoduje o jeho případném vyloučení, nikoliv pan Paroubek. Je zrádce? Neporušil jediný bod volebního programu ČSSD.

¨Kylchap 17.1.2007 8:44

Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

Včera v televizi se jako hrdinové moc netvářili. Spíše jako spráskaní psi.

vita 17.1.2007 9:37

Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

No, tak vám, Sašo, gratuluju k vládnutí s Bursíkem a Kuchtou v zádech. Při vašich názorech se z nich brzo osypete - ale stejně vám to přeju. Aspoň si lidovci užijí medicíny, kterou zatím ordinovali oni jiným.

Daman 17.1.2007 17:52

Re: Re: Nejsem volič ČSSD ani ODS a pány Pohanku a Melčáka

Také si myslím, že spolupráce tzv. koaličních stran bude jeden velký boj. Jediné východisko z tohoto Topolánkova "vítězství";-( jsou co nejrychleji předčasné volby.R^

trp 17.1.2007 7:27

Pan Perlín je optimista,...

...když si myslí, že ve volbách nějak dalece ovlivním, kdo se dostane do čela strany, které fandím. Fandím doslova, protože o rozumovém výběru nemůže být řeč. Program stran je pouze jakási vývěska, která se stejně upravuje, jak jde čas. Jsem pravičák, ale co můžu čekat, že zbyde z programu. Musí se jít vždy do koalice a ta programy zamíchá tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Tohleto vědomí je důvod, proč veřejnost ignoruje volby. Pak jen skuteční političtí zažranci jdou k volbám. Moc bych se nedivil, jestli by v dalších volbách byl výsledek stejný jako v minulých. Nezbývá než doufat a doufat znamená snít. Takže my co se chováme zodpovědně, jsme vlastně snílky.

hasil 17.1.2007 7:23

opravdu perla

Tento článek je opravdu perla Perlíne. Což  takhle volit ten váš spolek ukřivděných, magorů.Rv

Standa 17.1.2007 6:56

Nemorální socani a ti druzí

Všimněme si těch co hodně mluví o morálce, pak se většinou zjistí, že morálka je jim cizí. Ten kdo souhlasí s "přeběbíháním", moc morální není. A navíc - život není černobílý.

trp 17.1.2007 7:33

Re: Nemorální socani a ti druzí

 "Je známo, že na světě není nic snadnější, než umravňování. Proto také největší prasáci zavádějí nejpřísnější mravnostní cenzuru."

                                                                 JAN  WERICH             :-D