29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Německé nebe mít

Jsou věci, které se opakují s pravidelností hodnou lepší věci. A tím je třeba rozpor mezi zájmy Čechů a Němců. To mne napadlo, když jsem si přečetl, že byl Daniel Herman dne 27. 5. 2017 zvolen do předsednictva KDU-ČSL.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 2.6.2017 20:48

Re: podívejte se na tohle

Díky, Wiki je věc dobrá, já to vnímám spíše via osobní zkušenost svých příbuzných, ale to je na moc dlouhé vyprávění... A i jiných pamětníků, zrovna minulý týden jsem vezl lovecký salám a slivovici jedné 87-leté ženě, která žila v roce 1941 v Orenburgu a o prvním dni války vyprávěla v takových podrobnostech, jako by to bylo včera! A jak když ji táta narukoval, tak matka druhý den ochrnula a ona se pak půl roku starala v 11 letech o ni a dva mladší bratry. O našich čs "sudeťácích" se ale vyjadřovala velmi empaticky. Tedy, ve srovnání se čtenáři Psa:-))

M. Valenta 2.6.2017 15:24

Články pana Vlka

připomínají svým obsahem příspěvky pana Kříže, s tím rozdílem, že pan Kříž to dělá z recese.

J. Vlček 2.6.2017 15:34

Re: Články pana Vlka

Chtěl jste říct z blbosti, že pane Valento, ale to se vám zadrhlo v hrdle, co?

I. Babková 2.6.2017 14:48

Spolupráci s Německem ano,

lísání se do germánských zadelí ne.

Na idnes je teď "Posseltova one-man show". K Benešovým dekretům se vyjadřuje takto: „Nepovažuji to za juristickou otázku, považuji to za morální a etickou otázku,“

No neposlal by mu jeden z vděčnosti za jeho starost o blaho české duše pětikorunu?

V. Němec 2.6.2017 13:17

nic se nezměnilo

Tlak na východ trvá od Sáma po dnešek!

J. Lancik 2.6.2017 17:31

Re: nic se nezměnilo

Kdo vytlacil Markomany a Kvady pane Nemce? I to byl "tlak", jenze smerem obracenym.

Č. Berka 2.6.2017 10:38

z Blogu na aktualne: Pojmový chaos, co je to...

"V posledních dnech se v českých médiích hromadí příspěvky, které svědčí o nedostatcích ve studiu historie a především také o neznalosti vzniku Svatodušního svátku. Křesťanství vzniklo jako všeobecný princip, nikoli jako nějaké národní hnutí. Když apoštolové plakali, že sice mají jít do světa, ale neumí se tam dorozumívat, byla jim shůry poslána schopnost mluvit v potřebných jazycích. Křesťanství tedy má svou snahu o všeobecné nadnárodní působení již ve svých kořenech. Pozdější netolerantní excesy na tom nic nemění. Toto datum, Svatodušní svátky, ke kterému se tradičně vztahují sudetští Němci (o Svatodušních svátcích, které letos připadají na nadcházejí víkend, pořádají každý rok svůj sjezd), je tedy morálně v pořádku."

P. Vaňura 2.6.2017 18:13

Ale jaká byla realita? Už ve 4. století se křesťané servali

na koncilu tak, že byli i mrtví. Nakonec musel "správný" výklad víry zajistit císař. Celé páté století bylo ve znamení bojů ariánského a nikajského křesťanství. A pak tu máme schizma mezi Římem a Byzancí a o něco později války mezi protestanty a katolíky. No a v islámu vidíme totéž dodnes...

P. Maleček 2.6.2017 10:09

Sv. Václav a Sobotka spojeni voly posílanými Němcům.

No jako zabávně intelektuální tlachání k pívu a knedluvepřozelí dobré. No a k těm Lidovcům či dnes LIDOSTANu.

Jen plní závazek, který dal Sobotka bavorskému premiérovi, za to, že ten dokopal "Sudetlandmančaft" k tomu, že se ve svých stanovách vzadl majetkových nároků na ČR Sudety.

Za to Sobotka, stejně jako kdysi kníže Václav (oba dva spojeni podlézáním Němcům) Bavorům slíbil posílat k nim každoročně pár volů. No a ujali se toho Lidovci vysíláním svých pohlavárů na mejdany "Sudetlandmančaftu". Samozřejmě s cílem získat mastné dary do své pokladny.

No aspoň se tím zamlží přesuny stamiliard Kč z ČR do Německa za to, že nám tu Němci hlavně za socanských vlád za +- 10% dnes do německa mířících miliard pomohli rozjet kapitalismus. Proti tomu je trdlování pár LIDOSTAN volů na mejdanech "Sudetlandmančaftu" úplné prd.

S. Ševeček 2.6.2017 11:06

Re: Sv. Václav a Sobotka spojeni voly posílanými Němcům.

Měl byste doplnit, že německé soudy to apriorní vzdání se nároků na ČR zamítli a socani s lidovci stopli uplatnění Klausovy výjimky z retroaktivity.

J. Hanzal 2.6.2017 9:45

Svatá pravda

pane Vlku, svatá pravda. Není co dodat. Vidíte a takoví takyvlastenci nám vládnou a hromada ovcí je volí.

S. Netzer 2.6.2017 9:05

Něco by mi chybělo,

kdyby autor nezmínil bitvu u Vogastisburgu, ve které jsme bojovali "my" proti "Němcům".

Že se jednalo o boj slovanského kmenu proti germánskému, je pro tohoto "historika" nepodstatný detail, hlavní je zdůraznit, že "svár trvá už více než tisíc let".

A na základě tohoto "více než tisíc let trvajícího sváru" odsoudit jakýkoli vstřícný krok, a to z obou stran.

Za obdivuhodný výkon považuji rovněž zamíchání muslimů do tohoto pseudohistorického exkurzu do českoněmeckých vztahů ("postoj k islámským davům zaplavujícím Evropu").

R. Tichý 2.6.2017 9:29

Re: Něco by mi chybělo,

Už to vím, jste právnička.

Nechcete vidět nic než to, co je do detailu popsáno. Musíte mít strašně těžký život - bez vtipných dvojsmyslů, sarkasmu, satiry, ironie, nechápete bajky. Zcela jistě je to psychiatricky popsáno.

:oP

J. Vlček 2.6.2017 9:32

Re: Něco by mi chybělo,

Vy jste tady, co by česká muslimka, zástupce největší menšiny v Německu, v debatě ještě scházela.

J. Ráž 2.6.2017 10:02

Re: Něco by mi chybělo,

Pravdou je, že bez příspěvků od osob, jako jste Vy, milá Netzer, by byla v těchto diskuzích nuda. Vždy pobavíte. Dík!

J. Jelínek 2.6.2017 10:15

Re: Něco by mi chybělo,

Chceš snad říct soudruhu, že tě myšlenky soudruha Vlka st. nudí!? TAK tomu mám rozumět!!!???

M. Prokop 2.6.2017 8:37

Pane Vlku

držte se raději OPBH, to se dá jakž takž číst.

Tyhle slátaniny ne.

J. Jelínek 2.6.2017 8:45

Re: Pane Vlku

Možná existuje nějaký Vlk junior, který by měl tátovi domluvit, aby neplodil po vsi ostudu a věnoval se raději filatelii, nabo zahrádkaření. Po zkušenostech s mým tchánem však vím, že je to velmi těžké, ne-li nemožné.

S. Ševeček 2.6.2017 10:56

Re: Pane Vlku

Vy už jste, vážený pane Jelínku, dokonce aji ženatej? no toto ...

J. Jelínek 2.6.2017 11:24

Re: Pane Vlku

Také se tomu divím. Vždycky takhle ráno se probudím a řeknu si - ježišmarjá, já su ženatej!!

I. Mertl 2.6.2017 8:36

Uráá!

Němcožrout se vrátil! Na talíř přidal lidovce, Němců v domácnosti nemaje. Směšné, včetně obrázků z dějin, tam lze nalézt cokoliv.

J. Vlček 2.6.2017 14:08

Re: Uráá!

Vy jste v dějinách, pane Mertle, nenalezl věru nic, co by vám zjasnilo vaši zatemnělou mysl. Buď jste hledal špatně, nebo jste nehledal vůbec. Chyba je každopádně ve vás.

R. Szewczyk 2.6.2017 8:32

hm

Regnum teutonicum , tedy v ne zcela přesném překladu, království němců, se objevuje až v 11 století, tedá jako pojem, pro 9 a 10 století je přesnější používat pojem Regnum franconorum, pojem němec, jako člen národa se objevuje ešče později, v 9 stol to pravděpodobně bylo jako nerozumět cizinci, kterémukoliv,,,,,,

Boleslavových 1000 jezdců je výmysl národních českých pomatenců. to jeho v té době pidi knížectví , spíše větší vesnice, mohla uživit sotva tak 30 družiníků, a i to je zcela optimistické číslo, počet obyvatel za sv. Václava, v celých čechách, zdůraznuji v celých , určitě nepřesahoval 20 000, spíše méně, uzemí rozdrobeno tak do 12 kmenových vesnic, pomatenci nazvaných knižectvím,,

120 volů nebylo možná kolem Labe a Vltavy vůbec, pravděpodobněji jde o celkový počet, čili tribut na splátky po např 12 volech ročně po dobu 10 let, ale i to, že nějaký šéf dědiny u Vltavy mohl si dovolit platit 120 volů, zní jako že je veliký a bohatý ,,,,,,,ha ha h a plus 500 hřiven stříbra, což jest asi 150 kilo, to v té době snad ani nikdo neviděl po kupě, spíše jde o 500 denárů, což jest vyraženo asi ze dvou hřiven, tak či onak, tribut není spolehlivě doloženy, pravděpodobněji šlo o podíl z kořisti, tedy z obchodu z otroky, nebo o výpalné za vojenské krytí tohoto obchodu,ale ono to nezní dostatečně hrdinsky, jakože sv Václav se dělí o lup a otroky z nějakým němčourem ,,,,,ha ha ha

V. Vlk 2.6.2017 16:08

Re: hm

Nežvaňte o českých výmyslech. Kdybyste byl vzdělán, věděl byste, že tento údaj pochází z "Rerum gestarum Saxonicarum libri tres (Tři knihy o činech Sasů) autor Widukind z Corvey,tedy Frank. V ostatních věcech co tvrdíte jste stejně nevzdělán a tup. Slovo "tisíc" se někdy překládalo ze staré latiny jako "hodně velké množství".Při vaší obecně známé nevzdělanosti, kterou rád na stránkách Psa předvádíte, ovšem nic nového.

P. Lenc 2.6.2017 8:08

Lidovci?

Smečka politických prostitutů.

J. Jelínek 2.6.2017 8:18

Re: Lidovci?

Jako heslo dobré, takové úderné. Občas mě tady (a mnohdy právem, přiznávám) diskutéři vytýkají, že neargumentuji, jen poťouchle okopávám kotníky, ale ono to často jinak nejde. Zejména, když čtu vaše příspěvky. Nuže tedy pane Lenci, jděte už konečně s těma kecama do prdele a zůstaňte tam hodně dlouho!

J. Vlček 2.6.2017 8:29

Re: Lidovci?

Pane Jelínku, přesně tam, kam posíláte pana Lence, byste měl odtáhnout vy, s vaším okopáváním a s vašimi kecy.

P. Lenc 2.6.2017 9:55

Re: Lidovci?

Víte pane Jelínku, blbost se projevuje různě.U vás ten "projev" berete vskutku od podlahy.Opravdu soudružsky.Mimochodem, jesli jste lidovec nebo jejich volič, tak to vysvětluje váš tak upřímný "projev", projev člověka, který myslí tou částí, do které mně posíláte.A že vy "okopáváte kotníky"?Opravdu zajímavé, jak se vlastní blbost dá interpretovat.Jen tak dál pane Jelínku, ať se máme čím bavit.

J. Jelínek 2.6.2017 10:11

Re: Lidovci?

To víte, když se ruka k ruce vine, pak se dílo podaří.

M. Prokop 2.6.2017 8:38

Re: Lidovci?

To jsou i jiní, pravda je, že lidovci v o něco větší míře, než je průměr.