18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: „Nemá roušky, nemá roušky...“

Tohle kvičení, které se ozývalo od začátku epidemie koronaviru, mi připomínalo vždycky kvičení pazhřivého šaška z filmu Šašek a královna: „Neumi čéésky, neumi čéésky.“ Ten geniálně Polívkou zahraný part hrbaté duše, arogantního zbabělce, podlézavého vychloubače.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 11.4.2020 13:29

Pane Severo, četla jsem článek a pan Vlk nekvičí, neplivá sliny, nešklebí se, dokonce nás nabádá na hrbení se před Čínou?

P. Pavel 11.4.2020 13:27

A proč pořád opakuješ to co ti řekli dospělí, když jsi nešoupal nohama, malý smrade? Zřejmě ti nedali pár facek a ty bez natržené kušny nechápeš, co se po tobě chce.

L. Netolická 11.4.2020 13:25

Pane Müllere, souhlasím s vámi.

P. Pavel 11.4.2020 13:24

Chápu, pro místní bIbečky, je kritika bureše poklonkování Bruselu. Když je místním bIbečkům dokázáno, že jediný kdo tady prokazatelně poklonkuje bruselu je právě bureš, tak to řeší tím, že oponenta k burešovi přirovnají. Ovšem to, že poklonkováním bruselské podržtažce burešovi, poklonkují i bruelu, místním bIbečkům, asi nikdy nedojde.

L. Severa 11.4.2020 13:22

Vážený pane, především děkuji, že jste se připojil ve večerních hodinách k diskusi 5.4. s panem Vlkem. Vaše argumenty byly velmi pádné a velmi jsem ocenil Vaše vysvětlení k tomu, zda má opozice právo kritiky.

J. Kanioková 11.4.2020 13:14

Naprostý souhlas !

D. Müller 11.4.2020 13:14

Mně se spíše zdá, že žijeme v plánu "schovej se a pomoz si sám" a "udržet preference". Je to věc pohledu a nároků na exekutivu. Čím méně nároků, tím slabší výkon. Komu stačí patetické projevy, je jistě spokojen.

P. Spáčil 11.4.2020 12:30

Někdo bránil našim firmám roušky vyrábět? Povídejte, přehánějte. (:-))

U nás čest výjimkám nebyli výrobci, ale překupníci a bylo najednou potřeba miliony roušek, které mohla dodat jen Asie.

P. Spáčil 11.4.2020 12:25

Asi jste nikdy neviděl chaos, když tvrdíte, že v něm žijeme.

Od začátku se jede podle plánu zabránit explozivnímu šíření covidu a dostat ho pod kontrolu, následně začít uvolňovat opatření. Což se vládě daří, blbý co? (:-))

D. Stirsky 11.4.2020 12:06

Ale vždyť Vlk většinou vládu a babiše obhajuje? A štve proti těm, co ji kritizují.

M. Matura 11.4.2020 11:52

Tak co proti němu vlastně máte? Vždyť oba děláte totéž. :-)

D. Müller 11.4.2020 11:50

K článku pan Vlka mám několik připomínek. Především role státu je zajistit bezpečnost svých občanů, má na to svůj aparát, kteří my trpělivě platíme. Jestli vláda a informační složky nic netušili, tak je třeba po zklidnění z toho vyvodit tvrdé důsledky. Nemyslím personální, ale výkonnostní. Tlačit na zlepšení jejich činnosti. Avšak jestli informační služby tyto informace měli a vláda a státní správa je ignorovaly máme jiný problém. V době, kdy už byl problém v Itálii rozsáhlý, se premiér natřásal ve Zlíně či Náchodě a dělal si svou permanentní předvolební kampaň. Je toto omluvitelné? Osobně nemám rád, když někdo vlastní neschopnost omlouvá ještě větší neschopností druhých. Neschopnost je to tak jako tak. Ale budiž, začali jsme s nulou, co se stalo nelze odestát. Mohli jsme však být ušetření veřejných lží premiéra, že je všeho dost. To je skutečně neomluvitelné. Dále bych si dovolil polemizovat o odstavcích souvisejících s plánem. Jakýkoliv plán je lepší než chaos. Dobrý plán a dostatek pravdivých informací by vyplynul v synergii občanů, podnikatelů i státní správy jako při povodních. Ale vyjádření: "Seďte doma a opovažte se žádat náhradu škod!", je snad ta nejhorší cesta, kterou jsme se mohli vydat. Jako IT vím, že správný scénář je... stane-li se toto - podniknu to a to, stane-li se toto - budu reagovat tak a tak. Jenže my jsme v chaosu, bez rozumného plánu či scénáře.

Poznámka ke vztahu k Číně. Vydali jsme se cestou servilnosti, doplatíme na to. I my bychom dokázali předělat továrny, ale to by vláda musela mít nějaký plán, nesměl by oligarcha, toho času u moci, každého považovat za svého konkurenta. I v tomto se projevuje neschopnost této exekutivy. Je jisté, že premiér není schopen vytvořit funkční tým a dosáhnout synergie v naší společnosti. Dostal se k moci díky jejímu rozdělení a není schopen překročit svůj stín. To že opozice není schopna selhání správně pojmenovat, neznamená že o selhání nejde. Jistě, semkneme se, ale je to tak trochu této vládě navzdory.

L. Severa 11.4.2020 11:15

Kdo čte pravidelně články pana Vlka, musel si zvyknout na jeho suverénní hodnocení jakéhokoliv tématu. Z toho vyplývá, že zastánci opačných názorů kvičí, plivají sliny, šklebí se, jsou osli, blbci, křiklouni, chytrolíni, tupci, duševní ubožáci. Mám naprosto odlišný názor na diskusi, ale někdo rád vdolky...Konečně pan Vlk ukázal ve svém vtipném článku o „Tvarůžcích“, že má i smysl pro humor. Souhlasím, že opozice má často hodně „pitomých“ nápadů, ovšem platí, že v krizových dobách platí: „Maul halten... ?

S. Rádl 11.4.2020 11:14

Pokud vím, tak jen dva lidé na světě ví jak koronavirovou pandemii řešit. Prvním je Donald Trump, který zvolil taktiku, která byla nejprve založena na "My jsme Američané,

nás čínská chřipka neohrozí". Když viděl, že se epidemie šíří, prohlásil,

že si vede skvěle a že bude úspěch, když zemře 200 tisíc Američanů. Nu a teď

říká, že jich bude méně než 100 tisíc, a že je to díky jeho skvělému leadershipu.

Nu a druhým je prof. Fiala (on by se asi urazil, že jsem prvního uvedl Trumpa), ten sice nejprve zmateně kritizoval přijatá omezení, je si ale jistý, že by to řešil lépe než Babiš. Nu a chce plán, nejlépe pětiletý. Ale to už tady bylo...

S. Rádl 11.4.2020 11:10

Dejte si mokrý hadr na čelo a počkejte na konec krize. Pak sečtěte mrtvé u nás a jinde ve světě a začněte kritizovat. Chválit asi neumíte, snad jen sebe. Ale mne babička říkala, že samochvála smrdí.

J. Fridrich 11.4.2020 11:08

" Tak proč sem ta letadla z Číny létají?" -

To nevíte s. Halsnesi ? Vždyt' ty 3 naše Zemanovi ČÍŇANOMILKY - likvidátor našeho civilního letectva luftjarda Tvrdík, hlavní rusomilka Nejedlý a stále kancléř bez prověrky Minařík tam u Čínských soudruhů ten pro ně skvělý obchod letěli domluvit a po návratu si chodili po Praze jak kdyby se jich naše vládní rozhodnutí vůbec netýkala..

Nu, vot - molodci-geroji.. A tak si tu žijeme..

M. Malovec 11.4.2020 11:02

Těžko psát bez urážek, když vláda zaklekla na výrobce desinfekce a nedala příležitost desítkám českých firem vyrábět roušky. Radši je vozila speciály z Číny. Prostě vlastizrádci, řečeno mírně a slušně.

M. Malovec 11.4.2020 10:59

Přesně řečeno - šašci se budou ve sněmovně vykecávat a na podzim se nebodou stačit divit drtivému vítězství Babišovy grupy. A tak to ma byť.

J. Vlček 11.4.2020 10:10

Ozval se ten pravý intelektuál a pirát na penzi.

J. Vlček 11.4.2020 10:08

Když se baví dospělí, tak máš šoupat nohama, přestože jsi už velký smrad, velké pako Pavle.

D. Stirsky 11.4.2020 10:05

Přečtěte si dnešní díl od IVK. Bez urážek, invektiv, vulgarit, přiměřeně dlouhé, logicky setříděno s tuto jako vždy neuvěřitelně dlouhou “pelmel” motanicí starého Vlka, kde se hlavě naváží do intelektuálů a Pirátů.

P. Pavel 11.4.2020 9:58

Kdyby byly v řiti ryby, nebylo by třeba rybníků. Realitou je, že bureš nezvládá, ani tiskové konference, kterých ovšem zorganizoval pomalu víc než roušek.

P. Pavel 11.4.2020 9:54

NO vidíš a primula alias čínská medicína se toho nápadu hned chopila. Ovšem co má Kalousek nebo Fiala tedy opozice (která jen dělá svou práci, tedy kritizuje vládu) společného s tím, že vláda svou práci nedělá.

J. Halsnes 11.4.2020 9:47

Naší lidi si vyrobili i respirátor, plicní ventilátory, ochranné oděvy. Tak proč sem ta letadla z činy létají?

P. Pavel 11.4.2020 9:46

Copak, zase ses podělal, malý smrade?

P. Pavel 11.4.2020 9:45

KOlik za vlád Klause, Tošovského, Zemana, Špidly, Grosse, Paroubka, Topolánka, Fischera, Nečase, Rusnoka a Sobotky vypuklo pandemií a kolikrát se jich opozice dotazovala, zda je s ohledem na probíhající epidemii v číně dostatek roušek (tak jak se opozice už v lednu dotazovala burešovy vlády)?

P. Pavel 11.4.2020 9:41

To si mně pletete s burešem.

P. Pavel 11.4.2020 9:40

Myslíte ty, před kterými se bureš pravidelně zesírá. Např. když von der Leynové odkýval uhlíkovou neutralitu a následně tzv. green deal.

P. Pavel 11.4.2020 9:39

NO tak proč ten svůj rypák někam strkáš, když ničemu nerozumíš, a navíc ani neumíš pořádně číst.

V. Patrik 11.4.2020 9:36

Jenom se nám tu z té Číny nepodělejte. Naši lidi si roušky ušili sami předtím, než došly z Číny.

A z těch slibovaných stamiliardových čínských investic zbyly jenom drobky, které se okamžitě změní na vydíračku, když přestaneme skákat, jak čínské politbyro píská. Jak je to dlouho, co, přes Zemana Číňané hrozili likvidací Slavie kvůli neposlušnosti pražských konšelů? Po této zkušenosti by slibům nějakého "Marshallova plánu made in China" mohl věřit jenom nepoučitelný idiot.