4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: „Nemá roušky, nemá roušky...“

Tohle kvičení, které se ozývalo od začátku epidemie koronaviru, mi připomínalo vždycky kvičení pazhřivého šaška z filmu Šašek a královna: „Neumi čéésky, neumi čéésky.“ Ten geniálně Polívkou zahraný part hrbaté duše, arogantního zbabělce, podlézavého vychloubače.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 12.4.2020 10:55

Co přesně? Být po třech měsících chytrý? No, to jsme všichni. :-D

D. Mach 11.4.2020 17:51

Nevím, pane Spáčile, kde vy jste viděl chaos, když tvrdíte, že naše vláda chaoticky nepostupuje. Ale když někdo vykládá, že je roušek dost a že je dodá kamkoli, kde si řeknou, a oni ve skutečnosti nejsou, je to podle mě chaotik. Když odmítá zřídit Ústřední krizový štáb jen kvůli tomu, že by pak mohl být v televizi jeho koaliční partner vidět častěji než on, tak je pravda, že to není chaos, ale jen nadmíru zduřené ego.

L. Severa 11.4.2020 13:22

Vážený pane, především děkuji, že jste se připojil ve večerních hodinách k diskusi 5.4. s panem Vlkem. Vaše argumenty byly velmi pádné a velmi jsem ocenil Vaše vysvětlení k tomu, zda má opozice právo kritiky.

D. Müller 11.4.2020 14:29

Děkuji. Na NP není snadné diskutovat, ale občas to přeci jen jde. :-)

L. Netolická 11.4.2020 13:25

Pane Müllere, souhlasím s vámi.

P. Tronner 11.4.2020 13:29

Ano, naprosto souhlasím. Je úsměvné, jak se pan Vlk otírá o kritiky s tím, že vláda přece nemohla mít na skladě miliony roušek. Jednak nemá pravdu v tom, že by vláda neměla mít takové pomůcky na skladě (máme tu 2 jaderné elektrárny atd, zkrátka přeci vláda musí počítat s nenadálou situací a mít aspoň tisíce či desetitisíce ochranných pomůcek), kromě toho vláda když už nic neměla, tak se sebevědomě prsila, jak je všechno k dispozici a není problém. Přitom už v lednu bylo možné motivovat naše firmy, aby se připravily na výrobu respirátorů, bylo možné konzultovat nákupy atd. A i v normálních nemocnicích lékaři v té době viděli, že nachystané na případnou epidemii není nic - viz třeba tento článek z 6.2 - http://dfens-cz.com/wu-chan-coronavirus/. Jak správně píšete, fakt, že jinde to také nezvládli, by neměl být omluvou - někde (Tchaj-wan) to totiž zvládli výrazně lépe. Panu Vlkovi bych doporučoval třeba tento dnešní rozhovor s distributorem ochranných pomůcek: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/karel-misurec-for-job-protect-zlin-ochranne-prostredky-koronavirus.A200408_542773_zlin-zpravy_ras

S. Rádl 11.4.2020 13:32

Názor vám neberu, ostatně vás by nepřesvědčil nikdo. Mohl byste ale ušetřit čas čtenářům, kteří vás jako já neznají a čekají opravdové argumenty. Stačilo napsat "Nemám rád Babiše" a možná ještě "Volím ...".

D. Müller 11.4.2020 14:27

Je mi fuk kdo tam sedí a kdo nikoliv. Tato vláda mi mohla vytřít zrak, ale nestálo se. To není moje chyba, příležitost bohužel promarněna.

J. Kratochvíl 11.4.2020 19:01

Pan Rádl má pravdu, z vašeho příspěvku čouhá sláma. Zkrátka nemáte rád Babiše a konec.

L. Severa 11.4.2020 14:31

Ovšem od Vás nějaký argument nepadl. Asi by také stačilo napsat " Jsem členem Babišova fanklubu".

S. Rádl 12.4.2020 0:26

Článek jse dost obsáhlý a příslušná reakce je také bez argumentů, že nemá cenu to bod po bodu rozvádět.

Jinak moje dosavadní preference jste neuhádl, koho volím obvykle nesděluji ale vám prozradím, že jsem naposledy volil Realisty, předtím Svobodné.

J. Vlček 11.4.2020 13:45

Pane Müllere, tihle IT jsou vůbec zvláštní sorta lidí. Vy, kupříkladu, jste věčný pochybovač o všem, vaši kolegové z řad pirátů zase mají sklony k žalování na zdejší vládu, a celkově, jak jste neustále zavrtaní v počítačích, jste zároveň vesměs odtrženi od normálního života, který běží kolem vás.

Vaším koníčkem je hledání chyb u druhých, přičemž na odhalování vašich chyb se vám nedostává čas. Nehledě na to, že si je ve své domnělé nadřazenosti vůbec nepřipouštíte.

D. Müller 11.4.2020 14:19

Souhlasím, že my od IT se někdy lišíme. Nás platí za to, že programy fungují ne za to, že máme sny o tom jak by fungovat mohly. V našem oboru nic neokecáte. Buď to funguje nebo ne. Za řeči o tom, že to nefunguje Italům nebo Američanúm nám nikdo nezaplatí.

Asi jste si všiml, že moje připomínky k článku nevedly k hodnocení osoby autora, i když s ním nesouhlasím, tak si ho vážim. Ale vás naopak motivovaly k hodnocení osoby mé. Dokonce usuzujete podle oboru i volební preference. Musím vás zklamat. Mýlil jste se.

J. Vlček 11.4.2020 15:03

Pokud máte na piráty podobný pohled jako já, a ten není vůbec lichotivý, pak se samozřejmě omlouvám.

D. Müller 11.4.2020 15:25

Ono s piráty je to tězké. Je tam více proudů a některé jsou hodně mimo sympatie a některé jsou rozumné. Ale trošku matou názvem, jsou to spíše Vzorňáčci nebo Šprti. Ale nedá se jim upřít jedna výhoda. Marek Prchal o nich nemůže vést kampaň, že zaprodali tuto zem kmotrům. Za to si zaslouží místo na slunci. Ale moje parketa to není, to je fakt. Nicméně je to strana v růstu, dojde ke štěpení, vyprofilování a k převzetí odpovědnosti. Asi pak budu mít zase připomínky :-)

J. Vlček 11.4.2020 17:00

Dodal bych jen, že možná nezaprodali tuto zem kmotrům, ale jsou schopni a ochotni ji zaprodat pomatencům z EU.

L. Severa 11.4.2020 11:15

Kdo čte pravidelně články pana Vlka, musel si zvyknout na jeho suverénní hodnocení jakéhokoliv tématu. Z toho vyplývá, že zastánci opačných názorů kvičí, plivají sliny, šklebí se, jsou osli, blbci, křiklouni, chytrolíni, tupci, duševní ubožáci. Mám naprosto odlišný názor na diskusi, ale někdo rád vdolky...Konečně pan Vlk ukázal ve svém vtipném článku o „Tvarůžcích“, že má i smysl pro humor. Souhlasím, že opozice má často hodně „pitomých“ nápadů, ovšem platí, že v krizových dobách platí: „Maul halten... ?

J. Kanioková 11.4.2020 13:14

Naprostý souhlas !

L. Netolická 11.4.2020 13:29

Pane Severo, četla jsem článek a pan Vlk nekvičí, neplivá sliny, nešklebí se, dokonce nás nabádá na hrbení se před Čínou?

L. Severa 11.4.2020 14:23

Paní Netolická, nějak Vám nerozumím. Přímo z článku pana Vlka jsem opsal výrazy kterými častoval autory jiných názorů. O Číně jsem neuvedl ani slovo.

D. Mach 11.4.2020 17:55

Paní Netolická, a opravdu jste ten článek četla?

S. Rádl 11.4.2020 11:14

Pokud vím, tak jen dva lidé na světě ví jak koronavirovou pandemii řešit. Prvním je Donald Trump, který zvolil taktiku, která byla nejprve založena na "My jsme Američané,

nás čínská chřipka neohrozí". Když viděl, že se epidemie šíří, prohlásil,

že si vede skvěle a že bude úspěch, když zemře 200 tisíc Američanů. Nu a teď

říká, že jich bude méně než 100 tisíc, a že je to díky jeho skvělému leadershipu.

Nu a druhým je prof. Fiala (on by se asi urazil, že jsem prvního uvedl Trumpa), ten sice nejprve zmateně kritizoval přijatá omezení, je si ale jistý, že by to řešil lépe než Babiš. Nu a chce plán, nejlépe pětiletý. Ale to už tady bylo...

L. Netolická 11.4.2020 13:41

Pane Rádle, nevšiml jste si, že u nás vše ví nejlépe p. Babiš. Plácá se do hrudi, aby to druhý den odvolal, udělal to jinak a opět to změnil.Fiala zpočátku nekritizoval přijatá opatření, ale když viděl tu bezradnost vlády, tak samozřejmě že se ozval.Od toho opozici máme. Na to, co dělala a spíše nedělala vláda se nedalo dívat. A k plánu: máme trestně stíhaného premiéra, který se bude stůj co stůj chtít vyvinit a tudíž opozice naléhá, aby nám řekl, když se stane to, uděláme to, tzn., abychom nebyli oběťmi místo Babiše my. Nezapomeňte, že jsou stále vyšetřovány reklamy na ČH a Babiš je v obřím střetu zájmů a z toho se jen tak nevyvlíkne. Už to pokoutně zkoušel, byl odhalen a tak musel požádat Unii, aby o dva měsíce prodloužila dobu, kdy bude muset dojít k rozhodnutí. On chce pouze vše obejít, ošulit, nechce se k věci postavit čelem. To máme premiéra. Hold proto musíme být obezřetní.

J. Vlček 11.4.2020 14:04

Paní Netolická, z vašich věčných litanií by člověk nabyl dojmu, že ne Babiš, ale vy víte všechno nejlépe. A jak tu jedno a to samé denodenně přemíláte, tak už těm svým blábolům dokonce skálopevně věříte.

Jděte ty své litanie žvejkat někam na srazy chlívkařů a neotravujte tu s nimi do omrzení tady. Jste otravná jako činže.

L. Netolická 11.4.2020 15:27

Opakování matka moudrosti. Snažím se, abyste to i vy pochopil, pane Vlčku. Čím dál více si ale myslím, že jste Babišův troll, právě tak i pan Čermák. Jj, Jidášové se najdou v každé době.

J. Vlček 11.4.2020 17:21

Paní Netolická, něco vám prozradím.

Do jisté doby mi byl Babiš naprosto lhostejný, bral jsem ho prostě jako vítěze voleb, ale můj hlas patřil jinému.

Když jsem posléze viděl tu štvanici na něho, jak se do něho strefují takoví neumětelové a nýmandi, kteří mu nesahají ani ke kolenům, jak mu hází klacky pod nohy, jak by se spojili i s čertem, jen kdyby jim slíbil Babišovo místo premiéra, tak se mé sympatie přesunuly k Babišovi, který by tentokrát zcela jistě dostal můj hlas.

Jidáše je nutno hledat někde jinde, paní Netolická. Zkuste se porozhlédnout mezi svými parťáky na vašem srazu chlívkařů. Tam se to jimi hemží.

J. Tulejová 11.4.2020 18:50

Pane Vlčku, dobrá odpověď.

L. Netolická 11.4.2020 23:37

Pane Vlčku, zastáváte se oligarchy, který má obrovskou politickou, ekonomickou a mediální moc a místo ostražitosti před ním, jelikož jeho moc je v demokratickém světě unikátní, tak nám ho dáváte za vzor. Nikdo z demokratů s ním vládnout nemůže, protože by popřel sám sebe, v co věří. Naopak, on nikdy neodstoupí, jak řekl. To je velmi varující prohlášení a u něho nevidíte jak se drží sesle zuby nehty?! Lidi volí člověka bez skrupulí a morálky a potom se diví, že se mu tak vehementně demokr. opozice brání a just ho budou volit a potom se budou divit.

L. Netolická 12.4.2020 0:00

A koho zrazuje Milion chvilek? Že vidí to nebezpečí v obrovské moci oligarchy, který se chová velmi nevyzpytatelně a který z naší země udělá systém panující na Ukrajině či Rusku?

J. Vlček 12.4.2020 7:53

Paní Netolická, nenechte se oblbovat nedostudovanými faráři, kteří vám blbnou hlavy, aby se prostřednictvím chlívkařů domohli nějakého dobře placeného místa. O nic jiného jim nejde, než posílit svoje ego. A hloupí lidé se sklonem k stihomamu, jako vy, jim to klovou z ruky.

Zkuste navštívit psychologa on vám jistě pomůže. Zvlčilé prostředí chlívkařů se vám podepisuje na zdraví.