6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nelogičnosti a otázky

Zrušení zákona o prodejní době v maloobchodech a velkoobchodech, řešící otevírací dobu ve dnech vybraných státních svátků, jsem podpořil již minulý rok. Neúspěšně. Nyní jsem inicioval novelu, která alespoň řeší vyjmutí velkoobchodů z tohoto zákona.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 6.9.2019 8:24

Re: Jakákoliv změna je asi dobrá

Připomínku chápu, ale myslím, že v tomto případě není. Používají se termíny snová logika, případně třeba logika v rámci pravidel fantastického filmu. Ženská logika. Tohle je úřední logika :-). A na mě působí jako absurdní.

P. Dvořák 6.9.2019 7:51

Re: Jakákoliv změna je asi dobrá

"absurdní logika" - není to klasický oxymóron? Něco jako suchá voda, přetlak ve vakuu a pod?

M. Prokop 6.9.2019 7:42

"není o potřebách, ale o svobodné volbě"

O tom je otoman.

A že je celý zákon hloupý socanský nesmysl, to vědí i někteří socani.

J. Anděl 6.9.2019 6:38

Jakákoliv změna je asi dobrá

Ano, stávající zákon je dráždivý svojí absurdní logikou a výlučností, přílišnou specifikací (200m). Rodinný život podle mě nesouvisí s tím, pracuji-li v prostoru velkém 190 nebo 210 metrů.

Že se pak týká jen některých svátků... Asi jedině Vánoce, trochu méně, ale pořád ještě významně Velikonoce jsou svátky, které svátečně prožívá větší množství obyvatel. Zbytek je zřejmě úlitba nějakým menšinám, případně ideálům politiků, kteří ten seznam vymýšleli.

Jakákoliv změna je asi dobrá, byť velkoobchod nebude tak vidět. Ale možná díky tomu má o pár promile větší šanci na tu změnu.

J. Pospíšil 6.9.2019 3:09

Proč se v tu zvláštní dobu, v některé svátky,

nevypínají velké elektrárny? Nevím, nad jaký výkon, ale to by jistě úředníci, co rozhodli, že obchody nad 200 m čtverečních jistě uměli vyřešit. Prostě by napsali nějaké číslo a bylo by.