2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 21.7.2008 15:42

Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

Kocour patří asi k pěti lidem v této zemi, kteří museli Lisabon přečíst bod za bodem. Fungovat to bude stejně, jako ta přípojka na pračku v předsíni. Když v takovém domě chcete bydlet, prosím, ale nenuťte mne, abych tam bydlel já.

A i kdyby to nakrásně fungovalo, ve volbě mezi ČR a Lisabonem hlasuji pro ČR. Mít obojí současně nelze a ČR tu byla dřív > EU je agresor.

Olin 21.7.2008 17:23

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

:-) Ano. EU je agresor, Lister je ignor a Rimmer je magor. Kocour je na červeným trpaslíku a v přilehlym vesmíru  jedinej, kdo  přelouskal celý manuál. Jen mi neni jasný před kým se bude producírovat, když tam nikdo neni!

...a kocour má smůlu, nikde žádná kočka a z toho trpaslíka se nedostane, i když se mu podařilo všem doložit, že ta kocábka fungovat nemůže.

kocour 21.7.2008 17:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

To si mne pletete s úplně jiným kocourem.

Až budete kupovat barák, klidně si tu smlouvu nečtěte a podškrábněte, ale pokud chcete prodat ČR, tak do toho mám co mluvit a já ji prodat nechci. Odejít jinam vám dnes nikdo nebrání, když se vám tu nelíbí.

Je hezké, jak o post níž A jak se vytauhete o post níž vyčítáte bubákovi, že žádnou mezinárodní smlouvy nepřelouskal, a mně zas, že je čtu moc podrobně (mám to holt v popisu práce, je číst  a sem tam nějakou i sjednat). Měl byste si vybrat, co vám vlastně vadí, takhle působíte dost jako schizofrenik.

Olin 21.7.2008 17:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

Kocoure, já se nedivim, že se věnuješ tak nezáživným textům, když tě to živí. Představ si, že jsou u dráhy lidi, co musí přelouskat dokonce jízdní řád a ještě poznat a opravit, co neni dobře! Já zase musím znát pitomý obchodní podmínky. Ale nemusejí je znát moji zákazníci!!! Ani nemohou. To aby se z toho vo.......

Protože já žádnej barák neprodávám ani nekupuji tak mě detaily okolo náhrady paragrafu paragrafem nezajímají. Místo toho důvodně předpokládám, že těm paragrafům rozumí politici a úředníci, co jsou zato placeni. Pak se na ně spolehnu, jako každý rozumný občan, pakliže nás spojují společné zájmy. Ne znalosti paragrafů ani názory na ně. Zájmy!

Žádný kocour, byť by louskal smlouvy paragraf za paragrafem, mě nepřesvědčí o tom, že integrace Evropy a zjednodušení procesů rozhodování v evropských institucích poškozuje Českou republiku, když já VÍM, že ji to posiluje, a že to mně a mým dětem otvírá dveře světa. Nejsem tedy schopen posoudit jednotlivé paragrafy, jsou-li ku prospěchu věci, která je v mém zájmu - to ponechám odborníkům - ale zato jsem schopen posoudit, co mi slouží a co je mým zájmům na překážku. Ergo kladívko - nevěřím kocourům, kteří jsou proti integraci ČR do Evropy.

bibaBU 21.7.2008 15:48

Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

JE TO NAŠE REPUBLIKA, jednoho každého občana. přenechat jim suverenitu státu,kdy ani nevíme co je ve smlouvě,? Každá smlouva je bilaterální. To už bychom nemuseli vůbec smlouvy číst a jenom podepisovat. Pak už žádné smlouvy nebudou, už nebudem subjekt, který by mohl  do něčeho mluvit. LS cesta do pasti, ze které nevede cesta zpět!

Olin 21.7.2008 17:25

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo chce schválit třeba tohle? Každý si to může přečíst a musí souhlasit, nebo se bude hlasovat znovu.

:-))) bibabúúú! Kolik jsi již přelouskal mezinárodních smluv? Měli jsme onehdy spor o smlouvu ČR s Vatikánem - tu máš taky v malíčku? Mohl's poradit.

kocour 21.7.2008 15:05

Shrnuto, radar je v rozporu s Lisabonskou smlouvou.

Víc netřeba.

janoryna 21.7.2008 14:03

souhlas, lisabonská smlouva

by omezila čr republiku samostaně vyjednávat s ruskem o ropěm protože by to brusel dělal za celou evropu. my na ty rusy stačíme sami a s lisabonem jděte do brusele !

Hnyk 21.7.2008 12:55

Není to náhodou takhle?

Vedení ODS Lisabonskou smlouvu pochopilo, na rozdíl od hradního prognostika a nebo autora tohoto článku, kteří ji nechápou, nebo alespoň dělají, jakože ji nechápou a myslí si přitom, že jenom oni jsou dost chytří Lisabonskou smlouvu pochopit a z ostatních dělají idioty.

Malý Aston 21.7.2008 13:58

Re: Není to náhodou takhle?

Já jsem pochopil Lisabonskou smlouvu tak,že bude evropský prezident a evropský ministr zahraničních věcí a komisaři zůstanou a budou zrušeni ihned všichni malinkatí prezidenti včetně toho našeho a stína Zaorálka.Evropa bude mít svůj Bílý dům a své telefonní číslo a email.Nebo to bude jinak?A evropský parlament bude schvalovat zákony celoevropské a národní parlamenty budou zrušeny a nahrazeny překladatelkami pro řádný překlad,neboť zejména naši poslanci to vždy zmrší.To vše aby se ti nejvíce kvalifikovaní občané,poslanci,senátoři,lordi a ministři a ministranti zařadili do pracovního poměru k zamezení dovozu geniů a budou zrušeny v celé EÚ zelené karty pro cizince,odborníků máme tímto přebytek. Vy jste Lisabonskou smlouvu pochopil jak?:-D

bibaBU 21.7.2008 15:52

Re: Re: Není to náhodou takhle?

A Sudety budou znovu patit Němcům . jen dočasu Vy erohujeři. Bude to druhý Mnichov, potuplovaný podpisem.

F. Čech 21.7.2008 12:52

Radar je možná důležitěiší než Lisabonská smlouva

Něco na způsob lisabonské smlouvy  musí být v EU přijato. To je fakt a někdy k tomu dojít musí. Není to ale tak akutní jako protiraketová obrana a při nepřijetí Lisabonské smlouvy nejde o život.  Úprava smlouvy z Nice pro větší počet států a akceschopnost rozhodování EU  může počkat a může být přijat nějaký upravený příští dokument. Pokud ale nebude mít Česko a Evropa protiraketovou obranu proti zarputilému Iránu, nebo proti skupince extrémistů, kterým Irán, příp. pár pákistánských teroristů něco podobného dodá a nechá je to odpálit třeba z Gazy, aby se vyhnul odvetnému úderu, který by Irán vymazal z mapy může přijít o život 100 000 lidí  abez protiraketového štítu stím nebudeme moci udělat nic. Pak už jenom bude stačit, aby si irán řekl co chce a Evropa mu to dá.  Protiraketovou obranu jsou schopni, žel Bohu jen v omezené míře, proti jednotlivým pár hlavicím zajistit jedině USA.  Rusko, které pořád otravuje žvásty o tom jak je toto obranné zařízení ohrožuje nám , pokud vím nic podobného nabídnout nemůže a NATO s vývojem něčeho podobného ještě nezačalo. Je pro nás darem z nebe, že  USA Západní a Střední Evropě podobnou obranu nabízí a to zcela zdarma a je pro nás čest, že to může být právě u nás. Právě Česko ze sebe musí konečně smýt nálepku státu, který předběžně kapituluje před každou agresí (jak v roce 1939 tak v roce1968) a je možno proti němu podniknout co se komu zlíbí. Musíme už konečně přestat být ideálním cílem pro agresory! Souhlasím  proto s tím, aby se jako krajní prostředek proti protiradarově zaseknutým socanům opravdu použila hrozba neschválení Lisabonské smlouvy. Jestli soudruh Zaorálek míní hazardovat s našimi životy a zvát si dokonce do Česka ruské generály, aby nám tady kecali do otázek naší bezpečnosti tak to opravdu raději oslabme EU. EU pro naši obranu nemůže udělat prakticky nic!

xxx Kubeš 21.7.2008 12:55

Re: Radar je možná důležitěiší než Lisabonská smlouva

F.Čechovi R^

Malý Aston 21.7.2008 13:37

Re: Re: Radar je možná důležitěiší než Lisabonská smlouva

Já se domnívám že sociálně demokratická internacionála kuje pikle.Radar a rakety z USA nejsou potřeba,je potřeba sjednotit Evropskou Unii a Ruskou Unii pod název Velkoruská Unie Evropská.Pak ano,pak má Paroubek,Zaorálek a Bruselští sociální demokraté pravdu a je potřeba schválit Smlouvu a zakázat radar.:-D

Niky. 21.7.2008 12:28

Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

tak nám Brusel  bude moci radarovou základnu zakázat.Stačí si Lisabonskou smlouvu přečíst.

Öman 21.7.2008 13:06

Re: Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

Dokud z toho neudělají komiks, tak to číst nebudu, ale pochybuji, že by Lisabonská smlouva mohla nějak výrazněji rušit dohody uzavřené před počátkem její platnosti. Ale ocením, uvedete-li odkaz na článek LS, dle kterého by se tak mohlo stát.

Jenda 21.7.2008 15:33

Re: Re: Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

Naivko

jura-p 21.7.2008 16:11

Re: Re: Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

článek 24

jura-p 21.7.2008 17:25

Re: Re: Re: Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

24,3:

3. Členské státy aktivně a bezvýhradně podporují zahraniční a bezpečnostní politiku Unie...

Esmerald 21.7.2008 12:17

Zaveďme novou sportovní disciplinu.......

Já ji nazvu " Plivba ", po vzoru "střelba". Je to zaručený zisk " zlatých" pro české reprezentanty s velkou h...u.  Jedná se o " Plivbu na cíl " - amerika, radar, EU.... " Plivba na dálku " - transatlantik, případně " Plivba sálová " - z očí do očí.

Čeští vytrvalci mají zaručený, snad geneticky předurčený, úspěch.  

yorik 21.7.2008 10:55

Víra ve všemocnost Bruselu

autora článku je  ve světle reality dost udivující. Ta suverenita není také špatná. Budeme suverénní jako Američané, Rusové, Číňané, Britové, Pakistánci, Francouzi a Indové. Představa, že tu zbrojní aktivitu budou revidovat špidlové v Bruselu je dost legrační.

Martin 21.7.2008 12:32

Re: Víra ve všemocnost Bruselu

Proč by byla legrační ??Jsme přece součástí evropy a ne ameriky..!!

Öman 21.7.2008 13:08

Re: Re: Víra ve všemocnost Bruselu

Jsme součásti jednoho světa, jednoho vesmíru... :-P - a přesto jsme zůstáváme čechy (moravany, slezany,...)

1946 21.7.2008 10:34

Deja vu

Pamatuji proces uvolňování napětí v rámci Helsinek a přihlášení se k 4 košům čs. stranou. Ten nádherný děs mocných, kteří si nemohli dovolit dělat hluché a slepé a proto vykřikovali o tom, jak zhyneme, jak nás utlučou, jak je všechno předčasné a megalomanské. Zejména je třeba dělat , že to jako plníme ale musí se počkat. Největší machr - Vasil Bilak.

Lisabonská smlouva je právní dokument, upravujíví kuchařku hlasování v unii. Podepsal je p. Topolánek a vláda jistě všem vysvětluje, proč ji chce ratifikovat. Pokud ne - viz první odstavec.

honzak 21.7.2008 11:53

Re: Deja vu

četl jste LS? Asi těžko, že?

Bubranik 21.7.2008 10:15

kdo te smlouve rozumi?!

 Mluvi a pise se o te  jakesi Lisabonske smlouve, vic, nez dost! Ale kolik obcanu te slepene Unie vi, co v ni vlastne stoji? Kolik nesrozumitelneho textu, dodatku, zmen, !? Kdyz to ti  politikove napsali tak velice slozite, nesmeji se divit, ze to svobodni volici svobodneho Irska odmitly schvalit! Takovych narodu by bylo  mnohem vice, ale maji smuliu, ze tam neni referendum.

Nu a s radarem? Kdyz se USA s Iranem sprateli, k cemu radar v CZ? Ale  to uz bude kus nasi vlasti na dlouho a beznadejne obsazen. Zachranit jej, pokd se da. Bubranik>-

Esmerald 21.7.2008 11:27

Re: kdo te smlouve rozumi?!

" Bubraniku ", když, tak "........ svobodni volici svobodneho Irska odmitli schvalit....! ".

Já, být Vámi, píšícímu z GERMANIE bych byl mnohem opatrnější na slova " KUS NAŠÍ VLASTI" ! "... kus ( velikosti fotbalového hřiště ) nasi ( tady myslíme české ) vlasti na dlouho a beznadejne obsazen " jak doufám, nebude ani Germány, ani Rusy, takže pláč padlých imperií patří do jinojazyčných učebnic !! 

Esmerald 21.7.2008 11:38

Re: Re: P.S. - kdo te smlouve rozumi?!

".....kolik obcanu te slepene Unie vi, co v ni vlastne stoji? "

Občanům " té slepené Unie " to bylo vydáno v jejich jazycích k přečtení. Přečetl jste si ji v němčině, " Bubraku ", před tím, než jste začal nadávat ?

Aby mezi námi bylo úplně jasno, JÁ chci tady radar americký, ( ne německý nebo ruský) a chci smlouvu s EU, aby se již nemohl neopakovat ani " München " ani " Srpen 68 ". 

Jenda 21.7.2008 15:32

Re: Re: Re: P.S. - kdo te smlouve rozumi?!

Mate recht. Nejlepsi zpusob jak zajistit, ze me nikdo nezabije, je zabit se sam.