27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 5.9.2007 10:46

Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

Nevím, jestli má Štětina pravdu anebo ne, věci kolem Hučína a BIS jsou opravdu zamotané a jako pravděpodobné se někdy zdají být i výklady navzájem protichůdné.  Štětina se zřejmě na základě nějakých informací rozhodl věřit lidem na Hučínově straně. To se vám třeba nemusí líbit. Ale proč ho hned označovat za lháře?

Xaver 82.117 5.9.2007 10:56

To už je na Psu takový folklór...

;-(;-)

jepice 5.9.2007 11:02

Re: To už je na Psu takový folklór...

Jo, je tak. Jen mi to zase projednou přišlo líto.;-(

Psí vrah Čumil 5.9.2007 11:16

Re: Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

Milá jepice, dost nedbale čtete: "Druhá je v problému pana Štětiny, kterému se snadno může stát, že skončí nikoli před soudem - na to má imunitu - ale třeba jako prokazatelný lhář.

Mimochodem, ta NEPŘÍJEMNOST JE BLÍŽE, NEŽ BY SE ZDÁLO - prozatím parlamentní komise totiž neobjevila žádný důkaz, že by Obst s StB spolupracoval. Něco takového je dost pásným důvodem k žalobě proti těm, kdo takové informace šíří... Pan Štětina je jedním z nich. V tom smyslu hraje o svou důvěryhodnost.

Psí vrah Čumil 5.9.2007 11:17

Re: Re: Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

No, jedny uvozovky a jeden pádný důvod mi snad odpustíte...;-(

jepice 5.9.2007 11:38

Re: Re: Re: Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

No, proč ne, já jsem nesmírně tolerantní.;-)

Jen pořád vidím jakýsi rozdíl mezi člověkem, který šíří mylné informace, protože jim věří, a lhářem. A to si tím prvním vůbec nejsem jistá. To, že je Hučín psychopat, neznamená, že by v něčem nemohl mít pravdu.

I soud, který by rozhodoval o případné Obstově žalobě, by těžko mohl použít formulaci, která by Štětinu označila za lháře. Teda odpovídající soudní hantýrkou.

Psí vrah Čumil 5.9.2007 11:49

Re: Re: Re: Re: Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

No, pokud si přečtete článek pana Štětiny, jistě vám neujde, s jakou snadností s pojmem LHÁŘ zachází on sám. Chcete-li vést debatu o sémantice pojmu lhář, snad by bylo vhodné začít od autora, jenž s ním sem přišel. Věc je otevřená a tč. se pro pana Štětinu nevyvíjí nejlépe. Silná slova mu ovšem nepomohou, spíše prozrazují jeho nejistotu a dost oprávněné obavy ze ztráty důvěryhodnosti.

jepice 5.9.2007 12:12

Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Tak jsem to udělala a rozuměla jsem tomu stejně jako předtím: totiž že se pan Štětina rozčilil /až tak strašně, že použil termín "na baterky"/ na komisi, která slovy svého mluvčího pustila do světa informaci, že nenašla nic, co by svědčilo o nedůvěryhodnosti pana Obsta. Pak se ale částečně uklidnil, protože se dozvěděl, že v té informaci bylo z nějakých neznámých důvodů vypuštěno slůvko "zatím" a komise bude ve skutečnosti bádat dál.

Že by měl obavu o svou vlastní prestiž, jsem z toho nevycítila, ale možné to je.

Psí vrah Čumil 5.9.2007 12:22

Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Čo sa chcelo, to sa snívalo: "komise dále konstatuje, že zkoumané materiály BIS neobsahují žádné závažné informace o ovlivňování Radima Obsta ze strany bývalých příslušníků Státní bezpečnosti. De facto tak předseda komise nařkl bývalé důstojníky BIS Částečku a Hučína, kteří jsou autory spisů, ze lži. "

Pan Štětina se nemá co rozčilovat, když už v tom Senátu sedí, ale argumentovat. Rozčilovat se může nanejvýš občan, pokud s pobavením nesleduje, jak pan Štětina  nakonec skončí... :-)

jepice 5.9.2007 13:01

Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Pokud Hučín tvrdí, že ve spisech BIS, na kterých se podílel, jsou závažné důkazy proti Obstovi, a pokud teď slyšíte od pana Tejce, že tam nic takového nenašel, usoudíte, že Hučín lže anebo že se mýlí? Anebo co z toho tedy vyvodíte?

Psí vrah Čumil 5.9.2007 13:17

Re: Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Od jisté doby, jepice, přijímám tvrzení pana Hučína s hlubokou, přehlubokou skepsí.  Osobně míním, že pan Hučín není patrně zcela zdráv. Ta cesta se ovšem otevře těm, koho pan Hučín a pan Štětina dost nevybíravě - a zjevně bez konkrétních důkazů v ruce - obviňují, protože se jim to politicky hodí.

jepice 5.9.2007 13:31

Re: Re: Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Inu, myslela jsem tou otázkou, jestli na základě páně Tejcovy informace usoudíte, že Hučín lže /za předpokladu ovšem, že nejste nijak předpojatý/.  A jestli se tím pádem dá souhlasit se Štětinovým výrokem, že Tejc obvinil Hučína a toho druhého bývalého pracovníka BIS ze lži.

K Hučínovu obrazu světa jsem taky skeptická, ale to s posouzením, jestli Štětina použil slovoi lež oprávněně, nemá co dělat.

Psí vrah Čumil 5.9.2007 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

No, vzhledem k tomu, co jsem napsal výše, míním, že pan Hučín za své výroky není patrně zcela odpovědný. To neplatí o panu Štětinovi, jenž z výroků pana Hučína politicky žije. Nevím - rozumíme si? V každém případě se ocitáme v závěru možností - někdo vskutku nemluví pravdu, tedy LŽE. Vy byste chtěla, abych o panu Štětinovi neříkal, že je lhář, což mu stále hrozí, nepotvrdí-li se tvrzení pana Hučína, z něhož pan Štětina vychází ve svých tvrzeních. Já se domnívám, že senátor v takto citlivé kauze (spolupráce s StB větu není pro státního zástupce žádná maličkost) by si měl velmi rozmyslet, na základě čeho tvrdí o Obstovi, že je spolupracovníkem StB. Na rozdíl od pana Hučína je nejspíše zcela zdráv.

jepice 5.9.2007 15:17

Na samém začátku

jsem měla připomínku, že člověk nemusí být hnedle lhář, když se jeho slova nepotvrdí. Podmínkou ovšem je, že říká to, čemu věří. Vy jste začal o sémantice a o tom, že Štětina si nezaslouží ohledy, protože sám používá slova lhář a lež neoprávněně. Takže jsem se pak věnovala pasáži, kde pan Š. použil slovo lež a ptala jsem se, jestli to bylo opravdu neoprávněné. Ale moje otázka nějak zapadla.

Souhlasím s tím, že politik by si měl rozmyslet, co povídá, a velmi dobře si  ověřovat zdroje informací, než něco řekne. Když se sekne a bude tvrdit něco, co se nedá ověřit, jistě to sníží jeho politický kredit. 

Psí vrah Čumil 5.9.2007 16:11

Re: Na samém začátku

Začal jsem s tím, že v článku pana senátora jsou dva problémy - jeden je s kontrolou BIS, druhý je ten, který hrozí panu Štětinovi - že totiž bude -  a protože má imunitu, pak nikoli soudně - označen za lháře. Nemám potuchy, kdo je pan Částečka, o tom, kdo je pan Hučín, představu mám a pravděpodobně se příliš neliší od té vaší. Není to IMHO člověk, jehož výroky lze honotit jako lež, spíše jako chorobné fabulace. V tom smyslu spíše cítím páně senátorovo vyjadřování jako projekci důsledků pro něho samého. Protože pan senátor bere tvrzení pana Hučína za jednoznačně pravdivá a neváhá v tomto smyslu veřejně agitovat. Myslím, že si v tomto směru už dokonce vykoledoval trestní oznámení od Obstovy rodiny; nějaká ta zmínka o tom proletěla před časem tiskem. Proto také ta ryčně skrývaná nervozita. Souhlasím srdečně s vaším názorem o kreditu politiků. Osobně spojuji politický kredit jedinců s jejich osobní integritou - a tady má ryčný antikomunismus pana senátora v mých očích značné mezery. Dnes např. byl nucen sdělit Právu výsledek svého šetření:  KSČM se svým protiradarovým stanoviskem nedopouští velezrady, jak pan senátor mínil původně.

vita 5.9.2007 13:30

Re: Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Pokud někdo "s jistotou" cosi tvrdí - a ona to není pravda, pak lže!

Bez ohledu na míru svého přesvědčení - protože má říct "já jsem si naprosto jistý, že" - čímž své tvrzení relativizuje.

jepice 5.9.2007 13:38

Re: Re: Re: Re: Hm, nikdy není na škodu si něco přečíst ještě jednou.

Inu, pokud vám paní učitelka kdysi namluvila, že lžete, když u tabule s jistotou tvrdíte, že Vltava teče do Pacifiku, tak si to teď bohužel nesete po celý život.

Fanda 5.9.2007 15:55

Re: Re: Hm, jsou tu dvě věci - první je v problému, jak funguje kontrola BIS a podobných spolků.

Nic proti panu Štětinovi, ale může mi někdo dát jediný příklad, kdy se tento pán  nějakým způsobem staral o problémy obyčejných lidí!Jak vidno, tak jej vůbec nezajímají!Nezdá se vám , že on dělá senátu ostudu a přispívá k tomu, že lidé senát neuznávají???????

Skybird 5.9.2007 8:59

Pane Štětino jste schopen sebereflexe ?

Pokud zde někdo politizuje nejrůznější záležitosti, které by měly být věcí nezávislých soudů, státních zástupců a policie, tak to jste Vy !!Po

Mistr Jan Hus 5.9.2007 12:16

Re: Pane Štětino jste schopen sebereflexe ?

Není schopen sebereflexe. ;-D

jerry 5.9.2007 8:56

Problémem BIS je, že ji ovlivňují politici

když bude pod parlamentní kontrolou, zase ji budou ovlivňovat politici.Tak co se vlastně změní?:-)

Tino 5.9.2007 9:14

Re: Problémem BIS je, že ji ovlivňují politici

 Takže chcete nechat BIS na pokoji, aby si dělala cokoliv uzná za vhodné, bez jakékoliv možné kontroly. S jejím potenciálem možností jak zasáhnout do kterékoliv oblasti činnosti lidí ve společnosti jí ponechat volné ruce znamená, vystavit nás všechny riziku - tedy každého z nás. Tedy taková diktatura tajné služby celému národu.

 Vy pracujete v BIS, že se vám to takhle hodí?  ;-)

vita 5.9.2007 9:33

Re: Re: Problémem BIS je, že ji ovlivňují politici

Článek není o nekontrolovatelnosti BIS, ale o tom, že Štětina kdesi cosi zaslechl, vyjevil nám to co Pravdu Zjevenou a jeho tvrzení neprošlo prověrkou reality.

Tudíž se Štětina naštětil, že když On Má Pravdu a jiní mu ji chtějí upřít, tak je třeba realitu přizpůsobit Jeho Pravdě.

Kómis především implicitně označila za lháře Štětinu - protože ať už zaslech kdekoli cokoli, třeba trávu růst, ON to zveřejnil. To, co se ukázalo být blábolem.

jerry 5.9.2007 9:50

Ne, já se živím poctivě:-)

Jsem pro kontrolu, ale jakou? Parlament se skládá z naprosto nedůvěryhodných politiků. Copak někdy nějaká parlamentní komise něco vyšetřila?;-D

vita 5.9.2007 8:41

A Aston by se měl postarat,

aby se jeho redakční systém netvářil jednou jako že nedá a nedá, co ctnostná panna, a posléze rovnou dvakrát...

vita 5.9.2007 8:40

Jojo, BIS lže, kómis (když se do ní Štětina nedeostal) je na baterky

akorát Štětina má absolutní pravdu! Že ji realita nepodporuje? Tím hůř pro realitu a vůbec všechny nesouhlasící.

Vždyť Štětina má absolutní pravdu! Řekl mu to přece Hučín!!!

Hučín, vy tupci!

čtenář zdrojů 5.9.2007 12:25

Ano, vito

Hučín to říkal, takže to je pravda přímo svatá. Dokonce i Obstovi Hučín řekl, že jako mladistvý prý jezdil s rodiči do kapitalistické ciziny, což prý nebylo normální, takže Obst musel určitě být estébák. A Štětina tomu samozřejme hned uvěřil. Jak by ne, když sám jezdil do ciziny socialistické do zakázaných oblastí. On narozdíl od tehdy pubertálního Obsta bez doprovodu rodičů

Kotaz 5.9.2007 17:56

Re: Jojo, BIS lže, kómis (když se do ní Štětina nedeostal) je na baterky

Hučín na hrad

vita 5.9.2007 8:36

Jojo, BIS lže, kómis (jdyž se do ní Štětina nedostal), je na bateerky,

akorát Štětina má absolutní pravdu! Že ji nic nepodporuje?

Tím hůř pro celé okolí, vždyť Štětina má absolutní pravdu!

HROCH 5.9.2007 8:21

nejhorší

se štětina zapíchnutá .........

Když vidím panoptikum českých senátorů - Štětina, Kubera........ tak soudím, že se vymknula kontrola Senátu.