5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lea 19.7.2006 9:45

Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

nehádejme se,kdo co více nakradl. Ten vlak rozjela ODA+ODS při privatitaci,ČSSD oposmlouvou souhlasila zároveň s beztrestností za devades. léta / to by se musela zpo-

chybnit celá privatizace/ . Takže nejlepší bylo nastoupit a hrabat také. V tom si iluze nedělám.

jarda 19.7.2006 23:14

Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Leo, jestli chcete argumentovat jako dospělý myslící člověk.  najděte si údaje o privatizaci a o procentu / bude nízké , to se připravte/ rozkradeného.

drak 19.7.2006 10:10

Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Máslo na hlavě mají úplně všichni, jen těžko bychom se dopočítávali hodnot a dobírali výsledku kdo více či kdo méně a pod. Myslím, že konstatace výše uvedeného zcela postačí a je škoda něčím takovým ztrácet čas. Naši politici jsou voleni z našeho středu a jsou tudíž naším zrcadlem, včetně oné jakkoliv nám nemilé kurumpovatelnosti (mnohým to ale zdá se náramně vyhovuje a prospívá). Zkrátka není to originální vynález ani ODS ani ČSSD ani jakéhokoliv dalšího subjektu, je to více či méně v každém z nás a tudíž i vnašich politicích z nás vzešlých.

gerontusinza 19.7.2006 10:52

Ne draku to odmítám, a kategoricky.Re: Re: Velké množství vysokých socdemáků je reálně ohroženo na osobní svobodě

Tolik šmejdu procentuelně, který je v politice této země, tato zemně a národ nemá. To co říkáte je zlehčování svinstva a já odmítám to tímto způsobem omlouvat. Zločin je nutno vymítit do kořene i za cenu drastických a drakonických opatření. Hlavně zavést okamžitě odvolatelnost jakéhokoli soudce podpisem tří zástupců státu(president, premiér, předseda sněmovny) bez  jakéhokoli odůvodnění. Trvat na pricipu, která funkce jmenuje má právo vždy odvolávat i bez udání důvodů. A jmenovat by měl prezident se spolupodpisem výše uvedených. Ten kdo nikomu neodpovídá, se chová hůř než samovládce, zvlášť když se jedná o tak nebezpečnou kastu pro kohokoli z občanů. Zvůle, libovůle,spojování se zločinem, a následná ztráta kontroly společnosti nad činy této kasty. Nebo vážně chcete aby lidé brali zákon do svých rukou? Už k tomu mnoho nechybí.

Vladimír 19.7.2006 9:16

S Kalouskem do pekla

Kalousek dojede na svoji proradnost a zradu.V době,kdy měla ČSSD nízké voličské preference,se nechal přetáhnout k ODS pod vidinou účasti v příští vládě.Pod stůl hodil podepsanou koaliční smlouvu a začal se podbízet Topolánkovi,Tlustému a Langerovi.Jeho urválkovský projev ve sněmovně,kde ve svatém rozhořčení zatratil Grosse a ČSSD vejde do historie jako ukázka politické věrolomnosti.Kalouskovy přemety vtipně karikovali na bilboardech členové Balbínovy poetické strany.Svoji stranu KDU ČSL definitivně zprofanoval,jako seskupení,které půjde s každým,kdo bude u vlády.Pokud chce strana do budoucna přežít,musí se Kalouska zbavit a zvolit si jiné vedení.

Lea 19.7.2006 9:08

při tom se člověk nenudí,ať je to pravda,nebo ne.

http://www.blisty.cz/2006/7/19/art29413.html

hrozně by mne zajímalo,když t toho byl takový humbuk,Citrona bych na základě reportáží poznala ještě dnes, proč je nyní ticho po pěšině. Nevím,co na tom může být pravdy a pravdu se asi nikdy nedozvíme,nicméně ke čtení vřele doporučuji.

Bojar 19.7.2006 10:03

Re: při tom se člověk nenudí,ať je to pravda,nebo ne.

Když je Srba tak čistý člověk, tak snad i věříte, že peníze opravdu našel v krabici od bot.

Lea 19.7.2006 10:11

Re: Re: při tom se člověk nenudí,ať je to pravda,nebo ne.

Bojare nevěřím, nemusím věřit všemu co čtu,ale za přečtení to stojí.

Jura Jurax 19.7.2006 10:19

Re: Re: při tom se člověk nenudí,ať je to pravda,nebo ne.

Jojo, těch 15 melounů bylo prý po tatínkovi, který je ještě za totáče uškudlil korunku ke korunce ...

Pavla B. 19.7.2006 8:40

Již lehce neaktuální, ale jinak pěkný článek

Topol jasný sokol se bude ještě necelé dva týdny svíjet v křeči a Paroub nafukovat jak žaba. Pak by to měl OBĚMA taťka Klaus utnout. Chce-li být hoden titulu státníka a nikoliv vyčurandy za každou cenu bažícím po druhém funkčním období na Hradě, jinam než směrem k velké koalici.

Jakkoliv nejsem příznivcem úřednické vlády, nic jiného už asi nezbývá, když máme místo politiků kašpary. Ovšem nikoliv úřednická vláda podle lišáckých představ Paroubka - skrytá velká koalice - nýbrž sestava lidí, kteří nemají s politickými stranami nic společného. Klaus může pověřit sestavením vlády a jmenovat premiérem kohokoliv. Třeba Pačesa - když dokáže řídit Akademii věd, vládu by zmáknul taky. A zajistil by skutečné odborníky.

Terry 19.7.2006 8:19

Paroubek, který se s menšími stranami odmítá bavit

takže mu na případné sestavování vlády zbývají jen komunisté.

Že by heslem ČSSD bylo: S komunisty vytvoříme vládu Národní fronty.

jirina 19.7.2006 7:58

jen aby

Lea 19.7.2006 7:54

pat

každopádně Zeman koalici US a lidovcům nabídl a je škoda,že US v té době teprve řešila,kam se chce na politické scéně postavit. Nicméně dnešní koalice vypolarizovala svými protikomunistickými předvolebními hesly společnost natolik,že si vlastně zbyla.Ani Bursík moc manevrovacího prostoru neměl,když se nechtěl ani o jednoho komunistu otřít.Líčit Topolánka jako člověka,kterému by patrně "kámen ze srdce nespadl" ,kdyby se koaličních partnerů zbavil,je zcestné. Jeden s druhým padá, společně s uzavřenou smlouvou a rozdělenými ministerskými posty. Podlézání komunistům tuto situaci zvláště opepřuje. Topolánek je vmanévrován do prostoru,kdy nemůže veřejně novinářům odpovědět,co si myslí o působení Filipa v Stb. Zbývá poslední možnost- ať vystoupí Falmer s Topolánkem a vyzvou celou společnost k občanské neposlušnosti.

tich@dohoda 19.7.2006 7:33

ten clanek je vcelku ralisticky

ale je potreba si hlavne uvedomit, ze pani autorka dlouhodobe bojuje hlavne za znovuzvoleni soudruha prezidenat za dva roky a k tomu ucelu  je opsmluvne zavazana CSSD daleko spolehlivejsi nez male strany. Nejsem si jisty, zda prijmeni autorky nema souvislost s poradcem prezidenta :-) Kuk   ODS je stranou jednoho muze, ten sedi na Hrade a svou stranu podridi vsemu aby byl opet zvolen

Lerak 19.7.2006 7:50

Re: ten clanek je vcelku ralisticky

Svatá pravda. Přestávám "adorovat" VK.

Haui1 19.7.2006 7:57

Re: ten clanek je vcelku ralisticky

Oposmluvně zavázaní ČSSD? A vy si myslíte, že Paroubkovi se dá věřit jediné slovo?

jarda 19.7.2006 23:13

Re: Re: ten clanek je vcelku ralisticky

kdo vymyslel, že velká koalice v tajném hlasování při prezidentské volbě přiměje socany aby dali Klausovi hlas- vzpomeňte na Zemana. A  členům ODS také není tak jednoduché nařizovat. Když vyhraje Bém, bude tam Topolánkovo křídlo a zhrzení a naštvaní a podvedení  jednotlivci. Spíš vidím hlasy pro pana prezidenta v trojkoalici / a jejím zrcadlovém obraze  v Senátu /

Kantor 19.7.2006 7:27

Kalousek není Lux.

Takže prý Paroubek lidovce nechce, bez ohledu na to, že je má ještě stále ve svém kabinetu.No spíše je nechce, protože Kalousek je totiž větší podrazák než Lux, po současné koaliční vládě plive jedovaté sliny a už se cpe suverénně do druhé.

Semiramis 19.7.2006 7:33

Re: Kalousek není Lux.

Zapomínáte, že to byl právě  Paroubek, který hodil své koaliční partnery přes palubu a spolčil se natvrdo s komunisty!

Kantor 19.7.2006 7:39

Re: Re: Kalousek není Lux.

Míníte útoky na Grosse?

Terry 19.7.2006 8:22

Re: Re: Re: Kalousek není Lux.

Co míníte těmi "útoky na Grosse"? Gross se zachoval jako nedospělý fracek, kterému moc zaměnila rozum a kterého porazily vlastní lži. Možná by byl dobrým strojvůdcem, ale jako ministr i jako premiér se ukázal jako lidsky nedospělý.

Kantor 19.7.2006 8:49

Re: Re: Re: Re: Kalousek není Lux.

Ano, bylo jenom na něm a jeho partaji, jak se s tím vypořádá.Kalousek Vám předvedl, co pro něj znamená "udržet koaliční projekt".Při první známce potíží koaličního vládnutí bez milosti vrazí kudlu do zad, nedělejte si naděje, že by se změnil.V tom je opravdu lepší než Lux.

Jura Jurax 19.7.2006 12:41

Re: Re: Re: Re: Re: Kalousek není Lux.

No, ono bylo od lidovců vůbec pochybené do Špidlovy vlády vstupovat. Snad chtěli dodržet tradici být v každé vládě, snad jim vidina koryt zaslepila rozum ... jakou shodu mohli mít socialisté a konzervativní klerikálové - tedy kromě touhy po korytech, moci, prebendách a desátcích všem politikům vlastní? A že se nechtěli nechat kompromitovat Grossem je pochopitelné; pochybené naopak je, že ve vládě socanů setrvali až do konce, a to hořkého konce - Paroubek se za jejich zády spojil se svými přirozenými spojenci komunisty a lidovcům ponechal koryta a trapnou úlohu stafáže. Voliči to ostatně lidovcům spočítali.

pooh 19.7.2006 7:22

Co tím chtěl básník říci?

Popis patu, který je tu už týdny, a nic na něm není objevného. Pokud jde o roli malých stran, trojkoalice je projekt pěkný ač mrtvý, taky nic nového. Jejich role - a to autorka zcela pomíjí - může být sakra zajímavá v momentě, kdy se jich Topolánek zbaví, protože bude muset, a někdo z nich přejde k levici a levice ODS sežere. Takže se jich zbavit vlastně nemůže. V TOMHLE je pat.

Jinak Topolánek hraje jen nesplnitelnou roli, do které ho nacpal Klaus, který nechce trojkoalici, ale velkou koalici. A bude ji nakonec mít, s Béééééémem. A budeme zase tam, kde jsme byli.

jepice 19.7.2006 21:53

Re: Co tím chtěl básník říci?

Bude to bohužel horší.

jirka m. 19.7.2006 7:13

Topolánkovi nic jiného nezbývá

protože aby získal zpět "spřízněné pravicové voliče", které nas*al Klaus svojí oposmlouvou, musel se proti Klausovu postupu v roce 98 nějak vymezit. Proto před volbami předem odmítal velkou koalici, a proto teď musí bojovat za ztracený projekt tří. Až ho v ODS vynesou, tak vyleze  Bém, dohodne se s Paroubkem a pojede se dál, močálem černým podél bílých skal.

Topolánek mi připadá trochu jako Honza Ruml. Stejně hloupě drží to, co slíbil. A stejně tak asi skončí. :-(

Lerak 19.7.2006 7:48

Re: Topolánkovi nic jiného nezbývá

Sliby se u slušných lidí dodržují. Topolánek dělá dobře. Velká koalice z programu pravice nic zásadního neuhájí (krom koryt). Podívejme se do Německa na úspěchy Merklové.

Kvetla 19.7.2006 1:57

Proč by měl duce jednat jinak,dokud mu bude bolševik krýt záda,nic mu nechybí!

Tohle znáte?Když se dva perou,třetívzadu se směje.;-D.

Psí vrah Čumil 19.7.2006 1:57

Ale jo - Bóže, to zas bude nasrděnejch... -))

b52 19.7.2006 1:43

Zlatá slova

<cite>Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach měl v nedělních Otázkách ČT pravdu, když řekl, že nabídka by mohla být vážná, kdyby předtím byla koaliční dohoda zrušena.</cite>

To je naprosto přirozené. Stejně jako chcete-li někoho pozvat do nově postaveného domu, je třeba před odesláním pozvánky ten dům zbořit. Paní autorka to takto zásadně dělá. Dobře totiž ví, že kdo před pozváním hosta nestrhne svůj dům, uráží hostovu vstřícnost.