11.6.2024 | Svátek má Bruno


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 15.5.2006 13:32

Vážený pane, je hezké jak hodnotíte sám sebe i nás. Re: Taky názorné...

Myslím, že to sebemrskačství poněkud přeháníte. Spíš byste se měl podívat kolem sebe co je v   novinách a tzv. novináři nabízeno mladým lidem za vzory, jaký póvl je předváděn jako hodný následování v TV ( a to nemluvím i takových ekvilibristech co oslavují kájínky, opočenské, krejčíře. Je lehké mluvit o lhaní, závisti, lenosti, zlodějně  a házet každého čížka do jednoho pytle. Až budete chodit po ulicích a nákupech, tak se podívejte na práci jiných čížků, kteří živý ten humus na který nadáváte. Myslím že jich je víc než těch které vidíte kolem sebe teď, a které vám skuteční lháři a póvl dnes a denně předkládají. Podívejte se i kolem v rodině a asi najdete víc těch makačenků než těch druhých. Jinak by totiž tahle země již byla úplně na dně. Hezký den.

Jenda 15.5.2006 17:50

Re: Taky názorné...

On neni takovy problem vest zebricky v chlastu kdyz sem cizinci poradaji ciste chlastaci zajezdy. Potkavam tu takovychhle ozralych, vetsinou anglicky "hovoricich" skupinek denne nekolik jenom cestou na tramvaj.

oakman 15.5.2006 11:19

Názorné!!!

A jsme opět u kořene věci - čížkové jsou pakáž, kterou bolševik odnaučil starat se o sebe a pracovat. Místní příspěvky mne utvrzují, že pro většinu místních obyvatel je vskutku produktivní osmihodinová pracovní doba větší strašák než komunistický kriminál!!!! Tak to chodí v ZOO Česko!

K.Fiala 15.5.2006 11:17

Pozdrav

Pane Miklos. Nenechte se znechutit, drzim Vam palce.Vzpominate na r. 92 v Tokiu ?                                                          K.Fiala

Aleš 15.5.2006 11:09

pánové

hlavní účel příspěvku,  politicky působit na Slováky v zahraniční-ČR , aby správně volili /vzhledem ke korespondenčnímu způsobu to bude jednodušší/ a realita volební 06 - Česko- vítězství ODS a Slovensko - porážka stávající pravicové koalice. Takže  si zase budem moci vyměňovat odlišné koncepty reforem.

Jaka 15.5.2006 10:50

Pane Mikloši, přidávám se k předchozímu příspěvku s omluvou

za všechna zlá hodnocení Vaší práce i odvahy ji prosadit, vlastně tím skládám hold všem Slovákům, kteří tu odvahu podpořili. Není to jednoduché a jistě za to budete i doma "ukřižováni". Nechť Vás hřeje fakt, že nás to teprve čeká. Škoda, že nebylo v obou národech dost prozíravosti a realismu dávno, mohli jsme mít bod zvratu za sebou a už jen s klidem mířit k budoucnosti. My zatím nemáme dořešenu minulost, no, a pak že průser není hnací síla. Vy jste na Slovensku přišli o hospodářské tahouny - zbrojovky, tak nebylo odkud podplácet voliče. Nás ta lepší ekonomická pozice přišla draho, populistům se pořád ještě daří.

Pane Mikloši, díky za Slováky i za vzor pro nás. A držím palce, Fica Vám všem nepřeji..

Malý Aston 15.5.2006 9:33

Pane Mikloši,omlouvám se Vám za naše politiky

Doufám,že to co nyní probíhá před volbami u nás chápete.Každá strana z leva i z prava,používá pro svá jediná řešení nejen Slovenskou republiku ale i Kubu,Čínu,Irsko,Německo atd.Každý používá to co se mu právě hodí.Tam se vytrhnou daně,tam nezaměstnanost,onde impotence nebo rozvodovost,prostě každému se něco hodí. Ubezpečuji Vás,že je to jen problém kultury české politiky a není to útok proti slovenské politice nebo Vašim občanům.Občané za pár dní rozhodnou dle svého uvážení a přesvědčení,potom útoky na Vás budou přerušeny a vrátíme se zpátky jen k útokům u nás doma,jeden proti druhému.

Mirek Šejna 15.5.2006 9:21

Mikloši - ministře financí

Sebechvála smrdí, Mikloši. Rovná daň na Slovensku je Vaše dítě, takže si je samozřejmě musíte vychválit. Rovná daň platí na Slovensku od ledna 2004 (pokud se nepletu). Nevím, o čem ministře Mikloši vykládáte, ale za těch 2,5 roku Slovensko nijak výrazně nezrychlilo hospodářský růst, jak tvrdíte. V roce 2004 vám HDP vzrostl o 5,5% (Česko 4,7%) a v roce 2005 o 6,1% (Česko 6,0%). V roce 1998 končila Mečiarova vláda. Tehdy rostl slovenský HDP v letech 1996 až 1998 průměrně 5% ročně, zatímco český tehdy rostl průměrně jen o 0,8%. Takže za Měčiara se Slovensko Česku přibližovalo mnohem rychleji, než za Vás, ministře Mikloši.

Od roku 2004 nám místní pravicové noviny a ODS popisují, jak na Slovensku po zavedení rovné daně u Vás nastal ráj na zemi. Popisuje se , jak davy českých podnikatelů utíkají podnikat na Slovensko. Kolik se jich u Váš na Vašich finančních úřadech už zaregistrovalo, pane ministře? Víte to vůbec? Tři nebo deset? Nebo žádný? Ale zajeďte si někdy do českých hypermarketů. Odbaví Vás slovensky hovořící pokladní. Na velkých českých stavbách mluví dělníci slovensky.

Ale jinak se opravdu máte čím chlubit. Nappříklad tím, že česká ekonomika v posledních 2 letech už roste skoro stejným procentním tempem, jako slovenská, což za vlád Mečiara a Klause nebývalo zvykem. 

Tomas 15.5.2006 10:39

Re: Mikloši - ministře financí

Tedy utahovat si z pana Mikloše ohledně českých podnikatelů na Slovensku a to ještě absolutně bez znalosti věci je prostě nefér... Firem, které to v ČR zabalí a jsou na Slovensko nejsou statisíce, ale jsou - a je to varovný trend. Sám znám dvě firmy (software) které odešly zcela, nebo v druhém případě z valné části, během posledních dvou let - o práci tak přišlo (v ČR) na 30 lidí. Ale to českou ekonomiku nepoloží, že jo, tak proč se vzrušovat...

Co je ovšem mnohem, mnohem důležitější, jsou firmy, které mají na Slovensku pobočky (dceřiné společnosti, nebo prostě společnosti, které ovládají). Dochází k tomu, že ačkoli většina obratu vzniká v ČR, zdaní se z větší části na Slovensku, čímž dojde k "daňové optimalizaci" - hezký výraz. Netvrdím, že takto postupují úplně všichni, ale jsem přesvědčen, že do jisté míry s touto eventualitou kalkuluje každý, kdo má tu možnost.

www racek 15.5.2006 13:04

Re: Re: Mikloši - ministře financí

hmm ten mechanismus zdanění jest mi poněkud nejasný, bratře.

u nás několik softwarových firem, ze slovenska sem zase penta a jcb jestli vám to něco říká. a investují tady po desítkách miliard. občas si koupí i spartu ...

a těch 100000 slováků u nás a ty báby na pokladnách supermarketů ... jsou tam ještě češky?

nepleť si pojmy a dojmy, kamaráde. víš o tom prd.

cxx 15.5.2006 11:37

Nemas sajnu Sejna o com hovoris

Ak si nepostrehol nazov clanku je "Nekažme si vztahy kvůli česko-slovenským volbám". Tvrdenia Ivana Miklosa nie su kritikou pomerov v Cechach, ani nabadanim volicov aby nevolili Paroubka, ktory sa v nasej televizii pri vychvalovani Fica tak krasne preriekol a nazval ho premierom. Je to reakcia na polopravdy a klamstva, ktore su v suvislosti s kampanou pouzivane ( aj v diskusii na Psovi o zumpe Europy a podobne ulety ). A rovna dan nie je ani Miklosov vynalez ani dieta. Okrem komunistov ju maju v programe tusim vsetky strany. A rast HDP - na oboch stranach je vyskootazne ci vdaka alebo napriek vladam, ktore v nasich krajinach kormidluju. To ukaze az cas.

Douša Josef 15.5.2006 12:13

Re: Mikloši - ministře financí

Ano Šejno,sebechvála smrdí. A já se divil, kolik mám doma smradu,když pusímČT. A ejhle, on se tam "haní" Paroubek a jeho evropský tygr. Či znáte někoho,kdo by se "hanil" víc než Paroubek? Já ne!

Mirek Šejna 15.5.2006 12:32

Doušo,

V nadávání na poměry jsme my Češi přeborníky. Kam se na nás hrabou Slováci. Nadávalo se na Klause, pak na Zemana, pak na Špidlu a Grosse a teď na Paroubka. Já jsem se měl za všech premiéru dobře. Jenže tady jde o česko-slovenské vztahy. Za Klause se u nás nadávalo na Mečiara a na Slovensku se nadávalo na Klause. Pak si Zeman dělal srandu ze slovenského piva. Za Špidly byl klid, jen naše modrá opozice nadávala na české poměry a vychvalovala středoevropského tygra Slovensko. No a teď  zas Paroubek varoval před poměry na Slovensku. No a Mikloš hned přispěchal se sebechválou jeho Slovenska. Ať se Mikloš chválí doma a ne tady v Česku. Paroubek se taky chválí doma a nepíše do slovenských novin o tom, jak se v Česku máme dobře.

www racek 15.5.2006 13:05

Re: Doušo,

ale píše... a vystupuje na akcích fica...

ZEPOP 15.5.2006 14:19

Re: Re: Mikloši - ministře financí

Člověče, a pročpak si nevyvětráte, když máte doma takový puch? ;-D

Vlastimil 15.5.2006 8:51

Mikloš má pravdu

Na Slovensku našli v posledních osmi letech odvahu k provedení nezbytných byť nepopulárních opatření a jejich účinnost se začíná postupně stále více projevovat. Ti nezaměstnaní začali ze Slovenska utíkat už dávno za Mečiara a počet nezaměstnaných se v posledních letech skutečně zmenšuje.

My v Česku to od voleb volbám jen tak pytlíkujeme a slibujeme sociální jistoty, zdravotnictví a školství zdarma. Máme složitý daňový systém, který např. umožňuje vznik v podstatě parazitní profese daňových poradců, kteří radí svým klientů, jak co nejvíce ošulit stát na daních. Takže toho socialismu zbylo více u nás v Česku.

Obávám se proto, že ten současný slušný ekonomický růst v Česku bude na rozdíl od Slovenska jen dočasný.

.

L 15.5.2006 7:40

politici lzou

V USA se nechodi do penze v 65 letech ale v 62. Politici ale radi lzou, kdyz rikaji, ze v 65.

To je jen dalsi priklad stejneho zpusobu lhani. Jako argument si vezmou neco, co pry je nekde v zahranici a pritom to neni pravda.

dado 15.5.2006 7:25

Pan Mikloš má pravdu

Pan Mikloš má pravdu. Mám na Slovensku podnikatelské aktivity a často tam pobývám. Je tam samozřejmě mnoho lidí, kteří nadávají, ale ti jsou všude. Podnikatelé a zaměstnanci se tam mají dobře. Proto tam také přibývá ročně tolik podnikatelů, kolik jich u nás ubývá.

Znalec 15.5.2006 7:04

Nikto už mu na Slovensku neverí

Pred týždňom v televíznej debate Mikloš grafmi dokazoval ako vysoko narástol verejná dlh v ČR za vlády soc.demokracie. Pritom ale umyselne zatajil, že v ČR sa verejný dlh tvorí aj vysokými investiciami do infraštruktúry ktorá na Slovensku je v katastrofálnom stave. Na Slovensku sa od 1993 nepostavila jedina verejná nemocnica, škola a podobné verejné investicie. Pravicové vlády na Slovensku za 8 rokov dokázali z krajiny urobiť najúspešnejšieho exportéra chudoby v EU.

kocourek 15.5.2006 7:15

Re: Nikto už mu na Slovensku neverí

Proc stavet dalsi nemocnice kdyz dnes,v prepoctu na obyvatelstvo je jich az moc?Dovedete odpovedet?A prectete si hodnoceni Slovenska prave experty z EU.Jste typicky priklad cloveka(Cecha),ktery zije nostalgii pred r.89.

Znalec 15.5.2006 7:26

Re: Re: Nikto už mu na Slovensku neverí

Prečo stavať byty ak ich je dostatok a počet obyvateľov klesá. Tu predsa ide o kvalitu jak nemocníc tak bývania. V rokoch 2002-2004 som robil v ČR na rôznych investičných projektoch, preto porovnávam. Sledujem vestníky verejného obstarávania v oboch štátoch je to podstatný rozdiel. Pri návratoch na Slovensko som mal vždy pocit návratu do skanzenu kde sa za desiatku rokov nič nezmenilo. Samozrejme okrem bánk, supermarketov, čiastočne dialníc a vilových štvrtí zbohatlíkov.

Andy 15.5.2006 7:25

Na Slovensku sa od 1993 nepostavila jedina verejná nemocnica, škola a podobné verejné investicie.

v Českej republike takisto, chrobáčik.

Znalec 15.5.2006 7:32

Re: Na Slovensku sa od 1993 nepostavila jedina verejná nemocnica, škola a podobné verejné investicie.

Ak chceš na NP diskutovať na úrovni SME alebo Pravdy si na omyle. Veciam ktorým nerozumieš sa radšej nevyjadru.

tatina 15.5.2006 8:16

Re: Re: Na Slovensku sa od 1993 nepostavila jedina verejná nemocnica, škola a podobné verejné investicie.

Je zajímavé,že právě Vy napadáte druhé za neznalost problému.S těmi nemocnicemi jste se ukázal jako "pravý" odborník.

dado 15.5.2006 7:28

Re: Nikto už mu na Slovensku neverí

Omyl, v České republice jde převážná část dluhu do spotřeby. Minulý týden jsem se vrátil ze Slovenska. Znám velice oblasti kolem Nitry, Trnavy a Bratislavy. Silnice tam jsou v daleko lepším stavu, než u nás. Staví se tam stejně intenzivně, jako u nás.

Ty nemocnice byl od Vás hloupý příklad. Některé stávající totiž zejí prázdnotou.

kocourek 15.5.2006 8:16

Re: Re: Nikto už mu na Slovensku neverí

V silnicich mate pravdu.Ty jsou v lepsim stavu nez v Cechach ,ale i nez v Madarsku.A lacinejsi.

Mirek Šejna 15.5.2006 9:28

Dado,

Já jezdím často do Trenčína. Silnice E50 od Vyškova na Starý Hrozenkov je úplně nová. Po přejezdu na Slovensko je to ale hrůza. Možná je to výjimka, ale E50 od slovenských hranic do Trenčína je v katastrofálním stavu.

Ivan 15.5.2006 10:35

Re: Nikto už mu na Slovensku neverí

Na Slovensku sa skutočne za posledných 8 rokov nepostavila žiadna nemocnica, ale najmä z toho dôvodu, že ich súčasný počet, vrátane nadbytočných lôžok vysoko prevyšuje potreby Slovenska. Čo nám chýba to sú lôžka pre dlhodobo chorých, hospice a doliečovacie ústavy, ale to je iná pieseň, zrovna tak ako štrajk lekárov v Bratislave. Prečo štrajkujú? Nuž Bratislava a okolie má na cca 600 tisíc obyvateľov 6 interných kliník a na príklad Banskobystrický kraj na rovnaký počet obyvateľov 6 interných oddelení, atď... nadbytočných cca 10 tisíc nemocničných lôžok, to je realita, ktorá odčerpáva financie. Hovoriť s lekármi o produktivite práce, je z ich pohľadu priam zločin, hoci niektorí chirurgovia ročne operujú aj 50 až 60 krát, podobne sú na tom gynekológovia v malých nemocniciach. Ale to si musíme vyriešiť my doma. ;-)

Jiří K. 15.5.2006 2:52

Pan Mikloš se mýlí.

Slovensko se nestává součástí české předvolební kampaně v těchto týdnech, ale je jí prakticky od roku 2002.

Zásluhou ODS, pravicových novinářů a v médiích oslovovaných analytiků máme nedostižný slovenský vzor servírován při každé možné i nemožné příležitosti. Rovná daň na Slovensku ještě ani nezačala působit, prošla teprve parlamentem, ale ČT 1 už v Událostech komentářích zpovídala podnikatele (tuším z Liberce) zda a kdy přemístí sídlo firmy do slovenského daňového ráje. Tehdy si ošem pan Mikloš nestěžoval.

Nestěžovala si ani spousta slovenských občanů a problém řešila nohama - najdete je tu po špitálech, supermarketech, obráběcích dílnách, stavbách i mnohde jinde. To se hned nezaměstnanost snižuje o hodně lépe (na Slovensku pochopitelně, nikoliv v ČR) - doufám, že pan Mikloš napíše Paroubkovi alespoň děkovný dopis. 

PS.: Teď opravdu nevím, byl horší ten Miklošem zmíněný Mečiar a nebo Klaus s Dybou a Kočárníkem?

Kryštof 15.5.2006 5:04

Pan Mikloš se nemýlí.

Mýlíte se vy, Jiří K. Proč motáte slovenské pracovníky u nás do toho hodnocení slov. ekonomiky? P.Mikloš jasně píše, že životní úroveň v CZ je dosud vyšší než v SK, ale Slovenko rychle dotahuje a zlepšování některých důležitých ukazatelů je rychlejší než u nás. Pokud by mezi námi a Německem nebyly žádné bariery jazykové a právní (dosud nesmíme volně v DE pracovat jak jistě víte), kolik myslíte že CZ lékařů, sester či prodavačů v supremarketech by tam pracovalo? Prostě proto, živ. úroveň v DE vč. platů je vyšší než u nás. SK je dobrým příkladem toho, jak snižování vlivu státu na ekonomiku jí prospívá.