5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 15.5.2006 22:02

Re: bin-Ládínku N

Vy jste jenom nedůvěryhodný žvanil a demagog, porovnáváme osoby a jejich orientaci, ne funkce.

Danz Piesku 15.5.2006 13:47

Vivat Gustáv Husák

Tento člámok je púhou modrou propagandou. Kľudne ho mohli podpísať menom Gustáva Ruskáka, ktorý vo funkcii použíal cudzí jazyk podľa toho s kým hovoril, až sa Slováci rehotali. Ivan Mikloš nerozpráva česky o nič lepšie, než iný slovák, t.j. po pár rokoch už rozdiel nikto nerozozná. Lenže, minister Mikloš češtinu pravidelne nepoužíva. Hlavný argument sú však úbohé ekonomické výmysly, ktoré by reálny Ivan Mikloš nemohol z úst vypustiť, napr, že "Daň se platí jen z příjmu nad 8462 slovenských korun". Od dane bolo minulý rok oslobodených 87380 korún, takže uvedené číslo nevychádza nijako. Ostatné argumenty majú podobnú "kvalitu". Napíklad o reálne platenej dani z príjmu 100 000 mesačne. Aj nezamestnaný platí 19 % DPH na všetko, t.j. potraviny, bývanie, školstvo, ale aj zdravotnú starostlivosť. Každý zarábajúci i nezarábajúci si platí zdravotné poistenie = odvody približne rovnaké ako v Čechách, ale navyše, ak aj nezarobí, musí podať nielen daňové priznanie, ale aj "ročné zúčtovanie preddavkov na zdravotné poistenie" - úmyselne ešte zložitejšie než priznanie daňové, a to už od príjmu rovnajúceho sa menej než polovici od dane oslobodenej čiastky na daňovníka. Vysoká škola technického smeru na jeho vyplanenie pomaly nestačí.:-) Úspech reformy sa prejavuje najmä v tom, že už cca 10 % práceschopného obyvateľstva pracuje v zahraničí. Doma zostávajú osoby so záväzkami a/alebo nejak hendikepovaní, napríklad vzdelaním, vekom, geneticky. Ani samotný Ivan Mikloš by si nedovolil takýto článok v provládnych médiách na Slovensku. Len český rybník znesie všetko, kľudne aj špinu zo zahraničia. Neláska k anonymom sa na NP prejavuje najmä tým, že anonym vždy niekoho podpíše, len nie seba.

cxx 15.5.2006 14:26

Danz

Priatelu vo vyssich rocnikoch na STU sa dozvies ze existuje akysi rozdiel medzi danou z prijmu a DPH, hoc je ciselne rovna.

Dan z Piesku 15.5.2006 15:31

Re: Danz

Priateľu, ekonomika sú spojité nádoby. Aby mohla byť nižšia a priama daň pre vyššie príjmové skupiny, musí byť najaká iná a pre niekohoho iného daň vyššia, resp. je tu ešte možnosť deficitu. Slovensko deficit využilo tiež, i keď v´daka ivflácii sa relatívne výrazne nezvýšil. Lenže predalo temer všetko, čo prinášalo zisk do štátnej kasy. Len Mikloš sa hrdí tým, že polovica majetku vynáša viac, než predtým majeotk celý. Pravda ja taká, že polovica zisku z privatizovaných štátnych podnikov dnes tečie do zahraničia. I tento výpadok treba nejak kompenzovať - napíklad rovnou daňou. Takže, priateľu, normálne pracujúci slovák, platí ako 19 DPH na všetko, tak i nierne progresívnu daň mylne nazývanú daňou rovnou v premelivej výške, ale spravidla nikde okolo 10 % príjmu + platí odvody, dane spotrebné, zákonné a dobrovoľné poistné, dane koncesionárske, miestne, ekologické ... Platí nad 60 % svojho príjmu. Platí zo zákona a nedobrovoľne. Pokuty ako koncesionárske, alebo neodovzdané vyplené zbytočné tlačivo sú likvidačné. štát vynáha doplatok hoci aj 6 korún - sused platil poštovou poukážkou, ale na jej podanie zaplatil viac, rovnako štát stál viac doporučný list.

Rovná daň je len prerozdelenie dane- niektorí získali a všetci ostatní zaplaia viac.

cxx 17.5.2006 11:21

Re: Re: Danz

1. ekonomika je jedna a nie SU

2. Deficit rozpoctu klesal programovo a nie vdaka inflacii, ktora navyse klesala tiez. Tvoja veta "Slovensko deficit využilo tiež, i keď v´daka ivflácii sa relatívne výrazne nezvýšil." je teda logicka PERLA a ostatni v SZM ti musia zavidiet.

3. Miklos sa nicim nehrdi, staci si pozriet udaje statisickeho uradu SR o prijme rozpoctu z dane z PRIJMU po zavedeni jej 19% vysky. Na principe menej od mnohych, namiesto vela od nikoho postavil svoju filozofiu uz Ford s T-ckom. Zavedenie silne progresivnych dani sa vzdy skoncilo danovymi unikmi a postupnym prechodom danovych subjektov do krajin s nizsim danovym zatazenim.

4. "nierne progresívnu daň mylne nazývanú daňou rovnou v premelivej výške" , toto si daj patentovat, ani "kul v plote" takto pekne nesplietol vsetko dokopy.

5. "Platí zo zákona a nedobrovoľne" - okrem slnecneho statu su dane vsade zo zakona a povinne. Inak by neplatil nikto. Teda okrem teba.                 Prijemny den, vela uspechov v studiu a elanu napravovat krivdy tohto sveta.

Frankfr. 15.5.2006 13:41

Srdečné díky pane premiere

za velice kvalitní a věcné porovnání ekonomik našich států. Bylo by dobré, aby tímto způsobem jsme se dozvídali více o vaší zemi a naopak. Jen tak je možné čelit zlostné a lživé propagandě komunistů a jejich paroubkovských nohsledů.

       Doufám, že i na základě výše uvedených faktů voliči v Čechách, na Moravě i Slezsku zvolí tak, aby rudo- oranžoví již více nenarušovali odpoutání naší země od socialistické minulosti.

Dan z Piesku 15.5.2006 13:51

Re: Srdečné díky pane premiere

... ehm, premiere ??? Československa. Na Slovensku je premiérom zatiaľ stále istý Dzurinda. Dúfam, že nie na dlho. A potom si ho budeme pamätať ako istého Adamca ...

jb 15.5.2006 12:18

Souhlasím s Vámi pane ministře.

Neměl byste trapným politikářským žvaněním kazit vztah mezi Čechy a Slováky.

Finrod Felagund 15.5.2006 13:40

Re: Souhlasím s Vámi pane ministře.

Nevšiml jsem si, že by jej kazil zrovna pan Miklós - je to spíše s. Paroubek spolu se s. Ficem, kdo vyvolává závist a nesnášenlivost.... Pan Miklós naopak mluví velmi k věci a nemohu než s ním souhlasit :) R^ držím palce pravici u nás i na Slovensku

Mirek Šejna 15.5.2006 14:50

Finrode,

chcete nám říci, že Paroubek u nás Čechů vyvolává závist? To jako že po Paroubkových slovech závidíme Slovákům? No já tedy nevím. Slovákům zavídí hlavně pravičáci. Levičáci jsou rádi, že žijí v Česku a nikoli na Slovensku.

Ladislav N. 15.5.2006 16:18

Re: Finrode,

Levičáci v Česku mají taky svůj "penězovod"... od úspěšných a tvůrčích směrem k neschopným a lenochům. A taky zastavili své potomky do zastavárny. !! Zatím si na ně vypůjčili přes 500 miliard Kč, letos za ně na úrocích zaplatíme "jenom" 37 miliard Kč. A další nárůst dluhu je jenom pro letošek plánován na 113 mld Kč... :-(

jb 15.5.2006 16:45

Re: Re: Souhlasím s Vámi pane ministře.

Miklos je žvanil. Mohl by například vysvětlit čemu říká stavové veličiny a cože to používá za veličiny (stavové či nestavové) dále v textu. Typický demagog jamuž nelze věřit ani slovo. Napsal svůj cint, ve kterém se snaží zúročit  nízké pudy méně inteligentních čtenářů, pouze na podporu bratrských liberálních komsomolců v Čechách. A člověk, který nechce kazit vztahy mezi Čechy a Slováky a zároveň útočí na českou vládu jako debil? Nemám co bych dodal Finrode.  

Ladislav N. 15.5.2006 22:04

Re: Re: Re: Souhlasím s Vámi pane ministře.

Vy se počítáte mezi ty "inteligentní"? ;-D

Douša Josef 15.5.2006 12:15

Naprosto souhlasím

Pane Mikloši, vřelé díky. Vím,jakýprůmysl se na Slovensku budoval po roce 1968, byl jsem toho účasten. A pak president zeměkoule, Václav I, vyhlásil konec válek a zbrojního průmyslu! A byli jste rázem na dně. A proč se ten "průmysl" budoval zrovna na Slovensku, zasvěceni vědí rovněž dobře.

Omlouvám se za naši socanskou bandu!

www racek 15.5.2006 12:38

Re: Naprosto souhlasím

no, to vědí všichni a ne zasvědcení ... na slovensko se přesunovalo vše, co mělo naději na větší zisky a větší platy. neb od 68 tohle pečlivě hlídal slovenské klany ve vládě a sraně. z té doby pocházejí metro v blavě, automobilka nebo přesun nejziskovějších traktorů UŘ 2 do martina.

jistě, výkonnost na jednotku byla dvoutřetinová, zato spotřeby byla mírně nadalikvótní. jo jo, banány jsem si vozil z bratislavy ...

těsně před převratem byly zpracovávány studie o postavení česka v republice ...komouši se to ale nikdy neodvážili zveřejnit.

Douša josef počtvrté 15.5.2006 13:11

Re: Re: Naprosto souhlasím

Je vidět, že mluvíte o něčem jiném! Proč se přesouval vojenský průmysl?

J. Mach 15.5.2006 13:11

Re: Re: Naprosto souhlasím

racku, nemáte pravdu. Zbrojní průmysl a vůbec těžký průmysl se na Slovenslo přesouval na základě nařízení Ruska v rámci příprav na třetí světovou. A čím víc na východ a dál od hranic s imperialistickým světem, tím lépe. A traktory v Martině byly pouze doplňkovou výrobou. Jestli pak víte, co se tam hlavně vyrábělo?

cxx 15.5.2006 13:14

Re: Re: Naprosto souhlasím

Az sa zase zvezies metrom v Blave po banany, mohol by si prosim zverejnit tu hypertajnu studiu o postaveni ciech v CSSR. Bud si pubertak, alebo magor. Jedna z mala dobrych veci na roku 1993 je ze uz 13 rokov nemas na koho nadavat.

www racek 15.5.2006 14:03

Re: Re: Re: Naprosto souhlasím

Jmenovalo se to česko v československu a nechal to zpracovat adamec, ještě jako šéf české vlády.

zcela objektivně, slováci nás vždy nenáviděli podstatně víc než my je.

Mirek Šejna 15.5.2006 14:16

Milý Slováku cxx

mládežník jsi nejspíš Ty. O metru v Bratislavě se v 80.letech opravdu uvažovalo. Vše přerušila sametová revoluce. Jinak na Slovensku se tehdy opravdu mohutně investovalo proto, aby se vyrovnala ekonomická síla Slovenska s českými zeměmi v zájmu dokonalé federace. Já jsem v roce 1984-1985 byl na vojně v Seredi. První, co mě šokovalo, byla kvalita tisku slovenských novin, vyráběných na tehdy moderních rotačkách. V Česku se tehdy tiskly noviny na muzejních exponátech, což bylo na kvalitě novin poznat.

gerontusinza 15.5.2006 14:04

Pane Douša, samozřejmě že máte pravdu ale jen do jisté míry.Re: Naprosto souhlasím

Průmysl se tam nebudoval ale přesunoval z Čech. Nejlepší technologie přecházely na Slovensko a do zemí dalších zemí RVHP.Kdykoli jsem přijel na technická jednání, vždy jsem viděl spousty nevyužité tehdy špičkové techniky a specielních technologií využívanýc tak na 10-20%, jestli vůbec.Nemyslím si, že by pánové ze Slovenska měli být tak citliví. Dobře si pamatujme dělení "rovnaké" 49% a 51% bez ohledu na místo tvorby HDP podle jednotlivých zemí. Čížkové vždy "pomáhali" buď Podkarpatské Rusi, nebo Slovensku. Jenže nejlepší pomocí je, jak vidno, nepomáhat. Je nám jedno co o čehúnech se říká na slovensku, a je toho dost. Pokud ale někdo poukazuje na klady a zápory něčeho v zahraničí u nás, je to jen naše věc. Nebo budeme rušit tetu z Košic v TV Nova, když se na Slovensku nebude líbit? Lituji, babka z Košíř na Slovensku by mě též nezajímala natolik, abych proti ní protestoval. Jenom říkáme, vaše politika je vaše věc, ale když to nějaký blb chce zavádět u nás, máme právo posuzovat vaše výsledky vlastníma očima. Není nutno aby se nám tyto věci líbily oběma. 

oakman 15.5.2006 11:30

Protiklad

 je v tom, že Slováci v podstatě svůj stát vyválčili, nejdřív s nám na Maďarech, posléze na nás. To cítí každý, kdo tam jezdí.  čížkové se popelí v marastu vlastní porážky na cancouru republiky, kterou velkohubě s TGM zakládali. TGM řekl" Státy se udržují idejemi, na kterých byly založeny. Česko bylo ovšem "založeno" na ideji, která zavraždila CSR - ideji o košili bližší kabátu, ideji o plíživé rebolševizaci - nic naplat, v roce 48 to byli čížkové, kdo přivedl tamtu zem do spárů bolševika, nikoliv Slováci. Ano přátelé, jsme verbež cikánská.

Jaara 15.5.2006 11:42

Re: Protiklad

Svatá pravda. Nebýt Masaryků, Štefániků a jim podobných, zůstalo by Rakousko - Uhersko a dnes bychom byli největší a nejvlivnější zemí EU. Ach jo...

www racek 15.5.2006 12:40

Re: Re: Protiklad

no, už v roce 1914 jsem byli pomalu nejvyspělejší část rakouskauherska. a kde je síla ekonomiky, byla by i síla politiky ...ach jo ...

Finrod Felagund 15.5.2006 13:43

Re: Re: Re: Protiklad

Jak pomalu, my jsme byli nejvyspělejší částí ATHU - stačilo ještě přijmout do tohoto svazku Polsko, abychom měli uhlí a propojeno od baltu k jadranu a bylo by vystaráno - ale to by Češi holt nesměli monarchii podrazit....

www racek 15.5.2006 14:49

Re: Re: Re: Re: Protiklad

no, halič v rakousku byla, však odtud pocházejí významné osobnosti jako golda meierová, begin, zieleniec a železný ... he he he

Jenda 15.5.2006 17:56

Re: Protiklad

No s tim vyvalcenim to obavam se nebude tak horky. Mozna byste si mel zjistit odkud byli ti vojaci kteri tehda zahnali Madary. A zabrali i prakticky ciste Madarsky oblasti. Uz vidim jak Skupinky Janosiku sbihaji se zpevem z Tater aby zahnali madarska vojska. Nebyt toho, ze Cesi potrebovali o trochu vic naredit nemeckou mensinu tak se stale od Dunaje k Tatram rozkladaji Horni Uhry.

Pavlik 15.5.2006 22:53

Re: Protiklad

Nebýt "Čehúnú" tak by sověti se Slováky za jejich kolaboraci s Hitlerem jinak zatočili, o tom nepochybuj. A jestli si nějaký duševní trpaslík myslí že nějak povyroste pomlouváním velikánů jako Masaryk tak to je trapný omyl. A nejsem žádný Tvůj kámoš ani žádná verbež, to se teda rychle vzpamatuj!

oakman 16.5.2006 16:13

Re: Re: Protiklad

Čti dvakrát, křič jednou! A hlavně přestaň schovávat svůj mizerný rypák za TGM - tvůj president se jmenoval Husák, joudo!!

oakman 15.5.2006 11:22

Taky názorné...

je jak čížkové žijí v iluzi, že stačí porazit Slováka a je to doma. Oni si neuvědomují, že toto vítězství ve světě nikoho nezajímá, zatímco místní lhaní, nespolehlivost, lenost, závist, zlodějina a ostatní atributy českého kurevství ano!!! Vedeme evropské žebříčky v chlastu a korupci, jinak jsme spodina civilizovaného světa.