29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejsme jako oni?

Kdysi si kdosi pohrál s češtinou a vymyslel jazykolam „jak vy k my – tak my k vy“. Při sledování rozpravy před hlasováním o důvěře vládě Petra Fialy (ODS) si na něj nešlo nevzpomenout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 17.1.2022 19:16

Jediný program této vlády dříve v opozici byl antiBabiš. Teď vyplodili jakési Sliby a Slova. Až dojde na plnění a činy, vrátí se opět k antiBabišovi...;-DRv

V. Čermák 17.1.2022 19:13

Pokud mě paměť neklame, tuto vládu Budelípů jste sám intenzivně pomáhal nastolit...;-DRv

P. Kubáč 17.1.2022 14:09

Nezažil jsem aby opoziční politické strany využily dobu v opozici k přípravě konceptů využitelných v době, kdy budou vládnout.

Současná koalice typu "kdo má oblek bude ministrem" však opoziční nic-nedělání dotáhla do extrému. Její program v opozici byl tak výrazně negativistický, že ve vládě budou mít co dělat aby se vyhnuli činnostem, které v opozici kritizovali.

Na druhé straně média obsazená žurnalisty jelínkovského typu je za slovo chytat nebudou.

J. Krásenský 17.1.2022 12:45

No, a Jurečka mu do toho hned hodil vidle prohlášením, že si do sněmovny nepřišli pro důvěru od opozice. Před tím vyloučili, že by se někdo z SPD mohl dostat do vedení sněmovny, takže je jasné, koho nezahrne do spojování. Inu klasika, zdánlivě sjednotí společnost vyloučením nepohodlných.

J. Pankovic 17.1.2022 10:29

R^

J. Pankovic 17.1.2022 10:28

...to neví ani Bůh, protože ukočírovat pětikolku, ve které každý táhne nejenom jinou rychlostí, ale navíc i různými směry...;-)

Š. Hašek 17.1.2022 9:34

Nová (slepená) vláda zejména prošustrovala minulé volební období, protože krom Čapího hnízda (presidenta, Ruska a Číny) nevypotila žádný variantní plán. Ani myšlénku, krom slova hodnota v každédruhé větě!

Ono také vypotit nyní něco z pěti různých nadávání, plků, směrnic brusele a řečí nejde hned, že?

Jisté je, že politologové budou mít žně. Ale na "ikonu vrchního politologa Fialy" se moc nešáhne. Bude se chodit kolem horké kaše. Jak dlouho???

J. Novák 17.1.2022 9:32

kolik toho již autor naplácal a jaké pozitivní výsledky nám jeho texty přinesly, polický tlachal vyživován politickými škůdci co nám jenom škodí,....proč nás chtějí vopíchat roztoky až jedy (vznešeně nazvané vakcínami)

F. Navrátil 17.1.2022 9:21

Politolog Jelínek tuší, že se jeho předpovědi o odpovědné vládě Pětikolky, která zajistí dělnému lidu blahobyt a klid pro práci, nevyplní. Proto obrací list a vrací se do reality. Kdepak jsou jeho loňské sněhy svazáckého nadšení?

J. Vlček 17.1.2022 8:56

Po dlouhé době jeden vcelku rozumný článek z pera pana Lukáše Jelínka. R^

Je pravda, že pokud by se měla současná opozice vyrovnat té předešlé, musela by se hodně činit. Tehdejší vláda A. Babiše totiž kdyby bývala přišla s modrým z nebe, tak podle tehdejší opozice bylo stejně všechno špatně už dopředu.

Teď, když vláda ochutnala první dávku svojí medicíny, dal se její předseda slyšet, že už ho to sere. Není to poněkud brzy, pane předsedo? ;-D

J. Karlík 17.1.2022 8:54

S výrobou voličů opozice již začal Farský, Pekarová a Jurečka. Dávám tomuto slepenci slepenců rok, maximálně dva.

J. Nevrkla 17.1.2022 8:17

Po volbách Fiala kázal, jak spojí českou společnost. Tak uvidíme.

J. Urban 17.1.2022 7:42

Pan premier Fiala jiste bude mit nesnadny ukol ukocirovat odeestapacke kmotry. Jak se jeste pritom popasuje s kocirovanim cele petikolky, to vi jen Buh.