1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechceme ani jednoho Japonce

Předseda strany Svoboda a přímá demokracie pan Tomio Okamura se vyjádřil v médiích, že je proti tomu, abychom přijali byť jen jednoho z občanů Afghánistánu, kteří pomáhali našim vojákům v jejich zahraniční misi

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 24.8.2021 13:14

Ke cnostem křesťana patří připravenost nastavit druhou tvář, udeří-li mne kdo do tváře první. Ač vychován v křesťansky smýšlející rodině, dám přednost tomu starozákonnímu oko za oko, zub za zub. To je ve světě spíše respektováno. Ona křesťanská cnost svádí totiž k tomu, aby byla vykládána jako slabost, jež vede přinejmenším k pohrdání.

V. Kuhaj 24.8.2021 12:04

Pane Ptáčku, dal jste si práci s výčtem příchozích migrantů. To se cení. Teď si ještě dejte práci s výčtem teroristických útoků a vražd, které v Evropě spáchali. Že o žádných nevíte? No já taky ne. A teď se koukněte na ty muslimské. Asi bych si měl dát práci s hledáním, kdy došlo k postřílení, a kolika lidí, v klubu Bataclan, rozježděných náklaďákem na Riviéře, ubodaných noži, kdy byli z naprosto debilních důvodů zavražděni francouzští faráři, podpálená katadrála, druhá vyhořelá z "neznámých důvodů"...ale hledat to nebudu. Byl bych za blbce sám sobě. Možná ještě většího, než za jakého považuji vás.

V. Kuhaj 24.8.2021 12:08

A Vodvářku.

J. Ptáček 24.8.2021 12:18

Vás za blbce nepovažuji, nevím proč urážíte. Ale budiž, máte na to právo. Jenže ti lidé, zejména kteří pro nás pracovali, pomoc potřebují. Teď hned. V zásadě jsem samozřemě stoprocentně proti islámu, právu šaría a jiným středověkým zvěrstvům. Oni potřebují pomoc teď. Přece nenechám vykrvácet zraněného muslima jen kvůli jeho idiotské středověké víře!

V. Kuhaj 24.8.2021 13:07

Máte pravdu, nechal jsem se unést. Neznám vás, takže nevím, co vás vedlo k této argumentaci. Může to být snaha manipulovat ostatní, může v tom být fanatismus, nebo se třeba jen bavíte. Každopádně se omlouvám.

J. Ptáček 24.8.2021 14:00

Osmdesátiletý prďola, přesto do jisté míry schopný diskuze, bere Vaši omluvu. Dokonce mě potěšilo, že spousta lidí je soudných.

H. Rybnická 24.8.2021 12:43

A ted si dejte práci pane Kuhaji a sečtěte - doložitelně - ty, kteří se chovají normálně a dokonce už pracují. To je totiž o míle méně senzační než ty kecy některých zdejších znalců jako jste Vy.

V. Kuhaj 24.8.2021 13:08

Paní Rybnická, vy se opravdu domníváte, že tou správnou reakcí na můj demonstrativní výčet teroristických útoků je informace, že někteří pracují?!

H. Rybnická 24.8.2021 13:22

Ano. Přesně tak.

L. Beneš 24.8.2021 12:51

Přesně tak! Vždyť jsou to srabi! V Hamburku osmdesátka mladistvých z "jejich" řad zmlátila policistu, že leží v nemocnici. Kolik by jich bylo třeba, aby pomlátili všech deset milionů Čechů? Ovšem na kdejakého ptáčka by jistě stačil jeden. Oni totiž pravidla sportovního zápasu neuznávají, přinejmenším proto, že je neznají.

H. Rybnická 24.8.2021 13:10

Pane Beneši jednalo se o školáky většinou regionálního německého původu . Jeden z nejbrutálnějších je německý občan a shodou okolností syn člověka který práve stojí před soudem za nějaké delikty. Tak nekecejte.

L. Beneš 24.8.2021 13:19

Zajímavé, že Frankfurter Rundschau je označuje jako "überwiegend aus dem Kreis der südländischen Asylbewerber stammende Jugendliche".

J. Vlček 24.8.2021 13:31

Německé noviny kecají, to je přece známá věc. ;-D

R. Langer 24.8.2021 15:04

Tak určitě. ;-D

O. Karen 24.8.2021 10:40

Já jsem si zase jistý, že užitek z přišedších afghánských "tlumočníků" nebude žádný. V nejlepším případě zmizí do Německa. Jo a Okamura je poloviční Čech zcela narozený v Česku, takže on je tu doma a má právo mluvit do uspořádání věcí.

H. Rybnická 24.8.2021 10:57

Ale jen proto že nejsme schopn ilidské zdroje zužitkovat. Není to na nich, je to na nás.

J. Hrdlička 24.8.2021 11:16

Jak jste schopni lidské zdroje zužitkovat, je vidět i na vzestupu AfD a problémech připrchlíků. Ale samozřejmě ani Němci nemohou dělat zázraky, kde nic není, kde není vzdělání a ochota, tam s tím nikdo neudělá nic. Pouze demagogie, že plnou odpovědnost má ten, kdo je musí - nejlépe povinně - přijmout.

O. Karen 24.8.2021 11:44

Já nemám zodpovědnost za jakéhokoliv dospělého Afghánce. A jsem tomu rád.

J. Jurax 24.8.2021 12:28

Ale jděte ... některé lidské zdroje jsou v našich podmínkách obtížně využitelné. Nevzdělanost, kulturní nekompatibilita, důraz na jejich lidská práva znemožňující asimilaci a v neposlední řadě islám jsou vážnou překážkou. A stejně ty zdroje jeví snahu zdrhnout do zemí s vyššími socdávkami.

Mimochodem, kolik procent těch z vůle reichskanzlerin od roku 2015 nově přišedších lidských zdrojů je v Germánii správně využito až tak, že se opravdu uživí (tedy mimo kriminální struktury), že platí daně, nemusí být podporováno dávkami a dotovanými pracovními místy extra pro ně vymyšlenými?

Ovšem když píšete o využití lidských zdrojů, jež nejsme schopni využít, tak mne napadlo, že Vámi obdivovaní Němci to historicky nedávno uměli perfektně. Využili je do mrtě (Arbeit macht frei), pak je zplynovali, nadělali z jejich kůže kabelky a stínítka na lampy, z vlasů paruky a ze zbytků mýdlo.

J. Strmiska 24.8.2021 10:30

Zdejší oponenti pana Vodvářky si zřejmě neuvědomují, že xenofobie (strach a odpor k neznámému, cizímu) se může postupem času změnit v rasismus. Z nedávné historie známe co rasismus obnáší.

Někteří politici využívají xenofobie k ovládání společnosti a odvádění pozornosti od jiných problémů. Hitler a spol dokázali touto politikou ovládnout a zničit i tak kulturní národ jako jsou Němci.

F. De Winter 24.8.2021 10:41

Tak rasizmus tu už dávno máme, nemyslíte? Co jiného je oficiální ideologie EU multikulturalismus, než do hezkých keců zabalený protibělošský rasizmus? A co takhle třeba kritická rasová teorie?

Ještě k té oblíbené xenofobii. Za prvé, Islám dobře známe a máme s ním bohaté zkušenosti. A za druhé, Islám není rasa, ale sekta. I když veliká. To jen tak na okraj.

V. Kuhaj 24.8.2021 12:13

A přidal bych protijaponský rasismus. Je obsažen v názvu článku. Chápu, že jde o nadsázku, ale zdůrazňovat že Okamura není čistý Evropan je rasismus první třídy, ať už je to zabaleno do hávu jakkoli humanistického.

H. Rybnická 24.8.2021 17:19

Odkud znáte islám? a ten plurál je pluralis majestatis ?

O. Karen 24.8.2021 10:42

Rasista je Vodvářka. Má nějaký problém s Japonci.

J. Krásenský 24.8.2021 10:43

Pan J. Strmiska a mnozí další si neuvědomují, že xenofobie patří k základním pudům živočišné říše a jejich boj proti xenofobii a dalším už vede k omezování svobod a práv člověka i občana, k rozvratu právního řádu omezením presumpce neviny, zavedením retroaktivity zákonů a jejich nepromlčitelnosti stíhání ideo-zločinů (slova, myšlenky i pocity), což znamená nástup totalitního státu ne nepodobného marxistickým diktaturám. Toho jsme už dnes svědky.

V. Petr 24.8.2021 10:54

Merkelová zničila Němce daleko více, než Hitler. I po válce byli Němci celkem normální, dnes je to tlupa nebezpečných šílenců!

M. Šejna 24.8.2021 12:14

Sám pan Vodvářka má averzi k Rusům, Číňanům, Srbům a jednomu českému Japonci. ;-)

Š. Hašek 24.8.2021 15:51

R^R^

F. De Winter 24.8.2021 10:11

Afghánské tlumočníky a ani jiné uprchlíky z této země nepřijímat !

Nic jim nedlužíme !

Naše vojáky poslali do Afghánistánu proti vůli většiny našich lidí podobní hlupáci jako je Vodvářka, aby tam dělali fíkový list americké intervenci a okupaci, která se měla tvářit jako akce mezinárodního společenství. Takže tam neměli co pohledávat. To za prvé.

Mimochodem ten atentát 11. září spáchali saudové, to jsou ale kamarádi, tak musel dostat přes hubu někdo jiný.

Za druhé. Ti lidé vědomě a většinou ze zištných důvodů spolupracovali s cizí okupační mocí. Nemůžu si pomoct, ale mně jich tak nějak není líto.

A hlavě za třetí. Islám je neslučitelný s naším způsobem života, svobodou a demokracií, tak jak je chápeme my. Navíc, tito lidé jsou u nás nepoužitelní i pracovně, takže bychom je museli do smrti živit. A to nepřeji nám, ani jim. A kecy, že potřebujeme přistěhovalce, si strčte do brusele. Přistěhovalců máme dost a mnohem použitelnějších a přizpůsobivějších.

Volím SPD ![>-]

J. John 24.8.2021 10:00

Vodvářkův standardně hloupý, demagogický blábol.

500 000 afghánských mladíků v plné síle již několik let relaxuje na náklady daňových poplatníků v EU. Kdyby se tito "uprchlíci" zapojili do boje proti zlu, kvůli kterému prý utíkali do Evropy, tak by byl Talibán dávno poražen.

Vodvářka předstírá, že nechápe rozdíl mezi afghánským "uprchlíkem" a uprchlíkem z nacistické 3.Říše nebo Protektorátu Böhmen und Mähren. Tak mu tyto rozdíly stručně vysvětlím. Uprchlík z Protektoratu se zapojil do protinacistického odboje (viz čsl. letci v Británii nebo vojáci v SSSR). Afghánský uprchlík nechá v nebezpečí svou rodinu, vezme si iPhone a nejlepší oblečení a sám "uprchne" do EU, kde je o něj postaráno a pracovat ani nesmí. Proto se věnuje např. distribuci drog a kriminalitě.

Uprchlíci z Protektorátu si brali celé rodiny (pokud mohli) a prchali do kulturně shodných oblastí. Afghánci prý prchají před zlem, které si v podobě svých vzorců chování, nekompatibilních s evropskými, přinášejí s sebou. Jak to dopadá, si p. Vodvářka může přečíst třeba zde:

https://www.focus.de/kultur/gesellschaft/entwicklung-seit-2016-straftaten-durch-zuwanderer-bka-bericht-listet-knapp-2000-toetungsdelikte-seit-2016-auf_id_13441205.html

nebo zde

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/neue-schock-zahlen-des-bka-jeden-tag-zwei-gruppen-vergewaltigungen-77243610.bild.html