14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vlas 15.5.2011 21:33

Špidla -mydla

Kdyby Špidla nebyl pracovitý a byl by líný, bylo by to pro republiku přínosem. Jeho vláda vzala pravomoc Povodí Vltavy a Povodí Labe rozhodovat o výši hladin na přehradách a dala to ČEZ. ČEZ držel max. hladiny a dopadlo to jak to muselo dopadnout - povodně. Prosadila nesmyslně vysoké dotace na výrobu energie z obnovitelných zdrojů a teď z toho jde hlava kolem a musíme všichni ty nesmyslné peníze hradit a t.d.

M. Prokop 14.5.2011 21:04

Re: Pan Matějka to nemyslel s velkou pravděpodobností vážně.

V podstatě souhlas, jen to východisko se mi moc nelíbí.

Ozubená pleš s Filipem (a případně Bártou a lidovci), to je dost na mašli.

P. Skřivan 14.5.2011 17:57

Chudák pan Nečas,

stále asi tak nějak nechápe, že se stal politickou mrtvolou, a to nezvykle rychle. Vždyť to už je jako groteska ... . To je opravdu těžké, když si někdo, kdo má pravomoc řídit třeba BIS, nedokáže proklepnout jednoho frajera a najmenuje do vlády někoho, kdo považuje za normální nosit igelitky s půl milionem a zjevně rád vede silácké řeči.

... ale pravdou je, že Špidlův nástupce, Staník, ten taky měl rád milióny v igelitce. Strejda Viků mu je prý půjčil ... . :-)))

J. Kulheim 14.5.2011 17:20

Pan Matějka to nemyslel s velkou pravděpodobností vážně.

On si pouze přihřál sviji politickou polívčičku.  Bývalý pramier  Špidla je slušný člověk, který by neřekl ho...no, kdyby ho mučili, ale jinak byl naprosto neschopný. Nečas sestavil koaliční vládu se stranou pana Kalouska, který je schopný vládnout i s komunisty a s novou stranou pana Bárty, kterou do parlamento zvolili naši spoluobčané. .

Cílem Nečase bylo prosadit nutné reformy a tomu podřídil své jednání. Ustoupil v organizování maturit. Ale to bylo považováno těmito lidmi jako slabost. Ještě vládo nezačala pracovat, Drobil se sotva poohlédl po svém křesle a už měl na krku nahrávací studio jménem Michálek. Vznkla pseudokauza.I když nic neukradl Nečas ho v zájmu klidu odvolal. Nálsledovala kauza Náš exodus, váš exitus. Tato tragikomedie byla ukončena až po přímluvě  pánů MUDr Ratha a JUDr Haška. Potom přišel pan Kalousek a Ponropo. Bárta a korupce.

V takovém prostředí se pracovat nedá. Téměř rok vláda vládne a pseudokauza stíhá druhou. To není vina Nečase. On je jenom trpělivý a přehnaně optimistický. Asi si myslí, že se v těchto lidech nejde kousek slušnosti a odpovědnosti . Nenajde. V Bártovi a Johnovi se nic takového nenachází. Kalousek si mne ruce a předpokládě, že někteří voliči ODS přejdou k němu. Je to politikář myslící pouze na sebe.

Rozpustit tzento spolek a nech to dopadne jak v Řecku nebo někde jinde. Příkladů je dost. 

M. Prokop 14.5.2011 15:03

Re: Jde skutečně o mediální fikci.

Ano, přesně.

M. Prokop 14.5.2011 15:02

"protože představoval kultivovaný typ politika oproti M.Zemanovi."

Tak proto byl tedy Zemanovým místopředsedou a podepsaný pod opoziční smlouvou .......

Je to velmi nebezpečné, dovede-li nějaká svině předstírat slušnost.

V. Skalová 14.5.2011 11:54

Re: Jde skutečně o mediální fikci.

Sorry, přovaltnění = přivlastnění

V. Skalová 14.5.2011 11:53

Re: Jde skutečně o mediální fikci.

1. byl podepsán na opoziční smlouvě, kterou nedodržel

2. zradil Zemana při prezidentské volbě

3. dával odposluchávat kdekoho, je známo, že den začínal čtením odposlechů

4. mantru o "nejslušnějším" politikovi rozšíříli v ČT, když se přidal na stranu televizních pučistů, kdy došlo prakticky k přovaltnění tohoto média tehdejší skupnou politiků 4-3-2-1 koalice..

V. Skalová 14.5.2011 11:48

Re: "nepatřil ke grossovské kamarile ČSSD, dále byl poměrně zásadový a co říkal, se také snažil dělat."

a ještě - jeho svatouškovský obraz "nejsušnějšího" politika dodala ČT, když se postavil za televizní pučisty ve Velké Prosincové Televizní Revoluci.

V. Skalová 14.5.2011 11:46

Re: "nepatřil ke grossovské kamarile ČSSD, dále byl poměrně zásadový a co říkal, se také snažil dělat."

A navíc zřejmě dával odposlouchávat kdekoho. Je známo, že den začínal vždy čtením odposlechů.

R. Jonák 14.5.2011 11:11

Re: "nepatřil ke grossovské kamarile ČSSD, dále byl poměrně zásadový a co říkal, se také snažil dělat."

Ještě bych dodal: zdroje jsou

V. Výborný 14.5.2011 11:03

účelová manipulace

nějak náhodou jste vynechal pány Klause a Zemana, proč?

A. Reček 14.5.2011 9:23

Jde skutečně o mediální fikci.

Pan Špidla nebyl slabým politikem, byl slušným a pracovitým. Díky jemu zvítězila ČSSD ve volbách r.2002, protože představoval kultivovaný typ politika oproti M.Zemanovi. Nástup jeho vlády v červenci 2002 byl brzy poznamenán katastrofální povodní, která zhatila reformní plány, které nová vláda chtěla uskutečňovat.  K tomu se přidala vnitřní nesvornost vyšších funkcionářů ČSSD, zvláště těch, kteří se nestali opět ministry (Kavan,Kužvart,Lachnit,Schling,Ed.Zeman) a také to, že Špidla nechtěl přesně poskakovat tak, jak si přál Miloš Zeman.  V únoru 2003 při volbě prezidenta se rozkol ve vedení ČSSD projevil zcela plně.  A ta rozhádanost u nich se přenesla do roku 2004 a plodem toho byl jejich neúspěch ve volbách do Evropského parlamentu a následně pak na podzim v krajských volbách a senátních. To už šéfem strany byl Gross. Pokud svému lídru vlastní straníci hážou klacky pod nohy, tak nemůže se jevit jako silný. A zvláště když média vykreslují jeho obraz zrovna za slabocha.  Topolánek také zažil na sobě tu zkušenost, kdy od počátku jeho šéfování ODS Klaus a okruh vlivných členů v Praze mu leštili pečlivě schody.  Pokud totéž zažívá i Nečas, stihne jej podobný osud.    

K. Janyška 14.5.2011 8:55

Petr Nečas je velmi zkušeným a velmi dobrým premierem !!! Dzp.

V. Heidlerová 14.5.2011 8:32

Re: Petr Nečas si vede dobře,

Proto je mi strašně líto, že si musí podávat ruce s takovým odpadem, jako pan Bárta a další. Masaryk by lumpovi ruku nepodal. Samozřejmě, že to myslím i obrazně, ale pokud bude VV ve vládě, tak ta vláda bude mít špatný zvuk a odnese to pan Nečas, o němž není sporu, že je to dobrý a slušný politik.

M. Prokop 14.5.2011 0:37

"nepatřil ke grossovské kamarile ČSSD, dále byl poměrně zásadový a co říkal, se také snažil dělat."

Takže tento zásadový soudruh nebyl podepsán pod opoziční smlouvou, nedělal Zemanovi místopředsedu a neměl Grosse jako ministra vnitra.

Jste poněkud mimo, pane Bartoni.

Uznávám, že se málokdo uměl tvářit tak svatouškovsky jako Špidla.

H. Lukešová 14.5.2011 0:10

Petr Nečas si vede dobře,

rozhodně je rozhodnější premiér než-li Špidla, Paroubek, Gross či Topolánek. Naprosto souhlasím s článkem. Nečas je vzdělaný a kultivovaný...