26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Nebojujme minulé války

Blíží se volby. Mohou patřit k nejdůležitějším volbám v našich dějinách, protože se blíží doba, kdy budeme muset učinit hned několik fundamentálních rozhodnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rudolf 17.9.2017 7:42

Proč někteří bojujeme minulé války

Píši z vlastní zkušenosti. Po pár letech jsem začal být polistopadovým vývojem čím dále, tím více zklamaný. Měl jsem a mám pocit, že ke spravedlnosti převážně nedošlo. Nejkřiklavější pro mne bylo srovnání důchodů politických vězňů s důchody těch, kteří je pronásledovali. Na Klausovu ekonomickou transformaci sedí slova Karla Kryla: "Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou. Ti, co nás léta týrali, nás vyhazují z práce." Člověk si mohl číst o tom, jak byly naše politické špičky propojeny s bývalými veksláky transformovanými v mafiány. Klaus pak abolicí zastavil stíhání těch největších ekonomických zločinů. A víme, jak Václav Klaus obdivuje Putina. Miloš Zeman to dorazil. Jezdí se do Číny učit jak stabilizovat zemi. A o Zemanově obdivu k Putinovi nelze pochybovat. Víme, že komunisti převzali po gestapu jejich donašeče a o Václavu Havlovi se říká, že polovina jeho poradců byli bývalí estébáci. Takový je život. Člověk by se měl o spravedlnost snažit, i když ví, že prohraje, ale: Nemělo by mu to zatemnit úsudek a neměl by kvůli své touze po spravedlnosti iniciova novou nespravedlnost.Zda to souvisí s tématem, posuďte sami.

V. Kotas 17.9.2017 8:52

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Ano, nic nebývá černobílé. Jen je potřeba mluvit, psát vždy objektivně, což se bohužel neděje, zvlášť u těch, kteří byli/jsou vynášeni do nebes. Archivy se většinou otevírají až po 50letech, bohužel.

M. Prokop 17.9.2017 15:27

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Jak se tedy mělo transformovat jinak, s lidmi, kteří byli k dispozici?

I. Schlägel 18.9.2017 15:50

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Ptáte se dobře, nicméně odpovědi se nedočkáte. Žádná smysluplná neexistuje. ;-)