5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nebojujme minulé války

Blíží se volby. Mohou patřit k nejdůležitějším volbám v našich dějinách, protože se blíží doba, kdy budeme muset učinit hned několik fundamentálních rozhodnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 18.9.2017 15:50

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Ptáte se dobře, nicméně odpovědi se nedočkáte. Žádná smysluplná neexistuje. ;-)

V. Čermák 17.9.2017 19:41

Re: Omyl

Řešení migrace na úrovni jednoho státu je naopak velmi jednoduché. Stačí jim tady prostě nic nedat, žádné dávky, žádné ubytování, prostě nic. A nepenalizovat domácí obyvatele, když se budou bránit proti případné trestné činnosti migrantů. Jakýmikoliv prostředky.

Další možnost je prostě zavřít hranice, nepouštět je sem a ty, co i tak projdou, prostě zavřít do detence dokud z nich nevyleze, kam vlastně patří. Tam je potom obratem vrátit. Při důsledné aplikaci prvního odstavce toto ale už ani nemusí být potřeba.

P. Aron 17.9.2017 16:39

Re: Pro ty kdo stále netuší co je to neomarxismus

Je to tak !

Z. Rychlý 17.9.2017 15:40

Re: Aktuální témata,

Podle komentáře k polistopadovým vládám jste frustrovaný bolševik a nemá cenu to komentovat.

M. Prokop 17.9.2017 15:27

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Jak se tedy mělo transformovat jinak, s lidmi, kteří byli k dispozici?

J. Jurax 17.9.2017 14:46

Re: Docela přesné...

pár tisíc musulmanů ... no, v Evropě zvané západní je jich takových 13 miliónů a imigrací to číslo roste.

V celé Evropě ale už celkem žije přinejmenším 44 miliónů muslimů (údaj z roku 2010), z toho většina zatím mimo EU. Ono Evropa sahá daleko na východ.

V. Kotas 17.9.2017 8:52

Re: Proč někteří bojujeme minulé války

Ano, nic nebývá černobílé. Jen je potřeba mluvit, psát vždy objektivně, což se bohužel neděje, zvlášť u těch, kteří byli/jsou vynášeni do nebes. Archivy se většinou otevírají až po 50letech, bohužel.

K. Křivan 17.9.2017 8:06

Re: Pro ty kdo stále netuší co je to neomarxismus

Demokracie v Německu skončila pádem Kohla a převzetím moci agentkou Stasi.

K. Křivan 17.9.2017 8:04

Re: Stran Ruska trochu naivní.

A co je horší ? Pod Putinem by se dalo jakžtakž žít. Pod vládou islámu NE ! Jasně že obojí nechci. Ale Putin je mnohem menší zlo. Zlo pro nás, ne pro Rusko. Rusové ho pořád ještě potřebují.

K. Křivan 17.9.2017 8:00

Re: 1*

Přidávám se.

B. Rudolf 17.9.2017 7:42

Proč někteří bojujeme minulé války

Píši z vlastní zkušenosti. Po pár letech jsem začal být polistopadovým vývojem čím dále, tím více zklamaný. Měl jsem a mám pocit, že ke spravedlnosti převážně nedošlo. Nejkřiklavější pro mne bylo srovnání důchodů politických vězňů s důchody těch, kteří je pronásledovali. Na Klausovu ekonomickou transformaci sedí slova Karla Kryla: "Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou. Ti, co nás léta týrali, nás vyhazují z práce." Člověk si mohl číst o tom, jak byly naše politické špičky propojeny s bývalými veksláky transformovanými v mafiány. Klaus pak abolicí zastavil stíhání těch největších ekonomických zločinů. A víme, jak Václav Klaus obdivuje Putina. Miloš Zeman to dorazil. Jezdí se do Číny učit jak stabilizovat zemi. A o Zemanově obdivu k Putinovi nelze pochybovat. Víme, že komunisti převzali po gestapu jejich donašeče a o Václavu Havlovi se říká, že polovina jeho poradců byli bývalí estébáci. Takový je život. Člověk by se měl o spravedlnost snažit, i když ví, že prohraje, ale: Nemělo by mu to zatemnit úsudek a neměl by kvůli své touze po spravedlnosti iniciova novou nespravedlnost.Zda to souvisí s tématem, posuďte sami.

K. Novák 17.9.2017 7:08

Re: Aktuální témata,

Podle zpráv v našem současném tisku nás dohánějí a během několika let nás předeženou státy jako je Slovensko nebo pobaltské republiky a už jsme i za Polskem. Dohnat vyspělé země snad kromě Portugalska nemáme šanci nebo tak za 80 a více let. Jediný stát, který je a zůstane za námi, je Maďarsko. To nezpůsobili komunisté v době totality. Ta už je příliš vzdálená. To je výsledek práce našich polistopadových vlád, které z nás dělají Čínu ve střední Evropě, zemi s levnou pracovní sílou, vyrábějící výrobky (komponenty) s nízkou přidanou hodnotou.

J. Pospíšil 17.9.2017 0:26

Opravdu dobrý článek.

Dík.

Z. Rychlý 16.9.2017 21:57

Re: Aktuální témata,

Nicméně válka je to lokální a hódně minulá. V Evropě jsme na chvostu díky komančům, a neklesáme, ale stoupáme. Jde o to, co chcete vidět. Vy vidíte jen tu minulou válku. Komunisty zplundrovaná země neměla žádný kapitál na zvelebení podniků, a tak zákonitě musel majetek skončit u cizinců. Metoda kupónová, nebo podnikově akciová - tomu se říká minulá válka.

Z. Rychlý 16.9.2017 21:47

Re: Bojovat v minulých válkách je velmi lákavé.

To je hezký postřeh! Je to vskutku tak!

M. Prokop 16.9.2017 21:11

Re: Autor na jedno postatné téma zapomněl.

Jediný Bureš, který penězům rozumí, je schopen aspoň nějaké do své kasy dostat.

Z našich kas, dodávám.

J. Kanioková 16.9.2017 19:28

1*

V. Čermák 16.9.2017 19:27

Autor na jedno postatné téma zapomněl.

Jsou to peníze, které, jak známo jsou až na 1. místě, a skrývají se za všemi zmíněnými tématy . Bohatá EU, která nás kolonizuje a okrádá, nám chce ještě poroučet a vnucovat zřejmé nesmysly. Také nám, kteří poctivě pracujeme za malý peníz, chce vnutit další nepřizpůsobivé darmožrouty, kterých máme i tak sami dostatatek, takže peníze, kterých máme sami málo budeme muset dávat přednostně jim. Strach a bezpečnost jsou jenom fasády, za kterými se skrývají peníze, kterých máme ve srovnání s EU a Světem žalostně málo. Jediný Babiš, který penězům rozumí je schopen aspoň nějaké do státní kasy dostat. Rozkrádání a plýtvání podporované stávající národní frontou dosud vládnoucích politickách stran on umí omezit. Aspoň tedy něco. Lidi to ví a kecy okolo toho to nemohou změnit....

J. Schwarz 16.9.2017 17:56

Docela přesné...

Nebýt tlaku "politické korektnosti" a její podpoře z Bruselu by nějakých pár tisíc musulmanů nepředstavopvalo problém. Ale, jak se ukazuje, na pozadí existence individuí typu Šabatové, Dienstbiera ml., Marxové, Valachové, Uhla a pod . + ze zahraničí financovaných neziskovek, kteří a které z jakéhosi tajemného důvodu mají velký politický vliv je nebezpečná byť i jediná agresivní somálská muslimka / jak dokazuje "kauza muslimských šátků na zdravotní škole" /. Kolik už nás to všechny stálo peněz, a kolik nervů a času ředitelku školy! Nebylo by divu, kdyby se už z finančních důvodů na to všichni vykašlali a babě ustoupili. Pak tam kvůli ní ještě zavést "halal" jídelníček a z jedné místnosti udělat modlitebnu, popřípadě v době modliteb přerušit výuku aby nepřišla o výklad a nebyla tak "diskriminovaná". A budeme v (_._)! To i v takovém Myanmaru mají dost rozumu na to, aby muslimské Rohingy odsunuli ze země dřív, než z ní budou mít kůlničku na dříví a corral pro velbloudy.

M. Prokop 16.9.2017 17:33

Re: Aktuální témata,

Vy jste možná privatizaci nezvládl (skoro určitě), naopak Česko ji zvládlo velmi dobře.

No a jestli někam klesáte, tak "pane správče, musíte se víc snažit!"

M. Prokop 16.9.2017 17:31

"migrace se dá zvládnou pouze spoluprací všech, "

No ano. Ovšem, musejí spolupracovat. Takové Německo nejenže nespolupracuje, ale působí tvrdě proti spolupráci, jak bylo vidět z nadávání Maďarům, když stavěli plot. Nespolupracuje ani Řecko a Itálie, "stáhnou" 3i o peníze za SIMky a ubytování a pak je pošlou dál, místo aby hlídali hranice.

M. Prokop 16.9.2017 17:28

Stran Ruska trochu naivní.

"Současné Rusko (což nemusí znamenat budoucí) nemá s vysokou pravděpodobností ani zájem, ani prostředky na to expandovat do střední Evropy."

Minimálně má o to snahu, stačí se podívat na našeho presidenta a jeho okolí.

Že nás ohrožuje migrace 3i a přístup EU a Německa k k ní i zelenorudý socík z Brusele neznamená, že by nehrozilo ještě i to Rusko.

P. Aron 16.9.2017 15:24

Re: Jednička s hvězdičkou

:-)))

A. Jaroš 16.9.2017 14:35

Re: Aktuální témata,

Jak byste chtěl zvládnout privatizaci v zemi kde se po zhasnutí světla rozkrade i tombola, viz realistický film Hoří má panenko. A neopakujte prosím ty fráze, že nejdřív měla být legislatíva a až potom pomaličku polehoučku privatizovat poctivým privatizérum klausovcum/mečiarovcum. Tak to nefunguje, lidi se dělí na vlky a ovce (Fromm - pokus o citát) a vlci si za každého režimu musí přijít na svou kořist a ty ovce jen bečí a bečí, že prýšpatná legislativa.

J. Krásenský 16.9.2017 14:03

Bojovat v minulých válkách je velmi lákavé.

Lze v nich uplatnit bojovnost, statečnost, hrdost, předvídavost, zásadovost, nesmiřitelnost, neústupnost, a další skvělé vlastnosti, kterých je v současných válkách velký nedostatek.

F. Navrátil 16.9.2017 12:44

Jednička s hvězdičkou

Díky za realistický popis skutečnosti. Když tento článek položím vedle propagandistických blábolů v tisku a zejména v České televizi, je to, řečeno slovy klasika, krůpěj rosy na díře záchodu.

V. Kotas 16.9.2017 12:09

Re: Aktuální témata,

Zapomínáš na toho svazáka V. Dlouhého.

P. Aron 16.9.2017 12:08

Re: Omyl

No přesně před neomarxisty jako jste vy tu varuji !

A. Nový 16.9.2017 11:02

Re: Omyl

V nadpisu máte, bolševičku Rudáčku/Hofmane, napsáno omyl, ale on to omyl není. Ten váš text je neobyčejně blbý blábol,

J. Ráž 16.9.2017 10:55

Skvělý článek!

Omlouvám se, že jsem ho bez svolení autora přeposlal některým přátelům!