26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Nebezpečné aspekty utkávání se s covidovou epidemií

V posledních dnech a týdnech jsem nechápavě vrtěl hlavou nad spoustou výroků a mediálních rozhovorů šéfa MeSESu Petra Smejkala a nad jeho neuvěřitelnou arogancí, nafoukaností a myšlenkovou omezeností (ve smyslu šíře záběru, resp. její nešíře).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Zelený 20.5.2021 9:40

"Jsem rád, že odborníci dospěli k názoru, že jedna rouška nestačí. To věděli lidé, kterým se podařilo uchránit si zdravý rozum, už před rokem.". Proto Klaus roušku nenosil?

J. Vintr 20.5.2021 9:28

Covid primárně slouží jistým globálním cílům. Místní politici s tím určitě obeznámeni nebyli a jen kopírují vzory, které někdo nastavil. Jsou na tom zaintetesovaní tim, že covid jim dal záminku k neomezenému zadlužování eráru a někteří si ještě přilepšují na kšeftu s respirátory, testy a vakcínami. Kromě toho jim to poskytuje pocit obrovské moci, kterou normálně politik zažít nemůže. Jedním z cílů covidismu je nepochybně "výcvik" občanů k poslušnosti, která pak bude využitelná i k jiným účelům.

J. Kulheim 20.5.2021 9:26

Možná to bude zlato uložené v Olomouci

J. Kulheim 20.5.2021 9:24

"Mrtvém člověku je demokracie k ničemu, ať už ta liberální, nebo nesvobodná..."

Svatá pravda. Ale, pravdou také je, že díky opatřením vlády a moudrým radám zdravotnických expertů, jsme v počtu mrtvých na špici světového žebříčku. Mnozí z těch mrtvých by jim rádi pěkně poděkovali.

Rok říkali, že nás ochrání rouška. Jsem rád, že odborníci dospěli k názoru, že jedna rouška nestačí. Atd.

To poznání stálo daňové poplatníky nějakou korunu. Nic není zadarmo.

To věděli lidé, kterým se podařilo uchránit si zdravý rozum, už před rokem.

K. Zelený 20.5.2021 9:20

Zběžný výčet neuvěřitelně arogantních, nafoukaných a myšlenkově omezených Klausových výroku v tomto článku: „..vyslovoval silné soudy s evidentním očekáváním..“ - co ten brouk Pytlík ví, co očekával? „pánům Smejkalům, Hořejším a Kubkům“ - známe od Švorcové, fujtajbl! „opportunity costs“ - ciwe ten ale zná slůvka! „je stále více přijímán názor, že moderní vlády musí být řízeny vědou a ne politikou“ - v jeho mozku asi jo, ve světě to tak není ani náhodou „Arenberger je snad expertem na dermatovenerologii, nikoli však na makrozdravotnický fenomén epidemií“ no a od toho má odborné, vědecké experty! „doktorát, ani jako v případě dr. Smejkala na Columbijské univerzitě“ - snaha o dehonestaci poukazem na cizácké vzdělání „Covid má neuvěřitelné mediální PR“ - ciwe covid je nemoc způsobená virem, žádné PR mít nemůžou „dr. Smejkal, se svým téměř zuřivým bráněním se jakémukoli „rozvolňování“ (neboli návratu k normálnosti)“ - kdo kromě něj vidí či viděl nějakou zuřivost? Normálnost je ponechání volného průběhu nemoci proti jejiž šíření máme a známe prostředky? Nebo ponechání možnosti sebestředným idiotům libovolně rozsévat nákazu? „The Claremont Review of Books „An Abundance of Caution“)“ - podívejte se plebejci jaké fajnovosti já „čtu kapitola 5 mé knihy Modrá, nikoli zelená planeta“ - už před válkou jsem se o všem radil s okresním hejtmanem.

Na známé týpky to zabírá!

J. Vintr 20.5.2021 9:19

Pan Klepetko zřejmě věří všem těm odborníkům, kteří se vezou na tom, co sype a předhánějí se ve vymýšlení, co hrozného ten děsný covid člověku může způsobit. Taky treba věří tomu, co říkala jedna paní doktorka, že prý až na podzim přijde další vlna, všichni starší, kteří se nenachali očkovat, vymřou.

V. Klepetko 20.5.2021 9:19

Ano. Znáš snad nějakou studii, která by prokazovala opak? :-)

Je to přeci highly likely. Nebo... Ty bys nevěřil tomu, co je highly likely? :-P

E. Tkadlec 20.5.2021 9:17

Je dobře, že jsou u nás Klausové, kteří jsou schopni nabídnout jiný pohled. Ve "vědecké " společnosti si žít opravdu nepřeji, už mi jednou stačilo.

Š. Hašek 20.5.2021 9:13

Vy mně jistého kadeta Bieglera.

J. Nevrkla 20.5.2021 9:10

Moudrá řeč pana prezidenta. Já už ty takzvané experty s jejich nefunkční demagogií nemůžu ani cítit. Oteplování, pandemie, stejný typ lidí třesoucích se vlastní důležitost. Snad se zase stane prezidentem, aby je krotil.

M. Valenta 20.5.2021 9:08

Vy mě připomínáte bdělého hlídače pokladu nevyčíslitelné ceny.

D. Polanský 20.5.2021 9:02

Autor má pravdu. Myslet si, že když jsem vědec nebo umělec, že všemu rozumím, je cesta do pekel. Spíš spoléhat na přirozený evoluční vývoj při zachování tradičních hodnot, než slibovat inovace toho a toho řádu. Jako např. teď slibují Piráti a Starostové. Prostě žádné revoluce, ale přirozená evoluce. Přece k tomu jsme se v roce 1989 přihlásili! Nebo snad k něčemu jinému?

P. Milan 20.5.2021 9:00

"Dnes už víme s jistotou, že každý kdo prodělal covid naostro bude mít trvalé zdravotní poškození."

Opravdu? :-P

P. Milan 20.5.2021 8:58

Pak byste si musel najít jiný cíl své hloupé nenávisti.

P. Milan 20.5.2021 8:57

Nějakého EUnijního potentáta či potentátku?

So geht das.

M. Valenta 20.5.2021 8:56

Neuvěřitelná arogance, nafoukanost a myšlenková omezenost, koho mi to jen připomíná.

K. Šubrt 20.5.2021 8:55

Je nejvyšší čas abys šel tam kam patříš Venoušku !!

R. Vacek 20.5.2021 8:43

Tomu se nechce ani věřit. Tak to máte co dohánět. Doporučuji podívat se na stránky, kde jsou oficiální údaje z různých zemí, kde samozřejmě musíte počítat s tím, že rozvojové země moc netestují:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

A pak se podívat jak rostla ekonomika v různých zemích za doby pandemi (máte tam Vietnam jako příklad země, která pandemii zvládla dobře, ale vyberte si i nás, nebo jiné neúspěšné):

https://tradingeconomics.com/vietnam/gdp-growth-annual

Samozřejmě musíte aspoň trošku chtít.

M. Moravcová 20.5.2021 8:38

Skvělé.

J. Kulheim 20.5.2021 8:38

Škoda, že jste nechtěl. Třeba to ještě přehodnotíte.

Š. Hašek 20.5.2021 8:30

Tak třeba já to, pane Vacku, nevím.

Nejsem každý. Jsem já. Vy jste každý?

Š. Hašek 20.5.2021 8:28

Jasný souhlas s presidentem Václavem Klausem.

P. Kmoníček 20.5.2021 8:13

Jsem o měsíc mladší než V.Klaus sen. a stále mne straší obavy, zda vždy za ten měsíc budu přemýšlet stejně jako on.

V. Klepetko 20.5.2021 8:10

"nenaočkovaní". Ty "NenaočkovanÉ" ale taky žádná skvělá budoucnost nečeká:-)

V. Klepetko 20.5.2021 8:05

Demokratická politika by neměla být znásilňována nejen vědou, ale ani ideologií, to je slepá ulička, pane prezidente! Cituji - "Makrofenomény neumožňují expertní znalost. Ty vyžadují zdravý rozum". Skutečně? Když Zemi zasáhne z kosmu záblesk gamma - záření z nějakého bližšího zdroje, tak lidem selský rozum příliš nepomůže! Selský rozum nás dnes neochrání v tropických oblastech proti malárii, tak jako v minulosti proti globálnímu fenoménu pravých neštovic.

Selským rozumem se atom rozbít nedá! Kant nenapsal jen "kritiku čistého rozumu", ale i "kritiku praktického rozumu". Vědění je síla, cožpak to už neplatí? Politika by neměla být v područí vědy, ale ani spoutána tmářstvím! V současné době bohužel politiku nejvíce ovlivňují nikoliv vědci s jejich kritickou metodou, ale různí ezoteričtí šamani a pavědečtí klimatologové! To není projev osvícenství, ale dogmatického myšlení, a bohužel to vědu v očích obyvatelstva diskredituje, takže potom už nikdo nevěří vědcům ani nos mezi očima, lidi raději hltají hlody o smrtelném záření mikrovlnek a G5, ploché Zemi, a mikročipech ve vakcinách. Není v naší společnosti žádná diktatura expertů, je to hostina kreténů! Vlna debility se vzdouvá jako tsunami, cožpak to sami kolem sebe nevidíte? Za těchto okolností bych v odborných věcech věřil spíše panu Smejkovi než panu Klausovi. Dnes už víme s jistotou, že každý kdo prodělal covid naostro bude mít trvalé zdravotní poškození. Jen ještě nevíme, jak velké! Zatím 3% těžkých průbehů vyústilo v těžkou demenci. Po roce. Co když to bude za několik let 30%? Jaké asi budou náklady, když bude významné procento obyvatelstva trvale invalidní? Vůbec bych to nepodceňoval a v případě covidu bych se s důvěrou řídil principem předběžné opatrnosti. A kdybych ještě nebyl proti covidu očkovaný, tak bych se hlavně nechal okamžitě naočkovat, jen jakmile by to bylo možné!

Nenaočkované lidi nemají před sebou žádnou dobrou budoucnost. Mrtvém člověku je demokracie k ničemu, ať už ta liberální, nebo nesvobodná...

P. Jirkovský 20.5.2021 7:55

Nezapomněl, ale nechtěl. Je to naprosto zbytečnej text.

J. Kulheim 20.5.2021 7:49

Pane Jirkovský, napsal jste to pěkně. Ale, zapomněl jste napsat něco k obsahu článku.

L. Machala 20.5.2021 7:17

"...neuvěřitelnou arogancí, nafoukaností a myšlenkovou omezeností..." Výčet svých vlastních charakterových vlastností trefil profesůrek všeználek VKst opravdu dokonale.

P. Jirkovský 20.5.2021 7:17

Člověk by řek, že tenhle "vynálezce" zcela zbytečnejch a hloupejch slov ke stáru pobere trochu rozumu. A vono prd. A hlupákům stačí pár slov v jazyce cizím, aby jim připadal jak guru všeho vědění. Ach bóže ....

V. Halašta 20.5.2021 6:58

Tentokrát souhlas.