2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ne, skutečně ne!

Nedávno jsme si nepřímo zvolili předsedu vlády. Za pár dní budeme přímo volit presidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krásenský 10.1.2018 6:05

Re: zajimavy pohled na svet

Dalším a významným ohrožením je mezinárodní oligarchie, těžko

rozpoznat co je pomoc a co jejich podnikatelský záměr - například toto: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1151024-exministryne-albrightova-skupuje-v-kosovu-klicove-podniky, https://ekonomika.idnes.cz/albrightova-odprodala-kosovskeho-operatora-a-vydelala-tak-miliony-1fd-/eko-zahranicni.aspx?c=A110119_220827_eko-zahranicni_ts

Z. Lapil 10.1.2018 12:20

Re: zajimavy pohled na svet

ZBYTEČNĚ NEHYSTERČIT. Do kamene tesat.

To, co píšete, je naprostá pravda, ale jsou to Velké Věci. Mě zase dost znepokojují drobné posuny mezi lidem. Copak když si dvě dívčinky v tramvaji plánují, že "kdybysme byly princezny, pořádaly bysme diskotéky", to je taškařice, král vyhrožující nápadníkovi za nesplnění tří úkolů doživotím - dejme tomu, ale všiml jste si, kolik je ve filmech a v knížkách hodných a přátelských upírů, vlkodlaků a podobné naprosto principálně škodné vůbec?

Přitom si opravdu nemyslím, že by to někdo organizoval. Důvěřivá štěňátka mají na světě své místo a bez nich by tu bylo hůř, ale i ti nejplyšovější plyšáci potřebují k ruce nějakou zubatou bestii, aby je občas vysekala z průšvihu.

Abych nebyl za literárního xenofoba: znáte upíra jménem Otto Schrecklich? TO je imigrant podle mého gusta: "držitel "Černé stuhy" zavazující ho už nikdy nepít lidskou krev. Stal se v Ankh-Morporku uznávaným fotografem a své řemeslo obohacoval o nové vynálezy a zlepšení. Své uplatnění pak našel jako fotograf listu Ankh-Morporská Kometa.

Bohužel, světlo upírům dost škodí, a při fotografování proto vždy trpěl, občas se i rozpadl na prach, což nakonec řešil lahvičkou s kapkou krve zavěšenou na krku."

J. Krásenský 10.1.2018 19:48

Re: zajimavy pohled na svet

Také mne to znepokojuje. Už pohádky, ve kterých šlo vyzrát nad čertem jsou nebezpečné. Za vlády reálných socialistů si tak mnozí, včetně Wericha, tvořili alibi své kolaboraci s marxisty.

A jak píšete přátelské a milé zlo znepokojuje. Vítězství emocí (sentimentu) nad rozumem, feminizace společnosti. Romanticky založené ženy do smrti doufají, že změní "netvora" v krásného (a bohatého) prince. Některé ženy i zlo přitahuje. Feminizovaný marxizmus je v tom podporuje, protože tak naivky pomáhají vyvrátit společnost z přirozených kořenů.

C. Horák 10.1.2018 13:13

Re: zajimavy pohled na svet

Uprchlíci se vždycky můžou poslat zpátky? Kteří - ti, co přišli nedávno nebo i ti, kteří jsou v Evropě už třetí generaci, respektive kde byste udělal čáru mezi těmi, co smí zůstat a těmi, kteří mají odejít? Nebo bychom vyhnali všechny? V tom případě - jak byste si představoval provedení a průběh takového "odsunu"?

P. Rychetsky 10.1.2018 15:14

Re: zajimavy pohled na svet

Myslim ty co prisli nedavno. Pristehovat se do bohate zeme bez valky je pro Syrany vyhra v loterii a nikoli lidske pravo. A samozrejme nemuzeme prijmout pulku Afriky jen protoze se rozhodli. I v zabehanych vecech se muze uplatnit kreativita, kdyz je treba a je dobra vule.

A stejne je 95% problemu Ceska Babis, spis nez uprchlici.

P. Vaňura 10.1.2018 16:05

"Uprchlíky" by dokázal dostat zpátky tak Vévoda z Alby

nebo v pozdější době L. P. Berija (resp. Filip II a J. V. Stalin). V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ to neudělá Merkelová, Macron nebo Juncker!

Musíme se připravit na válku a to je ten LEPŠÍ PŘÍPAD! Ten horší je kapitulace před islámem!

P. Vaňura 10.1.2018 16:09

Babiš je "problém" akorát pro Kalouska, lumpenkavárnu

a spol. Zemi by mohl prospět když zničí zelené škůdce ekonomického rozvoje!

A těch 1000 bodů bych dal "uprchlíkům," přesněji migrantům. Ti ničí i USA, nejen západní Evropu!

J. Sedlář 11.1.2018 0:45

Re: se vzdycky muzou poslat zpatky

A kolik nelegálů už "se" poslal z5 ? Vy tomu snad i věříte. To je na léčení.

Kdy se prosím Francie, Anglie projevila jako spojenec ? Nevím, poraďte.

Kdo zaplavil Italii Africanama ? Vím,hledejte "people trafficking", video má 2min21s.

Co je tím chytračením ?

Myslíte vyhrožování soudem našemu státu pro neochotu dodržet nařízené nefunkční řešení průseru, vzniklého nedodržením jiného nařízení jinými státy, kterým nikdo soudy nevyhrožuje?

O. Zuckerová 10.1.2018 0:18

Pane doktore, dík

za skvělý článek i za poučný historický přehled! Kéž by se o tomto žáci dozvídali ve školách! Ihned zakládám.

V. Vlk 10.1.2018 0:51

Re: Pane doktore, dík

Díky paní Zuckerová, ale doktorem byl můj otec, a je i starší můj syn. Já jsem za bolševika jaksi neměl tu možnost. To jen aby ze mně někdo neudělal v mediích dalšího Jana Kalvodu.

P. Vandas 10.1.2018 1:26

Re: Pane doktore, dík

Vážený pane Vlku, ten Váš článek je úžasný, jako ostatně všechny, co jsem kdy od Vás četl. Děkuji za Váš živý a čtivý pohled na dějiny našeho státu, který není samozřejmý, ale generace našich předků jej musely vybojovat a ubránit. :-):-):)

P.S. Zlatá bula sicilská byla dílem Přemysla Otakara.I.

J. Ticháček 11.1.2018 16:11

Re: Pane doktore, dík

Páně Vlku

Mezi spoustou doktorů píšících svá moudrá lecskam, jste vy Doktorem píšícím tak, že je radost číst. A to prosím i ve chvílích, kdy s vámi občas bytostně nesouhlasím. Což dnes neplatí.

Š. Hašek 10.1.2018 0:14

Vidím to podobně.

Stejně.

J. Brunner 10.1.2018 1:44

Re: Vidím to podobně.

Přidávám se.