2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ne, skutečně ne!

Nedávno jsme si nepřímo zvolili předsedu vlády. Za pár dní budeme přímo volit presidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 10.1.2018 7:27

A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka opět - zlý Západ, hlavně Německo - a ne tak úplně hodný Východ-SSSR-Rusko, ale přece jen o hodně hodnější.. Tato oblíbená píseň je známé téma pana Vlka a nějaký čas je zanedbával. Myslím, že rozdíl těch nebezpečí z Východu nebo Západu je zcela fakticky na příkladech vysvětlitelný - Východ-Varšavská smlouva své kolonie dal do pořádku tanky a statisíci vojáků v Mad'arsku, u nás, ale i jinde i když se to tak neví, tedy v NDR, Polsku... a nyní, v současnosti dělá silou " pořádek " u svého suveréního souseda na Krymu a Ukrajině. Z EU a NATO se dá vystoupit bez asistence tanků, pane Vlk.

Tak asi tak.

P. Lenc 10.1.2018 8:30

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Popsal jste to sice hezky, jenom jste nějak zapomněl, že to stejné dělá EU v rukavičkách.Zatím v rukavičkách.A vystoupit z EU je sice možné, ale...Viz Británii.Ona není potřeba asistence tanků, soudruzi se poučili. Dobrý článek, dík.

P. Remeš 10.1.2018 8:35

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Nu, právě, Rusko "dělá pořádek" na Krymu. Takhle daleko od střední Evropy bylo Rusko naposledy před 250 lety. Hranice německé Říše se ale posunuly o pár desítek kilometrů k západu teprve odsunutím ze Sudet po 2. světové válce. Že existuje nějaké nebezpečí z Východu vůbec neznamená, že neexistuje možná akutnější nebezpečí ze Západu. Na hlásání nebezpečí z Východu přece přece postavil svoji "popularitu" nejradikálněji sám Hitler ... Já si myslím, že článek pana Vlka je naopak velmi vyvážený.

A. Alda 10.1.2018 9:23

Článek pana Vlka obsahuje tolik historických nesmyslů,

že zcela znehodnocuje záměr poukázat na to, že pro nás přicházelo VŽDY v dějinách větší nebezpečí ze západu a že je tomu tak i nadále.

V. Novák 10.1.2018 9:25

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Na Krymu si udělali pořádek Krymčané.

Potože jim bylo jasné, že bez pomoci Ruska by jim udělali "pořádek" neobanderovci - jako po celé Ukrajině.

J. Farda 10.1.2018 10:38

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Pořádek za asistence ruských armádních dovolenců v plné polní bez armádních insignií, co tam nejdříve nebyli, tedy vlastně ale ano ale jen na dovče, a pak jich za vzorně provedenou asistenci národněosvobozeneckému boji lidu Krymu za svržení jařma fašistického Kyjeva dostalo od Gosudara vší Rusi Vladimíra Vladimíroviče 2.500 tisíce vyznamenání. Máte lucidní intervaly často? Esli ano, neměl byste ve vlastním zájmu navštěvu odborné lékařské pomoci příliš odkládat ... :-)

P. Zinga 10.1.2018 10:52

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Tak to zkuste.

S. Netzer 10.1.2018 7:06

Další majstrštyk

z klávesnice pana doktora.

Napsal úchvatný článek, o tom, jací bývali Čechové statní jonáci, rekové a muži jak květ, v dobách, když jsme "my" bojovali proti "Němcům" u Wogastisburgu, když "jsme té slavné armádě natřískali".

Takové povídání nadchne srdce každého vlastenčíka, zvlášť když ho autor ujistí, že "dnešní hysterie kolem nebezpečí z Ruska je nesmyslná", protože nebezpečí hrozí od "duševně degenerovaného Západu", kde "muslimové požadují zavést islám jako hlavní náboženství".

Pokud si čtenáři vezmou ponaučení z autorova živého a čtivého pohledu na dějiny, tak včlenění do západoasijského impéria už nestojí vůbec nic v cestě. :-):-):-) „Ruská federace – záruka našeho návratu mezi nejvyspělejší národy Západní Asie!“ (L. Bystrý)

R. Tichý 10.1.2018 7:12

Zase jen plives jezevciku.

Zkus to znovu a s argumenty k jednotlivym postulatum v clanku.

S. Netzer 10.1.2018 7:19

Netykat hovado

J. Schwarz 10.1.2018 7:55

Re: Netykat hovado

Netzer, Rudolf a rádoby komik Bystrý - svatá trojice Nové doby.

P. Remeš 10.1.2018 8:55

Re: Další majstrštyk

Podobně jako pan Vlk jsem i já velmi intenzivně zažíval ono neustálé a na všech stranách opakované "nebezpečí od západních imperialistů". Proto má zřejmě takovou citlivost na fobickou politickou hysterii. Kdo to pamatuje, jistě si vzpomíná, že co do intenzity strašení, přesvědčivosti "argumentů" masmediální propagandy a souhlasným přesvědčením velké části českého národa (bohužel ano!!), není mezi byvším strašením z prezidenta Raegana a současným strašením z prezidenta Putina zásadnější rozdíl ... Bohužel ... :ů(

V. Novák 10.1.2018 9:27

Další bezobsažný štěk z klábosnice lieber Frau

...

J. Kanioková 10.1.2018 16:12

Ne bezobsažný,ale plný jedu, žluče

P. Rudolf 10.1.2018 10:35

Re: Další majstrštyk

Jen jestli jste to četla dost pozorně:

Re: Pane doktore, dík:

Autor: P. Vandas Datum: 10.1.2018 1:26

Vážený pane Vlku, ten Váš článek je úžasný, jako ostatně všechny, co jsem kdy od Vás četl. Děkuji za Váš živý a čtivý pohled na dějiny našeho státu, který není samozřejmý, ale generace našich předků jej musely vybojovat a ubránit. :-):-):)

S. Netzer 10.1.2018 10:54

Re: Další majstrštyk

Myslím, že je zbytečné psát že se odkopal.

On i autor.

M. Krátký 10.1.2018 5:47

Pane Vlku zase nádhera - jde vám to dobře

a děkuji za zase brilantní rekapitulaci našich dějin. České království si to zaslouží - i za to, jak si stojí a stálo v bouřlivých dobách evropských dějin ( jako jedno z mála podobných )

J. Pospíšil 10.1.2018 1:37

Muslimové začali ohrožovat Evropu daleko dřív.

Po vzniku islámu v souladu se svým svatým učením ovládli rychle Sever Afriky, v roce 711 přistála arabská vojska u Gibraltaru. Vizigóti byli poraženi v bitvě na Guadalete. Arabové si během několika let po této bitvě podrobili celou zemi. Pouze s výjimkou odlehlé a nepatrné křesťanské enklávy na severu (Království Asturie). Arabové postupovali dále na sever, než je v roce 732 v bitvě u Tours v Akvitánii zastavil franský majordomus Karel Martel. Přesto si Arabové až do roku 759 podrželi kontrolu nad územím Septimánie v dnešní jižní Francii a prakticky celý Iberijský nebo chcete-li Pyrenejský poloostrov. A od té doby útočí a napadají furt.

Dost se zanedbává zavlečení milionů Evropanů do otroctví pirátskými přepady a z Krymu, Ukrajiny a zemí kolem Černého moře a na Balkáně. Několik evropských zemí ovládají dodnes a o další se znovu rozkládáním jejich zvyklostí a uspořádáním úspěšně pokoušejí. Řada evropských zemí nemá zdaleka celé své území pod kontrolou a na řadě míst na jejich území rozhodují ve skutečnosti islámští kolonisté. A to nemluvím jen o Kypru, kde za mlčenlivého souhlasu evropských orgánů okupují část území EU.

A. Alda 10.1.2018 9:36

No a ten Karel Martell byl dědeček Karla Velikého.

Ovšem pan Vlk tady splácal tolik nesmyslů, že věci uškodil, nikoli prospěl. Třeba to tvrzení, že Sv. říše římská měla základnu ve Vatikánu. Ten člověk se snad úplně zbláznil.

P. Vaňura 10.1.2018 11:29

Zapomněl jste na muslimské nájezdy proti křesťanským

zemím na severu Středozemního moře, které trvaly až do počátku 19 století. Celkem bylo do otroctví odvlečeno z těchto zemí 1,25 milionů křesťanů!

P. Rychetsky 10.1.2018 0:48

zajimavy pohled na svet

Nebezpeci hrozi z uplne vsech stran, akorat ne z Ruska. A zevnitrka hrozi take plno nebezpeci, ale nastesti jsou tu proti nim tak pozitivni hraze jako Zeman.

Je zajimave, jak se prevaha clanku na Psu vyvinula. EU spatne, Rusko dobre a budouci spojenec.

Prorusismus - Vlk, klausisti, Robejsek, Schneider. Smutne. Jeden si temer preje, aby se jim prani splnilo. Zavest naplno Babise, vystoupit z EU a NATO a odvrhnout brdske radary jak si preje lid, spojit se s Putinem, Nemcoury i s jejich fabrikama ze zeme vykopat, hranici zavrit. Uz jsme tu neco takoveho meli a bylo nam dobre.

Podobne prorusky pise v USA byvaly Reaganuv poradce Pat Buchanan. Rusko je pro nej posledni zachranou civilizace, jelikoz s buznama zatoci. Matka ortodoxni cirkev ateistickeho KGBaka Putina podrzi.

C. Horák 10.1.2018 1:18

Re: zajimavy pohled na svet

Kdybyste byl schopen dohlédnout, kam směřuje současný vývoj v EU a USA, zjistil byste, že nic až tak zajímavého na článku není (pro jistotu: tím neříkám, že s ním nesouhlasím). To, že se dnes ještě u nás žije lépe než v Rusku, neznamená, že to tak zůstane navždy, ba pokud se vývojový trend nezmění, velmi pravděpodobně začneme Rusům brzy závidět. Je to jen o časových preferencích - Merkelová a ostatní bezdětní členové bruselského politbyra na budoucnost kašlou, stejně jako primitivové, kteří nejsou schopni ji dopočítat. Soudní lidé ale chápou, že momentální pohodlí a televize v klimatisovaném autobusu nejsou příliš důležité v situaci, kdy tento jede z kopce a nefungují brzdy.

P. Rychetsky 10.1.2018 1:46

Re: zajimavy pohled na svet

Myslim, ze demokracie treba v Nemecku je zdrava, ikdyz obyvatelstvo lehce ulitle. Ulitle je v tom, ze diky hrichum fasounstvi si sami sobe zakazujou pripustit si, ze je imigranti rozciluji. Misto aby s tim neco delali ted a hned, tak si to nechaji prerust pres hlavu, a dotahne se to az do uplne neudrzitelneho stavu, a pak prjde ke slovu nejaky manipulativni smejd jako Babis. Ale demokracie nakonec nejspis vyhraje.

Podobne USA. Vyvoj je skvely, plno veci je lepsich a lepsich. Na vystrelky zareaguje v demokratickem procesu celkem vyspele obcanstvo tim, ze zvoli Trumpa a odvrhne docasne levicactvi. Feministicke kyvadlo taky jednou prileti zpatky. Je to bohata zeme, ktera uzivi i znacne mnozstvi parazitujicich pravniku.

Problemy jsou a Ruskou je ma milionkrat horsi. Demokracie neexistuje ani naznakem, opravdovi konkurenti ve volbach jsou ruseni, opravdovi novinari strileni. Ekonomiku velikosti Holandska rozkradla Putinova firma KGB. Lide ho za to miluji. Jsou blbi. Zlobit se za to na ne nemuzu, proste v tom vyrostli. Jsou nacionalisticti a dvod jejich narodni hrdosti je jakakoli historicka ci soucasna ruska vsivarna.

Nadale pokladam za zajimave, ze nekdo seriozne vyhledava v Rusku spasu. A to v zemi, jejiz posledni pruser byl zpusobeny Ruskem a meli bychom tedy intimne vedet, co je to za svoloc.

J. Schwarz 10.1.2018 8:09

Re: zajimavy pohled na svet

Jenže předposlední pruser byl způsoben Německem a jak vidno tak i Pavel Rychetsky uznává že dnes je spolupráce s Německem přínosná. Proč tedy vidět na Rusku jen "posledni pruser" a nereagovat stejně na německý "předposlední pruser"? Proč spolupracovat s francouzi, angličany a italy když nás "prodali v Mnichově"? Pokud jsme prominuli jim, proč ne Rusku? Nakonec když jde o kšeft, spojí se Němci klidně s Ruskem a na své "evropské spojence" hodí bobek.

I. Mertl 10.1.2018 9:03

Re: zajimavy pohled na svet

Protože svět běží dál, mnichovská křivda nám, konec konců, poskytla alibi za druhou světovou a umožnila nám se dostat mezi vítěze, což jsme využili právě tak špatně jako většinu ostatních výhod. Protože Němci, poražení, vinu evidentně odčinili, zatím co Rusové, vítězové, jejich spojenci na začátku války, vítězství využili jen k porobení východní Evropy. Němci jsou dnes demokratický národ, zatímco Rusové pod jiným vůdcem pokračují v imperialistické politice.

J. Kulheim 10.1.2018 9:54

Re: zajimavy pohled na svet

Nechtěl bych se narodit v Rusku ani v Německu nebo ve Francii. Jsem rád, že jsem se narodil Moravském Slovácku.

Rusko bránilo nájezdníkům z východu, aby se nedostali do Evropy. Je to velmoc a má své zájmy, stejně tak jako každá jiná velmoc. Ty si musí bránit. Kdo si nedokáže ubránit své zájmy své teritorium, je odsouzený k zániku. To platí ještě víc pro malé státy jako je ČR. Rusko má jinou historii, jiné náboženství, jiné tradice. Socialismus přišel do Ruska ze západu a trpěli zejména obyvatelé Ruska.

Německ i Francie mají expanzivní choutky od pořád. Napoleon i Hitler skončil v Rusku. Neomarxisté ze západu mají expanzivní choutky. Jsou vzdělaní v oblbování lidí a proto používají sofistikovanější metody. O to jsou nebezpečnější. Moskevští socialisté byli stejní jako socialisté bruselští. Slibují Ráj na zemi a myslí na ovládání a přinesou bídu. Chtějí rozložit Evropu, zničit tradice, zapomenout na kořeny na kterých Evopa stojí.

Momentálně je větší nebezpečí ze západu než z východu. Hrozí nám ztráta svobody individuální i státní. Rusové odešli, ale muslimové neodejdou nikdy.

A. Sedláčková 10.1.2018 19:47

Re: zajimavy pohled na svet

Pane Kulheime, plně s vámi souhlasím. Stejně tak s autorem - kromě Zlaté bully sicilské. Pan Vlk skvěle popisuje, co jsem slýchala od dětství, že Němec nás vždy ohrožoval. Jsme sousedé velice expanzivního národa. Frantíci zase jsou velcí nacionalisté s přesvědčením o své jedinečnosti. Pro své vůdcovské ambice jsou oba národy schopny čehokoliv. Zanedlouho tu budeme mít evropskou armádu vedenou Německem a ta s námi zatočí, kdykoliv se Vůdcům znelíbíme. Domnívám se, že Rusko není v současné době náš problém.

J. Ticháček 11.1.2018 17:26

Re: zajimavy pohled na svet

Houbeles. Naprostá většina Němců si na nějaké hříchy z poloviny minulého století vzpomene maximálně u filmu pro pamětníky. Co je jim po nakonec po tom. Mě je padesát. Půl života jsem se učil, že mám řešit aktuální problémy s výhledem do budoucna, a posledních pětadvacet let se dozvídám, že bych měl, nebo že někdo jiný, řeší problémy, které měli mít (jejich) pra(pra)rodiče v letech puberty, či časné adolescence. Pro kteréhokoli Němce pod pětaosmdesát let jsou události z doby druhé světové stejně určující, jako pro Londýňany zážitky z Války Růží.

P. Rychetsky 10.1.2018 1:57

Re: zajimavy pohled na svet

Nasim problemem je Babis, 1000 problemovych bodu, take diky inspiraci ruskym modelem vlady. Druhym problemem ruska nostalgie po jejich evropske risi, 50 problemovych bodu. Pak dlouho nic. Pak levicactvi EU - 20 bodu. Levicactvi USA - 2 body, zrovna ted s Trumpem v cele moc nefrci. Uprchlici - 10 bodu. Ale ne primo uprchlici, ale rozkol v EU, kdyz tem Rekum a Italum zaplavenejm Africanama nepomuzem.

Uprchlici se vzdycky muzou poslat zpatky. V USA se to zrovna deje se Salvadorcema. Ta azylova a imigracni politika EU se taky muze zmenit, kdyz je trocha dobre vule.

Do EU jsme se tak drali taky proto, ze bysme konecne po letech v nich mohli mit radne spojence. A to pro pripad, ze sami budeme jednou v nejakem pruseru. To nase chytraceni a anti-EU vlna zaruci, ze o spojence prijdeme. V r. 1938 jsme take kazdeho souseda vicemene prudili.

J. Krásenský 10.1.2018 6:04

Re: zajimavy pohled na svet

Pane Rychetský, souhlasím s Vámi, že naším největším problémem je Babiš. Ale ne díky inspiraci Ruskem, ale díly dotacím, které nám nepředepsalo Rusku, ale EU. Z toho plyne druhý problém a tím je EU. Je to socialistický moloch, kopírující porevoluční (1917) sovětský model - komise plná komisařů s komunistickou, marxistickou minulostí i současností. Demokratický deficit, porušování vlastních zásad (subsidiarita) i zákonů (schengen, dublin, maastricht). Následují media, veřejnoprávní média, která plní veřejnoprávní funkci obhajobou EU myšlenky a myšlenek evropské komise. Daří se jim to. Vzpomenete si na nějakou zprávu nebo pořad vp medií, která by byla kritická k EU a komisi? Jestli ano, dejte odkaz. Následuje islamizace západní evropy, gender, politická korektnost, zrušení presumpce neviny, zavedení myšlenkových zločinů (koho by v roce 1990 napadlo, že za pár let budou stíhat za slovní projevy a gesta) a whitenes studies, absurdní ale výnosný boj s klimatem. Tak to jsou naše největší problémy. Pak následují vnější a těžko říci, jestli nejsou způsobeny naší podporou barevných revolucí od severozápadu afriky až po Pakistán možná i Barmu (vypadá to na cílené napadení měkkého podbřišku Evropy). Teprve pak následuje Rusko, které má sice čtvrtou nejsilnější armádu, ale také nejrozlehlejší území, zastaralou vojenskou techniku. Má svoje zájmy i obavy. Je třeba se mít na pozoru, ale také zbytečně nehysterčit. Hlavně nebojujme minulé války, To je ta nejhorší strategie.