7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 25.3.2010 9:38

Je to tak

Samozřejmě, že pan Čermák má pravdu. V každé populaci je přibližně třetina pitomců, jejichž duševní stravou je aktuální Blesk, vrcholem je sledování přiblblého seriálu, kde je mu podsouván i smích, aby věděl. Bohužel je hlas tohoto spoluobčana na stejné úrovni, jako vzdělaného voliče, kterého zajímá, kde na to ten panák z plakátu vezme. Bohužel ona třetina je silně prvosignální, a tak jim stačí, aby jim někdo napsal,na tabuli u cesty že budou mít ve spádovém šenku jednou měsíčně zdarma pivo. Volební úspěch zaručen.

J. Láníček 25.3.2010 11:58

Je to tak, lidi sledují přiblblé seriály !

A těmi jsou naše televizní stanice přesycené !  A též bych řekl, že těch zmagořených pitomců je ještě víc. Ale jsou to zejména ti, kteří sledují ty debilní americké filmy a seriály, ze kterých mají pak například ty píšťalky pro Paroubka dojem, že v tom správném kapitalismu se nic nedělá a mladí jen jezdí luxusními bouráky od jedné párty k druhé. O tom, že ti prožívači Amerického snu dluží těžké love -  a to především komunistům z Číny, jim jaksi zapomněli ve škole říct ! Ale kdo teď bude prvosignálně volit ODS, to věru nevím !?

T. Vodvářka 25.3.2010 19:12

Re: Je to tak, lidi sledují přiblblé seriály !

Je to trochu zmatení pojmů pane inženýre, ti, co vydělávají , nemají čas na sledování televize a jejich daňové odvody rozdělí spravedlivý Jirka a rozšafný Bohuslav. Ono koneckonců jim to slibuje právě z těch bilboardů. Mám zkušenost, že ti, o nichž jsem mluvil, zpravidla v naší hospodě nadávají na režim, popíjejíce pivo. Od rána do večera, tedy aniž by pohli prstem. Těm je určena plakátová smršť, ti jsou příjemci prvosignálních dat. Mám takový pocit, že Vám tenhle systém nesedí.

J. Anděl 25.3.2010 22:59

Re: Je to tak, lidi sledují přiblblé seriály !

Nemáte pravdu. Prostě ti, co vydělávají, mají také čas na jiné aktivity.

Pokud nemají, nejde o to, že vydělávají, ale že jsou workoholiky.

Zdůrazňuji, že opakem workoholika není alkoholik. Opakem workoholika je svobodný člověk, který dle svého uvážení nakládá se svým časem a svými zdroji, aniž by se k čemukoliv nechal tlačit jakoukoliv závislostí.

Workoholik a alkoholik jsou oba závislí lidé.

J. Anděl 25.3.2010 22:56

Re: Je to tak

Omezená sečtělost a vzdělání mohou člověka ochuzovat, ale nejsou nezbytně symptomem ubohosti. To je velice smutný závěr některých pravicových voličů.

Naopak sečtělý, nebo lépe moudrý člověk by měl vědět, že svoboda, která je klíčovou devizou pravicové politiky, s sebou nese naprostou volnost zvolit si sám náplň svého života, i kdyby to mělo znamenat emotivní seriály, dobré jídlo, posezení s přáteli a nic víc.

Od toho je zde ostatně zastupitelský systém.

Je třeba to přijmout jako fakt bez emotivního zabarvení (není to smutná pravda, je to prostě pravda). Na tomto faktu pak dle nejlepšího svědomí stavět svou politiku.

Ostatně znalost termínu spontánního vývoje z nikoho nedělá lepšího člověka. Ba ani liberála, toho činí liberálem jeho respektování. A jednoduché potřeby jsou, myslím, součástí takového vývoje. Jakákoliv intelektuální namyšlenost je člověku brzdou, protože si myslí, že ví, co mají chtít ostatní lidé. Vyčítáte to levicovým sociálním inženýrům a sami se téhož dopouštíte?

T. Vodvářka 26.3.2010 5:59

Re: Je to tak

Ne, vážený kolego, rohodně si nehraji na někoho, kdo všechno ví. Můj příspěvěk byl povzdechm nad praktickým dopadem toho, co popsal pan Čermák. Pokud byste pozorněji četl můj příspěvek, tak byste zjistil, že mi jde jen o to, že zatímco já /předpokládám, že i Vy/ vstáváte ráno do práce, kde odvátíte výkon, za který jste zaplacen, jsou okolo Vás lidé, kteří ráno nevstanou, ač by mohli a měli, celý den prosedí s láhví mnou placené desítky a nadávají na poměry. Večer to spláchnou s přáteli v šenku. Proti levicově zamřeným lidem osobně nic nemám, pokud po mne nechtějí, abych jim to všechno platil. Vaše teze o svobodné volbě nutně naráží na to, z čeho je jejich svoboda financována. Pokud  z mých peněz, pak mám právo do toho mluvit a dokonce si odvážně osobuji kritizovat systém, který jim ty peníze předává bez toho, aby se mne někdo zeptal. Možná, kdyby místo popíjení něco četli, případně - nedej Bože - vzali do ruky lopatu a šli odházet závaly sněhu, tak bych jim rád přispíval. Zatím však není na co a celý vývoj mne utvrzuje v tom, že směr je spíše od poctivého přístupu k práci / a adekvátní odměně / k přerozdělování a dávání i té jedné mnou zmíněné třetině. Mám rád všechny pracovité lidi, ať je jejich světonázor jakýkoliv a nesnáším flákače. Víte, že v této zemi pobírá nějakou "dávku" polovina populace ?

J. Anděl 26.3.2010 10:54

Re: Je to tak

Od konce - ne, to jsem nevěděl, že nějakou dávku pobírá polovina populace. To si musím rozmyslet, protože jsou asi dávky a dávky, různá výše, různé účely, různé životní situace a tak. Takže to ponechám stranou.

S ostatním souhlasím. Jen že já neznám moc flákačů, co propíjejí doma podporu. Znal jsem ale pár takových, kteří se v této situaci ocitli. Ne všichni v ní uvízli natrvalo. A těch pár vyjímečných případů, co si to zvolili za životní styl, je opravdu minimum.

A proto by mi přišlo chybné zaměňovat levicového voliče za tuto specifickou skupinu lidí. Toť vše.

Ovšem samozřejmě chápu, že jako člověk, který platí daně, chcete vědět, co se s nimi děje. A mít nějakou představu, co by se s nimi dít mělo.

P. Vaníček 25.3.2010 9:12

Pane Čermáku,

A teď mi řekněte,co Vás napadne jako první při vyslovení : Program ČSSD??? Mě,jak slyším ty různé sexymozky a podržtašky LEŽ,LEŽ,LEŽ. A to je program???

J. Hanzal 25.3.2010 12:37

Re: Pane Čermáku,

heslo ODS - KORUPCE, KORUPCE,KORUPCE

J. Anděl 25.3.2010 23:15

Re: Pane Čermáku,

ČSSD má nějaký program a vám připadá lživý. To je v pořádku. Pokud byste chtěl být politik a něco pro tuto zemi udělat, bylo by dobré prezentovat, co udělat chcete, médii, která lidé poslouchají. Je to užitečnější, než postavit svou kampaň na sdělování, že ONI lžou.