18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jartep 19.11.2009 8:12

včasná výstraha

Existuje reálné nebezpečí, že tzv. „liberální“ politikou je možno

znovu připravit živné egalitářské podhoubí pro případné vypěstování nových, dnes

ještě neznámých forem pseudosocialismu. (z komentáře k volbám 1996, dnes v knize "Mohlo to jít také jinak".

Petr B. 19.11.2009 7:30

Bartoni, takže když se lidem nelíbí vaše dalíkovsko-julínkovská vláda korupce

a připadá jim ještě odpornější a pokrytečtější než vláda Jakeše se Štěpánem, je to důkazem, že lidé chtějí návrat komunismu???? Máte podivuhodně zvrácenou logiku.

Pavel A. 19.11.2009 7:38

Re: Bartoni, takže když se lidem nelíbí vaše dalíkovsko-julínkovská vláda korupce

Nedivte se, ODS už dávno ovládli hulváti a bezohlední hraboši a kariéristé. Majetek nahrabeme, titul si koupíme - za minulého režimu to byl RSDr. pro blbce, kerý z bídou vyšel základní školu, teď je to PUDr. (Dr. z "Univerzity " Plzeň). Není divu, že jsou lidé z politiky otrávení. Když se nedívám vlevo, kde pro sebe nic nevidím, na straně opačné nacházím tohle, případně Kalousky jako "novou" sílu, tak vedu děti k tomu, aby se hodně věnovali studiu cizích jazyků. Jen jestli tam nečíhá Eurabia.

Standa 19.11.2009 7:22

Jak

jak je vidět z článku, tak se mnoho starých lidí dívá na nové věci starýma očima a drtí je realita a s ní se nedokáží vyrovnat. Jsme členy amerického imperia a lehce sklouzneme do diktatury. Průvodní znaky již jsou - jako je absolutní kontrola elektronických zpráv apod. pod záminkou boje proti terorismu. Další možností je násilné očkování proti chřipce s přidělením čipu, jak se o tom uvažuje v USA. Dost dobrý, že?

fox 19.11.2009 8:33

Re: Jak

Standa opět nezklamal,jako komouši o Havlovi,taky nezklamali.

Veselý 19.11.2009 7:11

Hlavním nebezpečím

je nedostatek morálky. Porovnejme třeba přístup Abrahama Linkolna, který jako advokát odmítl zastupovat jednoho věřitele - cituji po paměti není to přesné - "dovedl bych Vaši při vyhrát, ale přivedl bych k zoufalství vdovu s malými dětmi". Jinými slovy, odmítl se podílet na něčem, co bylo zákonné, ale nemorální. Škoda, že v naší politice nemáme aspoň pár lidí s takovým přístupem.

čtenář 19.11.2009 9:14

Re: Hlavním nebezpečím - vývoj ve spirále ?

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864. Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848. Otroctví v Americe zrušil A. Lincoln 1.1.1863 a následně byl v divadle zastřelen.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byly zaváděny i pozemkové reformy.

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

Zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

Historik 19.11.2009 12:09

Re: Hlavním nebezpečím - vývoj ve spirále ?

Nevolnictví i otrokářství obnoveno v SSSR za Stalina v 30 letech, vydrželo v mírnějších podobách až do Gorbačova.

RS XII/08 19.11.2009 13:37

Re: Hlavním nebezpečím - vývoj ve spirále ? Mein Kampf

Rozhodující přitom je, že Hitler sám vůbec nepočítal se sovětským útokem a pro jeho plány tato otázka nehrála vůbec žádnou roli.

Jeho “Plán Barbarossa” proti Sovětskému svazu byl hlavním válečným plánem, pro který byly operace proti Polsku, Norsku, Francii a Anglii prologem k rozhodujícímu boji o “životní prostor na Východě” a proti “bolševickému smrtelnému nepříteli”.

Již v “Mein Kampfu - Mém boji” Hitler označil dobytí Ruska jako “německou misi” křížové výpravy proti “světovému židovstvu, bolševismu a asiatskému živlu”. Již na jaře 1940 byly připravovány plány na přepadení Ruska. V březnu 1941 Hitler oznámil 250 vysokým důstojníkům wehrmachtu zničující tažení proti Sovětskému svazu, válku, ve které nebude vázán dosavadními zásadami lidských práv.

“Válka proti Rusku nelze být rytířsky vedena. Jedná se o světonázorový a rasový boj, který musí být vedený s dosud nikdy tak bezbřehou tvrdostí.”

V den přepadení Hitler pak napsal Mussolinimu: “Tímto svým rozhodnutím, ke kterému jsem se propracoval, se nyní vnitřně považuji zase za svobodného. Spojenectví se Sovětským svazem mě často velmi tížilo”.

A. S. Pergill 19.11.2009 7:01

Komunismus nebo nacismus se zcela určitě nevrátí

Pokud tady budou řádit znovu němečtí nacisté, budou přitom mávat hvězdičkovaným hadrem místo hakenkrajcového a zpívat Beethovena místo Haydna. Pokud tu budou řádit komunisté, budou se ohánět multikulturalismem, na který se většina těch chytřejších a progresívnějších přešaltovala.

Daleko větší riziko jsou islám a environmnentalismus, obojí totalitní ideologie se silným anticivilizačním potenciálem.

A pak pochopitelně existuje reálná možnost, že si lidé nástup nových totalit, nejagresívněji se projevuje právě islám, přestanou nechat líbit a po nějakém větším průšvihu (nebo i velmi malém, který ale sehraje roli rozbušky) masovvě zvolí nějakou stranu - politickou platformu, která Evropu (nebo alespoň její část) vyvede z průšvihu, a ta to jinými prostředky než razantně mocenskými nebude moct udělat (Pinochet v Chile to také nemohl udělat po dobrém).

Mourek 19.11.2009 8:11

Re: Komunismus nebo nacismus se zcela určitě nevrátí

Spuhlasím s Vámi. Evropa, tak je nyní koncipovaná je útvar, který neobstojí při první opravdové krizi. A že krize přijde je nepochybné. A v tom momentě budou jednotlivé státy brát v úvahu pouze a jen svoje zájmy. Nebo budou vytvářet účelové aliance, což bude pro nás, malé státy ještě horší, to vskutku nebude žádná Óda na radost.

xyz 19.11.2009 6:52

Bartoň druhým Doležalem?

Zdá se, že ano. Jen jde o slabý odvar odvrženého Klausova poradce.

Slava 19.11.2009 2:29

Ono je to celkem jedno

co si pan Bartoň pustil. Blábolí stále stejně. Řečené nevnímá, napsané také ne. A jak vidno, zřejmě ani pohyblivé obrázky ne.

JISTOTA 19.11.2009 4:36

Re: Ono je to celkem jedno

JISTOTA u nás? Pobyt pod mostem.:-)

Emjé 19.11.2009 22:23

Re: Ono je to celkem jedno

Pro všechny ,zejména voliče Paroubka : JISTOTA  NEEXISTUJE,to si zapamatujte a zkuste se tomu přizpůsobit.Tedy ,co budu dělat ,když...