3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Adler 19.3.2010 22:36

Re: Vážený pane autore,

Ze vy scitate ta pane Paroubkova cisla - to by opravdu vyslo na tech 123%. Ale, jestli se nemylim, tak pan autor uvadel cisla jina - tedy cisla statistickeho uradu a ty  to na tech 122% nevytahly (jestli si dobre vzpominam, tak pan Paroubek uvadel napriklad u plynu narust o 45%, pan autor tusim 22%). T

J. Láníček 19.3.2010 21:23

Chlapci, vy máte nezřídka zajímavou logiku ...

... i následné vývody ! Mnohdy píšete, že Paroubek má pravdu a téma uchopil za správný konec .... ale nakonec vám vždycky  vyjde, že nejlepší je přece jen ta ODS ! Není to snad nějaká úchylka, dá se to vůbec ještě léčit ?

J. Peřina 19.3.2010 20:37

Re: Panebože

Pane Jelínek,

s.Paroubek studoval RáJskou ekonomii,což je úplně něco jiného a s opravdovou ekonomikou to nemá nic společného.Jeho ekonomie se v RaJi točila jen kolik má vážit řízek před a po,kolik přijde cibule do guláše,kolik může dát knedlíků ke svíčkové.Oni ti šibalové z Lihového domu mají t těch hlavách opravdový guláš,dokonce si myslím,že je to ten vánoční.Co se týče s.Sobotky,tak jeho pochybné ukončení právnícké školy ho vyneslo přímo na post ministra ekonomiky.Vzhledem k tomu,že se v Lih.domě nenašel lepší,tak tu fukci vzal,ale nějak se to nepovedlo.Svazák,který veřejně tvrdí,že si za uspořené prebendy koupil byt za 8 a půl mega,ten co tvrdí,že doma nemá rád dluhy,tak tento "vyučený ekonom" naseká státní dluh za pouhé 4 roky ve výši 400 miliard,ačkoliv růst ekonomiky se pohybuje mezi 4-6% je opět navržen na mistra financí.Chtělo by to do Lihového domu zavolat Chocholouška,než zblbnem všichni.

B. Jelínek 19.3.2010 14:27

Panebože

p.ing.Paroubek studoval ekonomii? Tolik nesmyslů splácat v takovém krátké článku dohromady to se nevidí! Ale jak je mnoho lidí, nedotčených alespoň základy ekonomie a zdravého rozumu, kteří mu věří. Píše sice, že za komunismu zde vládl monopol jediné pravdy ale, že ho de facto znovu hodlá zavést, o tom již takto nemluví. Skrývá ho za obvyklé manipulativní fráze - slušnost, omezit nenasytnost, regulovat a kontrolovat....no kdo by tomu bránil, že? Leckdy má problém s matematikou anebo si i slušně odporuje. 

Jen mne tak napadá, jakými výrazy asi apeloval Hitler na Němce nebo naši bolševici v 48 - podobnost čistě náhodná a nebo se jedná o jednu stáj?  

V. Liehne 19.3.2010 11:22

přesně naopak

To s těmi cenami energií a třeba bankovními poplatky je žel pravda a zde útočí Paroubek zprava. Je jen největší hloupostí ODS a pravice obecně, že toto téma není schopna zvednout a udělat na tom hezkých pár bodů. Zavedení nefunkční regulace tam kde není trh je obrovská chyba především socanů. Co udělá ovšem naše "pravice" pokračuje ve stejném uplacena místy v dobře honoravaných dozorčích radách. Kapitalismus je někdy třeba chránit i před kapitalisy!

D. Streit 19.3.2010 9:33

Paroubek je populista

Jeho vidění světa je zcela nepřijatelné. To ovšem neznamená, že nemá pravdu, že monopoly zneužívají svého postavení. ODS v čele s Topolánkem na to reagují hloupě. Problém se nesmí bagatelizovat, když je pravdivý (viz třeba poplatky v bankách). Naopak jej pravice měla zvednout a připomenout, že poplatky všeho druhu začaly růst už za vlády socanů. A zejména je třeba zdůraznit, že na antimonopolním úřadu po socanovi Pecinovi sedí socan Rafaj.

Topolánek je příliš hloupý, aby uměl populismu inteligentně čelit. Místo toho vykřikuje cosi o totalitních manýrech a vypadá při tom, jakoby stranil monopolům a kartelům proti občanům. Proto prohrává.

http://streit.blog.idnes.cz/c/128795/Pekne-porade-Nechceme-Paroubka-premierem.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/128588/CSSD-predvoj-hlupaku.html

D. Krajíček 19.3.2010 9:28

Vážený pane autore,

že Vy neumíte počítat? A stačí na to žáček druhé třídy základní školy - sečtěte nárůsty ceny energií a kolik Vám vyjde? 123%! Vidíte - to je v podstatě oněch zmíněných 122%. Pak kdo neumí počítat!

To je totéž, jako když počítáte prostou úměru - jeden šikovný dělník si ve své garáži sestaví motorku z nakradených dílů za hodinu. 100 000 dělníků tutéž motorku, v téže garáži a ze stejných nakradených dílů, sestaví za 36 tisícin vteřiny. Není to úžasné? ;-)

K. Janyška 19.3.2010 9:19

Moc hezké a zábavné !

Jen bych opravil nadpis článku pod článkem pana autora, Kapitalismus byl prvním nepřítelem socialisty Paroubka a všech socialistů vždy ! Oni se bojí žít ve svobodě a tak chtějí mít všechno pod kontrolou ! I zbytek lidského světa ! Dzp.

R. Sedláček 19.3.2010 8:34

Re: "Slušní" občané volí ČSSD ? To je nějaká inovace z poslední doby ?

Slušní občané bydlí ve Vítkově, v Chánově, v Janově a včichni volí ČSSD. Jirka jim jako před krajskými volbami, uspořádá tancovačku přímo u paneláku a pivko bude gratis. Zvedne sociální příplatky a zakáže diskriminaci romů ve zvláštních školách. Navíc Martin.Pecina zatočil s nacisty. Navíc Nyní Paroubek spojí oba břehy moře, tak to půjde do Kanady i suchou nohou.

V. Kain 19.3.2010 8:15

Nastav pařáty,hydro!

Pan Paroubek si tu mystifikaci s cenami energií může dovolit.On totiž moc dobře ví,že ten špek který hází svým voličům oni pitvat nebudou.Je to na ně příliš složité.Máme se na co těšit.

S. Vaněček Šauerová 19.3.2010 0:36

"Slušní" občané volí ČSSD ? To je nějaká inovace z poslední doby ?

Původně to přece bylo takto, cit. " „Jenom politicky naprosto stupidní člověk by volil proti ČSSD

(oznámil Jiří Paroubek novinářům v Lidovém domě, viz HN, 19.10.2008).  Uznejte ale, pane Hassi, výjimečnost tohoto "slušného člověka", komunisté mohou stát v závěsu, usmívat se a točit pikslou mezi prstama  ... :-) to víte, poslání je poslání, najmě je-li na bedra vložené "možná od nějaké nejvyšší bytosti", to dá rozum !!