17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 12.4.2010 21:02

České odbory- další pevná pěst?

Z medií se dozvídám, jak se presentují současní přední funkcionáři odborů.

Jaké mají cíle? Když chtějí každého kritika a odpůrce označit jako nepřítele demokracie ???

Připomenulo mně to období kol roku 1948. Mám obavy , že  se brzy bude  organizovat ozbrojená složka této organizace. Celý vývoj v tomto národě mně připadá zcela šílený- jako kdyby  tuto zemi zasáhla nějaká mozková virální infekce. Na očkování už je asi pozdě.

T. Rozsypal 12.4.2010 16:29

Autore

s mafií asi máte pravdu, ale s tím pivem, klobásou a výletem si tak jistý nejsem.

R. Kulík 12.4.2010 14:13

trochu historie

 Odbory nebyly zakládány k prosazování cílů mafie,ale jako oprávněná obrana dělníků proti otrockým pracovním pdmínkám.Je pravda,že v určité době byli v USA někteří odboráští vůdci s mafii ve spojení ale nikdy to nebylo v Rakousku-U hersku,natož pak v ČSR.

K. Berka 12.4.2010 8:39

To jsem nevěděl!

Kopíruji jednu větu z článku : Jaroslav Zavadil je daleko tvrdší, než byl Štětina. Tak Štětináč byl odborářským bossem! Autor článku, by asi byl spokojen, kdyby se odbory zrušily, jako mafián by mohl nerušeně vládnout!

V. Kain 12.4.2010 7:47

Nastanou tvrdé časy

Bohužel i kdyby vyhrála pravice,tak takového politika jako byla paní Thatcherová naše pravice nemá. Tato dáma by to Vyvadilovi vysvětlila takovým způsobem,že by se nestačil divit.

P. Jirka 12.4.2010 7:45

Nojo bude se muset posnažit,

aby taky časem sehnal nějakou trafiku typu senátorského křesla. Já snad nemohu říci, že bych byl odpůrcem odborů, dokonce jsem v určitých ohledech schopen uznat jejich význam, ale fatem je, že naše odbory si pletou svoji roli s pobočkou stranického sekretariátu jedné nejmenované strany (možná dvou), A to je myslím úplně špatně.

Takže nový šéf odborů teď své ovečky pořádně nabudí k boji, vyžene je do ulic a pak se po jejich zádech vyškrábe do nějaké politické funkce. Prostě standardní scénář...