29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LV 7.12.2006 17:09

k "dohodě"

Je smutnhé číst neustále stejné fráze "ať už se konečně dohodnou". Když přistihnu v bytě zloděje, s pytlem mých věcí na zádech, vrhnu se po něm a navzájem se držíme pod krkem, jak se asi budu dívat na sousedy, kteří rušeni hlukem zápasu ve spánku přijdou a budou se dožadovat, "ať už se konečně dohodnem"??! Tak i v politice - Paroubek a jeho tlupa není seriosním partnerem k dohodnutí. Je oním lupičem, neboť mne a mé děti chce okrást o svobodu, peníze, možnosti a vůbec budoucnost.

Bohužel pat vítězí v celé Evropě a ta pomalu ale jistě ztrácí dech. Právě podobnými paty, bránícími již dlouho potřebným reformám.Jedinou možnou metodou k jejich odstranění by byla změna volebního systému, a to tak, že volební právo by měl pouze zletilý, svéprávný občan, NEPOBÍRAJÍCÍ ŽÁDNOU SOCIÁLNÍ DÁVKU. Přispíváš do systému - rozhoduj o něm. Vezeš se - kušuj. Tak by se zároveň hladce odstranil i problém antisystémových stran, jako například u nás KSČM.

Škoda, že to neprojde. Neb strany, volené těmi, co se vezou, dále rozšiřují svůj elektorát vymýšlením dalších, nesmyslných dáve. A v nejhorším si voliče importují, jako to dělala celá Skandinávie desítky let. Viz přistěhovalecká politika a rozložení preferencí levice a pravice mezi domorodci a imigranty tamtéž. Škoda...

Halama 7.12.2006 23:19

Re: k "dohodě"

Vy jediný spravedlivý,jediný který pracuje,jediný který má starost o své děti.Celá Evropa je blbá - jenom Vy ne .Čím to asi je ??Volit mohou jenom ti,kteří nepobírají žádnou sociální dávku ?A co Vaše matka,ta nepobírala mateřskou ?Nedostávali Vaše rodiče příspěvky na Vás ?Vy jste ale opravdu vůl.....

vvs 8.12.2006 11:51

Re: Re: k "dohodě"

Je vidět, že ten skot jste spíše Vy. LV popisuje řešení, které by mohlo snad vybabrat Evropu z marasmu volebních patů; domnívám se, že se inspiroval jistým americkým spisovatelem sci-fi.

Vy zřejmě jste spíše levicového zaměření a domníváte se, že sociální dávky co nejvyšší spasí Evropu - nespasí, zaženou ji ještě hlouběji do ... .

Jsou 2 možnosti - buď jsem zodpovědný za sebe a své blízké, nebo se nechávám vydržovat. Pokud jsem zodpovědný, můžu zodpovědně volit. Pokud chci volit, musím se stát zodpovědným a přestanu se nechávat vydržovat. Pokud jsem do ekonomických problémů spadl ne svojí vinou, tak mám holt smůlu, nepůjdu volit a udělám si místo voleb pěkný večer nebo si zajdu na brigádu, abych se z problémů co nejrychleji vyhrabal.

Vážený/á Halamo, nevidím v tom nejmenší problém.

Vlad 7.12.2006 13:39

Při volbě papeže

se kardinálové zazdí a dokud se nedohodnou, nevylezou.

Tak proč to nezavést u nás? Navíc bych jim nedal nic k jídlu. A samozřejmě ani plat ne.

loula 7.12.2006 15:20

Re: Při volbě papeže

To by byl ovšem průser. Když byste jim nedal nic k jídlu, tak Paroubek se Škromachem pohodlně přežijí Langra nebo Topolánka, protože mají z čeho.

Švrk 7.12.2006 12:38

Stačí učinit jediné

a to prostřednictvím voleb, ke kterým půjdou všichni, kdo alespoň tuší, jak svobodná společnost funguje. Takové volby by mohly na ktuhový objezd postavit značku pro blobdýny: "konec kruhového objezdu" Vzhledem k tomu, že jezdíme vpravo, nelze z kruháče vyjíždět vlevo, takže značku "zákaz odbočení vlevo"  nebudeme potřebovat. 

Mirek 7.12.2006 12:21

Rizene prerozdelovani

Socialistum se za mnoho let zkouseni podarilo presne vybalancovat kolik lidi o kolik penez musi pripravit, aby skupina socialistickych volicu, kteri z toho profituji byla dostatecne velka. Pokud by sebrali vice, zadusi hospodarstvi a jejich volici je smetou, protoze hospodarsky pokles odnesou nejvice oni. Pokud by sebrali mene, nebude dost na uplaceni volicu. Tyto dve tendence se vyvazili. Ze to znamena pomalou a trvalou ztratu pozic na svetovem jevisti socialsity nevzrusuje. Zda se, ze dokud se Evropa nestane chudymi pribuznymi azijskych velmoci, nic se na tomto stavu nezmeni.

FS 7.12.2006 9:32

Setrvačník interchanged brain

Líbí se mi články, které s určitým podobenstvím nějaké situace tuto přirovnávají k reálnému dění okolo nás. Je to vlastně slušně a decentně poskytnutá pomoc méně chápavé části čtenářů, aby vůbec pochopili o co v reálu jde.

Je velmi zajímavé, že ani tento "decentní" přístup některým čtenářům - diskutérům k pochopení nepomohl. Jsou asi nejspíš na klíček a zde je dámy a pánové veškerá snaha marná..

PROROK ELIÁŠ 7.12.2006 10:41

Re: Setrvačník interchanged brain

 Zdá se ovšem, že na onen kruhový objezd byli naši politikusové navedeni dopravákem sídlícím na Hradě....

alk 7.12.2006 11:37

Re: Re: Setrvačník interchanged brain

:-D:-D:-D:-DR^R^

matoha 7.12.2006 9:14

k tomu Vasemu podobenstvi

Považuji je s prominutím za urážku zdravého rozumu. Ale když se pokusím kroužit po Vašem, za poslední půlrok by neměli poslanci a spol. nejen nebrat plat, jak požadují mnozí vtipálci, ale měli by normálně splácet. Můžem se dohodnout na splátkovém kalendáři. Já to nechápu. Kdo jim jako měl říct, že když budou zvoleni, bude jejich úkolem se dohodnout v těch mantinelech, jaké prostě budou dané. Blafat o vítězné straně, když má o pár hlasů víc, než ta druhá, o povinnosti té druhé podřídit se vítězům... Podle mého ODS po volbách obrovsky prošustrovala. Preference jí rostou jen kvůli děsu těch částečně rozumných, co (před)posledně nešli k volbám. Z bohorovnosti modrého panstva mě jímá hrůza. Možná jsou jako vykonavatelé moci mnohem schopnější, než předchozí garnitura. Ale kde propána berou podklady pro tu sveřepost. Proč nezkusí hovořit věcně a při zemi? V mých očích by jim to slušelo lépe. Beru si právo ptát se, ježto jsem je volila. Ale moc s nimi nenadělám. (Jen nevím, čím to, že jsou v posledních dnech všichni čím dál silněji opálení, ze všech stran..., asi nechtějí, aby jim něco uteklo).

Tomas 7.12.2006 17:11

Re: k tomu Vasemu podobenstvi

Pokusím se posloužit vám jiným příkladem - představte si, že jste spolumajitel činžáku. Nemůžete se za živého boha shodnout s druhým spolumajitelem na tom, zda opravit střechu, nebo raději  přestavět byty v přízemí na nebytovky, nebo dům prodat... A proto, že se neshodnete, dům vesele chátrá, údržba žádná a zisk taky ne.

Polici přece nemají patent na nerozum. Chátrajících činžáků které trpí spory spolumajitelů je bezpočet.

matoha 7.12.2006 8:57

vyhlasme takovy zavod: kdo se probere driv...

Vy, nebo pan Topolánek?

loula 7.12.2006 8:49

pane Bartoni,

proboha, tak ať už vítěz konečně sestaví vládu a vládne. Co mu v tom brání, když vyhrál? Není náhodou vítězem ten, kdo získá ve sněmovně většinovou podporu, nikoliv ten, kdo získá nejvíce hlasů? Potom by jste musel konstatovat, že ODS nedokázala - zatím - přetavit svoji výhodu ( zisk hlasů) ve vítězství (většinovou podporu sněmovny). A to je něco úplně jiného. Jinak si také myslím, že je třeba, aby už konečně byla vláda. Ale pokud by měla mít madnát nějakého přeběhlíka podplaceného Dalíkem a její síla v prosazování reforem by byla 100 na 100, tak taková vláda je k ničemu. Místo toho dohadování už dávno mohlo být třetí kolo za námi a už mohly být za námi i předčasné volby, nutné po neúspěšném třetím kole. Co tomu brání?

Jarda 7.12.2006 9:30

Špatná otázka

Správně je: Kdo tomu brání. Odpověď je, bohužel, úplně zřejmá.

qwe 7.12.2006 13:43

Re: Špatná otázka

Jestliže je tu něco - nebo někdo - kdo jim v tom (ve vládnutí) brání, pak asi nevyhráli. Nebo Vy si myslítě že kdyby, například, Hitler nespáchal sebevraždu a tvrdil, že neprohrál a že kapitulovat nebude, že by II. sv.válka ještě trvala? Vy si vážně myslíte, že by ho spojenci brali vážně? 

Roy Boehm 7.12.2006 15:15

Re: pane Bartoni,

Madnát je roztomilý překelp;-D. Ale jinak tyhle anglismy v češtině nevidím rád.

Slava 7.12.2006 2:29

Zasé mlácení prázdné slámy

A navíc pěkně staré. Šofér je Topolánek, už od půlky června, takže pokřikujte na něj. Slogan "Přitom by možná skutečně stačilo jenom to, aby ten, kdo volby prohrál, to už konečně uznal" je permanentně opakovaný nesmysl, není vůbec jasné, kdo to je. Pokud má autor na mysli socdem - pak je prohrála tak, že může udržovat patovou situaci. A pat, jak známo, není pro dotyčného prohra, byť pro ostatní ano. A stejně tak platí, že výhra, která je ve skutečnosti patem, je pro ostatní také prohrou. Vtip je v tom, že odpovědnost je na tom druhém. Stejně tak můžete po tom vašem "vítězi voleb" žádat, aby uznal, že vyhrál tak, že je v patu. Závěr - pište o něčem, o čem má smysl psát.

alk 7.12.2006 11:57

Re: Zasé mlácení prázdné slámy

Omyl šofér není Topolánek - to je Klaus.

kerimus 7.12.2006 2:21

Kdo prohrál

Pane Bartoň proč by měla ČSSD uznávat nějakou porážku? Kdyby na hradě neseděl čestný předseda ODS, tak jsme už vládu měli. Nevolil jsem ani jednu z nich, mám být proto naštvaný, že ostatní se mnou nesouhlasí. Co se má dělat, říká ústava, dodržujme tento nejvyšší zákon.

david 7.12.2006 0:09

Chtělo by to reformu volebního práva

A to způsobem kdo platí ať poroučí. To znamená, že volit smí jen ten kdo zaplatí na daních víc než dostane na sociálních dávkách. Podobně jako volební právo ve Hvězdné pěchotě bylo jen pro ty, kteří svoji Zem bránili a ne pro ty, kteří se je vezli.

Jeden Hlas 7.12.2006 7:39

Jako spolehlivější

se mi jeví čistý většinový systém. Novináři i politici totiž svou "korektností" přímo programově připravují systém na plichtu. Ve většinovém systému je pat jen obtížně dosažitelný. (Teď nehovořím o kvalitách programů, ale o tom, že se prostě osádky na palubě snáze střídají)

x 7.12.2006 8:16

Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Jediný rozumný příspěvek dne.

loula 7.12.2006 8:53

Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Prominte, ale pokud prosadíte toto, tak takový Krejčíř  nebo Kožený získá statisíce hlasů, protože se jim vyplatí z těch miliard nějaký ten milionek pustit na daně (čti nakoupit si hlasy k volbám). A domyslete to do konce...

AAA 7.12.2006 10:27

Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

No jen povidejte :) Co se stane, co bude horsi nez ted? Rozprodaji Hradcany a svateho Vaclava postrikaji reklamou Harvardskych fondu?

loula 7.12.2006 11:00

Re: Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

vítěz takových voleb dostane do rukou zákonodárnou moc, a tím také moc soudní (ta je sice nezávislá, ale musí soudit podle schválených zákonů). Tím pádem nejen zcela legálně mohou rozprodat Hradčany, přestříkat svatého Václava, ale např. "zprivatizovat" v podstatě cokoliv, bez trestní odpovědnosti. Přesně to se stalo v roce 48, kdy KSČ dosáhla na většinu v zákonodárné moci, i když jinou formou, než se navrhuje zde. Ono totiž to zestátnění po roce 48 byla ve skutečnosti privatizace do rukou jedné partaje.

AAA 7.12.2006 17:49

Re: Re: Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Aha ... a kde mate jistotu ze vitez soucasneho systemu voleb nemuze udelat to same? Nebo je vlastne permanentni pat vyhrou, protoze nas pred tim brani?

Mirek 7.12.2006 12:11

Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Byla rec o tom, ze kdo ma aktivni bilanci dane/davky tak ma pravo volit. Nikoliv ze kdo vydelava vice ma i vice hlasu. Vas priklad by nefungoval protoze i takovi lide by stale meli 1 hlas.

loula 7.12.2006 12:36

Re: Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Ano, pokud by člověk s aktivní bilancí měl 1 hlas, tak ano. Ale hovořilo se tady také o modelu, kdy počet hlasů by byl úměrný velikosti zaplacené daně. Tam by potom hrozil model mnou popsaný. Nevšiml jsem si dostatečně, že příspěvek hovoří o modelu 1 hlas za aktivní bilanci , 0 hlasů za pasivní bilanci a reagoval jsem na model počet hlasů je úměrný velikosti daně. Omlouvám se.

beran 7.12.2006 16:23

Re: Re: Chtělo by to reformu volebního práva

Ale to už tady nejmíň 15 let probíhá. Za ty "ztracené" miliardy se kupují poslanci a strany, aby hlasovali tak, jak jednotlivé lobby potřebují. Proč asi trvalo 3 roky, než se změnil zákon v souvislosti s případem lehkých topných olejů? Proč dnes je situace taková, že podnikatel nezaplatí DPH a spotřební daň z dovezených pohonných hmot, ale to není trestný čin, protože daňové přiznání podal. Peníze si ovšem nechal. A další a další...