4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda profesora Sheldona Coopera

Předem se musím omluvit čtenářům Neviditelného psa, kteří nesledují televizní seriály, a to zvláště intelektuálně humoristické jako je sitkom „Teorie velkého třesku“. Anglicky The Big Bang Theory. Vím, že moje komentáře nečte nejmladší generace, ale domnívám se, že i čtenáři starší generace by mohli tento seriál znát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 6.5.2022 13:22

Já to snad ani jako povinnost nechápu, spíš jako sousedskou výpomoc. Nezapomínejte, že sociálně slabým se snáz stane člověk poslabši mentálně, nemluvě o nejrůznějších odrůdách toho, čemu v dobách již dosti dávných doktoři říkali "stařecká zblbělost" a co se dnes podobně nekorektně hází na toho Němce, co schovává věci.

J. Sedlář 6.5.2022 10:37

Safr. To korespondenční hlasování né a né projít parlákem. Až projde tak bude legra jak se súdruh přeceda "dajli mu medaily od Zuzanky" nejvyšší súdec vypořádá s protiústavností toho paskvilu.

J. Sedlář 6.5.2022 10:33

Krása. A budoucnost? Světlá?

J. Novák 5.5.2022 23:47

Psa znám od roku 1996. Moc sem nechodím a už vím proč. Stala se z něj nenávistná narudlá žumpa konkurující PL a Novinkám. Asi nutnost při hostingu na koncernovém webu. Že Ti, Astone, není hamba.

A. Gamrot 5.5.2022 23:20

Pěkné grafomanství jste právě předvedl vy :-). Pan Vlk má recht a jelikož pravda bolí, tak je to třeba zalepit mraky slov. Ale dobře, dejme Fialovi šanci - pěkně to napsal pan Stoniš v Reflexu - radujme se z mála ;-D https://www.reflex.cz/clanek/komentare/112976/marek-stonis-drobne-radosti-nevsednich-dnu.html

J. Vávra 5.5.2022 22:54

To je ale snůška grafomanských plků! Co se to s těmi rudými pravičáky k stáru děje? Zemanovi "přítel" Putin vysvětlil, že byl užitečný idiot a jeho kolaborantství si neváží, jeho politika zkrachovala ve všech azimutech a o Klausovi a jeho postojích snad ani nemá cenu mluvit. Byly doby, kdy se pan Vlk dal i číst, tento elaborát ani nešlo souvisle dočíst. Pokud je tato vláda spolek mimoňů, tak co je pak pan autor se svým Sheldonem? Závidím panu autorovi jeho sebevědomí, když se podívá na kariéru Síkely a považuje ho za mimoně. Intelektuál a dokonce profesor (hrome to je ale mínus!) Fiala vytvořil projekt a dokázal ve volbách porazit hrdinu ad hoc řešení, který si představoval, že úkolem premiéra v covidu je rozvážet roušky, geroje tiskovek "já všechno sám řídím" a populistických triků, lidsky naprosto prázdného burana s charakterem normalizačního vexláka, strategického "génia", který měl dokonalou strategii jen když někoho potřeboval okrást o firmu, ale přivedl tuto zemi k absolutní závislosti na ruském plynu, rozhádal se s Poláky (a kromě Orbána se vlastně nepřátelil s nikým) a nedokázal pokračovat v práci na alternativní cestě z Polska, která byla připravená. Mmch program antibabiš je pro mne dobrý program, protože větší škůdce politického života a státu tady není, tak už se s tím laskavě smiřte. Tato vláda zdědila krám, který Babiš vybrakoval, pořizoval zboží na dluh, při odchodu podminoval a zapálil a teď ječí a žádá, aby ti noví provozovali ten krám jako hypermarket s nejnižšími cenami široko daleko. Ten jeho mejdan se jednou platit musel, naprostá většina rozpočtu jde na mandatorní výdaje a do toho přišla válka... Jen blb nechápe, že po tom rozhazování minulých let bude hůř a místní bublina ve své většině ječí o neschopnosti vlády. Podle mne pracuje slušně, ale blbě komunikuje, u těch minulých ta PR prezentace naopak zakrývala působení toho chaota a jeho lokajů, který se staral nejvíc o své kšefty a stát a jeho budoucnost měl kdesi.

P. Brecík 5.5.2022 22:44

R^ také mám s Divíškem "problém". Brouk pytlík, co ví všechno nejlíp a Rusko je zlé. Ovšem argumenty, těch se od něj nedočkáte. Jen vulgaritky ;-D

J. Janotová 5.5.2022 22:41

Díky za informaci.

V. Němec 5.5.2022 22:39

Pane Diviši, udělám výjimku a zareaguji.

Tak jsem si dal 2 minuty práci a trochu jsem projel pár diskuzí zde. Do žádné jste žádnou vlastní myšlenku nevnesl, jen vždy připlácnete nějaké moudro, asi máte rád poslední slovo. I ta frekvence vašich...přípisků o něčem svědčí. Ve vašem, zřejmě dospělém, věku se už s tím asi fakt nic dělat nedá.

Další reakci opravdu nečekejte.

P. Brecík 5.5.2022 22:28

Politolog a dobrý mozek ? Ale ale, autore. To nepaltí u 90% politologů, včetně Fialky. Ten umí jen - neziskovat pro ženy v Mianmaru ( do vlastní kapsy )

P. Černý 5.5.2022 22:17

Když se kouknete na Parlamentní listy, ještě tam ten článek visí. Za které vlády obchodování s elektřinou přes burzu začalo, nevím. Ale třeba pan Kuras tvrdí, že Babišuv ministr Havlíček možnost zrušení těchto obchodů zavrhoval a argumentoval přitom tak, že vláda nemůže poškozovat zájmy obchodníků.

J. Janotová 5.5.2022 21:49

Nemáte přímo odkaz na článek, prosím? Nebo aspoň ,která vláda tuhle pitomost schválila?

J. Lechnýř 5.5.2022 21:46

Ještě bych dodal,těch 30% akcionářů kdo to asi je? Řiditel a bývalý řiditelé Čezu ,náměstci ,sekretářky ,vedoucí provozů ,právníci ,jejich známí řiditelé podniků,ženy politiků atd ,no vono se těch 30% procent rozplyne jako dým a samozřejmně ty všichni budou lobovat aby se obchodovalo na Lipské burze jak doposud !!!

J. Janotová 5.5.2022 21:23

Ježíšmarjá, když sdělovadla denně lidem troubí, že EXISTUJE nějaká pomoc, tak by ti opravdu potřební se snad mohli milostivě začít zajímat sami, mají-li na ni nárok. Pokud se nezajímají, tak holt nic nedostanou , to je prosté. Pokud si budou "podezřelé" důchodce identifikovat obce, souhlasím , ale přímo jako povinnost bych jim to neukládala.

P. Hák 5.5.2022 21:17

ZATÍM není povinná. Zavedením cenzury (tedy "odvážným schválením", jak to nazval premiér Fiala) a výzvou k udávání byl překročen Rubikon.

Jistě, zatím tu cenzuru oficiálně nedělá vláda. Na špinavou práci má spřízněné firmy a neziskovky. K udávání vyzvala vláda na vládní stránce.

Z. Lapil 5.5.2022 19:44

Určitě ano, jen připomínám, že v televizi a pod. se sděluje, ŽE existuje příspěvek na bydlení, nic o podmínkách a pokud ano, tak zabalených do tajemných pojmů typu životní minimum.

Ale máte pravdu, že spíš než pro vládní komisi je to úkol pro místní orgány, protože ty jsou, na rozdíl od "Pražáků", schopny identifikovat "podezřelé " osamělé důchodce a tak.

V. Pavelka 5.5.2022 19:17

Ale vychovávat nás v duchu přetočenného Neomarxismu ? To si máme nechat líbit ?! Od rychlokvašky Fialy ?EUEU

V. Čermák 5.5.2022 19:11

Souhlas, kdo chce kam, pomožme mu tam. Mají voličskou Většinu. I Komouši měli kdysi většinu, později to fixlovali, až dofixlovali...;-DRv

K. Filip 5.5.2022 19:05

Pán je členem fanclubu této divoženky?

K. Filip 5.5.2022 19:03

Máte pravdu, nejlepší ministr financí, skutečně přidával 40Kč, viděl jsem to u matky na dopisu ČSSZ. Schovávala si všechny doklady o zvýšení.

J. Janotová 5.5.2022 18:50

Tak popořádku. Jestli někdo brečí, že díky drahým energiím nezaplatí bydlení, tak v tv, v rádiích i na internetu je snad denně dostatek informací, že si MŮŽE zažádat o příspěvek na bydlení. Tedy očekávaná reakce je , pokud si jinak poradit neumím, že se o příspěvek začnu zajímat. Tv je snad i v nejzapadlejších vesničkách, o hodně staré lidi a bezmocné se snad někdo stará aspoň trochu. Kdo se nezajímá nemá-jak prosté, zřejmě mu to za to nestojí. To je první síto.

Dojdu na pracák nebo si stáhnu z internetu formulář a neumím ho vyplnit. Fajn. Na pracáku i na internetu visí vzory jak ho správně vyplnit, možná by s tím poradily i tamní úřednice (teď možná ne , protože uprchlíci). Pokud si stále nevím rady nebo na to třeba pořádně nevidím, nebo nejsem schopna psát ,tak přece nejsem na pustém ostrově a seženu si někoho, kdo mi to vyplní. Děti, soused, známí, pečovatelka. Sama jsem příspěvek na bydlení zařizovala své známé, která blbě vidí a zas taková byrokratická hrůza to fakt nebyla. Kdo si nedá práci, aby tohle udělal, zřejmě mu to za to nestojí. To je druhé síto.

Příspěvek byl zvýšen, byrokrati uvažují, asi celkem správně ,o jeho zjednodušení. To je naprosto v pořádku. Ale přemýšlet jak příspěvek lidem NABÍDNOUT pomocí státních institucí - proboha, kde to jsme ? Proč????

Z. Lapil 5.5.2022 18:19

Taky jeden, co se domnívá, že když se řekne denacifikace, znamená to konejšení a hlazení po hlavičce.

Hýmlelement - to vám fakt nedochází, že když vás někdo prohlásí za fašistu, ohlásí , že vás bude denacifikovat a za tím účelem k vám vtrhne do bytu, není dobrým řešením přenechat mu ložnici a ustlat si v kuchyni na karimatce a věřit, že to tím skončilo?

S. Ševeček 5.5.2022 18:17

na kariéru měl našlápnuto už ve 26 letech - v roce 1990 držel tašku Posseltovi, Habsburkovi a prosudeťáckým lidovcům - známá fotka na brněnské radnici.

P. Černý 5.5.2022 18:09

Ministr Síkela je poděs. Dříve strašil v bance nesolventní dlužníky. Teď straší obyvatelstvo.

Z. Lapil 5.5.2022 17:59

Já vám nějak nerozumím. Stát je ochoten dávat nějaké peníze, ale lidé kterých se to týká, o tom nevědí a zároveň pláčou, že mají málo.

Jak má tedy stát reagovat? Ty příspěvky dál tajit? Zrušit je? Zvýšit? Vyhlásit další? Ať dumám, jak dumám, reakce "Nebrečte a přistupte ke kase" mi přijde nejen adekvátní, ale dokonce jediná rozumná.

Připomínám, že stát nemá jiné výkonné orgány, než právě instituce, od ministerstev přes armádu a policii až po úřady práce a neziskovky .

P. Nemec 5.5.2022 17:50

Opravdu nám nemáte co závidět...náš ministr dopravy na dotaz, co budou dělat, až přestane přicházet plyn z Ruska, prohlásil, že mají přesný plán a prvním bodem toho plánu je začít hledat jiného dodavatele.

J. Jurax 5.5.2022 17:42

Proč zázrak?

J. Jurax 5.5.2022 17:39

Jenže on od toho opravdu není. Stát je od toho, aby umožnil (legislativou, zajištěním vymahatelnosti práva a bezpečnosti, přístupem ke vzdělání etc.) každému dosáhnout patřičné životní úrovně vlastním přičiněním toho každého a neházel mu přitomklacky pod nohy.

P. Černý 5.5.2022 17:26

Žijete v minulosti. Už dojezdili.

V. Novak 5.5.2022 17:23

Vzhledem k tomu, že čeští jaderníci jezdí studovat a pracovat do Spojeného ústavu jaderných výzkumů v Dubně u Moskvy, aspoň část toho Studienverbotu se míjí účinkem...