18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda profesora Sheldona Coopera

Předem se musím omluvit čtenářům Neviditelného psa, kteří nesledují televizní seriály, a to zvláště intelektuálně humoristické jako je sitkom „Teorie velkého třesku“. Anglicky The Big Bang Theory. Vím, že moje komentáře nečte nejmladší generace, ale domnívám se, že i čtenáři starší generace by mohli tento seriál znát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 5.5.2022 10:34

Mnoho slov, jak je u Vlka obvyklé. V tom množství nesmyslů zaniká to, v čem má pravdu.

Stačilo by napsat, že se mu tahle vláda nelíbí. Mně taky moc ne, ale nějak na české politické scéně nevidím lepší. A nevidím ani občany, schopné nějakou lepší vládu zvolit a její vládnutí, spočívající hlavně v omezení přerozdělování a omezování občanů spoustou zákonů a nařízení, ocenit.

P. Černý 5.5.2022 10:25

Každý něco musíme. Třeba umřít nebo v hyperinflaci a státním bankrotu přijít o úspory a penze. A v recesi o práci.

J. Tulejová 5.5.2022 10:23

Fiala letí do Německa. Doufejme, že Němci pochopí jeho signály jako volání o pomoc.

K. Filip 5.5.2022 10:20

A, co děláte vy Veselý? Vysíláte signály?

F. De Winter 5.5.2022 10:14

Když nastupovala do funkce soudružka z Leyna, která dokázala zdecimovat německou armádu tak, že v ní byl nedostatek i teplého oblečení ( to mluvíme o organizaci s rozpočtem cca 1000 miliard Kč ), tušil jsem, že nás čekají zajímavé časy.

Poznámka pro pologramotné intelektuály.

Odstřižení od ruské ropy bude v každém případě znamenat konec českého petrochemického průmyslu. Pokud by se odstřihla pouze ČR, je možné nedostatek ropných produktů řešit dovozem. Pokud by se odstřihla celá EU, neexistuje způsob, jak krátkodobě tento výpadek nahradit. ČR je jednou ze zemí, které jsou na ruské ropě závislé nejvíce. Pro nás by to znamenalo, že by na trhu chybělo ( dle slov bývalého ředitele ČEPRO ) 50-60% PHM. Jaké by to pro nás mělo dopady si představte každý sám. A to ještě nemluvíme o variantě, že by nás Rusko v odvetě odstřihlo i od plynu.

Vládne nám opravdu hvězdná pěchota. Nemyslím jen ČR ale celou EU. Výjimkou je jen Maďarsko.

Ale co jsme si zvolili, to máme. Máme co si zasloužíme. EU [UA]

M. Krutý 5.5.2022 10:13

to ale jaksi nebyla česká vláda, že jo. Řeči o neschopnosti zajistit levný plyn nebo nemravnosti dvojího zdanění PHM, které je společné v celé EU, jenom podtrhují Vaše nechápání situace.

J. Veselý 5.5.2022 10:11

To se to kecá, když člověk sám nic nemusí a může pěkně z pohodlí a s odstupem hodnotit.

A. Poláková 5.5.2022 10:05

Vy máte evidentně problém s pamětí. Už si nepamatujete,jak opozice doslova dokopala Babiše rozhodit peníze mezi podnikatele. Nu a svezli se s nimi i ti , kteří to vskutku vůbec nepotřebovali, třeba naše popscéna, majitelé kasín a další. Teď nabízí Fiala nejštědřejší pastelkovné v historii republiky, opravdu si myslíte, že to těm rodinám pomůže déle než týden?

P. Černý 5.5.2022 9:47

V zemi, kde politici nechali například rozkrást všechny státem vlastněné banky, aby je pak za babku rozprodali ještě se státními zárukami, kde bylo možné ukrást i doly (díry v zemi) a pak je zase koupit zpátky....

V našem případě musely ekonomické elity nutně dojít k závěru, že vládnout Česku klidně zvládne i tlupa poslušných a vydíratelných paviánů.

Jenže podmínky se mění. A to, co dřív byla jen běžná zlodějna se může snadno změnit v naprostou katastrofu.

To, že veškerou elektřinu u nás vyrobenou za desetníky vyvážíme, abychom nakoupili třeba i za osm korun, by bylo ještě v normálních podmínkách akceptovatelné. Na okrádání a dojení jsou čeští občané zvyklí. Ovšem v souběhu s růstem cen a nedostatkem plynu, který dále zesílí tlak na nedostatek a ceny elektrické energie ve spojení s výpadkem dovozů potravin a surovin z východu, se právě tohle může ve výsledku ukázat jako naprostá katastrofa.

Válka na Ukrajině zasáhne všechny. Samozřejmě hlavně Ukrajince. Ale vypadá to, že se na Ukrajinu brzy promění i Česko. A je asi jedno, jestli tu povládne Babiš nebo Fiala.

J. Rybník 5.5.2022 9:47

Nejrozumnější by bylo vzít čepici do ruky, zaklepat na bránu Schönbrunnu a poprosit, že už to víckrát neuděláme. Kam oko dohlédne, tam zmar.

P. Adámek 5.5.2022 9:44

R^

A. Renjascu 5.5.2022 9:39

Tady je to také velice dobře rozebráno:

https://m.youtube.com/watch?v=QCO66OpEdIM

https://m.youtube.com/watch?v=S5WWfPGUm64

P. Sura 5.5.2022 9:37

No, ale taky se dá říct, že vláda, která nic neumí, nic nedělá a nic nedokáže, bude nejméně škodit státu a běhu jeho funkcí. Tím má nakročeno, že se o ni může za pár let prohlásit, že byla "jednou z nejlepších porevolučních vlád". Jen aby nezačala chtít něco dokázat !!

K. Filip 5.5.2022 9:31

Souhlasím ve všem s panem Vlkem. Zářne zítřky nás zrovna nečekají.

A. Ová 5.5.2022 9:29

Dnes jsem ukořistila v obchodě ruské vejce a růže

L. Harvánek 5.5.2022 9:26

Tahle vláda nejenže nedovede zajistit levnější plyn, ale ani jiné energetické zdroje. Třeba uhlí, na které je čekací doba až 3 měsíce. Tak dlouho se nečekalo ani v době plánovaného hospodaření. Neviditelná ruka trhu to zařídí tak, aby mrzli všichni stejně a někomu nebylo líto, že si má čím zatopit.

L. Harvánek 5.5.2022 9:21

A pak že se historie neopakuje. Ale ne v nějaké přiblblé komedii ( to by byl plagiát a porušení autorských práv), ale ve skutečném životě.

A. Renjascu 5.5.2022 9:19

Nejsložitější to měla vláda, která převáděla společnost ze socialistického systému RVHP na kapitalistický systém. Tato vláda nemá nic extra složitějšího než vlády kolem nás. Na rozdíl od nich však nedokáže nakoupit levný plyn, protože není schopna sjednat smlouvu o odběru plynu a nakupuje jej s ohromným bonusem pro přeprodejce z Německa. Tím živí společnosti v cizí zemi místo ve vlastní. Neschopnost odstranit nemravné dvojí zdanění PHM situaci již jen podtrhuje.

P. Pepax 5.5.2022 9:18

Souhlas, tento konflikt má bohužel potenciál přerůst v daleko větší konflikt.

P. Pepax 5.5.2022 9:15

Kopnout nebude stačit, je nutné je vykopnout jako celek.

J. Vlček 5.5.2022 9:11

Pane Vlku, s popisem této vlády nelze jinak, než s vámi souhlasit. R^ Dá se dokonce souhlasit i s podporou ukrajinských uprchlíků, pokud se ovšem naše vláda nechová, jako by byla vládou Ukrajinců, a ne naší, českou. [>-]

Vůbec už nelze souhlasit s vývozem zbraní na Ukrajinu, které je jen přiléváním oleje do ohně, prodlužováním a násobením utrpení účastníků tohoto konfliktu, v první řadě nevinných obyvatel Ukrajiny, tedy Ukrajinců i Rusů zároveň.

Snahou všech, nejen našich politiků, by měl být tlak na politické řešení konfliktu, na jednání o jeho urovnání, a ne konflikt prodlužovat zásilkami zbraní.

Angažmá sil NATO pro zemi, jež není členem tohoto uskupení, je povážlivé zahrávání si s ohněm a zvyšováním možnosti vzniku třetí světové války, jež by vyřešila vše definitivně.

Byl by to konec světové civilizace! Pokud toto někomu nedochází, je to více, než na pováženou! !!!

M. Šejna 5.5.2022 9:07

Tahle vláda je slepenec antibabisovců, takže podle toho vypadají její výsledky.

Paradoxně nejlepší výkony zatím předvádí ministr Rakušan, kterého jsem na počátku hodně kritizoval.

Nejhorší výkony podává Sikela a Stanjura. Ostatní jsou neviditelní, nebo jen vysílají signály.

O. M. 5.5.2022 9:02

Takových slov...

A plné polopravd, aby vám to vyšlo a mohl jste si kopnout do premiéra.

J. Jaroš 5.5.2022 9:02

Inu, tak to ale pan Kanda nemyslel!

J. Jaroš 5.5.2022 8:58

Inu, pane Vlk, jako kouzlo nechtěného je pod vaším článkem reklama na práci u vězeňské služby

M. Krutý 5.5.2022 8:56

hodně laciná střelba do vlády, která je v pravděpodobně nejsložitější situaci, jaké kdy nějaká česká vláda kdy čelila.

Člověk s trochou respektu by například ocenil, jak konzistentně se vláda jako celek jeví, na čemž má pan Fiala lví podíl, přestože jde o poměrně různorodou koalici.

To nadávání je ale tak lákavé a snadné, že jo.

A. Poláková 5.5.2022 8:51

Byla jsem delší dobu v pokušení někam napsat přirovnání Pekarové Adamové k Marii Antoinettě. Dřívě mi připadala jako zapálená svazačka z dob mého mládí. Obě představy však daleko překonává.To je ovšem jen jedna figurka z absurdního orloje.

Pan Vlk jako vždy výborně.

F. Navrátil 5.5.2022 8:48

Souhlasím, že nečinnost této vlády je nejlepším možným řešením. Jakákoliv činnost by byla katastrofou.

P. Pepax 5.5.2022 8:48

Souhlas je naprosto neschopná a hlavně neochotná řešit složitější problémy, umí pouze okopávat kotníky a nesahá Orbanově vládě ani po ty kotníky. K volbám jsem šel hlavně proto, aby se ty n-kolky nedostaly k moci, bylo to marné, Rychetského finta byla úspěšná.

P. Kotyza 5.5.2022 8:47

Zbytečnolog Signál se domnívá, že je pořád někde ve škole a obyvatelstvo jsou vyjukaní študentíci, kteří hltají jeho akademická moudra. Zbytek vládní party šašků převážně mlčí. Na druhou stranu myslím, že je to to nejlepší, co mohou pro tuto zemi udělat.

Surikata je také po několika imbecilních výstupech už také zalezlá v noře. Výborně!