4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda profesora Sheldona Coopera

Předem se musím omluvit čtenářům Neviditelného psa, kteří nesledují televizní seriály, a to zvláště intelektuálně humoristické jako je sitkom „Teorie velkého třesku“. Anglicky The Big Bang Theory. Vím, že moje komentáře nečte nejmladší generace, ale domnívám se, že i čtenáři starší generace by mohli tento seriál znát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 5.5.2022 12:32

Jak bylo vidět na Burešově řádění, tak zůstalo a dost.

Právě přerozdělování je nejlepší příležitost ke zlodějně.

J. Tulejová 5.5.2022 10:23

Fiala letí do Německa. Doufejme, že Němci pochopí jeho signály jako volání o pomoc.

P. Černý 5.5.2022 11:54

Když už ne s Rusy, tak proč neuzavřít dlouhodobé smlouvy na dodávky plynu za výhodnější ceny s Němci? Proč máme platit dvakrát tolik co Slováci?

Proč nevyjednat, že v této katastrofální situaci bude ČEZ vyvážet jen přebytky poté, co uspokojí poptávku tuzemských zákazníků (mimořitní akcionáři plačte)?

Proč nedohodnout německou podporu pro navýšení dotací velkým výrobcům základních potravin, které Fialova vláda krátila, třeba pod podmínkou, že dotované potraviny nebudou vyváženy mimo EU?

Atd., atd. delegace by si aspoň měly o čem povídat.

R. Langer 5.5.2022 11:55

No, vytanul mi na mysli ten vtip, že je lepší, když vám Rus plyn zavře, než když vám ho Němec pouští... ;-)

J. Jurax 5.5.2022 12:18

Navýšení dotací velkým výrobcům potravin, tedy i Agrofertu? Slyšte, slyšte ... dá se navrhnout ještě něco hloupějšího?

Dotace, dotace, typické EU řešení ... jen komu sebrat, aby bylo z čeho někoho jiného dotovat?

A teď žvanivá sněmovna zamítla program mimořádné schůze, jak vidim v TV ...

P. Černý 5.5.2022 12:51

Diskriminovat jeden z agrokombinatů, které mají objemově významnou produkci a navíc mají zajištěno i zpracování a distribuci, a proto jsou alespoň částečně konkurenceschopné vůči dovážené dotované produkci, jen proto, že Babiš?

Nic blbějšího a potravinové bezpečnosti Česka škodlivějšího, vás nepadlo, pane Jurax[UA]i?

P. Černý 5.5.2022 12:52

Omluva za tu vlajku. Ta tam naskočila automaticky.

J. Jurax 5.5.2022 14:51

Ale kuš ... ráčejí pochopit, že blbost je dotovat všechny velké výrobce potravin, tedy mezi jinými specielně i Agrofert, na nějž reagujete jako bejk na červenou fangli, neboť jste příznivec Babišův. Blbostí je totiž samotný princip dotací.

K. Filip 5.5.2022 13:31

To je ten pravý-prof. Signál.

F. De Winter 5.5.2022 10:14

Když nastupovala do funkce soudružka z Leyna, která dokázala zdecimovat německou armádu tak, že v ní byl nedostatek i teplého oblečení ( to mluvíme o organizaci s rozpočtem cca 1000 miliard Kč ), tušil jsem, že nás čekají zajímavé časy.

Poznámka pro pologramotné intelektuály.

Odstřižení od ruské ropy bude v každém případě znamenat konec českého petrochemického průmyslu. Pokud by se odstřihla pouze ČR, je možné nedostatek ropných produktů řešit dovozem. Pokud by se odstřihla celá EU, neexistuje způsob, jak krátkodobě tento výpadek nahradit. ČR je jednou ze zemí, které jsou na ruské ropě závislé nejvíce. Pro nás by to znamenalo, že by na trhu chybělo ( dle slov bývalého ředitele ČEPRO ) 50-60% PHM. Jaké by to pro nás mělo dopady si představte každý sám. A to ještě nemluvíme o variantě, že by nás Rusko v odvetě odstřihlo i od plynu.

Vládne nám opravdu hvězdná pěchota. Nemyslím jen ČR ale celou EU. Výjimkou je jen Maďarsko.

Ale co jsme si zvolili, to máme. Máme co si zasloužíme. EU [UA]

P. Diviš 5.5.2022 10:35

Jistěže máme to, co si zasloužíme. To je jediné, s čím lze souhlasit.

R. Langer 5.5.2022 11:57

A s čím jiným nesouhlasíte? 8-o

I. Polák 5.5.2022 12:59

Kdybyste místo ruských četl české zprávy, věděl byste, že česká petrochemie je (jako snad jediná) schopná přejít na jiný druh ropy, což mají vyzkoušeno asi pro 10 nebo kolik různých "rop". Btw, zajímalo by mne za které vlády se tak stalo, ale řekl bych že za Babiše. Rozhodně tehdy ministroval jako příslušný ministr někdo kdo tomu rozumněl! Představte si to....

F. De Winter 5.5.2022 13:55

To je naprostý nesmysl. Přechod na jiný druh ropy se dělá tak, že si z těch jiných rop namíchají tu ruskou. Na to ale potřebují zásobníky, které nemají.

J. Veselý 5.5.2022 10:11

To se to kecá, když člověk sám nic nemusí a může pěkně z pohodlí a s odstupem hodnotit.

K. Filip 5.5.2022 10:20

A, co děláte vy Veselý? Vysíláte signály?

P. Černý 5.5.2022 10:25

Každý něco musíme. Třeba umřít nebo v hyperinflaci a státním bankrotu přijít o úspory a penze. A v recesi o práci.

P. Černý 5.5.2022 9:47

V zemi, kde politici nechali například rozkrást všechny státem vlastněné banky, aby je pak za babku rozprodali ještě se státními zárukami, kde bylo možné ukrást i doly (díry v zemi) a pak je zase koupit zpátky....

V našem případě musely ekonomické elity nutně dojít k závěru, že vládnout Česku klidně zvládne i tlupa poslušných a vydíratelných paviánů.

Jenže podmínky se mění. A to, co dřív byla jen běžná zlodějna se může snadno změnit v naprostou katastrofu.

To, že veškerou elektřinu u nás vyrobenou za desetníky vyvážíme, abychom nakoupili třeba i za osm korun, by bylo ještě v normálních podmínkách akceptovatelné. Na okrádání a dojení jsou čeští občané zvyklí. Ovšem v souběhu s růstem cen a nedostatkem plynu, který dále zesílí tlak na nedostatek a ceny elektrické energie ve spojení s výpadkem dovozů potravin a surovin z východu, se právě tohle může ve výsledku ukázat jako naprostá katastrofa.

Válka na Ukrajině zasáhne všechny. Samozřejmě hlavně Ukrajince. Ale vypadá to, že se na Ukrajinu brzy promění i Česko. A je asi jedno, jestli tu povládne Babiš nebo Fiala.

J. Rybník 5.5.2022 9:47

Nejrozumnější by bylo vzít čepici do ruky, zaklepat na bránu Schönbrunnu a poprosit, že už to víckrát neuděláme. Kam oko dohlédne, tam zmar.

P. Sura 5.5.2022 9:37

No, ale taky se dá říct, že vláda, která nic neumí, nic nedělá a nic nedokáže, bude nejméně škodit státu a běhu jeho funkcí. Tím má nakročeno, že se o ni může za pár let prohlásit, že byla "jednou z nejlepších porevolučních vlád". Jen aby nezačala chtít něco dokázat !!

R. Langer 5.5.2022 11:54

Já se obávám, že se naopak velmi pilně činí. Cenzurou to jenom začalo... :-(

P. Sura 5.5.2022 12:09

Ta cenzura není povinná, je to jen příležitost pro fízlovské povahy, aby měly jak se realizovat.

P. Hák 5.5.2022 21:17

ZATÍM není povinná. Zavedením cenzury (tedy "odvážným schválením", jak to nazval premiér Fiala) a výzvou k udávání byl překročen Rubikon.

Jistě, zatím tu cenzuru oficiálně nedělá vláda. Na špinavou práci má spřízněné firmy a neziskovky. K udávání vyzvala vláda na vládní stránce.

K. Filip 5.5.2022 9:31

Souhlasím ve všem s panem Vlkem. Zářne zítřky nás zrovna nečekají.

A. Ová 5.5.2022 9:29

Dnes jsem ukořistila v obchodě ruské vejce a růže

L. Harvánek 5.5.2022 9:21

A pak že se historie neopakuje. Ale ne v nějaké přiblblé komedii ( to by byl plagiát a porušení autorských práv), ale ve skutečném životě.

J. Vlček 5.5.2022 9:11

Pane Vlku, s popisem této vlády nelze jinak, než s vámi souhlasit. R^ Dá se dokonce souhlasit i s podporou ukrajinských uprchlíků, pokud se ovšem naše vláda nechová, jako by byla vládou Ukrajinců, a ne naší, českou. [>-]

Vůbec už nelze souhlasit s vývozem zbraní na Ukrajinu, které je jen přiléváním oleje do ohně, prodlužováním a násobením utrpení účastníků tohoto konfliktu, v první řadě nevinných obyvatel Ukrajiny, tedy Ukrajinců i Rusů zároveň.

Snahou všech, nejen našich politiků, by měl být tlak na politické řešení konfliktu, na jednání o jeho urovnání, a ne konflikt prodlužovat zásilkami zbraní.

Angažmá sil NATO pro zemi, jež není členem tohoto uskupení, je povážlivé zahrávání si s ohněm a zvyšováním možnosti vzniku třetí světové války, jež by vyřešila vše definitivně.

Byl by to konec světové civilizace! Pokud toto někomu nedochází, je to více, než na pováženou! !!!

P. Pepax 5.5.2022 9:18

Souhlas, tento konflikt má bohužel potenciál přerůst v daleko větší konflikt.

S. Donát 5.5.2022 11:27

Ukrajina se bez západních zbraní není schopna bránit agresi. Čím více zbraní dostane, tím více orků chcípne. Takže za mě rozhodně ano.

R. Langer 5.5.2022 11:58

Ano, ať se válčí co nejdéle, Ukrajinců je zatím dost... ;-D