28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše hysterie a klidná Merkelová

Hysterie je neurotická porucha, kterou charakterizuje citová labilita a sebestřednost se sklonem k teatrálnímu chování a afektům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novák 24.8.2016 6:41

Provolání "zvládneme to"

se hodí například pro případ odstraňování následků přírodní katastrofy, která už pominula. Lze pak odhadnout dobu trvání a náklady. V případě "migrační krize" nelze odhadnout nic. Naopak, čím víc to budou Němci "zvládat", tím toho budou muset zvládat víc. To Merkelové "zvládneme to" je v případě "migrační krize" nesmysl. Mimochodem Německo stále operuje s kvótami. A o těch se bude mluvit i při návštěvě Merkelové v ČR. Bude to hlavní bod programu, i když Sobotka se bude tvářit, že se o nich nemluvilo. Všechny aktivity Merkelové kolem "migrační krize" mne utvrzují v tom, že ona imigranty v Evropě chce. A jestli mám pravdu v tom, že imigranti přicházejí do Evropy proto, aby se zvýšila spotřeba a tím zisky té úzké skupinky nejbohatších, které Evropa patří, tak milion imigrantů v Německu nic neřeší. Aby to stálo za to, musí do Evropy přijít minimálně desítky, nejlépe stovky milionů imigrantů, a nejen do Německa, ale i třeba do zemí Vyšegrádské čtyřky, které se jim musí zatraktivnit vyššími sociálními dávkami. Ti dříve narození si možná vzpomenou, že to už tady bylo kdysi tuším v Kopřivnici, kde byli propagandističtí "gastarbeitři" placeni v bonech. Vyvolalo to pobouření a celá akce musela být zrušena. Doufejme, že jedním z hlavních motivů zvyšování minimální mzdy není podobnému problému se vyhnout.

P. Dvořák 24.8.2016 1:42

Re: Rád bych od paní Merkelové slyšel

Proč čekat na odpověď od Merkelové? Jelínek to zvládne sám.

I. Koreň 24.8.2016 0:27

Rád bych od paní Merkelové slyšel

co přesně myslela tím, že multikulturalismus žalostně selhal, proč si myslí, že to Německo s uprchlíky zvládne, a co všechno Německo pro jejich integraci dělá. Myslím, že by Čechy její odpovědi zajímaly a možná i překvapily.