29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kolyrium 22.1.2006 23:49

určitě si to celý přečti

jo jo
kollyrium 22.1.2006 18:35

pravda

pravda
Linda 19.1.2006 11:33

jsem na internetu prvňáček

surfuju asi týden potřebuju poradit lepší stránky moje nová přezdívka je kollyrium díky
ziralek 18.1.2006 23:48

Re: apřece se točí

ted ste mi vzala vsechny iluze. ja chtel zjistovat, jak ta voda okolo se tam muze udrzet. budu muset po necem jinem. ze ta zeme obiha okolo mesice?
Joska 18.1.2006 23:46

Re: apřece se točí

Ahoj Lindo, jaktože komunikuješ na stránkách, kde se skoro nic neděje? Máš špatnou náladu?
 
Linda 18.1.2006 23:30

apřece se točí

země není placka a slunce neobíhá kolem země
Linda 15.1.2006 21:25

Dobré čtení

www.Pehe/cz média jako nebezpečí pro demokracii
Linda 15.1.2006 20:50

přečtětě si tento článek

vynikající článek 1 až 6 díl
Linda 14.1.2006 15:15

pane Josko

Na internetu bude stále více obyčejných licí a ti co vlastní hloupé čz noviny ostrouhají kolečka, leda že by podplatili Bila Gatse, takže už vím o pár přemýšlivých lidech jste to vy, pan Pehe má výborné stránky a já, ale určitě je nás víc.
Linda 14.1.2006 13:32

toto je pravda

tento článek je pravda
Joska 13.1.2006 23:47

Re: tento článek

Lindo, s těmi kreaturami a bezpáteřníky máš myslím pravdu. Stejně.... když by člověk vnímal názory pouze zdejších četařů , nevypadal by obrázek společnosti tak špatně. To bych snad byl i do dalších let optimista. Jenže skutečnost v reálu je jiná. Kdo se zajímá o věci veřejné a je ještě ochoten o nich i přemýšlet? Jak málo lidí půjde k volbám, kolik rezignace a zhnusení politikou...
 Co s tím?
Linda 13.1.2006 21:38

tento článek

by neměl zapadnout, žádné noviny z něj necitují, dál si píší o tom že Klausovi se nelíbí tohle nebo tohle, že tenhle řekl něco a tenhle něco jiného. Podle vývoje českých novin vidím, že z veřejného prostoru jsou vytlačováni přemýšlející lidé a stále více se prosazují kreatůry, poskokové, lezprdelkové, bezpáteřníci, hnusáci, pokrytci, řízení paranoici, komunistická normalizace v tehdejším tisku byla proti tomu co se tiskne dnes procházka růžovým sadem intelektuálů. Nezná někdo inteligentní noviny? Kromě NP?
Linda 13.1.2006 21:24

Re: Re: Bohužel

Ježíš řekl: Jak to že vidíš třísku v oku druhého člověka a trám ve svém vlastním oku nevidíš? Naši osvícení novináři vedou národ do sebezbožňujícího pekla. Kde je každý novinář sám pro sebesvatý a kolem sebe vidí pouze hnijící močál prská je kolem sebe jed a otravuje duši. A hloupí koukají s otevřenými ůsty a papouškují jejich normy pro lepší zítřky. Bulvár řídí myšlenky národa, nejdřív myšlenky časem i činy. Kdo se jim vzepře? Je potředa udělat revoluci znovu, né v kapsách ale v morálce.
zmuzksc? 13.1.2006 7:32

Re: Zapoměl na sebe

Pane kapitane, mluvte za sebe (ci za Vase soudruhy) protoze pana Hofhanzla chape mnohem vice lidi, ne je Vam libo. Patrne na rozdil od Vas, muzi jeho schopnosti korytka netreba (to je proc se take nemusel prizpusobit) a kdo jako on se muze vecer na sebe podivat do zrcadla urcite neni chudacek.
Joska 12.1.2006 19:05

Re: Bohužel

Ano, to je cesta! Řídím se tím. Kdyby nás bylo více....
občan z kraje města 12.1.2006 17:47

Re: Hrůza

Máte pravdu, ale také zamyslete nad genetickým potenciálem v NDR, po roce 1945 tam moc plodných mužů nebylo, většina byla v lágrech když nebyli mrtví. Sovětští bohatýři jsou přece chlapáci ne !
občan z kraje města 12.1.2006 17:20

Nemusí to být tak komlikované

Zajímavé pojednání, nicméně uvedené skutečnosti lze interpretovat i jinak a pro mne mnohem pravděpodobněji. Celý ten vývoj jak ho autor popisuje nemusel a nemusí být nikým tajuplně řízen. Prostě se ti lidi chovají tak jak je to pro ně nejvýhodnější a do uvedeného sledu událostí to potom jaksi automaticky zapadne. Dostane-li se mezi ty "snaživé" někdo, kdo přemýšlí jinak vytlačí ho automatická odstředivá síla. Z mého pohledu má autor pravdu zejména v tom marasmu, v tom podhoubí, prostředí s kterého to roste a vyrosta by jakákoliv jiná kompatibilní kombinace. Prostě tak jako, když je někde vlhko a teplo objeví se plíseň. Na žádná spiknutí však nevěřím. Moje zkušenost je jiná, každý ze zmíněných se chová tak jak se chová sám za sebe a oni prostě takoví jsou. Ve výsledku je to však stejné včetně všech autorem popisovaných vnějších příznaků.  Bohužel je to však horší v tom, že kdyby to bylo organizované, lze to mocenské centrum zničit. Tak jak to chápu já, je to rozloženo na jednotlivce a podaří-li se demontovat jednoho HAJZLA ihned se na jeho místo dere mnoho dalších, mnohdy ještě horších.
Jan 12.1.2006 11:04

Naše dnešní krize nikdy neskončí, dokud nepochopíme její kořeny a jak tyto krize snadno a rychle léčit!!! Viz: "CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍ

Naše dnešní krize nikdy neskončí, dokud nepochopíme její kořeny a jak tyto krize snadno a rychle léčit!!! Viz: "CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ":
2) UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ, aneb KUPCI, INTELEKTUÁLOVÉ, MODERÁTOŘI, a jak se jim jako občané - daňoví poplatníci můžeme ÚČINNĚ bránit ...
3) DUCHOVNÍ A MRAVNÍ POLITOLOGIE:
 
Helax 12.1.2006 0:43

Re: Re: Hrůza

U nás se elity neměly za co vyměnit, protože jsme si je nechali systematicky likvidovat rovnostářstvím nebo jako nepřítele republiky.
Helax 12.1.2006 0:41

Re: Re: Bohužel,

Velmi jednoduše zjistíte, kdo to je, kombinací Cibulky a Obchodního rejstříku.
Helax 12.1.2006 0:39

Re: Třeštění

Jste programovaný magor milan, nebo máte na sebe vztek?
Joska 11.1.2006 23:29

Pan Hofhanzl (oprávněně) rozjitřil mou mysl

Abych pravdu řekl, nečekal jsem takové "rozuzlení". Je toho najednou příliš, přesto, že fakticky "věci do sebe zapadají" přesně tak jak p. Hofhanzl píše. Znovu se mi prokázalo, že jsem asi naivní a tudíž i vše přičítám naivnosti vrcholných aktérů tehdejší moci. A ono to možná fakt bylo takhle režírováno. To je docela silná káva! Proč jen to takhle přesně sedí? Klaus, který zakonzervoval staré struktury ve vedení velkých podniků ( vzpomeňte si- uťal pravomoci odborům) a přiznal jim neomezené pravomoci ( rozhodovali o majetku státním, jako by byl jejich soukromý!!) , upřednostnil ekonomickou transformaci  před transformací právní, blahosklonně přihlížel a bagatelizoval první "tunely", preferoval (čím?) spřízněné podnikavce před skutečnými podnikateli. Zjevně nedokonalé zákony platily i tehdy když bylo jednoznačně prokázáno, že vedou k okrádání státu - vzpomeňte si na motorovou naftu, kdy přes jednoznačná upozornění stát minimálně ještě rok nezasáhl. Klausovy výpady směrem k senátu, ústavnímu soudu.. Ježíš marjá proč mi ten Klaus pořád vybíhá jako největší zlo??? A to jsem se snažil abych nebyl proti němu zaujatý. Pomůže mi někdo?
gicin 11.1.2006 18:33

Go West

(melody Hrobař - G dur) 1) Sametem Žid nacpal si pytlík, v Česku vládne ruskej zbohatlík, jenom peří přes rudou navlík, ó jé! Podrazem na nás byl přichystán tenhle tržní vlčí clausistán, má se dobře, kdo je mafián, ó jé! (Refrain melody Go West - G dur) Go West, dáme ptákům mat! Go West, přestaňme vrkat! Go West, rychle na západ! Go West, s chřipkou přijde kat! Go West, plnou parou back! Go West, s námi Paroubek! Go West, ten socan má čest! Go West, lídr Paroubek! (melody Hrobař - G dur) 2) Modrý Komanči nás umyli, dnes jezděj plavat na Sejšily za to, že poctivý nebyli, ó jé Okradli nás privatizací, párkrát nám sebrali i práci, všude země bují korupcí, ó jé (Refrain melody Go West - G dur) Go West, za ta mála mezd, go West, ukaž prst a pěst! Go West, ještě zbejvá čest, Go West, to je ona z cest! Go West, plnou parou back! Go West, s námi Paroubek! Go West, ten socan má čest! Go West, lídr Paroubek! Go West, plnou parou back! Go West, s námi Paroubek! Go West, ten socan má čest! Go West, lídr Paroubek!
Šedovous 11.1.2006 15:14

Re: Zapoměl na sebe

Mohu se poptat na hodnost ?
Kapitán nejmíň. O tom, KDE sloužíte se bavit raději nebudem ....
Šedovous 11.1.2006 15:12

Pane Hofhanzle, správně má být : "Klaus je lokaj rudé velkoburžoasie"

To vím už desetiletí a ani jsem k tomu nemusel sedět roky v parlamentu.
Jinak zdravím.
p.s. Též jsem si s chutí přečetl polemiku o zemním plynu s pane Dlouhým v denním tisku.
Moc pěkný. Znova na klíče. Ale francouzký aspoň kilový a necinkat ale bušit a bušit .....
Bretislav Albert 11.1.2006 14:35

Bylo to skutecne tak? II.cast

Nekdo tady rekl, ze ten, kdo poznal co to je svoboda, uz se ji nevzda za nic na svete. Je to pravda, proto nase nenavist k Rusum po srpnu 68 vzrostla na stejnou miru s niz nasi rodice nenavideli nacisty. Aby prezili sest valecnych let, delala vetsina ze je nevidi. Hranice ve spolecnosti byla pevne vymezena - my a oni. Kdo ji prekrocil byl kolaborant. Stejne tak postoje k ruskym okupantum - my a oni. Kdo se s nimi paktoval, kupoval ruske smejdy a benzin za kacku byl a je kolaborant. Ozbrojeny odpor nebyl mozny, to by byla jista sebevrazda. Dnes je mezi lidmi pres pul milionu kratkych zbrani, to byt v osmasedesatem, tak to vse dopadlo jinak. Husakova normalizace byla pocatkem Biafry ducha, Slovaci jako Bilak, Lorenc, Rigo a cela ta vychodniarska parta znicila a zadupala do prachu ceskou holubicci smirlivost. Obsadili dulezita mista ve statni sprave a leckde zustali dodnes a zase se tem Cechum smeji (ze pane Babisi?). Kazdy z nas bude znat nejaky ten pribeh pri kterem jeste dnes zaskripe zuby. Jenze to vsechno provadeli komuniste a nejsou neznami. Proc nebyli verejne odsouzeni. Proc se kdesi museji omlouvat studenti ze oznacili sveho ucitele za karieristu? Vzdyt jim byl a tak neni o cem diskutovat, jak to, ze soudce vubec takovou zalobu prijme? Protoze se v podstate nic nezmenilo, v tom ma Hofnahzl pravdu.
Bretislav Albert 11.1.2006 14:35

Bylo to skutecne tak? I.cast

Dovolim si nesouhlasit s exposlancem Hofhanzlem v jeho tvrzeni, ze otevreny banditismus byla posledni faze vyvoje komunisticke strany. Obavam se, ze to bylo presne naopak. Otevrenym banditismem lze nazvat unorovy prevrat z osmacytricateho roku, kdy byl odebran majetek podnikatelum kteri meli 25 az 200 zamestnancu, dalsi zabavovani zivnosti a maleho podnikani se delo v nasledujich mesicich a letech. Take krvave likvidacni besneni s vlastnimi cleny - Slansky a spol. a dalsi, se delo v zacatcich upevnovani komunisticke moci, soubezne se likvidovala ceska inteligence, zavirani a popravovani byli prislusnici zapadniho cs. vojska, nepohodlni velkostatkari a podnikatele v zemedelskych oborech, cukrovarnici, lihovarnici, majitele mlynu - vse se pripravovalo na zdruzstevnovani vesnice podle sovetskeho vzoru a tak konkurence byla nezadouci a musela se odstranit. To vse probihalo az temer do konce padesatych let, rekneme do roku 1958. Jen diky tomu ze byl odhalen kult osobnosti a nasledovalo jakesi oziveni, ktere se projevilo jen drobnymi zmenami ve vazalskych zemich. U nas kupodivu dosti velkymi. Treba tim, ze odesli rusti poradci ze statni spravy a zustali "jen" jako pozorovatele v armade a tajne policii. Jo a taky u tezby uranove rudy. A leta sedesata? O tech se preci vseobecne hovori jako dobe kulturniho rozmachu ve filmu, divadle, literature. A rok 1968? Tehdy jsme se poprve svobodne nadechli, cozpak si na to - pametnici - nevzpominate?
zrusksc 11.1.2006 14:25

Zapoměl na sebe

Zapšklej,zneuznanej bez korýtka,naštvanej na vše a všechny,nikdo ho nechápe chudáčka!!
Jana 11.1.2006 14:24

Re: Re: Volte komunisty

Vážený pane autore,
zde vidíte a čtete,co se dá způsobit vaší ukřivděností a uraženou ješitností.Samozřejmě nebylo mnoho věcí v pořádku,víme to všichni,ale něco se podařilo nastartovat a lidem ,co mají odvahu nést odpovědnost sami za sebe se dala  alespoň šance se pokusit něco zkusit ,studovat ,cestovat,zkrátka dělat.Neplatí to však pro ty,co chtějí  žít na úkor státu,dávek atd.Jedno však jsme už tehdy věděli.Napsat  , volte komunisty, by nás  jako východisko z vlastní neschopnosti rozhodně ani ve snu nenapadlo.
eva 11.1.2006 13:30

Re: Volte komunisty

Souhlasim VOLTE  KOMUNISTY - alespoň  snad zastaví   další privatizaci = další  rozkrádání majetků a práce člověka,který tvoří skutečné hodnoty bude mít zase nějakou cenu. Jinak smekám před odvahou a schopnostmi  autora   této  serie článků  analyzovat tuto situaci. Bojím se a jeho další bytí.   Eva