26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lucifer 10.1.2006 12:00

Ano

To je velmi přesný popis celého procesu a základních principů fungování komunistické a postkomunistické společnosti. Tak to bylo. Ještě trochu literárně učesat a je to na knížku, která může autora, který už teď má větší autoritu, než když byl v politice, jednou proslavit . Zklamání člověka, který skončil v politice, v tom cítit není ani náhodou, racku , spíš politologické ambice a ten závěr dnešního dílu je vyloženě optimistický
 
Mimochodem, racku, už se opakujete a začíná to být velmi slabé. Přijít sem s tím, že autor je paranoidní a vidí kolem sebe samé zločince, navíc koministy a navíc řízené někým tajemným - vy zase kolem sebe musíte vidět samé idioty. Každý, kdo to četl a nemá v hlavě hroudu másla ( předpokládám, že i vy), vidí, že reagujete na něco úplně jiného, než píše Hofhanzl. Mlžíte, podobně jako ještě pár dalších, kteří na vše, co Hofhanzl napíše, monotónně opakují něco o paranoidních spikleneckých teoriích. Mlžíte, ale už to začíná být průhledné jak igelitový pytlík. Dochází vám dech
Jura Jurax 10.1.2006 10:45

Re: hmm, tak nějak s postupujícím věkem autora

Jojo, ale nezapomeňte, že optimista je v devadesáti procentech případů pouze člověk špatně informovaný. V politice - najmě tuzemské - pak ve sto procentech případů.
DK 10.1.2006 10:38

komunisté

To je známá věc,že komunisté zničili veškeré morální hodnoty.Je vina novinářů a redaktorů a téměř všech,kteří mají možnost ovlivnovat veřejné mínění,že se málo věnujou minulosti.Když už se nějaký pořad objeví je to v čase kdy se na to dívá minimum diváků.Dnes spousta lidí s odstupem času nostalgicky vzpomíná na dobu minulou.Je pravda,že určitý druh lidí se měl na svoje možnosti dobře Nemuselo se moc pracovat, peníze /mizerné /mělkaždý jisté.Bylo co jíst/i když se na vše stály fronty/.Ale ty denodenní problémy lidí,kterým jenom se najíst ajít do hospody nebo koukat na tupou propagandu vtelevizi nestačilo na to se nějak rychle zapomíná.Svoboda je báječná věc ale občas bolí a to primitivům vadí.
Dave 10.1.2006 10:24

Re: hmm, tak nějak s postupujícím věkem autora

Někdy má člověk tendenci vytěsňovat si z mysli to, co je pro něj nepříjemného. Smutné je, když tak činí snahou o zesměšnění toho, kdo sděluje.
www racek 10.1.2006 9:25

hmm, tak nějak s postupujícím věkem autora

se jeho představy stávají čím dál tím více paronoidní ... bože, je někdo spravedlivý v tomto světě kromě jeho samého? já nenašel , vše jsou zločinci a navíc komunisté  řízení .... no já předpokládám, že kim ir senem či fidelem castrem. nikde jinde už totiž komouši nepřežili.
bývalo to kdysi ke čtení a zamyšlení, pane hofhanzl. dnes už jen zklamání člověka, který skončil v politice neb ho tam nikdo nechtěl ...
fajcar 10.1.2006 8:40

Re: Re: To je tak napínavý...

Ano, v kazdem z nas.
Bítovec 10.1.2006 8:38

Vcelku je to všechno pravda

Já bych to trochu zkrátil, ale budiž ...
Ales Zoubek 10.1.2006 4:40

Moc dobre cteni

Nezlobte se za urazky blbu prede mnou; jejich souhlas by pro ne znamenal konec duvodu k samotne existenci. K clanku: mozna je treba mluvit na plno, spolecnost uz jen reaguje na soky a treba ji to probudi. Sam ale nevim, jestli si ta zverstva uvedomi - analogii na to je dost.
fakír 10.1.2006 2:11

Re: To je tak napínavý...

Mefistofeles
lamka 10.1.2006 0:48

Moc pěkný,

ale ten literární kousek se jmenuje Candide, ne Candine, snad to byl jen překlepík...
mol 10.1.2006 0:35

To je tak napínavý...

... já se tak těším, až v posledním díle autor odhalí tajemného eM, tedy toho, kdo všechny ty figurky ovládá. Už se nemohu dočkat!