27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Polanský 5.1.2006 8:29

Mám obavy, že autor nechce přiznat jedno,

že pravice počátekem 90-let byla vysoce nekompetentní. A proto teď šup vyvstalé problémy na StB a KSČ. Jak pohodlné.  Ale abych nepsal obecně: v Thajsku probíhá obnova po tsunami.  banka půjčí, ale hezky proplácí faktury, které si pečlivě kontroluje. Žádné penízky na ruku.  Nejinak tomu je v celém civilizovaném světě už asi 100 let. Jak tomu bylo u nás v 90 letech za tzv. liberálů ... Státní banka půjčila vyvoleným. A vesele si liberálně utrácejte. Že nezbyly už penízky na investiční záměr, nevadí. Šup dluh na Českou konsolidační agenturu. Dokonce i stát  vykazuje do roku 1995 přebytek. Všichni si navzájem lžou a tleskají.  V roce 1997 začínají problémy.
Pane doktore, jak vidím, Vy jste chtěl KSČ porazit zákazem. A co ji tak porazit vysokou politickou kulturou, vzdělaností, kvalitním životním standardem, slušností, morálkou, dodržováním práva, skutečnou rovností šancí. To se asi   ,  ale Kristus na to šel taky tak. Církev už moc ne.
LOJR 5.1.2006 7:16

Z pochybných předpokladů lze vždy odvodit absurdní závěry.

Ono zrušení "socialistického vlastnictví" jenom znamenalo zrovnoprávnění veškerého vlastnictví. Už prostě nebylo možno být odsouzen za "rozkrádání socialistického vlastnictví". Zbyla prostá krádež nebo zpronevěra, event. porušování poviností při správě cizího majetku, jak je tomu kdekoliv ve světě. Problém byl někde úplně jinde. Snadnost přechodu do advokacie ze soudů i prokuratury ve spojení s porovnáním příjmových poměrů vedly ke stavu, že na některých institucích tohoto typu to vypadalo na "poslední zhasne". Na rozdíl od paranoidního autora si po dlouholetých zkušenostech se státní byrokracií ovšem nemyslím, že by za tím stála STB nebo  tajemní "hybatelé". Ne, je to horší. Blbost, nekompetentnost, jánabráchismus a podobně. Už to tady někdo nakousl a já bych se přidal. Pan autor ze své pozice opakovaně zvoleného poslance parlamentu měl možnost mnohem větší než kdokoliv z nás zakročit proti těm nejkřiklavějším svinstvům. Co konkrétního ale v době svého mandátu udělal proti počínání svých spolustraníků ve vládě?
SID 5.1.2006 7:03

Článek je kvalitní

Diskutující nikoliv. Příšerné.
Žulový Aston 5.1.2006 6:01

Děkuji autorovi

Děkuju za sebereflexi, hezký je úsek o antikomunistickém zákonu a Ivanu Maškovi. Všichni jsem byli obětí šaškárny, kterou s námi nyní úplně stejně primitivně a podvodně hraje ODS a KDU-ČSL - viz volba čestného předsedy ODS a bojovníka proti komunismu za prezidenta ČR hlasy komunistických poslanců. 
jura-p 5.1.2006 2:53

No, možná by bylo dobře, aby autor popsal svůj pohled na působení ODA na ministerstvu privatizace,

ve fondu národního majetku a na ministerstvu co vedl Vladimír Dlouhý. Myslím, že se tomu dohromady říkalo "privatizační kombajn". To, co ministr privatizace nenavrhl, do privatizace nešlo.
Borek @Exil 5.1.2006 1:59

neexistovala společenská vrstva, která by vyrostla v jiných hodnotových poměrech než byl komunismus. Neexistovala společenská vrstva ctící společné hodnoty, ekonomicky silná, svéprávná, s politickou zkušeností, která by věděla, že svou nezávislost i

.......ale ale, tak proc jste se neporozhledli po svete? Ta spolecenska vrstva vyrostla v exilu..a jak se ma cile k svetu. Jenze byla cela hozena pres palubu..proc asi?
Jan 5.1.2006 1:15

DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!

DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
Jan 5.1.2006 1:14

CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY, VŽDY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ

CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY, VŽDY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ
Kvetla 5.1.2006 1:03

Jistě byste rád dostal šanci "napravovat"osobně chyby minula

Jenže já si myslím,že občané konečně dostanou odvahu a budou se řídit konečně i  rozumem.A rozumné mi nepřipadá volit a poslat ke korytům již jednou či dvakrát "provařené" tzv.profesionální politiky.
Jan 5.1.2006 0:33

UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ

UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ, aneb KUPCI, INTELEKTUÁLOVÉ, MODERÁTOŘI, a jak se jim jako občané - daňoví poplatníci můžeme ÚČINNĚ bránit ...