19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Národ promluvil

Výsledky prezidentské volby ukázaly, že v našem národě stále dříme minulost a obavy. Karel Schwarzenberg, poražený kandidát, tak nedotáhl svůj boj o Hrad do vítězného konce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 28.1.2013 23:42

Karel Schwarzenberg se musel pomátnout na rozumu,

když toto téma vůbec otevíral. ON udělal z poválečného odsunu skoro hlavní téma voleb. NIKDO ho k tomu nenutil, Zeman sám by toto téma NEMOHL otevřít, ale Schwarzenberg mu je podal na zlatém podnose!

V. Prokopová 28.1.2013 18:59

Hlavní důvod byl věk pana Schwarzenberga

Myslím, že hlavní důvod, proč lidé dali hlas panu Zemanovi byl naprosto racionální. Na panu Schwarzenbergovi byli vidět, že je to prostě starý pán, který už na vrcholnou funkci nemá. Věk prostě neošidíte a v jeho případě to bylo hodně zřetelné.

J. Vlk 28.1.2013 18:29

Nechte už toho !

 Konečně máme možnost si vybrat z mnoha kandidátů, zúčastnilo se dokonce přes 50% obyvatel. Podvody zjištěny nebyly, tedy volby jsou platné.  Nevím proč je to tak složité pochopit a hlavně lidem jimž se říká osobnosti. Žádné volby nikdy neuspokojí všechny. Ale jen neuspokojené „osobnosti“ dokáží rozeštvávat společnost. Styďte se !   Můj kandidát také nevyhrál, ale nešílím !                                                                                                                                           

 

L. Richter 28.1.2013 18:10

Mladou frontu Dnes nazýval "bulvárem"

to se skutečně Zeman plete. nejde totiž o bulvár, nýbrž o nechutný štvavý plátek plný žvástů, které si někdo zaplatil ;-)

L. Severa 28.1.2013 15:03

Pane Bartoni,

zapomněl jste, že když byla řeč o Benešových dekretech tak Schwarzenberg ještě dodal, že v dnešní době by byl odsun Němců posuzován  soudem pro porušení lidských práv (přesnou citaci si již nepamatuji). Myslím, že to byl výrok velmi nešťastný.

P. Lenc 28.1.2013 14:54

Mám takový dojem,

že se vážený autore mýlíte.Jistá, nikoliv všek většinová část voličů Zemana na dekrety slyšela.To podstatné, co k jeho vítězství vedlo, byla levicová voličská základna a nemalý podíl pravicových voličů, zhnusených mediální kampaní ve prospěch KS.To se nakonec potvrdilo,když prohrál nejen v okresech,  ale i městech, ve kterých měl po 1.kole jasnou převahu.To, že se pražský "Klub krátkých kalhot" přepočítal je pouze důsledek intelektuální prázdnoty těchto lidí.Začíná se projevovat naprosté odtržení Prahy od zbytku země."!Málo inteligentního venkova").A to může být ve svých důsledcích tragické.

R. Langer 28.1.2013 14:26

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Ano, to vám jistě potvrdí každý závistivý levičák...

Hm, tyhle kecy slyším v hospodě pořád.

R. Langer 28.1.2013 14:24

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

A myslíte si, že by s vámi souhlasili ty oběti Lidové demokracie v SSSR a jinde na světě? Zkuste se zeptat jich...

R. Langer 28.1.2013 14:22

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Umíte číst? 8-o

R. Langer 28.1.2013 14:20

Re: Špatné svědomí.

Mě tedy žádné špatné svědomí netrápí... :-P

J. Moravec 28.1.2013 12:46

Re: No ano, pane autore. Jen byste neměl zapomínat,

Šišlá? Šišlá! Umí hymnu? Neumí! Pan KS o sobě hovoří jako o světoobčanovi a většině lidí se to přirozeně nelíbí, protože kořeny mají zde v České republice. Ano náš národ je možná xenofobnější než ostatní evropské národy, ale zato tu ještě nemáme problémy s arabskými a tureckými, případně pakistánskými ghety. To není rasismus, ale konstatování skutečnosti. Na prezidenta USA může také kandidovat jen člověk, který se narodil v USA, dokonce ani naturalizovaný občan nemůže. Člověk s dvojím občanstvím by se o to racionálně ani nepokusil, tak proč nechápete, že to lidem vadí i u nás.

J. Moravec 28.1.2013 12:41

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Mícháte jablka s hruškami. Ne každý úspěšný člověk je podnikatel a ne každý podnikatel je zloděj. Ale řada "taky podnikatelů" zloději je. Ta řada je u nás snad delší než těch poctivých. Mnoho úspěšných lidí je nemajetných (tedy neplavou ve zlaťácích jako Strýček Skrblík), ale tady se asi budeme rozcházet v tom co považujete za úspěch. Podle mě to není jen naditá prkenice.

R. Tichý 28.1.2013 12:38

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Nechytejte za slovíčka, jde o smysl vyjádření. Sověty udržovaný komunistický režim zničil tolik životů a nemusli jít do plynu....

J. Moravec 28.1.2013 12:38

Re: Když

A to je právě kámen úrazu. Ďábel tkví v detailu. KS řekl, že dekrety neplatí a MZ řekl, že jsou vyhaslé. To rozhodně není totéž, já to tak alespoň nechápu. Když neplatí, tak to znamená revizi statu quo, když jsou vyhaslé tak to znamená, že zastaraly, ale pořád platí.

J. Vlk 28.1.2013 12:38

Re: Národ promluvil - ?!

Díky. Škoda, že to je jenom hrách hozený na zeď.

R. Tichý 28.1.2013 12:36

Re: No ano, pane autore. Jen byste neměl zapomínat,

Souhlas.

F. Matousek 28.1.2013 11:48

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Vy tam nekde ctete zastání se Hitlera ?

Budete asi bolsevický demagog.

Š. Šafránek 28.1.2013 11:28

Špatné svědomí.

Špatné svědomí, snad ještě více než strach o chalupy v pohraničí, probudilo v Češích strašení Sudeťáky. Každý, kdo má dům "po Němcích" (i moje rodina k nim patří), zná ten nepříjemný pocit nacházet na půdě hračky po německých dětech, jejich školní sešity, jíst a pít z jejích nádobí, a přitom o nich vědět jenom to, že to byli zavrženíhodní henleinovci a nacisté. Každý soudný člověk ví, že vracení majetku už na přetřes nikdy nepřijde a přijít nemůže, ale nikdo si nepřipouští rád, že ulehnout obrazně řečeno do cizí ještě teplé postele, je trochu dejme tomu divné. A každý také vidí, jako to v Sudetech dodnes vypadá: místo prosperují země Balkán, místo Němců Romové.

A ono probuzení špatného svědomí Karlu Schwarzenbgergovi Češi neodpustili.

J. Bořický 28.1.2013 11:24

Re: Všechno má svůj vývoj...

Opravdu si myslíte,že by měl moc to prosadit,když celý národ je proti ?

K. Luboš 28.1.2013 11:22

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Takže jestli jsem Vás dobře pochopil tak ta ruská okupace byla horší než ta německá? No nevím, ale těch 300.000 zplynovaných Židů by s Vámi asi nesouhlasilo!

J. Bořický 28.1.2013 11:22

Re: Když

Oba jsme se trochu zmýlili ve slovíčkách.Bylo správně řečeno,že jsou právně vyhaslé.A to se více blíží k mému výroku.

K. Luboš 28.1.2013 11:19

Re: Všechno má svůj vývoj...

a všechno probíhá v určitých fázích:

Fáze 1: Řeknete, že dekrety jsou mrtvé.

Fáze 2: Řeknete, že dekrety jsou neplatné a zrušíte je

Fáze 3. Řeknete, že pokud jsou dekrety mrtvé a neplatné a zrušené, tak se Češi musí sudetským omluvit a jejich újmy finančně kompenzovat.

M. Hoblík 28.1.2013 11:07

Re: V této zemi vlastně probíhá neustále

Ale paní! Vy se zastáváte Hitlera? To je na psychiatra! Anebo jste už ve stavu neléčitelném?

M. Hoblík 28.1.2013 11:04

Nemohu si pomoci,

ale hlásat "volte Němce" by bylo v českých zemích vlastizradou. Nebo tomu nerozumím a Praha a Liberec už zase nejsou česká města?

P. Khail 28.1.2013 10:32

Re: V podstate to svedci jen o urovni

Spíš ho vidím na "Nečecha", dle jeho zaujatosti.

S. Ševeček 28.1.2013 10:32

Re: Národ promluvil - ?!

Ano, pane Pujmane. Podstatný význam.

S. Ševeček 28.1.2013 10:31

Re: Když

Pane Bořický, pan Schwarzenberg řekl, že Benešovy dekrety UŽ DVACET LET NEPLATÍ.

S. Ševeček 28.1.2013 10:29

Re: V podstate to svedci jen o urovni

Vy jste nadlid, vážený pane Sulci?

I. Pujman 28.1.2013 10:15

Národ promluvil - ?!

Řekl bych, že si v tom křiku a nářku potrefených hus poněkud zaniká jedna podstatná věc - sociologïcký pohled na volby. To opravdu nikoho nezaujalo, že ať už z jakýchkoli přisuzovaných důvodů (většinou uváděných podle přesvědčení a naturelu "komentátora výsledků") má venkov v zásadě jiný pohled na dění v této společnosti, než "centrum" v Praze a nejbližším okolí? A že jde o dlouhodobější trend, který jen nyní mnohem viditelněji vyplul na povrch? Kdyby do sebe zahledění tzv. "vrcholoví politici"  a "celebrity" co si říkají svědomí národa, soustředění sami na sebe v Praze, občas vyjeli třeba do vesniček kamkoli v pohraničí, nebo na Prachaticko,  na Jičínsko, Sedlčansko (ať to nemají tak daleko), prostě kdekoli, a poslechli si lidi v hospodě, a zkusili s nimi diskutovat a pochopit jejich malé každodenní starosti a přání, třeba by na tom byli lépe s chápáním reality v tomto státě. Debilní argumentace typu "vždyť se máme dobře, když já mám k obědu dvě kuřata a ty žádné, v průměru máme každý jedno..." jen obyčejné lidi, kteří musí pracovat za 10-12.tis.hrubého, protože jinak práci neseženou, totálně na..se..re. A neustálé podsouvání venkovským lidem, že jsou s prominutím blbci s mizerným IQ, neboť patent na rozum mají jen "odborníci, politici a celebrity v Praze" je podle mne daleko největší důvod, proč se společnost u nás tak polarizuje. Na venkově totiž ani zdaleka většinově blbci nejsou a myslet umí. A navěky je z Prahy těžko bude možné "ovládat". No, jen si všimněte, jak se tzv. Strana starostů" pomalu pomaloučku začíná distancovat od TOP09 a kritizovat ji. Mají totiž alespoň trochu zpětnou vazbu na regiony...

J. Bořický 28.1.2013 9:52

Když

Schwarzenberg řekl,že Benešovy dekrety jsou mrtvé,tak jsem tomu rozuměl tak,že se jimi dnes už není třeba zabývat. Tím přeci není řečeno,že jsou neplatné,jak druhá strana začala vykládat.Mně osobně by se také nelíbilo ,kdyby mělo dojít k pokusům o jejich zrušení.