5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nahradí demokracii oligarchie?

Nikdy se vám nežilo tak dobře jako za naší vlády, vyjednal jsem na summitu EU nejvíc peněz, nejlépe jsme zvládli koronakrizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 19.8.2020 21:04

Dobrý večer pane Hvížďalo, v 90. letech jsem rád četl vaše komentáře. Ale dnes už mi připadáte, že žijete v jiné galaxii.

I. Spálený 19.8.2020 18:12

Trump je jaký je. Ale je to po dlouhé době prezident, který plní volební program. Většina volebního programu Republikánů je splněna. Podobně jako svého času Lincoln hraje prosťáčka, aby odvedl pozornost. A daří se mu to.

P. Szirotný 19.8.2020 21:11

Trumpovi fandím a doufám, že další volby vyhraje. V opačném případě půjdou USA "do kytek".

V. Čermák 19.8.2020 17:23

Zdá se, že pan Hvižďala není spokojen se situací v USA, Polsku, Maďarsku a také v ČR a viní z toho bůh ví proč oligarchii. Ať raději "vyměňuje voliče", jako běžný, standardní Havloid...;-DRv

Š. Hašek 19.8.2020 17:26

Nemám námitek.

J. Černý 19.8.2020 17:03

Ona je někde demokracie, bez oligarchů

V. Kain 19.8.2020 15:46

Děsím se toho co tady po Babišovi zůstane.Zatím co jiní pláčou,tak Babišovi firmy nezvykle vzkvétají díky dotacím o které se postarají jeho ministři a také díky státním zakázkám které se do jeho podniků jenom valí.Zatím mu nedobrá situace kterou sám zavinil nepřekáží.Až půjde do tuhého,tak se velice ochotně vzdá funkce.

Š. Hašek 19.8.2020 16:19

Neřekl bych, že to půjde navléknout jen Andreji Babišovi.

Není mi dvacet. A nejsem Fiala.

Jinak jsem "realistický pesimista". To je jako když musíte jít na kopec a blíží se blesky. Zkráceno.

V. Čermák 19.8.2020 17:15

Děsím se toho, že by Nemocní Babišovým Syndromem, jako Vy, měli rozhodovat o tom, co je pro ČR dobré a co né.Rv

J. Jurax 19.8.2020 19:09

Děsím se toho, že by nemocní Babišovým syndromem, zejména v akutní formě jako kupříkladu Vy, měli rozhodovat o tom, co je pro ČR dobré a co ne. On stačí, co páše Váš idol.

P. Szirotný 19.8.2020 21:15

"Nemocný Babišovým syndromem" je podle tebe zřejmě každý, který má jiné volební preference ? Tak to je skvělá demokracie. Každý si může volit koho chce, ale kdo volí Babiše je debil. A obecně - o tom co je pro ČR dobré bude rozhodovat vláda, která vzejde z většiny ve volbách. Tak to prostě v demokracii chodí.

J. Jurax 19.8.2020 22:53

Dobrý muži, sledujte vlákno, abyste věděl, o čem je řeč. Obrat "nemocný Babišovým syndromem" jsem převzal od pana Čermáka, a v odpovědi jsem jím míněný význam obrátil; on pan Čermák se zde dlouhodobě projevuje jako vpravdě skalní Babišův fanda, takže to taky pasuje; možná jste si toho povšiml.

Nikde nepíšu, že ten, kdo volí Babiše je debil, to jste tu napsal leda Vy, i když nezastírám, že jeho vládnutím nadšen nejsem. Tak už to v demokracii chodí.

A nakonec - vězte, že v našich krajích a v češtině je mezi lidmi, co si nejsou dobře známí, obvykle vykání. Bez vyzvání zpravidla tykají je soudruzi a burani, jimž se nedostalo řádné výchovy.

P. Szirotný 19.8.2020 21:10

Určitě nic horšího než po minulých vládách, na to vem jed. A všichni politici ODS i ČSSD by po něm chtěli aby opravil a vyřešl za 4 roky všechno, co oni v minulých 30 letech zanedbali. Nebo si myslíš, že 1/3 mostů se dostala do dezolátního stavu za poslední 4 roky ?

Š. Hašek 19.8.2020 15:06

Přečteno.

Dle mého slabé a nepřesné.

D. Polanský 19.8.2020 14:09

Do politiky nikdo nejde proto, aby pomáhal lidem, ale především sobě, blízkým, kamarádům a především u mužů milence. To by autor v jeho letech měl vědět. V opozici se lehko hraje na skromného a statečného, leč zcela jiná situace nastane, jakmile se dostanete k moci. To jsou priority najednou zcela jiné.

P. Szirotný 19.8.2020 21:16

R^

K. Potoček 19.8.2020 11:12

Já jsem konzervativec, ale vždy jsem respektoval demokracii. Jenomže poslední dobou, když se tak rozhlížím, tak nám přináší LGBT plus minus a já se už dál v těch dnešních pohlavích neorientuji, pak zde máme meetoo. Mě by to mohlo být jedno, už jsem 30 let ženatý a žena si nestěžuje, ale pro mladého kluka to musí být v té západní progresivní společnosti dost peklo, páč osloví slečnu, že se mu líbí a ona ho napráší za sex. obtěžování. Topim dřevem, takže mi z komína uniká co2, což se zase nelíbí sv. Grétě a její sektě. Jsem běloch, takže prý mohu za otrokářství a měl bych cálovat, abych svou vinu napravil. Když si zaplatím Netflix, tak už tam nenajdu své oblíbení Monty Pythony, páč jsou prý politicky nekorektní.

Jo, pak jsem taky slyšel, že tento stát má v plánu letos prošustrovat půl bilionu, na což si půjčí, aby mohl v rámci demokracie uplácet své případné budoucí voliče. On to pak už někdo zaplatí.

Víte, pane Hvížďalo, já začínám mít pocit, že kdyby to vzal pod ruku nějaký autokrat, tak jestli by to nakonec nebylo pro tu naší společnost lepší.

Demokracie nyní vede USA do spárů socialistů a všichni víme, jak socík kdekoli dopadl. Ale ta Amerika je tak velká, že my se s ní v tom vykoupáme. Ale mě už se nechce, když v hospodě říkám politický vtip, rozhlížet se kolem, aby mě někdo cizí neslyšel. To už jsem zažil a Vy taky. A když se koukám na ty Von der Leyen a Jourovou a podobné exoty, Vy se divíte, že začínám přemýšlet, jestli by to pod takovým Putinem nebylo lepší? Pevná ruka a jasná pravidla? Ale k tomu mě dokopali ti demokraté. Šijte do mě a ještě víc a víc, ale pak se nedivte, až se naseru.

P. Havel 19.8.2020 13:24

Pěkně napsáno ;-) Tak se zkuste nenasrat, protože tím byste se vzdal.. Demokracie atd. není dána projednou nafurt, stojí na spolupráci lidí s dobrou vůlí, si myslím. Těch uřvaných extremistů z obou stran je menšina, budu doufat.

K. Potoček 19.8.2020 16:18

Pane Havle, mě to trošku připomíná, jak nás na škole učili ve fyzice, že čím větší silou působíte na těleso, tím větší ono klade odpor. A oni ti moderní levicoví progresivisté poslední dobou celkem zabrali. A já se Vám přiznám, že jsem na sobě zjistil, že v některých věcech začínám mít až extremistické názory.

Nikdy mi nevadili homosexuálové, s tim se člověk prostě narodí. Ale je jich 4% a mě poslední dobou přijde, že jinou sex. orientaci má snad každý druhý. Furt o tom všude melou a do toho ty Prag Pride, kde se promenádují všem na odiv. Já šukám už 30 let s jednou ženskou a chodim se snad s tím někam vytahovat?

Rasizmus, taky bezva věc. Přiznám se, že nemám rád cikány. Máme tady cca 200 metrů celkem silnou komunitu, která se nás pokouší multikulturně obohacovat. Ale zeptejte se mojí ženy, když dělali bordel kolem našeho baráku, tak jsem na ně vždycky vlítnul, takže když pak zase šli kulturně obohacovat společnost a viděli, že jsem na zahradě, tak obohacovali radši z chodníku na druhé straně ulice.

Feminismus. Chápu, že ženy chtějí mít stejná práva. Bývaly doby, kdy nesměli volit. To už je pryč. Ale nedávno jsem četl, že nějaká kráva se opřela do Čtyřlístku, na kterém jsem vyrůstal, že Fifinka jim tam dělá služku. Jak už jsem psal, já už jsem 30 let s jednou ženskou, nikdy jsem jí neublížil, ale je to ženská a já jsem chlap. A to je na tom to fajn. Nejenom, že do sebe pasujeme, ale i se prostě jinak doplňujeme. Ona vidí věci svým ženským pohledem a já zase tím svojim mužským.

A Vy píšete, abych se pokusil nenasrat. No, pokusit se mohu, ale nic neslibuji.

P. Havel 19.8.2020 16:36

Vot kakoj "Manifest normálního člověka" :-) Podepisuju.

Chci věřit, že takových normálních je v našem civilizačním okruhu většina. Proto bych byl opatrným optimistou. Jen se nenechat zblbnout a jak říkal I. Hlinka: Hlavně se z toho neposrat..

P. Havel 19.8.2020 16:36

Vot kakoj "Manifest normálního člověka" :-) Podepisuju.

Chci věřit, že takových normálních je v našem civilizačním okruhu většina. Proto bych byl opatrným optimistou. Jen se nenechat zblbnout a jak říkal I. Hlinka: Hlavně se z toho neposrat..

P. Havel 19.8.2020 16:44

Doplněk: Nenechat se zblbnout ani znechutit.

P. Havel 19.8.2020 16:44

Doplněk: Nenechat se zblbnout ani znechutit.

P. Szirotný 19.8.2020 21:21

Nejlepší příspěvek za poslední měsíce R^R^R^

P. Havel 19.8.2020 13:24

Pěkně napsáno ;-) Tak se zkuste nenasrat, protože tím byste se vzdal.. Demokracie atd. není dána projednou nafurt, stojí na spolupráci lidí s dobrou vůlí, si myslím. Těch uřvaných extremistů z obou stran je menšina, budu doufat.

J. Anděl 19.8.2020 16:22

Tuhle jsem zrovna od Pythonů cosi na Netflixu zkoušel najít a nenašel..... je to opravdu kvůli tomu, že jsou nekorektní?

Nepřekvapilo by mě to, jen se ptám, jestli to víte, že to tak je. Díky.

K. Potoček 19.8.2020 21:46

Terry Gilliam když je zatrhli kvůli tomu, že šlo o několik pouze bílých chlapů, kteří provozovali nekorektní humor, se veřejně prohlásil za černou lesbu, ale ani toto jim nepomohlo. Černou lesbu mu neuznali, takže pokud je máte rád a máte dývka, tak si je schovejte. Za pár let to bude zakázaný samizdat.

J. Anděl 19.8.2020 23:11

Jo, o černé lesbě jsem cosi zaslechl. Ale nespojil jsem si to s nějakým opatřením na Netflixu. Měl jsem pocit, že šlo jen o takové akademické "dnes už by nám to BBC nedovolila natočit".

Existuje toho víc, co mám rád. Třeba i ty Vetřelce, co na ně Fox lípnul varování, že obsahují zastaralé postoje. A spoustu dalších nekorektních věcí.

Ano. Jednu chvíli jsem si myslel, že nemá cenu budovat si offline videotéku. Že čas pokročil a už je pohodlnější mít všechno online.

Nevydrželo to dlouho a mrzí mě to, protože technologicky se mi přechod na cloud líbí.

K. Potoček 19.8.2020 23:24

Chtěl jsem Vám odpovědět, ale admin můj text posoudil jako patrně závadný, tak pardon. Smázli mi to.

J. Anděl 19.8.2020 23:32

Škoda. Leč chápu, taky se mi to tu občas stává.