6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nagygate a Šlachtagate - totální selhání státu

Politické tahanice kolem policie, jichž jsme v těchto dnech svědky, přesahují hranice prostého politického boje o nadvládu nad policií. Jistě jím jsou a občan si musí klást otázku, která ze svářejících se stran má větší strach z ovlivnění blížících se voleb policejním odhalením jejich nepravostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Nowodny 23.6.2016 11:04

Ano

nastávají dny a noce "krátkých nožů" ! KDO bude novodobým Dictatorem ? Snad ne Chaplin !

J. Novotny 23.6.2016 10:57

Re: Bože co se to Jemelíkovi stalo?

S tím koncem souhlas, Chovanec takto umetá Babišovi cestu k absolutní moci, pokud bude premiérem, jak zatím preference naznačují.

V. Kraus 23.6.2016 10:55

Re: Pan Jemelík má formálně pravdu

Mýlíte se, GIPS není součástí policie a policejní prezident Tuhý není tudíž jejím nadřízeným.

P. Maleček 23.6.2016 10:46

Bože co se to Jemelíkovi stalo?

Prý se měl Nečas s Nagyovou z vlády po intimním vnitorstranickém jednání diskrétně odsunout z vlády. Prý mají představitelé UOOZ mlčet k politické likvidaci odboru s průhledným cílem zastavit vyšetřování politiků a prohřešky svých nadřízených hlásit inspekci, známé napojením právě na politiky.

No Jemelíku to vás "nechal Rittig pořádně seřezat, Chovanec uplatil, nebo vám vojenská rozvědka něco nasypala do čaje"?

Protože to co popisujete jako selhání selhání policie,státních zástupců jsou jen důsledky totálního prožrání vrcholné politiky zlodějnou a korupcí. Vzácné souznění ČSSD, Lidovců, ODS i TOPky to jen potvrzuje. No a ANO jen hraje svou mocenskou hru, ale z likvidace UOOZ ve skrytu jásají zrovna tak.

M. Hatlák 23.6.2016 10:24

Re: Napadá mě jedna otázka.

Ne. Werichovu SRANDU.

M. Moravcová 23.6.2016 10:19

Re: Napadá mě jedna otázka.

porušování služebních postupů a zákonů v policii je demokracie? To si děláte kozy.

M. Moravcová 23.6.2016 10:18

Re: jak jste přišli na to

:-))

M. Moravcová 23.6.2016 10:17

Re: Pane Jemelíku

ano, asi tak.

J. Novotny 23.6.2016 9:56

Už nejsme v lidové demokracii pane Jemelík

1. vztah Nečase s asistentkou by prošel, ale poté, co jí dával přémie, jaké ji dával, tak by musel jít, v demokracii typu UK, či severské země.

2. dary Nečasové. V normálních zemích nesmí úředník přijmout dar nad určitou hodnotu, nebo jej musí minimálně nahlásit, jinak se vystaví vyšetřování pro korupci. U nás se bavíme, jestli to dáma zdanila, ne o tom, jakou protislužbu od asistentky premiéra dárce očekával.

3. místní příslušnost. Pokud bylo důvodné podezření, že státní zastupitelství v Praze kauzy zametá, tak je přirozené, že to vyšetřoval někdo jiný. Ištván tam hodně fabuloval, měl za svůj zásah dostat přes prsty od nadřízených (možná i dostal, nevím)

4. ČSSD chce dostat plnou informační kontrolu nad kauzami politiků, možná i mít šanci některá vyšetřování umrtvit. O tom je ta reorganizace. Myslíte, že by Ratha chytli s krabicí s milióny, kdyby mu dala strana echo? A myslíte, že by se z toho pak nevyvlékl? A to se spekuluje, že si přišel na kraji tak na 600mil.

5. jako občan tohoto státu vidím podstatně menší nebezpečí v tom, když jsou státní zástupci a policisté nezávislí, při dobře fungujících soudech by ty excesy neměly být tak časté. Ale obrovské nebezpečí vidím v tom, že zase budou politici beztrestní, natolik si jisti svou pozicí, že při tom žraní mlaskají ještě při ministrování jako Řebíček, už si to nenechávají ani na později jako Gross, či Paroubek. To z nás dělá banánovou republiku, ne to, že soud neuzná argumentaci státního zástupce v určité kauze.

J. Švarda 23.6.2016 9:51

Pan Jemelík má formálně pravdu

Musím potvrdit, že pan Jemelík má skutečně pravdu, Přislušná je GIBS, ale logické je, že ona inspekce fandí svému nadřízenému panu Tuhému, který je jmenuje a řídí. Tedy snad ten bezpečnostní výbor PČR je asi jako cesta k objektivnosti logická výhýbka, nedrží se pravidel, ale garantuje objektivnost posouzení stanovisek UOOZ.

P. Han 23.6.2016 9:39

Re: Napadá mě jedna otázka.

Je to demokracie v krizi a snahy o její definitivní demontáž.

M. Hatlák 23.6.2016 9:36

Napadá mě jedna otázka.

Už při čtení tohohle článku mě napadla jednoduchá otázka: "Není tohle vlastně demokracie?" Mohlo by se tohle všechno dít v nedemokratickém státě?

M. Vondráček 23.6.2016 9:33

Re: jak jste přišli na to

A Vy jste ten lid skutečně znalý práva ??

M. Mýval 23.6.2016 9:17

mluvíte tajemně

Ale předpokládám, že myslíte oblíbenou (pro klienty nikoli) prosincovou cestu od koryta do necek

O. Slejsarová 23.6.2016 9:12

jak jste přišli na to

že je autor odborníkem na právo? je úplně mimo a ještě má podezřelé zdroje informací. už nás i napadlo, jestli si z něj někdo neutahuje, Jemelík napíše a lid skutečně znalý práva se baví

J. Kopeček 23.6.2016 8:16

Opravdu si autor myslí,

že k odstranění Nečase vedly dary jeho matraci či pubertální milenecké rozhovory? Je s podivem, že pan Jemelík, který je takový znalec justice, nezaznamenal nic o dostavbě Temelína. Ke komu na ambasádu se chodí radit zmíněné trio Zeman, Bradáčová a Šlachta? Nečas byl zlikvidován brzy poté, co neprozřetelně sdělil, že největší šanci na dostavbu Temelína má rusko-česká společnost Atomstrojexport, protože podala nejvýhodnější nabídku. A důvod odstranění se našel a bylo to s celou parádou zakuklenců. Pak poskok Sobotka celé výběrové řízení raději zrušil.

R. Dubravský 23.6.2016 8:08

Závěr čtvrtého odstavce

Závěr čtvrtého odstavce je výtečným argumentem pro větší zapojení žen do politiky.

P. Lenc 23.6.2016 8:00

Re: Pane Jemelíku

Přesné pane Švrčku.V podstatě jste mne předběhl, ale dík za to.

Z. Švrček 23.6.2016 7:49

Pane Jemelíku

určitě tušíte. V kriminalistice se začíná vždy motivem. Každý kriminalista, detektiv, i to prosté soukromé očko v románech se nejříve zeptá, komu to, co se stalo, přineslo největší prospěch. Všichni jsme mohli vidět, koho ten divoký pád vlády a následné volby vynesly z mimopolitického prostoru do křesla místopředsedy vlády a jednoho z nejmocnějších ministrů. Tam bylorovněž dost kontaktů, peněz a vlivu, aby se něco takového dalo spískat. Ono uplácet se také nemusí jen a jen penězi. Páni důstojníci asi příliš nesouhlasili se svojí dosavadní rolí a chtěli víc, a to jim bylo nabídnuto. Všimněme si také, kdo nejvíc kvičí a brání je. Nikoliv opozice, ale koaliční partner. Role motivu a výhody je pro mně určující k teorii o spojení politiky a policie a myslím, že jednoho dne s e tato moje teorie - bohužel - potvrdí.

J. Kulheim 23.6.2016 7:09

Kde se podívám, tam je Šlachta.

Pokud by to četl někdo neznalý situace, tak by získal dojem, že když nebude tento člověk pracovat u policie ČR, tak se přestane točit zeměkoule. Podívám se na televizi a vidím zděšené obličeje pánů Babiše a jeho spolupracovníky, kteří jsou na výplatní listině PČR, pana Ištvana a jeho pomocníky, paní Bradáčovou, Pelikána.

Vypadá to na to, že jim někdo šlápl na kuří oko nebo usekl hydře hlavu a oni mají strach. Možná si vzpomněli na to, že žádný strom neroste do nebe nebo ještě na něco jiného.