30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 31.1.2008 16:22

Re: Re: Nadávat umíš, značko...

Co myslíte, že je u komouše obvyklejší?

Esmerald 31.1.2008 11:16

Pane Jemelíku...

....mít takového Šalamouna jako jste Vy za vzor myšlení, spravedlnosti a logiky, to snad bych vsadil na Ruskou ruletu. Ten Váš příměr " amatéra a MISTRA " nevím odkud vůbec mohl vzejít. Oba jsou to ekonomové, s tím rozdílem, že pan Švejnar je EKONOM, absolvent ekonomických škol od kterých se máme učit, zatímco Klaus je absolventem prach obyčejné "politické ekonomie", školy, která musela svůj studijní program zcela přeorat v prvé řadě. Z tohoto hlediska urážíte svou "Hlavu" státu, pokud jste pana Klause myslel tím amatére.

Víme od něj především to, že jak o sobě říká : " Píši spoustu knih ", ale to především buďto z období, kdy i dle Vaší definice byl "Mistr" sám amatérem a zneužívá opakovaného převydávání svých úvah k vymlouvání se ze zodpovědnosti za jím způsobené katasrofy, a nebo píše v pracovním čase "prezidentování" naprosté blbiny z oborů, v kterých je legitimní amatér dle schematu svého mládí, kdy Vrchní velitel brané moci ( hlavně té nepřátelské ) měl moc být mistrem všeho, od architektury, přes ekologii až po pěstování prasnic a kukuřice.

Ne, díky, s tímhle jste to ale přehnal, Šalamoune, ad absurdum.     

i.h. 31.1.2008 12:23

Re: Pane Jemelíku...

No, ano. Svejnar je ten, co neumi, a proto to vyucuje. Klaus je ten, co to umi, a proto to provozuje. A Svejnar je jeste k tomu docela linej - podivejte se, jak malo publikaci za sveho profesorovani vyplodil. A to je to profesorovani jeho hlavni job.

PetrK 31.1.2008 10:56

Bylo to v režii ČSSD,

ale ani ta se jim nevydařila. Zkrátka: Švejnar nepřesvědčil.

F.VÍZEK 88.100.57 31.1.2008 11:47

Režiséry vybral sám Klaus

A dobrovolně : 

PS: Jak radí v jiném textu komentátor Hvížďala:  Poslechněte si celý průběh schůze klubu ČSSD bez obrazu - a vyplave na povrch pravda mnohem lépe.  Úsměvy, mimika, grimasy a škleby jsou prima, ale OBSAH, MYŠLENKY - to je základ pro srovnání...

ŽA 31.1.2008 10:45

Klaus se nezměnil - je stále stejný, jako když vykřikoval Jen více takových Kožených...

Sebevědomý, ať plácá jakoukoli blbost s jakýmikoli důsledky...

Starý Čech 31.1.2008 10:33

Moje hodnocení

Podle mého názoru se v duelu utkala věcnost, střzlivost, jasné, stručné a srozumitelné vyjadřování západního stylu se stařeckou žvanivostí, omíláním stále stejných slov, slovíček, formulací za účelem aby ubíhal čas. Pan Švejnar si je vědom toho, že čas jsou peníze  a dokáže problém pojmenovat, kdežto pan Klaus s odpuštěním pouze žvaní. Toto je názor lidu od nás z hospody Na rohu.

Von 31.1.2008 10:56

Re: Moje hodnocení

Ano - názor lidu je to nejdůležitější! Rozhodl vynikajícím způsobem už v únoru 1948. Což to takhle zoopakovat?Rv

Starý Čech 31.1.2008 11:01

Re: Re: Moje hodnocení

Názor lidu tehdy nerozhodl, rozhodla posranost tehdejšího presidenta. A nechci abychom podobného poseru měli včele státu i teď.

Petr Horvath 31.1.2008 21:11

Re: Re: Re: Moje hodnocení

Starý Čechu i já doufám že Nobelista prohraje a tak nebudeme mít poseru v čele státu;-P

ptakopysk 31.1.2008 11:16

věcnost, střzlivost, jasné, stručné a srozumitelné vyjadřování západního stylu

:-D:-D:-D Máte na mysli třeba tenhle Švejnarův výrok?

"Umím dělat správnou diagnozu, a jak ukazují například nedávné nepokoje na finančních trzích, situace bude v budoucnosti ve světě složitější, postupující globalizace na základě konkurence vytvoří situaci, která bude složitější a země, které budou mít dobrou strategii uspějí. Věřím, že uspějeme, máme k tomu předpoklady, naše lidi jsou schopní a myslím, že nemusí mít špatnou náladu, jesliže budeme mít dobrou strategii, není důvodu, proč bychom v konkurenčním světě neuspěli. Ale nesmíme spát na vavřínech, nesmíme se dívat převážně do minulosti, na základě správné diagnozy, kterou si vytyčíme, abychom se dali dopředu tím správným směrem."

Starý Čech 31.1.2008 11:50

Re: věcnost, střzlivost, jasné, stručné a srozumitelné vyjadřování západního stylu

Proč se tedy pan Klaus tak bojí veřejné televizní diskuse, kde by oba mohli přesněji představit své záměry. V krátké hodinové show toho nelze mnoho říci. Ale i zde platí: Cytrému napověz, hloupému dolož. A pan ˇvejnar nám napověděl hodně.  

Sony 31.1.2008 12:28

Re: Re: věcnost, střzlivost, jasné, stručné a srozumitelné vyjadřování západního stylu

Nápověda pro vaši hospodu by stačila i od strážmistra Flanderky!:-D

ŽA 31.1.2008 10:27

Lepší dobrý amatér /před lety Langerová/ než dementní mistr /Matuška/

Zdendáč 31.1.2008 9:18

Radost

Mám docela opravdovou radost,když se ještě občas objeví článek právě takový...Slušnou a přesto celkem trefnou formou hodnotí poctivě rozdíl mezi zmíněnými kandidáty.Je to v té mase mediální řeky opravdová perlička.Mám opravdovou radost,že takhle nás dokáže uvažovat víc a tuhle radost si nenechám zkazit ani vzít smečkou narudlých přiblblíků,kteří se právě tenhle článek jistě vynasnaží rozcupovat svou nenávistnou rétorikou...Jen tak dál pane Jemelík a nenechte se odradit...

ŽA 31.1.2008 10:30

Slušný článek - narudlý přiblblík, rozcupovat nenávistnou rétorikou...

Chudáčku Jemelíčků, vidíte, že se článek modrým přiblblíkům moc líbí...Jen tak dále, soudruhu, a nenechte se odradit těmi blbečky, kteří Vás podporují... Václav Klaus taky podporoval Koženého, Železného, Salzmana...

Zdendáč 1.2.2008 14:33

Re: Slušný článek - narudlý přiblblík, rozcupovat nenávistnou rétorikou...

Nemusím je ani omylem,přesto jsou mi ale pánové Kožený,Železný i Salzman (jako omyly své doby) stokrát milejší než ta partička růžových prasátek,které by se o nás chtěli tak nezištně a poctivě starat...a které nominují na Hrad kohokoliv jen aby tam nebyl právě Václav Klaus...

jensina 31.1.2008 16:03

Re: Radost

Souhlas, R^R^R^Švejnar není ani levicový, ani pravicový, ani liberální, Švejnar není politik. Je ekonom a jeho počínání je ryze ekonomické. Amerika je na tom mizerně, jen rozšiřuje SVOJE portfilio a sféru vlivu, je to hráč, hraje jen o svůj  prospěch, o tuto zemi mu nejde ani náhodou,.Kdyby tomu bylo naopak, dávno by vstoupil do politiky.Švejnar je ÚČELOVÝ.

Teofil Opyc 31.1.2008 9:07

Jemelík, jemelík, voni jsou takovej chucpe...

...

Honza 31.1.2008 8:12

přesný popis

Už se budu opakovat. Skutečnou moc před listopadem neměla KSČ, ale STB jako prodloužená ruka KGB. Tak je tomu dosud, jen místo mocenského aparátu na to dohlíží ekonomický a mediální aparát. Veškerá (skoro) ekonomická moc je v rukou bývalých "kádrů" či jejich potomků (po přeslici mají i jiná jména), veksláků a jiných přisluhovačů. Po listopadu se do politiky vrhla spousta lidí z nadšení a postupně byli buď vyštípáni, znechuceni to vzdali sami, nebo vyjí s vlky. Stejný případ je i pan Švejnar - nikoliv profesor, ale po našem vysokoškolský učitel, vzešlý z "profesionální emigrace", neboť mezi emigranty byl nemalý počet spolupracovníků. Klaus jim do toho nezapadá. Kde se vzal tu se vzal, nedaří se jim ho setřást. Stokrát ho kopli do holeně a on stále hraje. Jen málo z těch, kteří na něho plivou, ví vlastně proč. Protože se to tak obecně říká. Je arogantní? Je silný a umí se za své názory bít a o ně přít. Ostatním dojdou argumenty a začnou okopávat. Je kousavý? Na blbé otázky buď odpověď neslušná, nebo kousavá když nechci být vulgární. Atd. Zamyslete se už konečně, jestli chcete pokračovat, kde jsme v 89. zkončili. S Paroubky, Rathy, Filipy a dalšími přinašeči pokroku tam směřujeme rychlým tempem. Oni nás nechtějí zatím zavírat, oni nás potřebují. Ale potřebují nás ovládat a využívat. Nenechávejte se oblbnout, myslete vlastní hlavou.

Zeměžluč 31.1.2008 10:39

Re: přesný popis

Abyste věděl proč ne Klaus: člověk který je čestný předseda a ODS a jinak nestranickým prezidentem, kterému ekologové berou svobodu, zatímco manažeři polostátních podniků, pokud dávají 100 mil. té správné škole ho nechávají klidným, člověk s ucpaným nosem, kterému nesmrdí špinavé peníze ani pět let mrtvý sponzor, příznivec dávání gólů rukou a zastánce názoru, že fotbal hraje 22 hráčů proti soudci, politik mobilizující proti levici(hlavní je mít konzistentní názory), který s levicí po volbách uzavře oposmlouvu a prosí u komunistů aby ho zvolili, pravicový liberál, který v době svých vlád pěstoval bankovní socialismus a lidi které banky připravili o peníze nabádal, aby si příště sehnali lepší informace, strůjce tunelářské privatizace, u které byla nejdůležitější rychlost ,nikoliv kvalita projektů a smluv, bojovník proti EU, který leze do zadku největšímu protivníku Evropy i s botama, chlap který lže u soudu a bojovník za identitu českého národa bojící se aby jsme se nerozpustlil v Evropě(!)- to už by se nedalo asi nic vytunelovat, ale přitom mu nevadí nadnárodní společnosti s nikým nevoleným managementem, které vytahují ze zdejších podniků zisk a někdy zde neodvádějí ani daně , skloňovač českých národních zájmů, které nikdy ani nevyjmenoval, zastánce černé ruky trhu, který je proti všem regulacím a do zpětného zrcátka se nedívá ani v autě, vysokoškolský profesor, který habilitoval v době premiérování a nikdo nesmí vidět jeho habilitační práci. Světový makroekonom o kterém ve světě nikdo neví, protože do r. 1989 dělal kariérního úředníčka v bance a potom chvilku v prognosťáku pod vedením zde uklizeného špiona KGB Koechera. Buďte klidní, oni mu ty komunisti v ODS a lidovci ty hlasy dají znovu. Nevím sice jak Klaus souvisí s Rathem a Paroubkem, ale hlavně se nenechte využívat. Pokud ovšem vidíte nějaký rozdíl mezi zlodějem v růžovém triku a jiným zlodějem s modrým ptákem. Trochu míň prvoplánové blbosti by to chtělo pane autor. 

Klaudius 31.1.2008 10:52

Re: Re: přesný popis

Poslechněte, zeměžlučí, on Vám ten Klaus asi přebral manželku nebo milenku.Takový výron nenávisti pohromadě už jsem dlouho nečetl. Trochu míň prvoplánové blbosti by to chtělo, pane "diskutére".

hafhaf 31.1.2008 11:11

Re: Re: Re: přesný popis

Poslechněte  zeměžlučí, neposlal Vás VK do p.......?

Malý Aston 31.1.2008 11:25

Re: Re: přesný popis

Vy jistě potřebujete lékařskou pomoc.Opravdu a opravdu za Váš stav nemůže pan Klaus ale Veškrna a všichni co řvali na náměstích a zvonili klíčky v roce 1989.Pro Vaše uklidnění,nebýt komoušů v roce 1948 až 1989 nebyl by Klaus ani Antiklasu a mohli jsme se mít nejméně jako rakušáci a to ještě lépe,neboť jsme to dokázali ještě za Rakouska-Uherska a vydrželo nám to až do roku 1952.Takže bojujete dobře ale pláčete na špatném hrobě.:-D

Milan 31.1.2008 17:07

Re: Re: přesný popis

Naprostý souhlas pro Zeměžluč,ale je to marný,jako křičet před hajlujícím náckem,že chci jiný režim.

fox 31.1.2008 7:22

Nadšený amatér a mistr svého řemesla

Dost dobré.

Jiří Bakkal 31.1.2008 5:54

Mistr svého řemesla?

Ošívající se, šklebící a jazyk vyplazující unavený starý muž. Léta ničím nezastavíš, vážení!

kocour 31.1.2008 2:10

Jemelík?

Ten ze Spolku Šalamoun? Tak to fakt dík, bez téhle "podpory" se VK spolehlivě obejde.

velkotraktor 31.1.2008 0:13

Mam otazku

To vas opravdu tak bavi olizovat paty mistra sveho remesla ?

jaddy 31.1.2008 0:18

Re: Mam otazku

velmi trefné a slušné