6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 26.10.2009 11:12

Re: Máte pravdu, že je to nereálné.

Zpravidla ano. ALE proti tomu může vystoupit populární politik, třeba z malé strany, nebo dokonce jednotlivec. A strany si těžko dovolí postavit do jednomandátového obvodu profáknutého matadora. Protože pak by tento vypadl a oni by o poslance přišli. Naproti tomu dnes není problém onoho matadora dát na "volitelné" místo kandidátky. A občané se nenaučili používat preferenčních hlasů, tady je ještě jistá rezerva.

Větší vlastenec 26.10.2009 11:09

Řešením je SOCIALISMUS !!!

Přátelé, soudruzi a soukmenovci ! Zarytý pravičák, vykořisťovatel a zrádný emigrant Frýbort přiznává vnitřní rozpory kapitalismu a demokracie, zoufá si nad jejich neřešitelností. Ale my pokrokoví, levicově založení lidé víme, že řešení existuje : SOCIALISMUS !

Přátelé, soudruzi a soukmenovci, jen si vzpomeňte na volební účast za socialismu : 99,5% oprávněných voličů se dostavovalo k urnám, resp. za nepohyblivými občany byly urny přineseny.  R^  Vzpomeňte si na odvolatelnost funkcionářů : jak snadno a definitivně bylo odvoláno prakticky celé porevoluční politbyro KSR(b), tedy Komunistické strany Ruska (bolševiků). Jak rychle byl odvolán soukmenovec Ernst Röhm, soudruh Slánský, soudruh Berija, soudruh Chruščov, soudruh Cienfuegos a další a další.

Prostě a jasně, přátelé, soudruzi a soukmenovci, obnovení socialismu v naší vlasti přinese vysokou volební účast, obnoví odvolatelnost funkcionářů, posílí autoritu vlády (no jen si vzpomeňte, kolik vyšlo za socialismu článků či karikatur urážejících čelní představitele Strany a vlády : ANI JEDEN !).

Zkrátka a dobře, v socialismu budou politici opět sloužit zájmům lidu a jeho Strany, budou bojovat za mír, za odstranění vykořisťování pracujících na celém světě, za posílení světové socialistické soustavy v čele s Ruskou federací V. Co víc si můžeme přát ?

Zabráníme návratu komunismu, zajistíme návrat socialismu !  >-  Volte ČSSD a KSČM !

pteryx 26.10.2009 11:07

řešení

Zařeknul jsem se, že už nebudu chodit k volbám jen proto, abych se zacpaným nosem a se skřípajícími zuby hodil do urny kandidátku plnou vykutálených darebáků. Je třeba volit strany, které samy uvnitř dodržují základní principy demokracie, jinak je výsledkem taková trapná fraška, jakou sledujeme dnes. Takže Věci Veřejné.

Wotan 26.10.2009 10:43

20 let po Sametu

Po 20 letech od Sametu jsem stratil veškeré iluse o "kormidelnících" této republiky, která by se měla nazývat, rep. ABSURDISTAN.

hanq bukowsky 26.10.2009 10:31

bohužel, volají ti, kteří tomu marazmu nadšeně asistovali a asistují

i podílem na mediální manipulaci ovčana. Tudíž opět jen plácaní bábovičky z exkrementu, milý autore.

Historik 26.10.2009 10:00

V hákový kříž doufají miliony? Pánbůh s námi a zlý pryč!

Prvním krokem by mohlo být zavedení většinového volebního systému, který by zvýšil moc voličů a snížil vliv stranických sekreteriátů.

bad 26.10.2009 9:24

http://www.odsminus.cz/?a=odkazy/stranka/1 http://www.face

to určitě nebude

Kajan 26.10.2009 9:18

Model demokracie, používaný dnes ve světě i u nás je nevhodný !!!

Je ustaven pro organizaci, ne neustále se rozšiřující spontánní řád lidské interakce, kterým lidský svět je a který je politicky spravován, prostřednictbím politických klik, tedy politických stran ! Dzp.

traktorista 26.10.2009 9:17

Re: Odvolatelnost politiků,možnost referend ...

Jakýpak profláklý Jančík - je to čerstvý kandidát na místopředsedu pražské ODS, tak pozor!

PROKOP BUBEN 26.10.2009 9:05

Re: Odvolatelnost politiků,možnost referend ...

No, možná, že Petr C.předběhl poněkud dobu, ovšem je pravdou, že přílišným tlakem se něco stěží dá řešit, každý musí dojít k přesvědčení především sám......Ctělo by to možná takových 1.000 CIBULEK - NEJMÉNĚ....

S.P.Q.B 26.10.2009 8:50

Re: Odvolatelnost politiků,možnost referend ...

mimochodem filtr tady nechce pustit jméno Petra C i b u l k y,to je docela síla

S.P.Q.B 26.10.2009 8:48

Odvolatelnost politiků,možnost referend ...

..jako součást přímé demokracie má mimo jiné ve svém programu Petr C ibulka.Jenže ten je za cvoka a ve volbách moc hlasů nedostává. A pak stačí zaplavit Prahu plakáty s fotkou téměř neznámé Andrey s nějakým heslem ,třeba Nezadlužená budoucnost  a místečko v Europarlamentu je doma.A profláklý Jančík si jako " asistent" taky přijde na své.

Informace 26.10.2009 8:48

Re: Předvolby?

Do parlamentu a do vlády do dostávají pravidelně političtí profesionálové, straničtí funkcionáři, kteří si z politiky udělali výhodnou existenční pozici a dobrovolně ji nenechají. Primárky, které by měly tuto situaci změnit,  předpokládájí širokou a velice aktivní účast obyvatelstva v politickém životě, což se zdá v nynější situaci, kdy lidé nejdou volit ani v řádných volbách, značně utopické.

Přísná kontrola finacování stran, jejich rozpočtů, může zamezit ovlivňování politiků lobbisty, jakousi záruku nezávislosti v rozhodování politiky od ekonomických nátlaků, ale sama o sobě víc rozřešit nemůže.

Není to jen český problém.

FJP 26.10.2009 8:33

Tak jim to vraťme.

Tak jsme si tu demokracii zkusili a nějak se nám to nepovedlo.Dvacet let se  odvoláváme na to, že ten marast mají na svědomí komunisté, kterých již zbylo málo a těm co zbyli je kolem 80 ti.Vraťme jim to zpátky, on je ten marast  dorazí , protože to i na ně bude moc a pak to zkusme znovu,bez nich. Ani tak ve mně moc optimizmu nezůstává.

V 26.10.2009 8:31

mudrujte si o sto sest

ale nase dny jsou spocitany a tohle skonci spatne, nejen s nami ale s celou Evropou a vubec Zapadni kulturou, a tak nema cenu se o neco snazit, urvete si co muzete a dozijte svuj zivot jak nejlip muzete a mudrujte jen tak pro intelektualni sport, verim ze to oddali starobni demenci

Martin 26.10.2009 8:27

Re:Finance jsou základ!

Ano. Souhlasím. Konečně to někdo otevřel. Jak financovat politiku? 1) Ze státního rozpočtu. To se lidem nelíbí. 2) Členské příspěvky. Nemohou být moc vysoké. Ne ve velké, "masové" straně. Na permanentní volební kampaně to rozhodně nestačí. S bídou na denní prvoz. 3) Zisky z podnikání. Jenže podnikající strana se rychle dostane do konfliktu zájmů. Nanejvýš tak pronájem nemovytostí. Každá strana nemá svůj "Lidový dům". 4) Sponzoři. Další problém. Hned se objeví otázka, co za to chtěli.

Tím možnosti v podstatě končí. Zapoměl jsem na něco? Ještě dlouho tady nebude dostatek dobře zajištěných lidí, kteří by si mohli dovolit provozovat politiku za své, jen jako seberealizaci. Když už u nás dává bohatý člověk peníze do politiky, tak spíše jako investici. Tak se rodí politika jako podnikání jinými prostředky.

Jaká je většinová nálada? Chceme být občany a mít vliv na věci veřejné. Ale nejlépe zadarmo a bez práce. Nadávat je pohodlnější a zbavuje to odpovědnosti. Žádná republika nemůže být lepší, než její občané. Na tom nic nezmění ani "občanská společnost".

Bobeš 26.10.2009 8:21

naplňte strany

Strany mají obecně málo členů. Možná by stačilo, kdyby se v republice našlo 50.000 těch moudrých a šikovných a tak, jak o nich pan Frýbort píše (to jsou asi 2 z každé obce) a vstoupili by do stávajících stran, jedno do kterých. Tím by snadno přečíslili stávající členstvo, byli by zvoleni místo stávajících šibalů a vše by najednou bylo skvělé. Já sám jsem zatím nikam nevstoupil. Myslím, že ještě nejsem dost moudrý. A rozhodně jsem na to líný. Tak zatím taky jen mudruju.

hh 26.10.2009 8:18

Re: Je možné diskutovat o tom, zda

Diskutovat jistě možné je, ale s tebou ne lemple ;-)

honzak 26.10.2009 8:14

Re: Je možné diskutovat o tom, zda

tak dneska to bude časná ranní politogolie. Letní čas se projevil a mudřec vstal o hodinu dřív...

Jak na Sahaře? Sluneční elektrárna se staví? Podmořský kabel 800 kV DC také? Kdy budou soudruzi hotovi?

M. Zima 26.10.2009 8:11

Je možné diskutovat o tom, zda

je Frýbort utopický socialista (tedy přecijenom ten soudruh), ale zcela jisté je, že je to hlupák, který nepochopil nejenom ústavnost, ale ani funkci vlády. Tím se neliší od osvědčených Neffových expertů, kteří se tu zesměšňují idiotskými tezemi, ve stylu obou dnešních Vlků a spol..

PROKOP BUBEN 26.10.2009 8:06

JAK VIDNO

S autorem lze v mnohém souhlasit, ovšem naši postbolševičtí mocní jsou usazeni pevně skoro bolševicky a není divu, pocházejí-li z podobného či dokonce stejného kadlubu......K pravdě se může blížit ten, nebo onen jedinec, pokoušející se zvrátit nastolený neutěšený stav......Problémem je to, že tito jedinci nejsou schopni se spojit v potřebném kompromisu a čelit postbolševickému marasmu společně.....

No, bude 26.10.2009 7:58

Re: Máte pravdu, že je to nereálné.

to "zasouložilý" straník, ale bude na něj aspoň víc vidět...

Kolo děj 26.10.2009 7:51

Re: Předvolby?

Kolombo souhasím, ale obávám se že v tuto dobu je to krásná utopie. Problém je ve finacování stran,   Peníze, krteré tečou politickým stranám ze státního rozpočtu a podivných sponzorů, které pak mají strany jako RUKOJMÍ, ( hrozbou provalení a skandál je černá můra stran, během celého volebního období) to je živná půda pro klientelismus, mafiánství, tam se veřejný zájem nevejde.  Dokud strany NEBUDOU MÍT POVINNOST VYUČTOVÁNÍ všech položek a předložení účtu nám očanům, nebude řešení a ten bajzel nic nevyřeší, než hodně rozhněvaný občan, kterému dojde trpělivost. Ten černý v zadu čeká na svou příležitost! Demokracie je nevíce zranitelný systém, který uzavírá kruh, po něm nastupuje totalita.

akela 26.10.2009 7:45

musí přijít zas revoluce

ale proboha pozor na sametové humanisti nebo to zas sk....

Kolo děj 26.10.2009 7:36

Re: Další koncert nevědomosti a tahů bez pokračování

Jádro pudla je ve financování politických stran. Strany se předháněji v příslibech pro sponzory, Strany jsou financovány, ze státního rozpočtu,  z mých daní se platí kampaň ČSSD, KSČM...brr. Už jsme se někdy dověděli, kolik stát rozdává politickým stranám?, možná, že by to mnoho občanů rádo vědělo.  Strany se stávají rukojími svých sponzorů.  Úplný účet, kolik a kdo finacoval kampaň, občán by měl mít právo vědět, kdo a kolik strany sponzoroval, aby se mohl podílet na kontrole, kdo komu co dohodil. Při veřejné kontrole, by se i ti sponzoři vytratili, kdo by to bez příslibu zadara dělal.  Jenže ryby si rybník nevypustí... 

Hobo 26.10.2009 7:36

Re: Pane nebo soudruhu,

Nazvat L. Frýborta soudruhem je skvělá ukázka ignorance. Hned víme, co si myslet o Ludvíkovi Pachtulíkovi.

Kolo děj 26.10.2009 7:22

Re: pěkně napsáno...

Politici potřebuji bohaté kamarády, kteří jim finacuji kampaně, samozřejmě, že to není zadarmo, ti kostlivci ve skříních jsou pak rukojímí politických stran. Klientelismus, je hybatelem politiky. Nikdo pro veřejný zájem nehrábne prstem Dokud se budou kampaně platit z našich daní, dokud nebude průhlednost sponzorů, a vyúčtování kampaně, abychom My voliči mohli dělat účet, kdo za co a komu drží laťku tak ten bajzel neskončí!  Dokud budou protěžovány velké skorumpovamé strany, a znevýhodňované nové, malé, které nemaji peníze, všechno bude stéjné! Konečně by byli odhaleni ti tajuplní sponzoři,  no asi by jich hodně ubylo, protože zadarmo bez přislibu, nikdo dobroděje dělat nebude! No a kdo o tom rozhodne, ? A jsme u toho. Samozřejmě, že ty strany , pro které je to životodárný kyslík, si rybník nevypustí, No zdá se, že není řešení, než že nespokojený občan už na volby čekat nebude. Na náměstích se řeší krajní siruace, nevím jestli doba už nenazrála,..... 

Martin 26.10.2009 7:15

Re: Máte pravdu, že je to nereálné.

Ano, jsem také pro většinový systém. Jeden obvod, jeden zvolený poslanec. Jako ve VB. Samozřejmě to ovlivní podobu primárek. Protože je v obvodu jen jedno volitelné místo. Na kandidáta má být vidět. I v tomto případě počítejte s tím, že to bude "zasloužilý  a osvědčený straník".

V 26.10.2009 7:08

Re: Předvolby?

'suverenita jednotlivce' to prece uz bylo davno vynalezeno, je to kapitalismus v nemz se stat stara jen o vojsko, soudy a policii a vse ostatni zustava jak si a co si obcane udelaji. Vlada, tedy politici a statni urednici nemaji co rozkradat a za co brat uplatky, protoze stat neprovozuje hospodarstvi ani povoleni na vsechno, co se hybe.

Kolo děj 26.10.2009 7:03

Re: O co jde?

Ani se nedivám, že tomu je tak, jak píše ve svém příspěvku Dalimil. Vždyď on ani neví, jako mnoho jiných, jak se jmenuje stát ve kterém žije!? Takové právní vědomí, by žádný Němec , Francouz, Američan nikdy nestrávil, nikdy by to jeho hrdost nepřipustila. Je to NEVÁŽnost k  republice, od toho vše začíná a končí. Dalimile, řešte si to tam u Vás v Čechách, ale my Moraváci co žijeme v Česku, nebo ČR, s Vámi tu Vaši  OBČANSKOU BÍDU žít nechceme!