6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na úsvitu českého lepenismu?

Většina členů poslaneckého klubu hnutí Úsvit oznámila založení nové politické strany s cílem integrace údajných euro-realistických stran a hnutí, hlásících se k ochraně národních zájmů a hodnot v České republice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 15.2.2015 14:42

POLITIKA: Na úsvitu českého lepenismu

Bratři s Úsvitu pochopili, že jim v tomto spolku pšenka nepokvete. Mistrovský tah Okamury, vytvořit vlastní spolek s 9 členy pod svým jednoznačným velením, dobrým ma, rketingem a tím i slušným výsledkem (120 milionů po volbách na jednoho člověka!!!) se podařil. Finance zůstanou "šéfovi", a bratři mohou odejít. Pochopitelně na cestu nic nedostanou a p. Okamura hravě přijme oněch 9 členů nových, kteří budou nějaký čas poslušní až do dalšího vystřídání. A pokud volební bůh dá, zase oblbne nějaké voliče atd. atd. A bratři s Úsvitu. Zapamatujme si jejich jména. Kde se asi pře příštími volbami vynoří. Můj tip je ODS, v horším případě bolševici. .

P. Čech 15.2.2015 16:49

Re: POLITIKA: Na úsvitu českého lepenismu

Také ne. Oni ti hlupáci, chtějí založit novou politickou stranu. Jakoby těch našich cca 150 politických stran nestačilo. Budou se asi divit, až dopadnou jako LIDEM či LEV. Oněch 120 milionů nepatří panu Okamurovi, ale hnutí Úsvit. Tudíž pan Okamura s nimi nemůže disponovat jinak než ve prospěch tohoto hnutí.

V. Plocek 15.2.2015 20:36

Re: POLITIKA: Na úsvitu českého lepenismu

Pane Čechu. V předchozím příspěvku jsem Vám poděkoval za vysvětlení,. které pro mě znělo logicky.  Ale tato Vaše  odpověď mě uvádí do rozpaků a nevím co si o ní mám myslet.  To co píšete by platilo v normální straně-hnutí s mnoha členy.  Ale ve spolku, kde z 10 lidí 8-9 odchází, takže zůstane "tvůrce" sám nebo s jedním člověkem, "který mu je oddán" , jak se někde tvrdí, fakticky může p. Okamura, pokud bude "šikovný" , a to věřte že setsakramentsky je, dělat co chce. A to přece nemůžete popřít. Nebo můžete,  a uvidíme co čas ukáže.

T. B 15.2.2015 4:36

pane Mlejnku

ano když někdo vybočuje z mainestreamu je potřeba mu dát nálepku.upřímně vaše nálepkování není trapné je jenom hloupé

B. Rybák 14.2.2015 14:19

Emancipace?

Velmi problematická přímá demokracie pana T. Okamury je v EU naprosto nerealizovatelná. V zemi, která musí přijímat drtivou většinu zákonů ze zahraničí přece nemůže lid rozhodovat referendy!

Žádné řešení našich politických problémů nemohou přinést politické "strany" bez masové členské základny, protože jenom odpovědnost vedení strany členské základně je zárukou maximálního plnění jejího programu, tedy i zárukou toho, že tato "strana" nebude dělat politické "kotrmelce", jaké jsme viděli např. u DEU, VV, Úsvitu...(dokonalosti dosáhlo Babišovo "ANO", které vlastně skutečný politický program nemá)!

Úplně jinou stránku tohoto problému představuje neuvěřitelná skutečnost, že naše ústava umožňuje aby poslanci zvolení za určitou stranu (její cíle, její ideje) se mohou na své voliče naprosto vykašlat a hájit třeba ideje úplně opačné (to, že to ústava výslovně nezakazuje neznamená, že to ne jednání sprosté)! V tomto směru se musím postavit jasně za pana Okamuru, který své základní cíle jasně definoval a mnozí voliči "Úsvit" k vůli nim volili!!!

To, jestli "pučisté" budou vůči imigraci (muslimů) tvrdší nebo měkčí než byl Okamura se teprve uvidí.

"Národní fronta" paní Le Penové je už dávno součástí demokratické politiky (levičáci jí pochopitelně stále dávají urážlivé přívlastky)! Díky nenapravitelnému dogmatismu stoupenců "zelené" politicko-korektní teokracie budo strany tohoto typu vyrůstat v celé EU (jako houby po dešti)!

P. Čech 14.2.2015 17:44

Re: Emancipace?

Z Vašeho příspěvku, pane Rybáku, souhlasím pouze s první větou. Opravdu totiž přímá demokracie pana Okamury (nemusí se nutně jednat o demokracii přímou, může být i zastupitelská švýcarského typu) je opravdu nerealizovatelná v EU. EU je totiž socialistickým nadnárodním molochem, v němž občan nemá téměř žádná práva, kde se většinová vůle občanů nejen nezjišťuje, ale ani nerealizuje.  EU spěje totiž k "ideálu", kde občan má jediné právo. Jednou za volební období odsouhlasit ve směšném a nesvobodném divadélku, nazývaném drze "svobodné volby" politickým stranám jejich kandidáty do řídících orgánů. EU totiž není demokratikou společností, ale diktaturou socialistického typu.. V takovéto společnosti opravdu demokratické zásady fungovat nemohou. Nemohou nikoliv proto, že by opravdu nemohly, ale proto, že jim to není dovoleno.

P. Čech 14.2.2015 10:35

Rakordně nízký počet členů???

Pokud je mi známo, tak občanské hnutí nemá členy, ale příznivce. Tím se také zásadně liší od politických stran. Každý člověk, který se zásadami občanského hnutí souhlasí toto hnutí nejen volí, ale i všemožně podporuje.  Za to mu není hnutím nic diktováno, nemusí se podřizovat žádnému diktátu jako je tomu u členů politických stran. To je podle mne také jeden z hlavních důvodů, proč lidé houfně odcházejí od politických stran a stávají se příznivci občanských hnutí. Podplacená média toto neuznávají a snaží se co nejvíce občanská hnutí zdiskreditovat. Všdemožným způsobem dehonestují představitele občanských hnutí a dělají z nich čerty a ďábly, škodící "zavedené parlamentní demokracii" v České republice. Podíváme-li se do dějin, můžeme vidět, že toto není nic nového. V celých lidských dějinách můžeme vidět, jak zastánci starých pořádků vždy bránili pořádkům novým již při jejich vzniku. Stejně je tomu i u nás dnes. Největšími Belzebuby jsou pánové Okamura a Babiš. Toto padá na úrodnou půdu zejména u líných a závistivých ovčanů, jimž stačí k jejich nenávisti a odporu sdělit pomocí médií, že představitelé občanských hnutí jsou bohatí a nezávislí na "pomoci" státu", již nepotřebují. Tito ovčané potom volí staré politické strany a ve své lenosti přemýšlet jsou zastánci vždy starých a stále více překonaných pořádků. Není jim to však nic platné. Nové věci se prosazují samy od sebe a to přes bubnovou palbu prodejných novinářů a všech politiků všech politických stran.

M. Prokop 14.2.2015 16:00

Re: Rakordně nízký počet členů???

Klidně si volte hnutí, jen se pak nedivte následkům.

Babiš i Okamurajsou ukázkoví vyžírkové.

P. Čech 14.2.2015 17:35

Re: Rakordně nízký počet členů???

Význam pojmu "vyžírka" vidím v tom, pane Prokope, že se jedná o člověka nesamostatného, parazitujícího na ostatní společnosti. Člověka vesměs vyznávajícího socialistický systém, kdy nemusí sám nic dělat, stát se o něj přece postará. Musí se postarat. Na straně druhé existuje možná většina občanů, kteří se dovedou a chtějí postarat sami o sebe a "pomoc" státu nepotřebují a nevyžadují. Takoví jsou např. pánové Okamura a Babiš, ale i velmi mnoho dalších, možná většina.

J. Anděl 14.2.2015 22:02

Re: Rakordně nízký počet členů???

Aha, takže stačí, když třeba pan Sobotka rozpustí stranu a s pěti kamarády založí hnutí a všichni, co ho budou volit, pak budou příznivci toho hnutí a když totéž udělají komunisté a další, tak bude všechno v pořádku :-)

P. Čech 15.2.2015 9:34

Re: Rakordně nízký počet členů???

Tak za prvé, pan Sobotka žádnou stranu rozpustit nemůže, tak jednoduché to není. Může z ní ale vystoupit a hnutí založit. Získá-li dost příznivců, kteří toto hnutí budou volit (nikoliv pana Sobotku - u nás se nevolí osoby, ale strany a hnutí) a dostane se do poslanecké sněmovny, bude to v pořádku. Nikoliv však demokratické. Demokratické by to bylo jen v tom případě, pokud by pan Sobotka byl volen ve většinovém, dvoukolovém volebním systému a získal tak nejméně 50%+1 hlas volících voličů. Politické strany a hnutí nemají již v dnešní době vůbec být někam voleny, tedy, pokud se má jednat o zastupitelskou, parlamentní demokracii.  Systém, v němž jsou voleny politické strany a hnutí (v systému voleb podle zásad poměrného zastoupení) tyto nikdy nedosáhnou většiny, nutné v demokracii (jakékoliv). Jde tedy o diktaturu menšiny nad obrovskou většinou ostatních, diktaturu stran a hnutí.

V. Plocek 15.2.2015 14:51

Re: Rakordně nízký počet členů???

Co je to strana a co občanské hnutí?  Co je například Ústit? Je to vůbec strana?  Tyto a další medii podstrkované otázky je nutné odložit a ptát se , co spolek nabízí, vyhovuje nabízené mojím požadavkům,  jak slibované spolek  plní. A dle výsledku dotyčnou organizaci hodnotit. Jak jednoduché že.

P. Čech 15.2.2015 16:44

Re: Rakordně nízký počet členů???

Co je to podle mého názoru politická strana jsem vysvětlil výše. Úsvit není politická strana, ale občanské hnutí. Rozdíl mezi stranou a hnutím jsem vysvětlil rovněž výše. Média nám podstrkují vše možné, toto však nikoliv. Naopak se vyjadřují o občanských hnutích (ANO, Úsvit) jako o politických stranách. Proč? Protože rozdíl mezi  nimi nechápou a chápat nechtějí. Je totiž jednodušší strčit všechny spolky do jednoho pytle, jinak by bylo nutno poněkud přemýšlet. A na to novináři nemají, stejně jako ovčané. A nebo ten rozdíl znají a záměrně dávají mezi ně lživé rovnítko. Proč? Proto, že chtějí zachránit moc politických stran nad občany země. Občanská hnutí jim do toho vstoupila proto, že ústava se o nich na patřičných místech zmiňuje. "Bývalí" komunisté, kteří sepsali a následně schválili ústavu si asi nevšimli, že podle současného znění této mohou občanská hnutí nahradit politické strany. Občané si toho naštěstí všimli.

V. Plocek 15.2.2015 20:28

Re: Rakordně nízký počet členů???

Díky za vysvětlení.

P. Jášek 14.2.2015 10:12

Omyl,

nacisté se s musulmany vždy kamarádili!

Takže dělat z každého nácka nic nevyřeší! Můžeme se podívat na západ od nás, kam to bojovníci proti fašismu, nacismu, extrémismu, islamofobům nebo homofobům dotáhli!

Snad to ani nejde napsat, totiž do ......

B. Hamáček 14.2.2015 10:30

Re: Omyl,

Viz muslimská SS-divize Handžár z Bosny.

14.2.2015 14:18

Re: Omyl,

a viz skoro půlmilionový muslimský kontingent bojující za svobodnou Francii, rekrutovaný ze severní afriky

K. Janyška 14.2.2015 10:31

Re: Omyl,

Nacismus, fašismus, komunismus, sociáldemokratismus, náboženský fanatismus a tak jsou dcery jediné matky. Představy, že si můžeme lidský svět organizovat podle předem daného plánu, tedy socialismu. To je bída lidského rozumu. Lidský svět je však nezorganizovatelným spontánním řádem lidské interakce. To je průser. To je srážka mezi rozumem a jeho generátorem. To je katastrofa z nevzdělání... Dzp.

P. Čech 14.2.2015 17:50

Re: Omyl,

S Vašimi prvními třemi větami se dá i souhlasit. Dále však se jedná o zcela nesmyslný blábol, vyvěrající ze stejně nesmyslného a naprosto nekriticky papouškovaného hayekismu.

Š. Hašek 14.2.2015 9:58

Nic nebude.

Okamura skončí.

V české kotlině úplně stačí "dva odstíny šedi", a sice ČSSD a ANO, rozuměj jedna věčně slibující a rozhazující skoro komunistická strana a jedna totéž dělající (též levice až za hrob) - ale s vážnou tváří poukazující, že se musí hlavně "dobře hospodařit". A "dělat pořádek".

To teď vydrží déle. Ti dva se potřebují. A volič za třicet to chce.

B. Rybák 14.2.2015 13:02

Re: Nic nebude.

Přesně tak!

P. Čech 14.2.2015 18:03

Re: Nic nebude.

Asi jste nic nepochopil, pane Hašku. S tím ČSSD máte samozřejmě pravdu. Je to totiž strana plná opovrženíhodných zločinců (citace ze zákona č. 198/1993 sb.). Téměř všechny naše ostatní politické strany jsou na tom obdobně. Bohužel jsou na tom obdobně i občanská hnutí. Tam je však význam "bývalých" komunistů - opovrženíhodných zločinců silně potlačen. V ČSSD jsou tito zločinci účastni ve vedoucích orgánech strany a nejen strany, následně i státu.

R. Szewczyk 14.2.2015 9:33

ha ha ha

Usvit je řádně demokraticky zvolená partaj v řádných demokratických volbách ,kdo spochybňuje tuto premisu,je fašista nacista a bolševik,páč tito se s demokratickými principy nesrali,

B. Hamáček 14.2.2015 10:29

Re: ha ha ha

Tak to jste vážený pane na hrubém omylu, Hitler byl demokraticky zvolen v celkem demokratických volbách.

P. Čech 14.2.2015 18:14

Re: ha ha ha

Ono jde totiž o to, definovat slovní spojení " být zvolen". Tam, kde jsou voleny politické strany se nedá vůbec hovořit o tom, že nějaká osoba byla zvolena.  Hitler tedy nebyl zvolen, byla zvolena jeho politická strana (nejsem si jistý, ale tuším, že to byla NSDAP). Druhá věc je, že Hitler tuto stranu ovládal, stejně jako dnes u nás ovládá ČSSD pan Sobotka, podporovaný "bývalými" komunisty, stejně jako TOP 09 je ovládána panem Kalouskem. Bohužel je i ANO ovládáno panem Babišem, ikdyž si myslím, že v tomto případě to je z nezištných důvodů. Pan Babiš se totiž dokáže (a prokázal to) uživit smysluplnou prací na rozdíl od pana Kalouska, který se umí živit jen hloupým žvaněním a sprostým dehonestováním jemu odporujícím politiků, jakož i přímým lhaním, které jsou schopni "žrát" jen ovčané TOP 09.

J. Malá 18.2.2015 0:43

Re: ha ha ha

A co tak o 6 miliard větší zisk  Babišův v r.14 než v r. minulém?Že by proto, že podnik řídí někdo jiný lépe než on- ministr financí?

K. Janyška 14.2.2015 9:18

Odpor vůči EU

má různé podoby. Až přijde ta pravá... Dzp.

S. Vaněček Šauerová 14.2.2015 0:36

To by mohl být doc. Konvička, co myslíte, pane doktore ?

Ne že by takové hnutí mohl vytrhnout, na to příliš vaří z vody, v níž navíc míchá ingredience jak pejsek s kočičkou do narozeninového dortu. Možná by to mohlo být nějakou dobu důvěryhodné pro potřebných 5%. Na plnou Letnou bych to ale netipovala, hysterie opadá už dnes (a navíc už má v zádech policii, jak vyplývá ze Souhrnné situační zprávy MV ČR k extremismu za IV.Q.2014 z 20.1.2015).

F. Matousek 14.2.2015 8:42

Re: To by mohl být doc. Konvička, co myslíte, pane doktore ?

Kdo nechce, nevidí.

Povazovat konvickovo hnutí za  pomatence co pecou pejskokocickovej dort, je chyba. Príklady ze sousedních zemí ukazují, ze nasazovat lidem  "rúzové bryle " a " hezky mluvit " problémy neresí, naopak je jeste více vyhrocují.   Problém islamismu existuje, kdo nechce, ten ho nevidí a média hovorí pouze o islamismu " údajném ". Zrejme se domnívají, ze jsou lidi úplne blbí a slepí?

A je jen otázka casu, kdy se k islamismu oficiální media a politici zacnou stavet celem. Uz vcera by bylo pozde. Licomernost politikú totiz práve extrémním náladám a stranám nezodpovedne nahrává.

J. Schwarz 14.2.2015 9:56

Re: To by mohl být doc. Konvička, co myslíte, pane doktore ?

Po takových to hláškách se pomalu přestávám divit některým odpůrcům evropského establishmentu že se začínají upínat k Rusku a jeho šéfovi Vladimíru Putinovi. Protože  v západních "vyspělých demokraciích" kdokoli se pokusí kritizovat politiku současných neomarxistických politicko-korektních struktur má hled "v zádech Policii" - narozdíl od Antify, mladých leninovců a podobných uskupení, která pobírají spíš státní dotace a policii úkolují kam má jít a na koho si "posvítit".