2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Na úprku před uprchlíky

Když předseda Evropského parlamentu Martin Schulz kritizoval některé země za egoistický a nesolidární přístup k řešení problémů s uprchlíky, jeho slova u nás nedopadala jen na pravicové nacionalisty nebo rychlokvašená populistická hnutí, ale i na sociální demokraty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 19.5.2015 20:30

Když se podívám do diskuze,

jsem velmi rád, že jsem našel téměř jednohlasnou odmítavou reakci. Lidí, smýšlejícíh jako pan Jelínek, je naštěstí drtivá menšina. teď ještě aby to pochopili v Bruseli.

P. Mach 19.5.2015 19:04

Jelínek opět žvaní hovadiny.

Dva Italové mají být reprezentovat názor Itálie na příliv nelegálních migrantů (90% z nich zcela určitě nejsou uprchlíci). Ten levičák asi zapomněl na to, že to není tak dávno co v Itálii kolem uprchlických táborů probíhaly nepokoje a Italové si dost hořce na imigranty stěžovali.

P. Papež 19.5.2015 17:59

Jelínek

Jelínek stále stejný. Asi nepochopil, že i vláda je zvolená voliči (voliči zvolí stranu, která sestaví vládu). Tím pádem je i svým voličům a programům své strany odpovědná (což u nás nebývá zvykem). Navíc se objevují zprávy o pronikání militantních islamistů s uprchlíky. Také je zajímavé, že převezení jednoho uprchlíka stojí údajně 5000 dolarů. Kde je vezmou chudí lidé,kteří mají příjem maximálně 50 dolarů měsíčně? Údajně je financuje Islámský stát jako pátou kolonu. Bohužel to "politolog " nechápe a nezajímá ho to. Podle něj je důležité lézt EU do zadku, ať to má pro nás jakékoliv následky.

V. Kolman 19.5.2015 17:29

ALE JÓ.

Přijmout pár uprchlíků - doktorů, či vědců, nebo jiných žádaných odborníků, kteří by se na našem pracovním trhu uplatnili a byli pro tuto republiku přínosem (jako většina Vietnamců a Číňanů) - proč ne. Jinak ale už máme dost vlastních "netáhel", na které doplácíme a kteří znepříjemňují život majoritní společnosti. 

       Pokud autor článku místo planých plků přijme a na svoje náklady bude živit pár uprchlíků aspoň takové 2 - 3 roky, ať napíše další článek z vlastní zkušenosti. Do té doby udělá nejlépe, když se bude řídit svými radami sám.

J. Pražák 19.5.2015 16:40

Pane Jelínku, vy asi nemáte vlastní potomky.

Jinak byste musel myslet na prostředí, v němž budou žít. Ubohý článek, plný demagogie, neuvažuje s hustým zalidněním Evropy (5x více než USA), omezeností zdrojů, plundrováním životního prostředí, nekompatibilností islámu s evropskými hodnotami. Přečtěte si korán a pak napište opravu.

P. Vaňura 19.5.2015 16:36

Uvědomte si, že příliv primitivů z Afriky je

reálně to VŮBEC NEJHORŠÍ, co nás může v současném světě potkat! Netoužím po tom, aby tady vzrostla zločinnost tak, jako ve Švédsku. Navíc, dokonce i těch pár imigrantů, co tady máme PŮSOBÍ PROBLÉMY, viz. kauza šátky!

J. Vlček 19.5.2015 16:20

Pane Jelinku, co kdybyste si nanečisto vyzkoušel

přijímání uprchlíků na našich nepřizpůsobivých spoluobčanech a vzal si nejake do podnájmu a nějaký čas je živil ze svého? Ze státního to by se to rozdávalo, co?

M. Koutný 19.5.2015 15:47

Milý autore,

kolik "uprchlíků" si ráčíte nastěhovat k sobě domů, živit je a šatit? Jestli žádného, raději mlčte.

J. Růžička 19.5.2015 12:33

Zásadní nesouhlas s autorem

Evropa není jediným světadílem. Když rozdělení a podělení, tedy celý svět, nikoliv jen Evropa. Blízkost ani vzdálenost není něco, co by mělo rozhodovat. Do té doby vracet všechny, hlídkovat nepřetržitě vrtulníky, uvazovat jejich skořepiny k vlečným lodím a pryč. Možná pan Jelínek si vroucně přeje mít jich pár doma. Budiž. Ale ať mluví jen a pouze za sebe, já jeho názor rozhodně nesdílím.

K. Luboš 19.5.2015 11:57

Souhlasím s p. autorem

Stačí se přestat vymlouvat a bez jakéhokoliv zdůvodňování prohlásit, že CZ žádné uprchlíky nepřijímá.

R. Gramblička 19.5.2015 11:28

když slyším

ty pindy o egoismu a absencii solidarity od všech těch socanů, jako by to vypadlo z Atlasovy vzpoury od A. Randové, kterou mám zrovna rozečtenou. Čtivá kniha, mohu doporučit.

J. Schwarz 19.5.2015 10:17

Aspoň bude důvod

z Unie vystoupit - "čerpání" pro zloděje nebo na nesmysly určitě nestojí za buzeraci a poručníkování ze strany těch "vyspělejších".

A. Alda 19.5.2015 9:14

Postačujícím argumentem

je národní vlastnictví našeho území. Nekompatibilní cizince, kteří nezapadnou, zde nechceme. Samotné vstřebání Vietů bude trvat několik generací. Nechcem, aby se náš státní "politický lid" skládal z mnoha národností silného zastoupení. S tím jsou jenom problémy. A ohrožuje to národní existenci, jak se dobře pamatují naši rodiče a prarodiče. Není to tak dávno, co jsme sklouzli z lopaty německému hrobníkovi, takže bychom si tu neměli postovat hrobaře další.

Můžeme jim pomáhat, ale ne na našem dědičném území.

I. Mertl 19.5.2015 9:24

Re: Postačujícím argumentem

Ale voni jedou, Alda! "Státní politický člověk" A.Alda zdědil posvátné české území! A nikomu ho nepůjčí, neb nechce, aby se jeho politický lid skládal z mnoha národnostní silného zastoupení (ani sám Eduard Beneš by to neřekl lépe)! Od M.A.S.H.e jste pěkně zhnědnul, pane.

P. Vaňura 19.5.2015 16:40

No, pokud se s někým nechci DĚLIT O MAJETEK, je

to podle Vás špatně? VŠECHNY republiky byly v dávnější minulosti MAJETKEM svých občanů a nikdo jiný neměl nárok? A nevidím důvod, proč by ten nárok měl mít!

I. Mertl 19.5.2015 18:47

Re: No, pokud se s někým nechci DĚLIT O MAJETEK, je

Asi se mi to nepovede, ale: Republika je forma státu, stát je instituce, která má za primární úkol pečovat o bezpečí svých občanů. Není to tedy žádný majetek. Majetek je to, co lze koupit či prodat, např. půda, domácí zvířata, kafemlejnek, autorská práva román. Zkuste, mladý muži, prodat kus republiky, třeba presidenta. Klidně třeba Vaší tchýni, ne nějakému syrskému běženci. Pan AAlda blekotá, Vy pak rovněž. Učte se.

P. Vaňura 19.5.2015 20:05

Republika je dnes skoro nezcizitelným majetkem, dokonce

naprosto nedobytným pro případné věřitele. Z minulosti je ovšem znám prodej Aljašky, předtím prodej Luisiany a ještě dříve prodej současného Lichtenštejska v současné době v něm panujícímu rodu (původem z Českého království za peníze, pocházející z velké části z pobělohorských konfiskací).

Kus státu se opravdu dnes prakticky nekoupí, dá se získat jedině válkou.

R. Gramblička 19.5.2015 11:30

Re: Postačujícím argumentem

"z lopaty německému hrobníkovi,"   ... do sovětského hrobu :-P

A. Alda 19.5.2015 14:06

sovětský hrob?

V ničem takovém jsme neskončili a ani to nebylo plánováno. Za sovětského vrchního dozoru se náš národ početně rozrostl a zmohutněl. Za Německého panství bychom 41 roků jako národ rozhodně nepřežili.

P. Vaňura 19.5.2015 16:47

Jako národ bychom nepřežili a patrně by

se z nás stali Němci. Tato perspektiva mě nijak neděsí, i když po ní ani netoužím.

Mimochodem, v SSSR se snažili zavést pojem sovětské národnosti, ale nestihli to. A soudruh Honecker zase vynalezl "Východoněmecký národ."

V. Novák 19.5.2015 17:21

Re: Jako národ bychom nepřežili a patrně by

Otázka je, z koho by se stali Němci.

V SSSR se zaváděl pojem "socialistický národ", případně též sovětský národ" - ovšem národností uznávali v SSSR asi 100. Pro většinu vynalezli písmo, protože to byly "mladopisměnnyje" narody - tedy národy/nosti s vklastním jazykem, ale bez vlastního písma.

P. Vaňura 19.5.2015 20:12

Ano, národností bylo uznáváno hodně ale za "buržoazní

nacionalismus" mohli člověka pověsit dokonce i u nás. Ale někdy v sedmdesátých - osmdesátých letech byla opravdu propagována "sovětská národnost" a uváděla se i při sčítání lidu. Procenta lidí, hlásících se k "sovětské národnosti" byla propagandisticky udávána dokonce i v našem tisku.

Jinak nezapomeňte že "narod" je rusky "lid."

K. Janyška 19.5.2015 8:34

Sociální demokraté jsou směšní jako všichni socialisté světa

a zločinní zároveň. Kéž by byli jen směšní... Dzp.

P. Lenc 19.5.2015 8:15

No Jelínku,

a co si tak vzít (na zkoušku) takovou 12-14 členou muslimskou rodinu a za SVÉ peníze je živit, šatit, "integrovat".To totiž v podstatě navrhujete nám, občanům této země.To vy samozřejmně neuděláte, tak jako všichni vám podobní nositelé "pokroku a humanity". Tu starost necháte na jiných, především občanech a jejich penězích, které odevzdají státu, občanech, kteří se budou denně setkávat z "civilizačním přínosem" těchto vnucených "přistěhovalců".Jste to, co jste.Levičácká pátá kolona, zrovna tak nebezpečný, jako sám islám.

Š. Hašek 19.5.2015 8:41

Re: No Jelínku,

Připomínám totéž.

Plány evropských socialistů znamenají "zahájit převýchovu Afriky" na příští staletí, u nás doma, za naše peníze. Generační úkol. A nesplnitelný.

Vracet, od čeho je pobřežní stráž????????????

E. Erat 19.5.2015 7:59

Autor článku byl svého času prvním

poradcem premiéra Paroubka.A ten chtěl vládnout i s Marťany.Zřejmě mu to již tenkrát poradil Jelínek.Marťani nepřilétli, a tak máme alespoň pologramotné utečence,z nich budou časem také voliči.

P. Remeš 19.5.2015 7:29

Potížisté ...

Historie vcelku i nedávná (myslím Rakousko-Uhersko) ovšem ukazuje, že dělat potíže se v politice vždy daleko více vyplácí, než být loyálním občanem. Na přání, požadavky či nároky loyálních občanů politická moc vysoce kašle. Pokud je někomu ochotná naslouchat a dokonce mu třeba i vyhovět, je to vždycky jen těm, kteří dělají potíže. Chování Čechů a Maďarů v rámci rakouského mocnářství a následné jejich postavení v tomto soustátí patří do klasické učebnice nejen dějepisu, ale i politologie.

Takže: Čím více budeme dělat potíže a kašlat na moralistní pohoršování mocných národů, tím více z toho můžeme pro sebe vyzískat. Takto pragmaticky prostě funguje politika a ani "sluníčkáři" to nezmění.

Š. Hašek 19.5.2015 7:05

Zvláště poslední odstavec článku

jest dosti slaboduchý.

Jednoduchá otázka pane Jelínku, máte připravenu finanční částku na vydržování Africké rodiny (za několik let deset členů), finanční plnění bude pokračovat i další století, než z Afričana vytesáte Čecha. Co tedy Vaše děti, budou ochotny bojovat s pouličními gangy neuplatnitelné mládeže? A samozřejmě platit, platit! Atd., atd.

Váš článek jest typické plkání salonního krasohledského levičáka.

E. Vašátko 19.5.2015 6:10

Bojím se, že pan Jelínek dodnes neví, čí je.

Chvilku nalevo, chvilku doprostřed - to co hlásáte je sebevražedný nesmysl. Celá Evropa má dlouhou tradici s tím, jak se snaží vypořádat s jiným etnikem - totiž cikány, nyní Romy. Jsou v Evropě už řadu století a dodnes nikdo pořádně neví, jak je asimilovat do většinové společnosti. A teď se sem valí zástupy naprosto odlišného etnika se zcela odlišnými návyky, náboženskými předsudky a zcela bez kvalifikace a pseudohumanisté typu pana Jelínka očekávají, že se to všechno nějak vstřebá. Ani náhodou, jenom si zaděláváme na daleko větší malér v blízké budoucnosti. Pan Jelínek je ještě mladý, dočká se toho sám.

T. Czernin 19.5.2015 4:06

Lukáš Jelínek je prvním

odvážným Čechem, který otvírá svůj dům uprchlíkům ze severní Afriky. Pokud někde v Itálii nebo Řecku potkáte potřebného imigranta, směrujte ho, prosím, k Jelínkům do světničky...