19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Na tenkém ledě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 11.11.2006 9:56

Co k tomu dodat ?

To není ani pláč na cizím hrobě, ale pláč v nehostinné pustině a navíc pláč pozdní. Tak, tak.

huhu 11.11.2006 9:53

socanská galerka je čím dál nervoznější

nedovedou pochopit, že Topolánek drží slovo. To se mezi prolhanými a podrazáckými šibaly v čele vyčůránkem z normalizačního Ráje vůbec nepředpokládalo...šibalové mají strach o ukradené miliardy a vlastní bezpečnost

bruno 11.11.2006 9:52

nové volby

ODS by musela být plná bláznů, kdyby přistoupila na "vstřícný" krok Paroubka. Pokud chtěl Paroubek být vstřícný,mohl to udělat po volbách, příložitostí měl dost. Teď se mu jedná o to, aby držel vládu pod krkem, vynutil si ústupky, dosazení svých lidí do různých správních rad,do policie atd. A hlavně aby zamezil vyšetřování šibalovin ČSSD ( kolik jich ještě zůstalo neodhalených?).Paroubkovi se skutečně nedá věřit,předvedl už hodně veletočů a jeho pravá tvář se ukázala v plné nahotě v povolebním projevu. Uzavřením dohody s ČSSD by ODS ztrácela, měla by nepevnou vládu nezaloženou na většině v Poslanecké sněmovně, měla by svázané ruce a ve skutečnosti by vládl Paroubek s odpovědností ODS. Proto by měly být volby co nejdříve a měla by být ustanovena pevná vláda opírající se o skutečnou většinu v Poslanecké sněmovně.Paroubek si také možná všiml jak ČSSD klesají preference a je zřejmě kritizován i svými spolustraníky, kteří přišly o funkce,vliv a penízky a možnosti šibalovat.Takže je ochoten jednat, ale jen za podmínek, které určí ON:

Kajan 11.11.2006 9:42

Jelínku, a co zločiny členů ČSSD ? Už na tom pracujete ? Dzp.

vládík 11.11.2006 9:41

Proč si to mají uvědomovat jen občanští demokraté?

Totéž si musí (a měli) uvědomovat i demokraté sociální, respektive demokraté vůbec.

Malý Aston 11.11.2006 9:22

Už i soudruh Jelínek je posraný strachem.

Žádné geniální nápady soudruha Paroubka,gejzír státotvorných nápadů,již i Jelínek poznal,že tudy cesta nevede.On soudruh Jelínek nemá pravdu,poker hrají hráči v hospodě pokud se hraje na vládní úrovni,potvrzuje to co převážná část občanů již pochopila,Paroubek vyrostl v hospodě a do hospody se vrátí.A jak se strachuje o ODS,nové volby by jí poškodili a ČSSD by posílila,to podle něho není dobré.Takže závěr.Soudruh Jelínek je posraný strachem jako Paroubek,všechno jenom ne nové volby,všechno slíbíme jen ne volby.A tak jsme se vrátili znovu na začátek jednání.Zase jen návrh,koalice včetně komunistů nebo menšinová vláda ODS,která bude jmenována Paroubkem a realizovat program ČSSD.Jenže je tady změna,nikdo Paroubkovi nevěří,je to lhář a již každého podvedl.ODS stále a stále získává více a více občanů i těch,kteří volili ČSSD a nyní jim bylo potvrzeno,že volili Filipa.Nevím jak to dopadne ale já si přeji nové volby,pokud tady má vládnout rudá sebranka tvořená Paroubkem a Filipem,ať rozhodnou voliči-občané.KDU nevěřím,všem ve vedení jde o koryta a budou souhlasit se vším a se všemi.To není politická strana do nepohody,jen pro kolaboraci.Zelených je ještě málo a komouši pod Filipem čekají a čekají a pak se rozhodnou.Mají dvě možnosti. S Paroubkem do vlády nebo pohřeb ČSSD včetně Paroubka. Nejsem pro řešení,aby komouši z KSČM měli poslední slovo.Poslední slovo musí mít občan.On si platí politiky a on má právo určit,kdo bude vládnout.

dph 11.11.2006 9:09

Re: Uz i Jelinek?

mám dojem,že se blíží jeho konec

tom 11.11.2006 9:04

demagogie

několik věcí vám pane Jelínku uteklo.Ods vyhrála volby,dokonce troje teď v poslední době.preferance,které má Paroubek tak rád,se také jasně jeví ve prospěch ODS a to vás děsí .Proto se bojíte jít k novým volbám a nechat rozhodnoutsvobodně voliče co chtějí.Paroubkovi lokajové v poslanecké sněmovně už tuto svobodu ztratili,ale my se tak snadno svobody pod vládou KSČSSD vzdát nechceme

Petr 11.11.2006 8:18

Uz i Jelinek?

No pokud uz i Jelinek se strefuje do Paroubka, to to s nim bude asi hodne blede...

Lájoš B. 11.11.2006 8:15

ODS a přeběhlíci,

to by bylo fuj - nám nakonci sděluje autor. Že Paroubek dlouhou dobu blafoval s tím, jak má už 3 zelené jisté a že už mu stačí jen dát šanci sestavit vládu a pevná vláda je už vsuchu to tady autor nezmiňuje. Blbě by se kolem toho argumentovalo, že ?

Kiper 11.11.2006 8:05

Nejde jim o blaho nás ale jejich

Z celého povolebního vyjednávání jsem si udělal jeden závěr. Vliv a výhody ve vládě vysoce převyšují výhody poslanecké. Vláda má vládnout především pomocí zákonů. Zákony schvaluje parlament. Pokud má Paroubek možnost blokovat schválení zákonů, které se mu nelíbí, tak o co jde? Jde o to, že pořádné osobní výhody a vliv mám pouze jako účastník exekutivy. O to především Paroubkovy jde. Ne o korigovaní právního rámce, ale o to být tzv. u lizu.

Ivan Nový 11.11.2006 7:43

Paroubek je nepřijatelný pro voliče ODS natolik, že dohoda s ním, znamená

konec pro toho politika, který se s ním dohodne. Jediná šance je ho obětovat ve prospěch ostatních šibalů a udělat z něj rituální oběť tím, že na něj svedou vlastní hříchy. Šibalizovat pikolíky kolem něho už dnes nemá smysl, je to málo, voliči ODS chtějí více.

Hasan 11.11.2006 7:10

Paroubek nastínil dvě cesty...

Já bych věděl ještě o třetí.Vezměte se s Paroubkem za ruce a běžte už konečně do pr....

ODSák 11.11.2006 6:30

Jelínku, poraď: Je Tě komentovat bez vulgarismů?

Tento mudrc Jelínek je hodně vysoká daň za údajnou vyváženost článků na NP. Je sice dobře, když takový magor kope za Paroubka, ale i škodolibost má svoje meze: Navrhuji, aby ho ODS už přestala platit coby tajného agenta, svou práci již (dobře) vykonal - 96 mandátů je až až.

Kulak 11.11.2006 6:18

Nezávislá žurnalistika a politologie

Zde v nedbalkách. Opět: nemá cenu vyjadřovat se k obsahu propagandistického článku.

kolda 11.11.2006 5:55

Jelínek kecá - novou předvolební kampaň začal PAROUBEK

a to ihned po volbách svým památným projevem. A dodnes v ní pokračuje. Že je to kampaň ve prospěch ODS, to už je věc jiná.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 11.11.2006 5:30

Re: Re: Hele lidi,

Ne, Jelinek opravdu nepise a nikdy nepsal pro ODS :-D Zato pro CSSD toho napsal hodne. Takze pokud ted pise tohle, pak se skutecne neco deje a krysy opousteji lod ;-P

Martin 11.11.2006 2:39

Re: Hele lidi,

je tu jeste dalsi moznost

nepise pro ods, proto ma komfort popsat svet jak ho vidi a ne podle prikazu bormanna

Vlasta.on 11.11.2006 2:10

Hele lidi,

on opravdu vypadá jako by větřil vítr z druhé strany. Tady se opravdu snad něco děje. N:-)ebo že by stahoval kalhoty ještě před brodem....?

?? 11.11.2006 1:53

Re: Jelínku

Dnes bez titulů bývalého poraděnka a ředitele Lihového VUMLU ? To nebude skromnost; ale spíše očekávání odkud  bude vítr vát; že?

Melein 11.11.2006 1:46

Jelínku

ten váš příspěvek je na obě strany, ale vaší předposraností je zaměřen negativně jenom na tu jednu, že. Nevím, proč se namáháte psát ty své bláboly. Řekněte lidem jasně a srozumitelně, že stojíte za Paroubkem a ušetříme čas.

Martin 11.11.2006 1:35

conquerore

sni se ti doba, kdy se smely publikovat jen nazory jedne jedine spravne strany ?

conqueror 11.11.2006 0:45

Jelínku,,,

Zase Jelínek z dnešního (Rudého) Práva. Nejlépe uděláme, ponecháme-li jeho sociálně demokratický výměsek bez povšimnutí.