8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavlik 18.6.2008 19:29

ODS prodává zajíce v pytli

protože neznáme ten ten tajný (padon - neveřejný) dodatek co s Nomurou uzavřela. Dohodli jsme se výhodně, ale neřekneme co za to. Možná první novou věc, kterou najdeme až přijdem domů? Prostě pohádka. Rv

Pytel 18.6.2008 12:13

jiná a lepší odpověď

Na kolik miliard nás přijde Nomura?

No přece přesně na tolik, na kolik to "investoři" pomocí podplacených "zástupců" státu a bankovní kapitál vůbec dokáží navýšit. Co to dá!

Žijeme v socialistickém světě, liberálové už dávno neháji svobodu podnikání, nýbrž přisávání se formálně soukromých subjektů ke státnímu daňovému vpravdě socialistickému cecku. Ono se také může po příštích volbách klidně stát, že noví zástupci státu prostě suše oznámí: "Český pracující už vám nic nedá, pane kapitalisto.", což by byla vůbec ta nejlepší odpověď na titulek tohoto článku. Ještě však musíme chvíli počkat.

Emil XX 18.6.2008 14:43

Re: jiná a lepší odpověď

Oni ti "zástupci státu" pak ale posléze oznámí i Vám "platnost Vašich peněz jsme právě zrušili." podobně, jako to udělali jejich předchůdci roku 1953.

gerontusinza 18.6.2008 11:45

Ano pane Párale, řediteli redakcí bla bla bla.......

keců mnoho pro ODS, ale jaké jsou skutečnosti...... a že byste skutečně něco věděl? sem s tím...;-D

Schumacher 18.6.2008 10:32

Že smlouva s Nomurou bude malér, jsem tvrdil od počátku.

Nomura v té době měla doma korupční skandál. Krom toho bylo zřejmé, že je jen překupníkem, který si před dalším prodejem vyzobe rozinky. Další podobnmé případy zpackaných "privatizací" prokazují, že úředníci nejsou dobrými obchodníky. Co je to za výhodný obchod, aby prodávající platil zákazníkovi ? Kde se vzala a kým je udržována idiotská teze, že lze něco prodat a přesto nad tím mít plnou kontrolu ? Naposled Letiště Praha Ruzyně. Buď má strategický význam, pak si ho ponechá stát, nebo nemá a pak ho může prodat za nejvyšší nabídku. Protože jak ho prodá komukoli, zítra letiště může patřit jinému. Ve smlouvě lze sice mít lecjaká omezení, ale kdo by kupoval zboží, se kterým nemůže tržně nakládat ? Omezení si lze vykládat různě a  mít o ně právní spory, které skončí jak jinak, opět prohranou arbitráží a platbou mnoha miliard za neochráněnou zahraniční investici. Úředníci mají úřadovat a ne si hrát na obchodníky.

libero 18.6.2008 10:41

"že úředníci nejsou dobrými obchodníky"

Ovšem. jenže tady holt byla po bolševíkovi nutnost je nechat obchodovat. A Klaus za omezení tohoto problému kuponovkou dostal "világoš".

Martin 18.6.2008 14:16

Re: "že úředníci nejsou dobrými obchodníky"

Nejhorší pro tento stát je,že ač máme dobré právníky na obhajoby podvodníků a hospodážských kriminálníků a umíme z nich udělat nevinné beránky,na sepsání perfektní,nepřekroutitelné smlouvy nemáme nikoho.Všechny velké spory prohráváme,ať ten s tím krevním podvodníkem,nebo s nomurou,nebo s Novou.Když vidím Hrabovského,Kalvodu a další,jak se smějou a hrabou z naší neschopnosti,mám vztek.;-€

Emil XX 18.6.2008 14:59

Ti úředníci jsou "dobrými obchodníky" do vlastní kapsy

V tomhle bordelu by dokázal udělat pořádek jedině nový Heydrich - naprosto spolehlivě - poté, co by bylo prvních deset úřrdníků zastřeleno pro velezradu, žádný by se neodvážil.pomáhat v okrádání státu.

Jde o to, jestli si takovéhoto potentáta opravdu přejete.

krasnalhota 18.6.2008 9:09

banky IPB,Čsob a další

Vážení,

všechny novodobé banky ať je jejich název jakýkoliv nám všem byly k ničemu. Pouze k tomu,

aby mohl někdo peníze tam vložené rozkrást a následovala sanace miliardami z našich daní  Rodičům za jejich života stačila kampelička,

tu zpravoval pan řídící na zákl. škole a nepamatuji, že by přišli o  desetník. Až v roce 53 zápotockého měna rodiče ožebračila.                Zdravím diskutující.

libero 18.6.2008 10:44

Re: banky IPB,Čsob a další

Jo a ještě před vašimi rodiči stačil pytlík dukátů zahrabaný za chatrčí.

Doba se trochu mění. Ale ani dnes vám nic nebrání roznášet hotovost všude, kde něco chcete nebo kde něco chtějí od vás.

ra.ri.ta 18.6.2008 8:29

Zase dobry

Tentokrát o prázdnu, ale dobře.

Emil XX 18.6.2008 7:56

Když se neodváží stát, musí se odvážit lid

Praha zažila koncem 15 století dva purkmistry, popravené pro zpronevěru, pardon jednoho, ten druhý byl totiž zabit rovnou a mrtvola dána na pranýř. Konšelé byli dle českého zvyku vyházeni oknem (neplést s první pražskou defenestrací ta byla roku 1419).

Bohužel, na naše předky v tomto nemáme.

A v celém tom podvodu IPB - ČSOB hrála nemalou roli ČNB, na to se zapomíná.

čtenář 18.6.2008 8:29

Re: Velmi nápadné bylo,

jak bezprostředně po transakci se z politiky uklidili jak do té doby do nebe vynášený Mertlík, tak Tošovský. Na Tošovského  v mezičase lecos dalšího prasklo, ovšem až potom, co dělal předsedu vlády.

abc 18.6.2008 6:57

Stát se s ČSOB válčit neopováží.

Za ní stojí příliš silné síly, stačí vzpomenout na na to, jak darování IPB probíhalo. Od kódovaných smluv až po těžkooděnce.