6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na Hrad skrz stoku

Miloš Zeman přesvědčivě zvítězil v prvních českých přímých prezidentských volbách. Průběh kampaně a volební výsledky teď budou předmětem badatelského úsilí politologů, sociologů a mediálních specialistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 30.1.2013 0:37

Demokracie se pozná

hlavně jako umění přimout porážku.

Z. Máška 30.1.2013 1:12

Re: Demokracie se pozná

Amen.

S. Vaněček Šauerová 30.1.2013 1:12

To jsou pindy kočky Mindy.

Ve skutečné demokracii se především dodržují zákony, například i zákon o přímé volbě prezidenta, doporučuji Vaší pozornosti jeho prováděcí předpis.

Za další : nikdo neprotestuje proti tomu, že byl zvolen Miloš Zeman. Protestuje se proti ZPŮSOBU, kterým se tak stalo, proti podlé nacionalistické stoce, Neff to popisuje poměrně exaktně.

S. Sedlák 30.1.2013 2:43

Re: To jsou pindy kočky Mindy.

A proto je třeba kandidáta diskvalifikovat i v případě, kdy ožralej Franta popíše hanlivým nápisem volební místo při cestě domů z hostince v Horní dolní, že?

A. Holík 30.1.2013 1:27

Re: Demokracie se pozná

Porazka se akceptovat da bez potizi. Zemanovy praktiky nikdy.

P. Scheck 30.1.2013 1:48

Re: Demokracie se pozná

Drahý pane Boku,

jsem sportovně založen a každý týden si po zápase podávám se soupeři ruku, byť někdy ve mě hlodá po porážce pocit, že v době, kdy byl zápas na vážkách, se někdo zachoval nesportovně.Přesto uznám svoji porážku a nastavím v pohodě pravici.

Nicméně jsou zápasy (řečeno hokejovou mluvou), kdy je na místě i při podávání rukou sundat rukavice, a to hovado, které do mě píchalo za zády rozhodčích, podráželo v místech, kde se hra neodvíjela a zákeřně se mě snažilo zranit, prostě to hovado seřezat a vybít si na něm spravedlivý vztek. Na výsledku to sice nic nezmění, ale snad je to pochopitelné.

Je to věc zcela výjimečná a vy pravděpodobně chápete, kam mířím.

Pokud máte pocit, že náš pan nastupující prezident je férový hráč a slušný člověk, pak vám přeji dobrou tlačenku, trochu ovárku, gulášek s osmi, chlazenou desítku, 128-mý díl zajímavého seriálu, klid a pohodu.Podotýkám, že jako Čech vcelku nemám nic proti posledně jmenovaným sedmi požitkům...Peter Scheck

S. Sedlák 30.1.2013 2:40

Re: Demokracie se pozná

Je to ovšem také o úhlu pohledu.

Vy plédujete za konání, kdy se vám soupeř vykadí do šatny a ještě se tváří jako váš zachrance. Nic nemění na věci samé fakt, že má dědičný titul a někdo jiný o něm prohlásí, že se po.ral.

J. Forman 30.1.2013 7:11

Re: Demokracie se pozná

V čem jste vy lepší?

V. Bok 30.1.2013 13:27

Re: Demokracie se pozná

No, já už dávno nesportuju, ale uznat porážku, to umím. I když je to těžké. Těch podrazů od Karla bylo minimálně tolik, co od Zemanam ale zato byly silného kalibru. No, Zeman byl prostě lepší. Ve všech směrech. Já vím, všichni fandíme. Ale když vyhraje soupeř, tak mu v té evropské lize fandit budu.

Jo a výše jmenované rozkoše užívám, pokud mi je doktor nezakáže. Přece jen jsem již starší ročník. A pivo nepiju- Už nesmím.

Zeman je silný a rozporuplný člověk a má spuostu chyb. Jeho islamofobie mi prostě vadí. Ale. nic neukradl ani podvodně nerestituoval. A doivede pojmenovat problém a nastíní řešení. Nejúspěsnější premier v historii. Nastartoval prosperitu počátku století. Karel je proti němu jen mediální bublina.

A dost, nechme si své názory. Uvidíme.