6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na Hrad skrz stoku

Miloš Zeman přesvědčivě zvítězil v prvních českých přímých prezidentských volbách. Průběh kampaně a volební výsledky teď budou předmětem badatelského úsilí politologů, sociologů a mediálních specialistů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vovák 30.1.2013 11:39

Re: Jen se bojte

nejen obličej, pane kolego. Nejen obličej...

P. Pruner 30.1.2013 9:49

STB

Ještě dovolte poznámku hnusného pragmatika. Nevím kolik bývalých STBáků bylo na které straně volební kampaně. 

Jen bych rád připomenul, že my starší si dobře pamatujeme jak ihned po revoluci se odvážely a údajně skartovaly spousty spisů STB na důležité osoby - rozumějme ty, na kterém záleželo komunistům a Havlovcům. To jsou ti,  z nichž nám teď někteří vládnou.

Na ty méně významné se vztahoval lustrační zákon a občas je někdo protáhne médii.

J. Slanina 30.1.2013 10:22

Re: STB

Nelze sice vyčíst, proč a z jakého důvodu ovara STB evidovala, ale každopádně měl krycí jméno MAN a je rozhodně zajímavé že jeho spis byl promptně skartován už v prosinci 1989.

M. Malovec 30.1.2013 9:44

Zopakujme si dokud nás Šlouf nepopraví

Zeman byl logickým favoritem od chvíle, kdy se rozhodl do voleb jít.

Dnes a zítra mu asi je a bude jedno, že jeho vítězství je upatlané

lhaním a estébáckými podrazy a že tudíž se na Hrad dostal skrz stoku.

Ten pach se s ním potáhne po celé pětileté období.

V. Fiala 30.1.2013 9:35

Ondro alias Astone!

Vzpoměň si na dětská (nikoli dědská) léta a fotbal někde na plácku. Padl gól a bezprostředně na to se ozvalo sborové - NEPLATÍ! Přesně tak si připadám po "všelidové" volbě prezidenta. Kdo jsi bez viny, hoď po něm kamenem! Ta špína a hloupé výroky byly na obou stranách. A skóre hlouposti pravděpodobně rozhodlo. Přečti si dnešní komentář p. Žantovkého.

A ostatní, přestaňte dštít oheň a síru, nevěnujte pozornost poťouchlým a zlovolným vtípkům a komentářům. Ono zase o tak moc nejde, člověk by si neměl zadat se žlučovitými ublíženci na obou stranách.

Ondro - hajime kiai!

A. Novák 30.1.2013 9:06

Karlovi by určitě pomohlo,

kdyby vůbec nechodil do televizních debat se Zemanem. Jeho voliči by to pochopili bez problému, pro ostatní by se jistě dal vymyslet nějaký přijatelný argument. Však Klaus taky chodí jen tam, kam se mu chce, a zásadně sólo...:o)

No, po bitvě je každý generál...

M. Kosejk 30.1.2013 8:57

hm..

Strčte si ty kydy za klobouk. A alespoň chviličku přemýšlejte nad tím, jak mohl vyhrát protikandidát čistého levičáka, který nelevicovým voličům vůbec nenabídl žádný důvod pro jeho volbu.

Nejen, že mi kníže nedal jediný důvod pro volbu - on mi dokonce skoro každý den dával důvod, proč volit proti němu. A pouze to, že jeho protikandidátem byl Zeman, mi v té protivolbě zabránilo.

Proč bych měl volit zástupce eurohujerské TOP09, když můj názor je téměř opačný? Proč bych já - volič ODS - měl volit člověka, který si nad mou stanou oplivává a spolu s Kalouskem využijí každé příležitosti k pošpinění ODS?! (např. kauza Promopro byla vyrobená Kalouskem v reakci na Vondrovo propouštění Kalousových lidí z ministerstva). Proč bych měl volit evropského levičáka, který reprezentuje elitářský sociálně-inženýrský pohled na řízení společnosti, když jsem pravičák?! .... atd.

Voliči ČSSD a KSČM asi měli nějaký důvod, proč volit Zemana - já žádný důvod, proč volit Schwarzenberga nenašel. Nechtěl jsem, aby můj hlas proti Zemanovi byl v TOP09 brán jako vyjádření podpory eurohujerské TOP09 - a to včerejší extempore s fiskálním paktem mi jasně ukázalo, že jsem uvažoval správně.

Teď by mne jen zajímalo, jak se eurorealističtí občané vypořádají s faktem, že v 1. kole přímé volby prezidenta první 4 místa obsadili samí eurohujeři a levičáci.

J. Barto 30.1.2013 9:02

Re: hm..

Spise se s tim nejak vyrovnejte Vy. Soude podle Vasich vyjadrovacich schopnosti, ( priblble opakovani terminu EUROHUJER)to bude strapace !!

M. Kosejk 30.1.2013 9:11

Re: hm..

No to jste mne krásně setřel... tak... pravdoláskařsky :)))  3x použitá variace slova eurohujer je opravdu podstatou mého příspěvku, na kterou je třeba okamžitě reagovat, zbytek mého příspěvku jako by nebyl.

J. Barto 30.1.2013 9:21

Re: hm..

No, trochu jsem to pravda prehnal. Ten vyraz proste povazuji za trapny. Tak se nezlobte.

Jinak chapu, ze jako privrzenec ODS neprozivate zrovna radostne obdobi.

Zdravim !

M. Kosejk 30.1.2013 9:28

Re: hm..

Já naopak ten výraz považuji za trefný - i Vy jste jistě pochopil, o jaké skupině lidí mluvím -  tak je vidět, že se mi ten výraz osvědčil. :))

A mimochodem - paradoxně výsledek volby respektuji víc než celá ta naše slavná moralizující kulturní fronta, co prosadila přímou volbu - a teď odmítá respektovat její výsledky a důsledky.

M. Bílý 30.1.2013 18:04

Re: hm..

Jako vždy, i já.

B. Mráz 30.1.2013 12:41

Re: hm..

Pane Kosejku, váš příspěvek pokládám za trefný a souhlasím stoprocentně!

J. Kanioková 30.1.2013 14:36

I já

P. Čech 30.1.2013 8:40

Astone, jste trapný.

Což takhle sklapnout kufry a řídit se demokraticky výsledkem voleb. Vaše hloupé žvanění o nějakých politických stranách, které zde nehrály vůbec žádnou roli je zcela mimo mísu. Miloš Zeman byl zvolen demokraticky, tedy většinově, o tom není pochyb. Stal se demokraticky prezidentem ( až po složení slibu) všech českých občanů.Mně se to sice nelíbí (asi stejně jako Vám), nicméně se považuji za demokrata a výsledek demokratické volby ctím a nekecám. Na rozdíl od voleb do sněmovny a zastupitelstev krajů a obcí, kteréžto považuji za nedemokratické. Jsou totiž vždy menšinové a dosud nikdy nevygenerovaly vládu většinové vůle občanů. Tedy, moc zákonodárná není u nás mocí demokratickou (vyjma senátu), nýbrž diktátorskou.Diktaturou menšiny (členů a příznivců jednotlivých politických stran nad naprostou a obrovskou většinou ostatních občanů).

J. Barto 30.1.2013 8:42

Re: Astone, jste trapný.

Byl porusen HRUBE volebni zakon, ktery jiste praktiky nepripousti !

P. Čech 30.1.2013 9:03

Re: Astone, jste trapný.

Což takhle něco konkrétně? O jaké praktiky se Vám jedná?

J. Barto 30.1.2013 9:09

Re: Astone, jste trapný.

Co chcete konkretne? Co uz tady bylo tolikrat zmineno: pouziti lzi pri argumentaci,inzerar v BLESKU par hodin pred volbou. Ach, skoda slov a klavesnice !

A. Novák 30.1.2013 9:11

Re: Astone, jste trapný.

a už jste s tíím byl na policii? Nebo budete celých pět let vykřikovat, že Zeman je nezákonný president? :o)

J. Barto 30.1.2013 9:26

Re: Astone, jste trapný.

Porad neodpovidate na to, jestli je to pravda nebo ne.

P. Čech 30.1.2013 9:35

Re: Astone, jste trapný.

Tady vůbec nejde o pravdu, pane Barto. Tady jde o trapné napodobování praktik USA při předvolebních kampaních. Tyto kampaně nejsou ničím jiným, než novinářskou show a občané je také takto berou. Předvolební kampaně jsou však cíleny na ovčany, lidi, kteří mají problém si utvořit názor na základě informací obecně dostupných. Jedná se o lidi, kteří se řídí tím co napíše Blesk či Haló noviny. Bohužel je jich hodně, nikoliv však většina, a proto taková nedůstojná kampaň. Kdyby se jednalo o seriózní debatu, do které nezasahuje moderátor ve snaze vybičovat emoce, mám za to, že ani jeden z kandidátů by se k podobné argumentaci nesnížil.

J. Hanzal 30.1.2013 9:28

Re: Astone, jste trapný.

MZ je legimně zvolený prezident, to ano. Leč, jak píše ASTON, zůstane u něho smrad ze stoky bývalé StB. Vydrželi jsme 10 let VK, snad, s pomocí bóží, vydržíme 5 let MZ.

L. Křivan 30.1.2013 8:36

Tak tohle sedí.

Každé slovo.

J. Kapitán 30.1.2013 8:03

Aston nezklamal

p.Neff se rozjíždí ve velkém stylu. Nenávist proti MZ Vám mu bohužel zatemnila mozek. Kdysi z velmi pěkných a objektivních článků. (čtu NP od r.2000) se stávají pamflety, které si mohu přečíst na novinkách, aktuálně atd...

I název serveru "Neviditelný pes" ztratil svůj půvab.  Demostrativně jsem si odkazy na NP přejmenoval na "Viditelný pes" - tedy "pes", jehož názory jsou jasné, aniž bychom ho nechali cokoliv říkat.

NP se tak řadí do šiku pěkně vedle Reflexu, Respektu, Novinek, MAFRA (Lidovky, MFDnes), Economia (Hospodské noviny). Jen tak dál.

Bojujete proti nečemu co neexistuje a sám se řadíte do šiků "mediálně-kulturní" fronty, aby Vám náhodou nic neuniklo, aby si o Vás náhodou někdo neřekl nic špatného. Je na to hezký výraz - Vohnout. Tedy bojujete proti nečemu, jehož jste sám součástí - řežete si tím svou větvičku. 

Ale jak je vidět máte spoustu lidí, co s Vámi souhlasí, kterým také nenávist zatemnila mozek, tím že přestanou používat svůj rozum a nehledají jak to opravdu je. A jakmile se ozve někdo proti je hned šikem nenažraných vlčáků sjet jako malý kluk - vetšinou se jedná o demagogii. Jo a nevolil jsem ani jednoho. Howg

L. Křivan 30.1.2013 8:37

Re: Blbost !

Nejde o nenávist k MZ, ale o nenávist vůči jeho metodám a stbáckým kamarádům.

I. stihelova 30.1.2013 11:43

Re: Aston nezklamal

Pane Kapitane, jste ale hlavicka! Za ten prispevek by se Vas meli povysit ,ato ihned alespon na plukovnika. Podle toho, jaka periodika jste vyjmenoval,   pro vas zbyly jen Halo noviny. Ale mam dotaz-Kde bych mohla sehnat Vami jmenovane Hospodske noviny?

P. Pruner 30.1.2013 7:18

autor není objektivní

Pane Neffe nesouhlasím s některými názory, sympatie pro pana knížete Vám brání v objektivním pohledu:

>"protiněmecká antipati" - dosud jsem nezaznamenal žádné protiněmecké antipatie včetně těch proti prvnímu místopředsedovi vlády. Ale je logické, že nechceme prezidenta, hlavu českého státu, jehož mateřštinou je němčina, jehož rodina žije v zahraničí a česky nemluví. Vy si skutečně dovedete představit německého prezidenta s krásným německým jménem Benjamin Balzac , který mluví hůře německy než francouzsky, jehož rodina žije ve Francii a německy vůbec neumí ? Také byste Němce špinil jako nacionalisty pokud by ho nezvolili?

>" Postraš Benešovými dekrety" - těmi ale strašil pan kníže když lživě tvrdil, že jsou právně neplatné. Když zjistil odpor, tak couvl, ale reakce v sousedních státech na sebe nenechaly čekat včetně naděje na odškodnění vyhnanců ve stanovisku mluvčího rakouské vládní lidové strany či rozhořčení pana Fica nad výroky min.zahraničí.

Ještě Vám připomenu morální profil "Vašeho" kandidáta - například podvodný prodej ryb, kausa vedoucího IT na jeho ministerstvu pana Kousala, menší korupční jednání při restituci, považuje za běžné, že se zbrojní zakázky využívají k financování politických stran,podpora nevydání paní Parkanové atd. Tím je skutečně náš "český", vychytralý jako mnozí z nás.

J. Humpolík 30.1.2013 7:11

Neff

Přiznám se ,že je mi zeman ukradený ale byl zvolen. Vaše vyjádření jsou nenávistná, tak prosím konkrétně: lháři a estébáci??

J. Forman 30.1.2013 7:14

Re: Neff

No a co, že byl zvolen? To jenom proto musím změnit svůj názor na něj?

J. Barto 30.1.2013 8:35

Re: Neff

Konkretne ? Lhar on sam (viz. citovani rekce sud.lan.), lhani jeho volebniho tymu, opakovane!

Estebaci? - inzerat v BLESKU.