29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Na důchody bude

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kočí 30.4.2010 9:24

Na důchody bu

S Paroubkem v politice jsou to jen zbožná přání.

P. Boublíková 30.4.2010 7:56

Jak jste přišla na tu nezadluženost domácností?

Dluhy domácností jsou v součtu skoro stejnš velké jako státní dluh, tedy více než bilion korun. Jiné domácnosti mají zase úspory.

Jinak se článkem souhlas, nepíše se v něm sice vůbec nic nového co by člověk už stokrát někde nečetl, ale holt některým je potřeba to vtloukat do palic pořád, aby nebyli později překvapení.

P. Kozelský 30.4.2010 6:11

Sociální , nebo socialistická revoluce ?

Jedním z požadavků sametové revoluce 89 bylo mimo jiné oddělení právě sociálních plateb od státního rozpočtu já to pamatuji. Tím, že proběhlo částečně nebyl naplněn jeden z pilířů tohoto procesu a umožnilo to ukradení 27 mld Kč loni právě z tohoto účtu. Komunisti a´t byli jací chtěli, pokud si peníze ze jednoho účtu půjčili, tak je tam nakonec vrátili. Posledních 20 let se pouze půjčovalo a nevracelo. Celá myšlenka revoluce se utopila v možnostech poskytnutých několika jedincům, ze kterých se po 20 letech vyvinula oligarchie parazitující na práci obyčejných lidí.

I pan Havel (jak ho nemusím pro jeho nedůvěryhodnost - zavázel se po revoluci , že přivede zemi k demokratickýcm volbám a pak se  z politiky stáhne, realita však byla zcela jiná) hodnotí tento stav jako nevyhovující. Dnes však nikdo nemá zájem na rozbití stávajícícho systému, a proto nejso posílány chechtáky ze kterých možno dobře žít a a ještě podkopávat systém. Proto bude revoluce kterou nutno udělat mnohem těžší a bolestivější a zcela jistě ne sametová.

Destruktivní politika pravice kopírující roky 1945 - 1948 otevírá vrátka stejnému procesu, který v únoru 48 přivedl tuto zemi k socialismu.

Komu není jedno co se tu děje musí jít k volbám v květnu. Já jdu a Vy ?

P. Schon 30.4.2010 6:28

Re: Sociální , nebo socialistická revoluce ?

Já jdu také, ale socany nebo komunistické zločince pod vedením agenta StB Filipa volit nebudu.  Víte koho budu volit? ODS

P. Boublíková 30.4.2010 7:58

Re: Sociální , nebo socialistická revoluce ?

Lidi jako jste vy nejvíc prskají proti soukromým penzijním fondům, notabene dobrovolným .- že prý by se v nich tunelovaly peníze.

Přitom je vám levicovám pomatencům vytuneloval stát, a to především za vlády socanů.

J. Schwarz 30.4.2010 10:03

Re: Sociální , nebo socialistická revoluce ?

Kdyby  byly všechny "sociální systémy" dobrovolné a nestátní, mohli si levičáci vytvořit svoje fondy, které by jim nikdo nemohl "vytunelovat". Taky principy, kterými by se řídily, by byly na nich - mohly by pocházek přímo z pera Škromachova nebo Rathova.  Levice však dobře ví, proč nechce dopustit oddělení  "sociálního zajištění" od státu a trvá na tom, že musí být povinná pro všechny bez výjimky. Pravice totiž jim to "sociálno" netuneluje, ale naopak dotuje. Kdyby si měla levice vystačit se svým umem a pílí, shnila by ve špíně a vzájemně by se vybila ve rvačce o groš. Žádná "solidarita", ta existuje jen pokud jde o to, jak se dostat k cizím penězům. A řvát při tom, že ti, z jejichž prostředků levičáci žijí je naopak okrádají a přitom nedovolit těm "zlodějům" odchod je přinejmenším chucpe.

V. Kain 30.4.2010 15:55

Re: Sociální , nebo socialistická revoluce ?

Dle vašeho příspěvku soudím,že jediná ta správná cesta je pod rudým praporem.Napište jedinou zemi,kde to pod rudým praporem ekonomicky funguje.