25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Na co zapomínají protibabišovské koalice

Nejčastěji je v této době slyšet o možnosti vzniku dvou demokratických koalic, které se hodlají postavit proti oligarchickému hnutí ANO. Jeden blok by vedla ODS, kde by mohly být i strany KDU-ČSL a TOP 09. Někdy se hovoří i o Hlasu profesionálního demokrata Pavla Teličky. Druhý, podobně silný blok by mohly tvořit strany Piráti a STAN.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 13.8.2020 23:15

Opozice především zapomíná lidem polopaticky a neustále vysvětlovat když Babiš udělal toto, CO TO ZNAMENÁ pro naši zemi. Rozhodně by už lidé věděli, že Babiš má už Česko zprivatizované pro sebe a příští parlamentní volby jsou pro něj jak se už vyjádřil FINÁLE. "Neobětoval jsem deset let politice, aby mi to teď ve finále někdo zkazil." Čili, milí lidičky, kteří oligarchovi věříte a volíte ho po finále budete koukat jako puci. Bohužel.

L. Písařík 13.8.2020 21:40

Znáte někoho takového?

R. Oswald 13.8.2020 21:23

Výborně 

Š. Hašek 13.8.2020 19:59

Telička je gauner první jakostní třídy.

Š. Hašek 13.8.2020 19:58

Pane Kubíne,

to je těžký. Pokud dneska vezmu do ruky řepkový volej, od Žatce, hned mě napadne nějaká politika! Od Bursíka až po Jourovou a naftový motory!

Ale zároveň faktem je, že hned neorganizuju nějaké sešlosti dětí a rodičů na Letné.

Š. Hašek 13.8.2020 19:40

Ale mládenci!

Faktem je, že pokud mám umejt ručně něco vod sádla, tak to dá větší fachu, než vod voleje rostlinnýho. Sádlo je sádlo!

To mastný vod guláše na sádle a špeku, umejvat růčo, to je fakt něco!

Bacha na cholesterol! Mimochodem, je to základní stavební prvek buňky, tedy u neštrasbruseláků. Ti štras..... totiž maj všechno ze zrní.

T. Zlesa 13.8.2020 19:27

Že byste myslel tu skupinu, co se v 90tkách nechala lehce ošálit Klausem a spol? 8-o

To je jen provokace :-)

V. Kain 13.8.2020 17:04

To vypadá jako byste byl na výplatní listině ANO.Z toho co jste nám zdělil není pravda vůbec nic.Těch důkazů je dost,jenom by se nám vrchní státní zástupce nesměl podělat.Evropská Unie má také jasno s důkazy které má.Opozice není ta, kterou bych si přál,ale s Babišem to je cesta do obrovského zadlužení.Jediný program který má ANO je vyhrát volby za každou cenu.Dluhy? No a co!Babiš má v rukou jedno eso které se nedá přebít a to jsou peníze (ne jeho).Žádný sebelepší program od opozice toto eso nepřebije a Babiš to ví.Také se zaměřil na jednu skupinu obyvatelstva kterou naprosto lehce ošálí.

I. Schlägel 13.8.2020 15:43

Aha, a co takhle postupně snižovat zadlužení a pracovat na snižování zadlužování? To Vám přijde zbytečné? V tom případě vítejte ve hře zvané letadlo. Za Babiše roste infrastruktura? To myslíte těch pár km nových dálnic? Uf.

T. Zlesa 13.8.2020 14:31

K té "populistické politice slibování a rozdávání a kupování voličů" bych doplnil otázku: Co by vlastně ta vláda měla s těmi vybranými penězi na daních dělat? Odpovídám: No přece SPRAVEDLIVĚ ROZDAT.

Přece nechceme, aby stát za ty peníze znovu zakládal firmy, hrál na burze, apod. Ty investice, co propaguje Babiš, jsou jen údržba, aby se rozvíjela infrastruktura. Přímé zisky z toho nebudou. Většina ekonomiky se stejně vytváří jinde.

Úplně nejlepší jsou ty stesky některých pravicových politiků - chtělo by to omezit mandatorní výdaje. To by chtěli, aby měla vláda k dispozici více peněz na svoje nápady? Jo, chtěli, pro SVOJE nápady. Nějak tak, jak to bylo za bolševika.

I. Schlägel 13.8.2020 14:13

To záleží na tom, jakou by měl v ten moment gauner motivaci. Gauneři obecně netrpí utkvělou představou pomáhat bližnímu svému, ale především sobě. Neschopný politolog se může projevit jako schopný průvodce tmavými uličkami. Schopný gauner se zpravidla projeví jako gauner vždy, když dostane příležitost si polepšit i na cizí úkor. Čest výjimkám. Víte o nějaké?

I. Schlägel 13.8.2020 14:08

Ano, Babiš je silná osobnost s tahem na branku, většinou v parlamentu a přesto ani náznakem nedělá politiku, kterou bychom my dva a mnozí další uvítali. Alespoň náznakem, protože omezení ze strany socanů a komunistů jsou reálná. Přesto ho mnozí jiní za to obdivují a volí. Tak že silný lídr a výhra ve volbách není zárukou potřebného ozdravného procesu. I silný lídr nakonec podlehne a začne si voliče kupovat jejich penězi. Protože je mnoho voličů, kteří se koupit nechají.

Š. Hašek 13.8.2020 14:05

Máme volby svobodné. Tloustneme. Je zde jedna (taková) strana, voliči ji volí.

Někteří řiditelé demokracie už neví kudy kam, a tak kují volební programy nikoliv o daních, zákonech ....... ale ANTIBABIŠ!!!

Čili Andrej Babiš již vstupuje (nechtíc) velkou bránou do dějin (ČR). Fiala bude naštván, po nějakých psících poštěkávajících nikdo ani neštěkne.

Bývalý volič ODS, nevolič ANO. Ale to se tady ví.

F. Žůrek 13.8.2020 14:03

Děláme politiku velice osobní. Babiš ale nedělá politku sám! Zde jde o celé hnutí ANO 2011. Andrej Babiš jen potřebuje k tomu vhodné lidi, kteří jsou ochotni jít do politiky.

A teď: jaká to má být politika? Plná špíny anebo jiná? Již poněkud bez špíny a opravdu trochu jiná (trošičku slušná),

To je to, co lidé velmi dobře pociťují, že je zde již politik, který občany neklame. O to tady jde.

Andrej Babiš byl ve straně, ale on se nažil pracovat poctivě. To jsou jeho také slova: "Makáme". On přišel s politikou bez chytračení (politikaření), ale přece taková má být politika. Mluví se k věci, nekličkuji, ale snažím se být pravdivý a k občanům vstřícný. Tak tomá má být.

Zatím se nepodařilo nikomu usvědčit Andreje z Babiše ze skutečných podvodů. Podobně, jako se neukázalo, že předtím pan senátor Jiří Čunek je úplatkář. Novináři nás tehdy opravdu klamali a zklamali. A lidé jsou teď opatrní!

Pořád žijeme v pokrytecké době - a toho bychom se měli již zbavit. Veliký problém je, že politické strany nefungují, že nemají pevné členské základny! Nepodařilo se obnovit lidovce ani sociály, tj. ČSSD. Z hnutí Občanské fórum vznikla nová ODS. Ale asi také zklamala. Ale Václav Klaus pojednou řekl: "Nazdar!" Nestojím o politiku. A tady vidíte již problém: vytvořit politiku takovou, jaká má být! A k tomu dnes slouží hnutí ANO. Babiš pouze založil hnutí ANO 2011 a to byl jen PRVNÍ SPRÁVNÝ KROK. Nu, a jak teď dál?!

J. Chyský 13.8.2020 13:56

Nebo jinak: "S kým byste chtěl jít tmavou uličkou? Se schopným gaunerem nebo s neschopným politologem"?

T. Zlesa 13.8.2020 13:54

"...a o rušení či zefektivnění nefunkčního..." usilovat je pěkný výraz, v politice to má význam ten, že se o tom trochu mluví, aby voliči viděli, že víme co by to chtělo. V praxi je většina těch nositelů dobrých vizí a myšlenek zašlapána hydrou státem - jejími vyššími a nejvyššími úředníky. A na ně je třeba mít silnou stranu, silnou osobnost, s tahem na branku a většinou v parlamentu. Většina voličů Babiše to tak vidí. Si myslím, možná se pletu :-)

I. Schlägel 13.8.2020 13:49

Nadsázka. Hm, na Vás trochu moc složité. Omlouvám se.

I. Schlägel 13.8.2020 13:49

Baterku potřebujete spíše Vy, mistře. Koho chci nebo nechci potkávat netušíte. Stejně netušíte, koho a kde potkáte Vy. Hodně štěstí.

A. Pakosta 13.8.2020 13:38

pořiďte si pořádnou myčku, ať už mašinu, nebo maminu. A myslím že pánev je stejně mastná od sádla, jako od rostlinného tuku. A ještě pro úplnost - nejlepší řízky (a za ty považuji pravý Wiener schnitzel) se smaží zásadně na přepuštěném másle!

M. Hartmann 13.8.2020 12:52

Zbytečné srovnávat. Všemi možnými cestami ten magor ve výsledku přece jasně vychází. Díky pane Kubíne.

M. Hartmann 13.8.2020 12:41

Vy chcete někoho potkávat ve tmavé uličce? Kupte baterku, třeba se vám pak konečně rozsvítí.

P. Dvořák 13.8.2020 12:40

O jaké uličce to plácáte?

P. Moravčík 13.8.2020 12:24

Ale po sadle sa zle umýva panvica:-).

I. Schlägel 13.8.2020 12:18

Jistě, akorát že Babiš se prezentoval jako zásadový pravicový politik (ne, že bych mu to věřil), ale projevuje se jako klasický levicový politik. Obrat o 180 stupňů. A vítěz s jeho volebním programem má z titulu své funkce usilovat o fungování funkčního a o rušení či zefektivnění nefunkčního. Klidně, s rozvahou, chcete-li evolučně, ale cíleně. Babiš dělá cíleně pravý opak.

T. Zlesa 13.8.2020 12:11

Jako pravdu vidím spíše názor pana Navrátila. Malý, úsporný stát a vláda práva je sen, který se nepodařil zatím nikomu u nás. A jinde? Pokud by kdokoli přišel s věrohodným programem, jak ten stát udělat menší, úspornější, tzn. by řekl, že zruší to a to, bez ohledu na lidi, kteří z toho žijí, mohl by Babiše ohrožovat. Možná by stačilo předhodit postupný harmonogram snižování peněz na zbytné státní aktivity, lidi tam by sami věděli, že by si měli hledat něco jiného. Jenže je tu jeden aspekt, který takovou věc vylučuje: jakmile je vítěz ve funci, má odpovědnost za fungování všeho a proto hraje hry se svými úřady a úředníky a veřejností (tiskem), aby vše jelo aspoň jako dosud a nebyly stížnosti. Takže na malém, úsporném státu by se musely domluvit strany už před volbami a hlásat změny aspoň jedno volební období dopředu.

I. Schlägel 13.8.2020 11:35

Koho byste chtěl potkat v tmavé uličce? Schopného gaunera nebo neschopného politologa?

I. Schlägel 13.8.2020 11:24

V jakých aspektech má ANO věrohodnější volební program a věrohodnější lídry? Poslední volební program neplní, věrohodní lidé z ANO až na výjimky odešli a Babiš dělá standardní politiku, rozdává veřejné peníze. Navíc rétoricky je národovec a antizelený politik, v praxi v Bruselu kývne na cokoliv, co mu vylepší byznys. Ekopaliva a dotace, to je Babišova mantra, nikoliv malý úsporný stát, nízké daně a vláda práva.

F. Navrátil 13.8.2020 10:03

Pokud si někdo myslí, že Babiš vítězí ve volbách, protože ho třetina národa miluje, pak je na velkém omylu. Lidé akceptují fakt, že Babiš je privatizační a dotační podvodník, lhář a manipulátor s podivnou minulostí jen proto, že považují podle svých zkušeností opoblokové politiky za ještě horší. K odstranění Babiše z politiky není třeba pořádat pouliční kravály, sepisovat žaloby nebo bonzovat do Bruselu. K tomu stačí věrohodný volební program a věrohodní lídři. Ale opobloková směska eurohujerství, zeleného greténismu, a neziskového aktivismu to opravdu není. Dokonce bych řekl, že takový volební program je sebevražedný a je určen k volební porážce.

P. Hatina 13.8.2020 9:58

Nějak tak. Ono je třeba si uvědomit, že dnes jiná než populistická politika slibování a rozdávání není možná. Tu poslední pravicovou šanci spálila vláda Nečas-Kalousek, svými špatně navrženými a nedokončenými reformami. Dnes už skutečně nemají lidem co nabídnout, leda začít přemýšlet, kde zvednout daně, aby mohli začít splácet dluhy, co mezitím naflákat Babiš s levicí ..

J. Chaloupka 13.8.2020 9:49

Vždy se ptám, koho na jeho místo? Schopný gauner je lepší než neschopný politolog.