6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Baloun 7.8.2010 8:46

s spoření

Svoje první stavebko jsem použil na koupi bytu. Úvěr už je splacen. Teď mám už dvě děti a další stavebko jsem investoval do stavby domu+koupě parcely. stavět začneme na jaře (dáli Úředník). Další dvě stavebka mam na oba kluky, dávam tam nízkou částku a chtěl bych to pak použít na jejich studium. uznávám, že je to velmi nemravné. Ale nějak nechápu nářek, že z peněz daňových poplatníků tyjou majetní (rodiny s příjmem 30-70.000) namísto nemajetných pro které je určeno?! Ano střední třída  tak dostává zpátky část svých daní. Střední třída, která nemá jak se daním, úřední šikaně a všem možným poplatkům vyhnout využívá této možnosti k pomalému vylepšování svého životního standardu. toto vylepšování samozřejmě musí být podpořeno usilovnou prací, jinak není z čeho spořit. uznávám, že to jde proti smyslu společenského dění v této zemi.

Vláda nám svým záměrem o zcela účelové zdanění stsp (proč 50%, proč zastánce rovné daně Kalousek nemluví o 15%?) dává najevo, že její důvěryhodnost je nulová. Souhlasím s vazbou na stavební účely, ale podle práva - tedy u budoucích smluv. Jinak se jedná o další šikanu lidí, kteří se dost dobře nemohou bránit. Zato zrušit více ne 100 mld tendr na vylepšení ŽP to nejde, to by bylo porušení smluvního závazku a firmy by se pěkně zvostra bránily.

Přiznávám se, že jsem volil jednu ze stran trojkoalice, ale čekal jsem hlavně hluboké systémové změny. zatím vláda jen klouže po povrchu problémů a předvádí pravicově populistická gesta smíchaná s diletantismem. Doufám že se nějakých opravdu systémových změn dočkám, protože jestli ne, tak má vskutku pravdu ten, který tvrdí, že k volbám je zbytečné chodit, protože pepík nebo franta, je to jedna banda.